|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chłopak, jego dziewczyna i JA
Hej
![]() Piszę tutaj, bo mam problem - jak nietrudno się domyślić - z facetem. A w zasadzie z interpretacją jego gestów… Może na początek kilka ważnych informacji. Jesteśmy z tej samej szkoły, on jest rok starszy, ma dziewczynę (są razem w klasie). Byli już dawniej razem (z 2lata temu), potem się rozstali i teraz znowu ze sobą są. Mają wspólną dobrą znajomą, również ze swojej klasy. Wiek – 17, 18 lat. Poznaliśmy się podczas pewnego wydarzenia (z wiadomych powodów nie podam w jakich). Wtedy pierwszy raz złapaliśmy kontakt. Oczywiście nie słowny. Coś w stylu uśmiechu, pokazania języka etc. Wtedy olałam jego zachowanie. Podobnie jak przez kolejne 2 dni - byłam zbyt zmieszana i zaskoczona. Więc i on skończył z gestami. Zebrałam się na odwagę i napisałam do niego wiadomość w 2 możliwe miejsca, ale niestety nie doczekałam się odpowiedzi…Gestów nie było. I po jakimś czasie znów zaczęły się gesty, aż w końcu zaproszenie do znajomych na facebooku (on wysłał). Postanowiłam zaryzykować po raz kolejny, przyjęłam zaproszenie i napisałam po raz kolejny, tym razem coś w stylu czy już się znamy… Popisaliśmy jakiś czas, kilka wiadomości dziennie na facebooku, aż nagle nie odpisał… Ale oczywiście przez ten cały czas były w szkole jakieś gesty typu machania, uśmiechów, mówienia „hej”, tykania itd. Raz nawet coś zagadał, ale to tak, że coś powiedział i poszedł dalej… Przejdźmy do sedna… Kiedy zaczął się do mnie uśmiechać to kompletnie się nie znaliśmy.. W zasadzie poznaliśmy się przez te uśmiechy (on twierdzi, że już wcześniej mnie zauważył, przez to, że byłam pierwszakiem, że miałam niespotykana fryzurę…). Jednak najdziwniejsze jest to, że uśmiecha się do mnie itd. tylko wtedy, gdy jest sam lub z kolegami. Przy swojej dziewczynie nawet nie powie mi zwykłego „cześć” jak do koleżanki. A nie wspomnę już o jakimś pomachaniu czy uśmiechu. Były jednak sytuacje, gdy „coś” robił, kiedy ta jego dziewczyna była odwrócona, nie patrzyła czy po prostu była gdzieś z przodu. A kiedy idą razem za rękę to zachowuje się tak jakby mnie nie widział. Nawet ostatnio widziałam ich, szli razem przytuleni, a nagle, kiedy (chyba) mnie zobaczył i przechodzili akurat przez ulicę to automatycznie ją puścił i albo szli po prostu obok, albo tylko za ręke, daleko od siebie… I właśnie to jest w tym wszystkim najdziwniejsze… Dodam jeszcze, że od tego roku, często go widzę z ich wspólną bardzo dobrą znajomą - przy niej wszystko robi normalnie, mimo iż przyjaźni się ona z jego dziewczyną… Nie potrafię pojąć jego zachowania, dlatego proszę Was o spojrzenie na to z boku i o pomoc w interpretacji jego zachowania… Pozdrawiam... Iza
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Chłopak, jego dziewczyna i JA
Olej go. Niedawno miałam podobną sytuacje. Powiem ci to samo co powiedziano mi: nie daj się traktować jak koło zapasowe.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
widać, ze się facet świetnie bawi. Ignoruj go. niech sobie kontynuuje gierki z inną dziewczyną.
|
|
|
|
|
#5 |
|
.
|
nie licz, że ze strony tego facet jest coś więcej. zachowuje się inaczej przy dziewczynie pewnie dlatego, że dziewczyna jest zazdrosna o jego koleżanki. ;]
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Na moje oko to nawet gadki o kole zapasowym są nieadekwatne w tym przypadku, bo to po prostu zwykła nadinterpretacja
. Niektórym niewiastom to widzę strach nawet "cześć" powiedzieć albo pomachać, bo może to posłużyć jako motor napędowy ich bójnej imaginacji.Moja rada - kobieto, przestań tyle gdybać. BTW, te tagi pod spodem mnie rozwalają. |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie on najzwyczajniej w świecie może Cię najwyżej lubi... przecież tylko się uśmiecha, mówi cześć, nie nawiązuje chyba z Tobą nawet jakichs dłuższych rozmów, nie okazuje Ci swojego zainteresowania. Przy dziewczynie się nie uśmiecha bo może ona nie lubi jak jej chlopak chodzi i usmiecha się do dziewczyn po drodze, bo może wtedy czuje sie zazdrosna. W każdym bądź razie jesli nawet odczułaś, że on w jakikolwiek sposób zbyt często się uśmiecha lub robi dziwne miny, to po prostu nie zwracaj na to uwagi bo może po prostu robi sobie głupie żarty lub prowadzi jakieś gierki. To jeszcze zależy jkie były te miny...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Lubi cię pewnie , może mu się nawet podobasz ,ale halo ma dziewczynę chcesz go jej odbić?
