![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
do zrzucenia AŻ 30kg!
Do zrzucenia mam 30kg, wiem że to pewnie dziwne... Postanowiłam wreszcie wziąść sie za siebie tylko nie wiem jak... Dodam tylko że mam 21 lat, ogoólnie jestem umiechnieta i pelna zycia dziewczyną ale chce sie wreszcie zmienić... bo zle sie w TAKIEJ SOBIE czuje.... odwiedzałam juz dietetyków i przez wizyty u nich i to co mialam jesc to tylko zle sie czulam, osłabiona itp. Dlatego nie chce slyszec o zadnym dietetyku! Jak powinnam zacząc swoją dietę? Jak ma wygladac moje zycie, co mam robić? Proszę o pomoc...
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Do zrzucenia mam 30kg, wiem że to pewnie dziwne... Postanowiłam wreszcie wziąść sie za siebie tylko nie wiem jak... Dodam tylko że mam 21 lat, ogoólnie jestem umiechnieta i pelna zycia dziewczyną ale chce sie wreszcie zmienić... bo zle sie w TAKIEJ SOBIE czuje.... odwiedzałam juz dietetyków i przez wizyty u nich i to co mialam jesc to tylko zle sie czulam, osłabiona itp. Dlatego nie chce slyszec o zadnym dietetyku! Jak powinnam zacząc swoją dietę? Jak ma wygladac moje zycie, co mam robić? Proszę o pomoc...
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do zrzucenia AŻ 30kg!
witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może zacznij od analizy swoich błędów. Nie wiemy jakie popełniasz. Co Cię doprowadziło do 30-kilogramowej nadwagi? I najważniejsze - u Ciebie efektywne odchudzanie będzie procesem długim, nie może być męczące ani zbyt rygorystyczne. Musi być to zmiana nawyków żywieniowych na stałe. No i oczywiście ruch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
np do nas
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
wrzuć tu swoj przykladowy jadlospis najlepiej kilka! ocenimy i coś poradzimy;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: do zrzucenia AŻ 30kg!
Witam, jestem tutaj nowa, czy ja również mogę wrzucić swój przykładowy jadłopspis?
Ma 20 lat, 175 wzrostu i około 63kg, początkowo chcialabym zrzucić wagę do 57kg, wtedy czułabym się naprawdę wporządku. Myślę ze obecna waga spowodowana jest moimi złymi nawykami...tydzień diety dzień rozpusty(czyli wszytsko bez ograniczeń, rzucam sie na jedzenie) jadłospis bułka grahamka, 3 plasterki szynki, 3 plasterki pomidora kawa garść truskawek+jogurt naturalny sałatka z fet ą, ogórkiem, pomidorem, sałatą lub kurczak z ryżem capucino w międzyczasie woda staram sie również ćwiczyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
to co ja mam robić, próbuje już od jakiegoś czasu ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Craving odwiedz wątek nasze codzienne jadłospisy i szukaj tych z literką R! zastosuj siędo tych ocenionych pozytywnie, ja sie dostosowałam i w 70 dni schudlam juz 7 kg, nei chodze głodna jem same pyszności ale też ćwicze jeden dzien aerobowo drugi siłowo i tak cały tydzien prócz niedzieli. Wlasciwie dzięki wizazowi i temu wątkowi o jadlospisach nauczylam sie jak komponować posilki zeby było zdrowo smacznie no i dietetycznie, jesli sama sie za siebie nie wezmiesz nikt tego za Ciebie nie zrobi. To po prostu musi przyjsc ten moment w którym sama sobie powiesz STOP i zaczniesz sie zdrowo odzywiać i więcej ćwiczyć. POWODZENIA!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
jeszcze istnieje problem, małych grzeszków, ale chyba np. 1 raz w tygodniu np. w niedziele można sobie pozwolić na małą porcje loda czy jakies ciastko do kawy bo inaczej mozna oszalec...
teraz w lecie jest dużo możliwości jeśli chodzi o warzywa i inne sezonowe produkty owoce itp... gorzej bedzie w zimie, wtedy jedynie mrożonki a to dosyć ogranicza, ale nie ma sie co martwic na zapas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
no cóż zapał trwał kilka dni a póxniej rzucałam sie na jedzenie, słodycze i wógle, to chyba najczęstszy problem...
