![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
problemy z Pamięcią
Cześć dziewczyny, mam dziwny problem..
Od jakiegoś czasu mam kłopoty z pamięcią.. i nie jest to jakieś-tam zwykłe zapominalstwo ![]() Przykładowo: -wychodzę rano z domu do pracy odkluczam drzwi i... zapominam zakluczyć z drugiej strony, w sensie zamknąć drzwi na klucz.... - jadę do domu po dwie rzeczy: krem do rąk i wódkę ![]() ![]() -mama mówi, ze mam jej coś przynieść ja mówię"zaraz" i za chwilę zapominam co mówiła i pytam jej sie jak głupia co chciala... -jestem w pracy, szef mówi do mnie że np. mam zrobić przelew- zapominam o tym - nigdy nie pamiętam nawet po krótkim czasie kawału który ktoś mi opowiedział, jakiejś historii , anegdotki..Inna osoba mówi mi zebym opowiedziała, ja po prostu nie potrafię... - jak bylam na II roku studiów i kolezanka zapytała z kim mielismy jakiś przedmiot na I roku- nie potrafiłam jej powiedzieć.. - a wczoraj zapomniałam zadzwonić do TŻ .. powiedziałam mu że zadzwonię jak skończe brać prysznic, czyli za 5 minut. Wyszlam z łazienki i nie zadzwoniłam.. Godzinę później położyłam sie spać ..Dosłownie jakbym zapomniała ze mam chłopaka... ![]() to są tylko małe przykłady tego co się ze mną dzieje..takich rzeczy jest więcej ale aktualnie nie mogę sobie przyomnieć..Może to co tu pisze wydaje sie być banalne, ale jest mi coraz cięzej... Przez te problemy z pamięcią już nie studuję.. Mialam egzamin komisyjny nawet.. i jak tylko weszłam do sali od razu wszystko zapomnialam... dodam że mam 23 lata
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-04-17 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: problemy z Pamięcią
Porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem, jeśli lekarz to zbagatelizuje to zmień lekarza - bo to nie jest typowe i normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zgłoś się do lekarza rodzinnego po skierowanie do neurologa jeżeli on nic nie znajdzie to zgłoś się do psychologa może trening pamięci pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
może to stres albo przemęczenie? Powinnaś się wybrać z tym do specjalisty.
Miałam podobnie, po sesji. Byłam tak przemęczona, że wchodząc do np.apteki zapomniałam przy kasie po co przyszłam. Chciałam spytać siostrę czy chce grejpfruta i zapomniałam jak się nazywa , zaczęłam opisywać- duże czerwone jak pomarańcza. Teraz śmiać się chce, ale to było męczące. Byłam taka otępiała. Na jednym egzaminie siadłam przeczytałam pytanie, pomyślałam, że proste a po chwili stres i pustka w głowie. Chciałam sobie przypomnieć coś i za cholere ![]() Mi pomógł solidny odpoczynek. Polecam też lecytynę.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja rozumiem ze to moglo być przez stres, ale ja juz nie studiuję, nie stresujesię tak jak wtedy codziennie,, teraz jest juz trochę lepiej.... :/
![]() |
![]() |
#6 |
Buc
|
do lekarza! możesz mieć jakieś problem neurologiczny a tego nie można absolutnie bagatelizować.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny...
wystarczy jak pójdę do zwykłego lekarza i poprosze o skierowanie do neurologa?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Buc
|
Cytat:
dokładnie tak. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
no to sie wybiorę w przyszlym tygodniu...