czy może liczysz ,że on ją rzuci bo zakochał się w tobie...na to marne szanse ...poszukaj kogoś dostępnego
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Rozejrzyj się za kimś innym
bo na tego faceta szkoda nerwów i czasu. Po prostu dobrze się bawi, może nawet mu się spodobałaś, ale ja bym nawet nie chciała, by jakiś facet zostawiał dla mnie dziewczynę. Prawdopodobnie później spotkałby mnie ten sam los.
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Jego dzieczyna jest osobą bardzo otwartą, towarzyską i sama ma wielu kolegów, z którymi w różny sposób sie bawi itd. Więc wątpie aby chodziło o zazdrość... Tymbardziej, że bardzo długo byli ze sobą w tzw. wolnym związku.
Chodzi tutaj jeszcze o wydarzenie, które opisałam pod koniec - puszczanie dziewczyny z którą idzie przytulony na mój widok... Co do gestów to czasami były to zywkłe uśmiechy czy puszczanie oka, a czasami cosw stylu zaczepiania - poakzywanie języka, dotykanie itd. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Tu już chyba zadziałała Twoja wyobraźnia. Dlaczego miałby puszczać rekę swojej dziewczyny na Twoj widok? Przeciez to, że ma dziewczynę, nie jest żadną tajemnicą.
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
daj sobie z nim spokój. pewnie podobasz mu się, ale nie zrezygnuje dla Ciebie z dziewczyny
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Te gesty nie swiadczą jeszcze o tym, że mu się podobasz, może po prostu Cię lubi. W sumie też zalezy, ja nie widziałam tych gestów na żywo więc trudno stwierdzić, ale zwykły uśmiech czy wytknięcie jezyka to jeszcze nie powód aby twierdzić, że chłopak się zakochał ^^
Istnieje jednak jeszcze wersja ze lubi sobie bawić się w taki sposób z dziewczynami, moze nie widzi w tym nic złego, w koncu nie chodzicie na randki i nic razem nie robicie. Ale pomimo wszystko uwazam, że jeśli z jego strony jest to zaczepianie to nie świadczy o nim dobrze, ze ma dziewczyne a zaczepia inne... ale coz to jeszcze mlody niedojrzaly chlopak, moze sobie nawet nie zdaje sprawy z tego, ze robi cos dziwnego. Chociż jesli chodzi o usmiechy czy tam wytykanie jezyka to moim zdaniem nie jest to nic niezwykłego... |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, olej go! Za samo to, że nie "nie przyznaje się" do mnie przy dziewczynie, skreśliłabym go. Nie ważne czy dziewczyna jest zazdrosna, ale kultura oczekuje tego, żeby mówić sobie "cześć" w momencie jak się znamy. Jego zachowanie, według mnie, jest prostackie i szczeniackie.
Poza tym może mu się podobasz, no i jak to facet, chce sobie schlebić, że wpadł w oko koleżance. Na Twoim miejscu niczego bym nie oczekiwała. I pamiętała, że ma dziewczynę. Pomyśl jak Ty byś się czuła, gdyby jakaś laska rozważała tego typu rzeczy odnośnie Twojego faceta Zawsze najlepiej postawić się w czyjejś sytuacji, zanim zacznie się "działać". Ponadto, nie ma co budować swojego szczęścia na czyimś nieszczęściu.
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
DOKŁADNIE Czemu tak najechałyście na faceta? On ją TYLKO lubi, to ona inicjuje kontakt bo skoro ją zaprosił na fb to musi to być miłość ![]() Jakie koło zapasowe do licha? On jej tylko okazuje KOLEŻEŃSKĄ SYMPATIĘ A to co sobie imaginuje ta biedna dziewczyna jest tylko w jej głowie. Naprawdę znajdź kogoś kto BĘDZIE WOLNY, aktualnie mam podobny problem z jedną z koleżanek TŻeta. Po 3 latach ich zwykłej znajomości, gdy on się ze mną związał, stwierdziła że się w nim już dawno zakochała i teraz zwykły gest uprzejmości z jego strony oznacza Z PEWNOŚCIĄ jakiś przejaw uczucia Polecam uważną lekturę https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=8522 Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-09-18 o 13:00 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też się wydaje, że on ją tylko lubi bo wytykanie języka czy usmiechanie się nie oznacza jeszcze okazywania zainteresowania... moze to tylko przejaw czystego kolezenstwa.
