|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do wszystkich Polakow w Angli
Moi Drodzy, wybieram sie do Angli w celach zarobkowych ... TYlko chcialabym zaczerpnąc od Was informacji czy to sie naprawde opłaca.... Czy da sie cos odłożyć ? Ile sie płąci za pokoj tygodniowo (słyszalam ze ok 50 funtów) a płaca minimalna za godzine to 6.4 ... ale jak drogie jest jedzenie ? Ile średnio miesiecznie mozna odłozyc ? Z góry dziękuje za pomoc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do wszystkich Polakow w Angli
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
czy to sie naprawde opłaca....
----- tak, zakładając że masz pracę... ![]() Czy da sie cos odłożyć ? == spoko .. Ile sie płąci za pokoj tygodniowo (słyszalam ze ok 50 funtów) == żle słyszałaś.. średnia to okolo 70... zależy od okolicy.. 50 jeśli już, to chyba w najskromniejszych warunkach i to z kimś w pokoju a płaca minimalna za godzine to 6.4 . === chyba coś koło 5.73 .. ale jak drogie jest jedzenie ? = tu jest miła niespodzianka ![]() np w PL zarabiasz 5 jednostek na godzine ![]() to tu jak zarabiasz 5.73 jednostek ![]() ![]() zobacz sama ceny: tesco.co.uk oczywiście jak używasz używki (które są tu drogie), to średnia idzie 2, 3x w góre, no ale to już Twój wybór ![]() Ile średnio miesiecznie mozna odłozyc ? no policz sobie.. plus = 800...900F minus 70x 4.3 = ok 350 minus jedenie (35x4.3) ok 120 music 100- różne inne koszty reszta jest Twoja oczywiście nadal zakładamy że masz pracę.. jak nie masz pracy - topisz kase z prędkością światła ![]() ![]() nieznane polakom problemy na dzień dobry : - referencje - czasem ich potrzebują nawet żeby pokój wynając. kaucja - 300 za pokój, niekoniecznie ale może się zdażyć - praca - NIN potrzebny Ci i czasem znowu referencje .. bez niego masz poniżej szans na znalezienie pracy = o perfekt angielskim nawet nie mówie.. ![]() --wniosek - jedź TYLKO na gotowe .. albo do kogoś, kto Cie może sponsorować ja Ty długimi tygodniami będziesz szukać pracy w ciemno, samodzielnie etc.. szkoda ryzyka przykłady ogłoszeń o pracy gumtreeco.uk http://www.jobcentreplus.gov.uk pomogło? ![]() pozdro Veganka | w tym tygodniu fanka sałatki z tofu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy sie oplaca? Zalezy od tego czy uda Ci sie znalesc prace a to z kolei zalezy przede wszystkim od szczescia i znajomosci jezyka. Jezeli juz ja znajdziesz to nie wiadomo ile zarobisz za godzine i ile godzin tygodniowo bedziesz pracowac oraz czy bedziesz mogla robic nadgodziny ewentualnie. Jezeli trafisz na pelen etat to mozna z tego kasy troche odlozyc. Jezeli chodzi o pokoj to zalezy od miejsca i lokalizacji, rozne miasta- rozne ceny, im blizej centrum tym drozej(ale nie zawsze, zalezy tez od tego w jakim stanie jest dany pokoj). Tu gdzie mieszkam mozna znalesc pokoj juz za 150 funtow miesiecznie. Aha i jeszcze dochodza oplaty za prad i ewentualnie gaz jezeli w domu w ktorym dostalabys pokoj jest ogrzewanie na gaz lub kuchenka gazowa. Cena jedzenia oczywiscie zalezna od sklepu w ktorym kupujesz, w marketach typu asda i tesco mozna kupic bardzo tanio, do tego w tesco czesto mozna sie zalapac na przecene (czyli towar ma date do dzis wiec jest przeceniony). Ile miesiecznie mozna odlozyc nie moge powiedziec nawet w przyblizeniu bo to zalezy ile potrzebujesz wydac na inne rzeczy i ile bedziesz zarabiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
hmmm ja akurat pojade do brata i prace mam miec pewna(jakies pakowanie ubran ) do manchasteru lub do znajomej (praca w pralni ) miasto Harwich bodajze.... Dziekuje za wsyztkie informacje. A gdzie byscie radzili pojechac w pralni 200 funtow tygodniowo a tam w manchesterze to zalezy od godzin pracy chyba wyzsza stawka bo 8 funtow za godzine przynjamniej tak faceci maja
Edytowane przez badi Czas edycji: 2009-04-27 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
no niby tak ale manchesterze pewnie drozej to harwich jest blisko morza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Popytaj brata i znajoma o ceny i bedziesz miala porownanie gdzie jest taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Oni klamia bo brat mnie chce sciagnac do siebie a znajoma do siebie heheh rozrywana jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Minimalna dla osób powyżej 21 roku życia to 5,73, im jest się młodszym, tym niższe stawki, poniżej 21 - około 5,20.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
z pracy mojego kuzyna zwolnili ostatnio około 100 osob w Angli. i on pracuje w biurze.. ja chyba narazie bym nie jechala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.