mam juz czarne wizje ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
o matko
![]() o wszystkim zapominam, mama się wscieka, bo uwaza ze robie to złośliwie! moge sie podpisac pod wiekszoscia wymienionych przykladow.. do lekarza ciężko pójść, bo moja pani doktor traktuje wszystkich (albo mnie) po macoszemu. kiedykolwiek pójdę i mówię jej o moich problemach, czuję się jak intruz - hipochondryk, bo na wszystko słyszę jedną odpowiedź: "to normalne". tudzież znaczące milczenie. zazwyczaj (w zasadzie na wszystko) zapisuje mi magnez. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
no tutaj to jakaś poważna sprawa... mnie sie zdarza zapominać jakieś najprostsze nazwy... np widzę przedmiot a zapominam jak się nazywa :P np stoję w kuchni i robię bigos... i pytam faceta czy chce tego no... i nie pamiętam przez 10 sekund, że bigos to bigos albo że pasztet to pasztet...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś pójść do lekarza. Bardzo prawdopodobne, że to nic poważnego - zwykłe przemęczenie, ale lepiej się upewnić. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
o zdrowie trzeba dbać.. ale nie zawsze się chce
![]()
![]() |
#14 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie traktowanie zmusza mnie do chwili namysłu, czy aby JA nie przesadzam. wydaje mi się, że moje problemy są wydumane i że ona ma racje... mam trochę z hipochondryka (więc nie chcę podejmować pochopnych decyzji)...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wiesz co, no ale jeśli rzeczywiście jest tak, że masz jakieś dolegliwości żołądkowe które się objawiają np wymiotami, to tu nie ma wymyślania, bo to są fakty. Innego lekarza zawsze można spróbować, a może właśnie on ze "świeżym spojrzeniem" na Ciebie i Twoje zdrowie stwierdzi, że to jednak nie jest "normalne"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Koniecznie do lekarza!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
być może ze masz zaburzenia pamięci krótkotrwałej, pogadaj o tym z sensownym lekarzem ktory sie zna na rzeczy, poniewaz bagatelizowanie zaburzen pamieci krotkotrwałej moze miec powazne skutki, takze czym predzej wybrałabym sie do dobrego specjalisty.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
co tu dziewczyny opisujecie to nie jest normalne...ja owszem tez czesto zapominam roznych rzeczy ale nie w takim stopniu jak wy...najlepiej jaknajszybciej idzcie do lekarza i to do dobrego bo to jest nie za bardzo "normalne"
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Do lekarza marsz
![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam identycznie! kiedyś przez dwa dni nie mogłam przypomniec sobie nazwy "arbuz"!! pamiętam to doskonale, bo chciałam powiedzieć siostrze hasło które powiedziala koleżanka, która niedawno rodziła. Po pytaniu "Jak było?" powiedziala: "Tak jakbyś chciała przecisnąć arbuza przez dziuerkę od klucza" i przez dwa dni chodzilam i próbowałam sobie przypomniec, aż w końcu mówie: no, takie duże, zielona skorupa, czerwony miąższ, z pestkami" - i sie siostra kapnęła o co chodzi. Ostatnio bardzo czesto tak mam że nie pamiętam najprostszych słów.. :/
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lexie, dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc - obserwując ludzi i siebie to takie sytuacje jak te które opisała zdarzają się dość często ;D
i tym sposobem to chyba każdy obywatel ma problemy z pamięcia ;D jak człowiek jest zakręcony i zabiegany to nie sposób o wszystkim pamiętać - zmień dietę, jest dużo produktów które wspomagają pamięć np. orzechy włoskie.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle, dużo osób się śmieje, że mam skleroze.. tyle, że to, chyba, niemożliwe w wieku 17lat? ![]() przez pewien czas bolała mnie głowa. miałam skierowanie do neurologa, ale nie poszłam.. bo się okazało, że to wina anemii - tak samo jak ta 'skleroza'. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
to chyba jakas prowokacja
![]() po krem i wodke? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja tez czasami o czyms zapominam, ale Ty wybierz sie do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Mialam to samo dwa lata temu. Wychodzac z domu zamiast zamknac drzwi zostawiam klucz w zamku (od zewnatrz) Nie pamietalam nazw prostych rzeczy zapoinlam imona znajomych, Czytalam cos a za 5 min nie pamietam co. Jakos samo przeszlo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Miałam podobne problemy z pamięcią, ale jeszcze gorsze było dołączone do tego roztargnienie, które uniemożliwiało mi nawet zwykłe zakupy w sklepie! Nie mogłam się zorganizować, nawet płacąc przy kasie motałam się, nie wiedziałam czy wyjmować portfel, czy pakować kupiony przedmiot, w końcu wyciągałam inne rzeczy zamiast pieniędzy, kolejka rosła a ludzie patrzyli się na mnie jak na aliena
![]() Może to dziwne, ale mi pomogło picie dziurawca, który jest podobno na depresje. Piłam 2x dziennie i po około 3 tygodniach problem niemal całkowicie zniknął. I co najbardziej mnie zastanawia, poprawiła mi się właśnie koncentracja i pamięć. Oczywiście wizyta u lekarza powinna najpierw wyeliminować poważne przyczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.