|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() przenoszenie wykroju na materiał
Dziewczyny, czego używacie do przenoszenia wykroju na materiał? Kreda, pisak czy zwykłe mydełko? Zastanawiam się, co kupić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: przenoszenie wykroju na materiał
ja uzywam kredy pisak odradzam totalnie moze juz nie zejsc mydło jest trwałe ale dla mnie za słobo widoczne sa tez takie specjalne mydła do matriałów nie pamietam jak sie nazywaja ale sie sa długotrwałe i jak dobrze pamietam fluorestancyjne i fajnie schodza
kreda jest tania ale ktucha i trzeba co jakis czas rysowac linie zeby sie nie pogubic
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mydelka krawieckiego-specjalne do tego celu wlasnie.Pisaki odradzam,mozesz nie sprac juz namalowanych linii,szczegolnie gdy material bedzie jasny.Prostych elementow wogole nie rysuje na materiale,szablon przykladam i nozyczkami wycinam wokol dodajac 1 cm na zapas szwu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja kupuję kredę znikającą można nią rysować na prawej stronie materiału bo po pewnym czasie sama znika znika też przy prasowaniu pod wpływem wysokiej temperatury
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję. Kupię więc mydełko krawieckie
![]() Odnośnie jeszcze samego przenoszenia. Dotychczas przykładałam papierowy szablon (formę??) do materiału i obrysowywałam szablon. Wycinałam zostawiając ok 1,5cm na zapasy- teraz widzę, że są różne sposoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
o własnie kati mozesz mi powiedziec ile kosztuje to mydełko u ciebie i czy ma ono jakas konkretna nazwe bo chyba o nie mi własnie chodziło a pogmatwałam cos
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
W sklepie była nazwa kreda znikająca i płaciłam za nią 3 zł ale polecam bo warto kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
radełko na tkaninach bawełnianych...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.