![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mamy w domach
Czy są tu jakieś mamy które siedzą z maluszkami w domach?Zapraszam wszystkie bez wyjątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy w domach
Witam, ja siedzę z moim synkiem w domu, no czasami wyjdę.
Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witam pierwszą mamusię.Mi chodziło o takie mamy które poświęcają czas swoim dzieciom i nie pracuja zawodowo.A że wyjdziesz na spacerek to normalne.Chciała bym poznać takie mamy w celu wymiany doświadczeń i pomysłow na zabawy z dziećmi czy to w domu czy to na świeżym powietrzu.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze malutkie dziecko i teraz nie pracuję, ale studiuję zaocznie, jednak chętnie do wątku się przyłączę o ile mogę.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
pewnie że możesz ja od lutego idę do szkoly policealnej dwuletniej
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja tez dziewczyny siedze z moja coreczka w domu
![]() ![]() ![]() Chetnie podziele sie z wami doswiadczeniami i sama chetnie skorzystam z jakies rady ![]() A to my ![]() Edytowane przez nataliasz0 Czas edycji: 2008-12-03 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witam i ja się chętnie dołączę. Jestem w domu i wychowuje dziecko. Kończę szkole przez internet jednak ostatnio bardzo mało mam na to czasu
![]() Moj synek ma na imię Ivo i w tym miesiącu skończy 10 miesięcy. Mieszkamy tymczasowo we Francji. Edytowane przez pappaya Czas edycji: 2008-12-03 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam nowe mamusie na naszym wątku
A swoją drogą Ivo strasznie fajne imie
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki to ja mamamysi23 niestety jakis niedobry haker zrobil wlamanie na moje konto i nie moge sie zalogowac na poprzedni nik wiec zaczynam od poczatku sorki za niedogodnosci i problemy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Witam!
Ja jestem mamusią siedzącą w domku od 4 lat to jest od okresu ciąży,moja córka Amelka kończy w styczniu 3 latka.Będę do Was tutaj zaglądała póki nie pracuję,ale będę się przy Was czuła jak babcia,bo drugą pociechę Martynę mam w wieku 17 lat. ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nel70 nie będziesz się czuła jak babcia juz nie przesadzaj ok.Wszystkie mamy mile widziane nie ważne czy pociechy mają 17 lat czy 2 czy rok.Miło będzie poznać każdą jedną osobiście i wszystkie razem
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nel przeciez Wy jak siostry wyglądacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
I ja sie przyłącze.Też siedzę w domku z synami do pracy mam zamiar isć w przyszłym roku jak Igorek pójdzie do przedszkola.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
no widze ze coraz wiecej nas sie zbiera ciesze sie strasznie
Start 107,20 cel 53 kg dni bez slodyczy,sukru,makaronu,m ąki,chleba i innych tuczników 5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55-60-65-.....................366 Mój blog.Zapraszam bardzo serdecznie www.moj-blog-moje-zycie-opowiesc-o-mnie-samej.blog.onet.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Ja też się przyłączę. Moja Ola ma 4 miesiące, na pewno będę z nią w domku do 3 roku życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
widze że ładnie nam się tu roi już od mam z dzieciaczkami a więc zakładam zamknięty watek w którym napiszę która mama w jakim wieku ma dzieciaczka i od ilu z nim siedzi w domku i do kiedy wiec mamy prosze dopisujcie sie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja z moim siedzę juz prawie półtora roku i mam zamiar siedziec dopóki nie pojdzie do przedszkola
![]() ![]() o zabawach chętnie poczytam bo czasem już nie mam co wymyslac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kancia ja polecam bańki mydlane moja mała przy nich tak rechocze że szkoda gadać a szczęśliwa jak nigdy Z resztą jak chcecie mogę coś wstawić jakieś propozycje zabaw dla dzieci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
bańki juz przerobione
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hej i ja dolacze siedze w domu od poczatku ciazy a moj Sebastianek ma 5,5 miesiaca.