Natomiast tez nie wiemy czy tak jest na 100% bo skoro autorka pisze, że pon ciągle tak robi, ciagle zaczepia na dodatek jakieś puszczanie oczek itp. to nie wiem moze troche dziwnie wyglądać. Ale i tak uwazam, że na takie rzeczy raczej nie zwraca się uwagi. Jak się usmiecha to tez sie usmiechnij i juz. Nie musisz od razu myslec, że z jego strony to na pewno cos ogromnego oznacza. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może czasem jej po prostu nie zauważy i dlatego nie przywita się z nią? Może ona wtedy też sobie to wkręca że specjalnie jej nie powiedział "cześć", tak samo jak wkręciła sobie że na jej widok puścił swoją dziewczynę z objęć ( |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Hm... Raczej jestem realistką i nie robie sobie bezsensownej nadziei. jednak były sytuacje, kiedy wiem że zwykły kolega zachowałby sie inaczej. Zaznaczam jeszcze że to on rozpoczął znajomośc tymi właśnie gestami, wcześniej się nie znaliśmy... i po kilku dniach z gestami juz stwierdził, że się znamy. Nie mogłam tutaj opisać każdej sytuacji bo wyszły by jakies 4 strony A4...
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
no troche głupio wyszło..
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie jestem z tych które stwierdzają, że jak mi powiedział "hej" z uśmiechem to już mnie kocha :P Po prostu... ja nie uśmiecham się do każdej osoby którą chcę poznać i nie zaczepiam jej. I w wielu sytuacjach nie zachowywał sie tak jakby zachował się normalny kolega, jak juz pisałam wyżej
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do autorki - masz 17 lat. W tym wieku NIKT nie jest realistą Choćby nie wiem jak był dojrzały nad swój wiek Uroki bycia nastolatką ![]() co do zaczepiania - ja się uśmiecham do dziewczyn z pracy na promocjach, bo chcę je poznać. A lesbijką nie jestem Czasem się z kimś złapie dobry kontakt i wydaje Ci się ta osoba na tyle sympatyczna, że chcesz ją poznać. i TYLE. Amen. Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-09-18 o 14:11 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny zawsze rozpatrują domniemane ukryte zamiary chłopaków. Ale w 99,99% oni ich NIE mają!!! Jeśli próbuje do Ciebie zarywać, kiedy jego dziewczyna nie patrzy, to znaczy właśnie, że powinnaś zakończyć znajomość. Według mnie taki facet jest skreślony. On się bawi, tak myślę.
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Aha, czyli nie wolno mu się uśmiechać, bo gdy to robi, to jest zły i niedobry, tak?
Jakby to powiedziały niektóre forumowiczki... 'nie zachowuje się jak zwykły znajomy, lub kolega, ale już jak przyjaciel, albo ktoś kto chce mnie przelecieć... ' - w sumie nie wiem jak można żyć tak usztywnionymi kategoriami i interpretować każde, nawet najgłupsze zachowanie jakiegoś obcego człowieka pod kątem tego co on ode mnie chce. Ja myślę, że to Ty raczej jesteś jakaś wyposzczona. |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy, że autorka jest "jakaś wyposzczona"?
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Wyposzczona" - wg. Internetu (sprawdzilam, cytuje jedna z wypowiedzi ) : 'Wyposzczony' pochodzi od słowa 'post'. Jeżeli ktoś pości przez dłuższy czas to potem jest wyposzczony. Jeżeli nie jadł mięsa to jest tego mięsa spragniony. Jeżeli wódki nie pił to potem ma na nią wielką ochotę. Jeżeli nie seksił to teraz brałby wszystko co się tylko rusza. Pozbawiony czegoś przez dłuższy czas |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie, nie jestem napaloną nastolatką, która po usłyszeniu od faceta "cześć" z uśmiechem stwierdza, że jest zakochany po uszy. Po prostu chce wiedzieć na czym stoję i o co chodzi... Gdyby to było normalne zachowanie to bym się nie miała nad czym zastanawiać.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

. Niektórym niewiastom to widzę strach nawet "cześć" powiedzieć albo pomachać, bo może to posłużyć jako motor napędowy ich bójnej imaginacji.

Zawsze najlepiej postawić się w czyjejś sytuacji, zanim zacznie się "działać". Ponadto, nie ma co budować swojego szczęścia na czyimś nieszczęściu.
Czemu tak najechałyście na faceta? On ją TYLKO lubi, to ona inicjuje kontakt bo skoro ją zaprosił na fb to musi to być miłość
A to co sobie imaginuje ta biedna dziewczyna jest tylko w jej głowie.
A może czasem jej po prostu nie zauważy i dlatego nie przywita się z nią? Może ona wtedy też sobie to wkręca że specjalnie jej nie powiedział "cześć", tak samo jak wkręciła sobie że na jej widok puścił swoją dziewczynę z objęć (