dlatego ząłozyłam sobie, że być może bede sobie pozwalać na jeden dzien w tygodniu kiedy pozolwe sobie na jakąś przyjemność np. coś słodkiego, zeby takie sytuacje sie nie zdazały ze rzucac sie na całą mase słodyczy i wszystko przerywam... prawda tez jest taka ze jakis czas temu dosyc duzo sie ruszałam trenowałam pilkę reczną teraz sie przeprowadziłam i już nie mam takiej możliwości.... ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- i jeszcze jedno pytanie czy np można jesc kisiel czy to zbrodnia dietetyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() nie rozumiem z czego niektorzy chca sie odchudzac heh.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
po prostu jest o te pare kg za duzo z którymi zle sie czuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Moim błędem są słodycze oraz przetwory tłuste,kaloryczne... Nie wiem jak zacząć te odchudzanie, do lekarza napewno nie pójdę, chciała bym chudnąć 1 kg/tydz. Czy jest to możliwe? co powinnam robić ?
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Waże 72 kg prze wzroście 170cm, w rok samo jakoś schudłam 9kg. Po prostu nieco się ograniczyłam. Co sądzicie jeszcze powinnam schudnac, mam nadzieje, ze wyrazicie opinie na ten temat. Potrzebuję szczerej rady.
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Przy Twoim wzroście 170cm powinnaś ważyć 70 kg...
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Dodam że ważę bo to chyba najważniejsze 95kg... i mam wzrostu 176cm.
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
kolejny problem to czas... jeśli wychodze z domu o 6,30 wracam ok 17 z pracy to nie jest w satnie racjonalnie i regularnie jeść posiłków to jest najwiekszy kłopot
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Wybacz, ale chcesz zrzucić 6 kg, a dziewczyna zakładająca wątek ma 30-kg nadwagę, a co za tym idzie większy problem. Może podłączysz się do wątku, gdzie Wizażanki pomagają kobietom, które pragną schudnąć o te kilka kilogramów, a nie kilkanaście? (Ot, taka mała sugestia, wiem, ze zaraz będzie, że się wymądrza :x) Ps. Uważam, że Twoja waga jest prawidłowa, craving.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Różowa Aguś oprócz zmienienia nawyków żywieniowych stawiaj na ćwiczenia !
nie jakieś drastyczne , np zaczynając od małych ilość brzuszkow np 5 rano i 5 wieczorem, zwiększając minimalnie ich ilość każdego dnia. No i czekamy na Twój przykładowy jadłospis! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a ja uwazam ze jesli ktos chce schudnąc az 30 kg to mimo wszytsko powinien sie udac do lekarza, mimo oporów... a moze nadwaga jest spowodowana jakims problemem zdrowotnym np. z tarczycą? a nie tylko słabością do słodyczy. nie zmienia to jednak faktu ze zdrowe odżywianie jeszcze nikomu nie zaszkodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Przecież napisała że była już u wielu dietetyków, i ich dieta była prawdopodobnie zbyt nisko kaloryczna skoro się czuła osłabiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
to może należy sie udać do innego, który najpierw przeprowadzi badania odpowiednie a potem dostosuje diete... nie popadajmy w skarjności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Czy ja popadam w skrajność?
"odwiedzałam juz dietetyków i przez wizyty u nich i to co mialam jesc to tylko zle sie czulam, osłabiona itp " zaznaczyła wyraźnie że nie był to jeden;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym 175 wzrostu i 63 kilo to dobra waga, ogranicz się tylko troszkę, za to zwróć więcej uwagi na sport to ładnie wyrzeźbisz to co trzeba. I jedz jak człowiek a nie jak wróbelek, bo tydzień postu i dzień obżarstwa tylko rozregulują Ci metabolizm... Aguś, ja myślę, że najważniejsze w Twoim przypadku jest nastawienie. Piszesz, że musisz zrzucić 30kilo. Przy Twoim wzroście wcale nie musisz ważyć 65 kilo, żeby wyglądać dobrze ![]() Rozumiem, że jesteś zrażona do dietetyków, ale może warto wspomóc się suplementami. Czy nawet lekami-tylko w tym przypadku MUSISZ być pod kontrolą lekarza rodzinnego lub dietetyka. Na początek sugeruję zrobić sobie badania. Super, że chcesz się odchudzać, ale rób to mądrze. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.