Mam zamiar jeszcze jeszcze z nim pobyc
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
To ja też się przyłącze. Co prawda moja Dominika ma dopiero 2 miesiące ale planuję "chwilę" z nią posiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
ja siedze( czasem stoje, chodze , leze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
i ja sie dolacze - Emilka ma 9mcy i napewno bede z nia w domku do lutego ale jesli nie przeszkadza wam ze jestem taka "tymczasowa domowa mama" to bede tez czasem tutaj zagladac
![]() my tez mieszkamy w uk,w londynie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się przyłączę - jestem mamą 10 miesięcznej Sashy i mam nadzieję, że uda się z nią posiedzieć w domku tak do jej 3 roku życia
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Witam i na poranną kawkę zapraszam mamusie nie karmiące piersią
![]() Widzę,że dużo mam na wątku z Londynu.Piszcie jak tam się wychowuje dzieci i czy w przyszłości będziecie uczyły dzieci 2 języków. Ja mam 17 letnią Martynę i 3 letnią(w styczniu kończy) Amelkę. Macierzyństwo po 30 przy drugiej córce znacznie się różni od macierzyństwa po 20. Któraś (chyba Kancia) napisała,że z tą starszą wyglądam jak siostry,kochane trzeba o siebie dbać jak się ma jeszcze malństwo,ale rzeczywiście,często mówią np.u lekarza,że to Martynki córeczka co ją wkurza. Te ,które mają maluszki po kilka miesięcy,zobaczycie jak szybko czas leci ,mi 3 latka w domku zleciały bardzo szybko.Czekamy obecnie na miejsce w przedszkolu,może na wiosnę się uda.U nas do żłobka zapisują dzieci będąc już w ciąży,uważam,że to jest chore.Polikwidowali oddziały ,a teraz mamy przyrost.
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
W Londynie wychowanie dzieci wydaje sie z jednej str latwiejsze - duzo miejsc gdzie mozna spotkac inne mamy,cotygodniowe wazenie,duzo placow zabaw nawet dla najmniejszych szkarabow,inne mamy zaczepiaja na spacerach wiec latwo kogos poznac,specjalne bezplatne zajecia dla maluchow (spiewanie,zabawy,czytani e bajek)
a z drugiej strony to inna kultura,a wlasciwie mnogosc roznych kultur,inne podejscie do rodziny i wartosci ktore sa np. w polsce oczywiste i granic ktore sa nie przekraczalne...Czas pokaze jak na tym wyjdziemy ![]() A co do dwoch jezykow - my obydwoje jestesmy Polakami i mimo ze Emilka urodzila sie tutaj to mowimy do niej tylko po polsku; z angielskim oslucha sie tak i tak a naprawde nauczy sie go jak pojdzie do przedszkola/szkoly (szkola zaczyna sie tutaj juz w wieku 4.5-5 lat) i z tego co czytalam zalecenia logopedow dla takich dzieci - nalezy wybrac jeden jezyk ktorym dziecko bedzie sie porozumiewac od poczatku bo ono musi miec jeden jezyk w ktorym "bedzie myslec" inaczej wszystko sie pomiesza i beda problemy i w zadnym nie bedzie mowic dobrze... ale sie nawymadrzalam jak na taki wczesny poranek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
sprezyna na tym watku kazda uwaga jest jak najbardziej mile widziana ja siedze z moja coreczka w domu juz od bardzo dawna a mianowice od tego czasu gdy skonczyłam liceum a to już szmat drogi za nami a mam zamiar siedziec do 3 lat dopoki nie pojdzie do przedszkola tak jak to pisaly inne mamy a pozniej pomyslimy co los nam pokaze.Moze w miedzyczasie według planow bedzie nastepna ciaza wiec w domku siedziala bym do 6 roku zycia Martynki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
To i ja do Was dołaczam
![]() Mam córeczkę Marcelinkę -siedze w domu ok.9 miesiecy i pewnie jeszcze długo posiedze ![]() tez czasami brakuje pomysłow na zabawy ale jakos dajemy rade ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
adatka fajnie ze jestes z nami zapraszam wiecej mam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja już sie wpisałam wcześniej.Dopiszę tylko,ze w domku siędzę od 4,5 roku i posiedze jeszcze do przyszłego roku do września,wtedy mój młodszy synek pójdzie do przedszkola.
Fajniutko,ze jest nas aż tyle ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.