![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
bukiet do sukni czerwono-czarnej
Czesc! Prosze o porade dotyczaca wiazanki i kwiatu do wpiecia we wlosy.
Bede miec slub cywilny (we wrzsniu). Spodnica w kolorze czarnym, gorset - ognista czerwien. Do tego (najprawdopodobniej) czerwone rekawiczki do lokcia. Wlosy mam czarne, beda lekkie fale, rozpuszczne ewentualnie delikatnie upiete. Ja (tak na swoj uzytek) nazywam to styl hiszpanski ![]() Bede bardzo wdzieczna za porady, zdjecia, wszelka pomoc. pozdrawiam wiosennie - Kasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: bukiet do sukni czerwono-czarnej
chyba jednak czerwony bukiet bedzie najtrafniejszy, bukiet w innym kolorze to bedzie 3 kolor w Twoim imagu i będzie chyba zbyt kolorowo.
Bukiet zrobiłabym chociazby z róż, nie jakis okazały, podkładając zielone listki bedzie odcinał sie od bordowego tła gorsetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jeśli to ma być styl hiszpański to fajnie wyglądał by wachlarz, albo kulka- będzie wisiała na przegubie dłoni i jej rysunek (w kolorze czerwieni ) będzie się fajnie rysował na czarnej sukni. Wstązka moze być w kolorze bizuterii.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziekuje za podpowiedzi
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Orchidee chyba bedą naklepsze, takie bardziej egzotyczne-jeżeli ma być styl hiszpański. Co do bukietu to chyba kształt wachlarza będzie idealnie pasował.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie wachlarz z róż jest przesadzony... Wydaje mi się, że róże najlepiej wyglądają w prostym, niewydziwianym bukieciku.
Osobiście chyba też wybrałabym orchideę - na pewno się będzie pięknie prezentować. A tak BTW, ten bukiet z maków mnie powalił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli preferujesz styl hiszpański taki bukiet w kształcie wachlarza jak najbardziej podkreśli Twoją osobowość/styl.
Bukiet z makiem ciekawa propozycja, może kiedyś ktoś się skusi na takie rozwiązanie.Niektóre wizażanki wybrały nawet kwiat słonecznika ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, dziekuje za podpowiedzi!! A co myslicie o takim bukiecie? oczywiscie, wszystko na razie w sferze czysto teoretycznej. Aha, jest jeszcze jeden "problem"... Moj K. bedzie w zielonym mundurze. Kolejny kolorek... pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
katakon, ja jestem za!
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
carrot, dziekuje! No i tak bardzo chyba by sie to nie gryzlo z zielonym mundurem (tak mi sie wydaje). Tylko co wepne we wlosy? Tak sie juz napalilam na ta orchidee a tu nowy pomysl...
pozdrawiam - Kasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Kasiu, może gerberka?
![]() Ale ...jak się TAK napaliłaś na storczyka, to może faktycznie zostań przy tym pomyśle? Na pewno będzie Ci łatwiej go dostać, bo to tylko jednna gałązka wystarczy i w większości kwiaciarni jest dostępny. W przypadku tej wiązanki masz kilka rodzajów kwiatów, poza tym nie wiadomo czy kwiaciarka ułoży je tak ładnie. Wiesz, to już kwestia do przemyślenia ![]() ![]() ![]() BTW ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A masz jakies zdjecie i mozesz mi pokazac Twoj bukiet? Mi zalezy na tym, zeby ten kwiat wpiety we wlosy ladnie sie komponowal z suknia no i ze mna w ogole, bo w koncu tak sie bede prezentowac caly czas. A bukietu nie bede nosic ze soba non stop. Na pewno rozmiesz o co mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uff.. chwilkę to trwało, wybrałam zdjęcia, na których najlepiej i różę wpiętą we włosach i sam bukiet widać najlepiej. Edit: wiedziałam, że gdzieś jeszcze mam zdjęcie samego bukietu już po wszystkim. Taki biedny jest ![]() ![]() Edytowane przez carrot Czas edycji: 2007-05-30 o 11:09 Powód: znaleziony sam bukiet :D |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
slicznie wygladalas! I bukiet taki slodki i delikatny. Fajny bardzo! Kurcze, roza jednak tez pieknie sie prezentuje we wlosach... O matko! jaki jest wybor ogromny! I wez sie czlowieku zdecyduj!!!... dziekuje Ci i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja bym do tego widziała bukiet z czerwonych róż
![]() Mogę Ci pokazać jak to u mnie wyglądało: http://images4.fotosik.pl/61/936bd816468284c3.jpg A we włosach miałam takie malutkie różyczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Gothic_Daisy, pieknie wygladalas! zdecydowanie, brunetki w czerwonym to jest to!
![]() BTW mialas slub cywilny czy do kosciola tak oryginalna suknie? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz mieć rozpuszczone, to faktycznie, jeden kwiat we włosach - super
![]() ![]() A suknię miałam do kościoła. Zresztą chcialam całą czerwoną czy bordową, ale po poszukiwaniach itp stanęło na takiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszecie o orchideach, ale w jakim kolorku i co rozumiecie pod pojęciem orchidei Jeśli storczyk Phalaenopsis to na rynku Polskim są głównie 2 kolory biały i fioletowo-różowy. Chyba nie o to chodzi. Jeśli mogę coś sugerować to proponowała bym konsekwencję-suknia jest dość odważna i aż się prosi by do niej wybrać awangardową wiązankę. Przepraszam, ale mundur i jego zielony kolor będzie stanowił tło dla Twojej kreacji i skoro poszłaś w tą stronę przy wyborze wizerunku to się tego trzymaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
No masz racje, suknia bedzie dosc odwazna (przynajmniej taki mam zamiar)... Tak mysle, ze jednak najlepiej bedzie decydowac o wyborze wiazanki i ozdoby jak juz kreacja bedzie gotowa, bo jednak latwiej to bedzie sobie calosc wyobrazic. A ja teraz Wam zawracam glowe i pytam o rade bo po prostu... taka niecierpliwa jestem
![]() Dziekuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
w interencie znalazlam czerwone orchidee, ciekawe czy sa tez w kwiaciarniach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa pierwsze to cymbidium- pierwszy jest w kolorze fuksjowym (róż mieszany z fioletem i bordo) drugi jest różowo brązowy, trzeci to piękny storczyk catleja (śliczny b.duży kwiat) bywa sprowadzany sporadycznie w kolorach białym i fioletowo-różowym, na zdjęciu pewnie kwiat występujący w warunkach naturalnych. Nigdy nie widziałam storczyka w handlu w kolorze czerwonym.Odcienie bordo tak. Ale wpadłam na inny pomysł, aby było egzotycznie i czerwono proponuje Ci gloriozę. Dość wytrzymała - świetnie wygląda we włosach, a i wiązanka będzie piękna i nietypowa. Uważam że każda forma bukietu jest do przyjęcia . Ja wybrała bym ten mieszany tu w kolorze biało-czerwonym, a składający się z goździków,róż i gloriozy z której wychodzą "wąsy" z ratanu z koralikami. Projektantką tej wiązanki jest Anna Fudali z Krakowa bardzo kreatywna florystka Ponieważ brzeg płatków gloriozy jest kremowo-żółty w sposób b.delikatny rozbije monotonię samej czerwieni i czerni i jednocześnie nie zakłóci całości. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-06-01 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ewalena, dziekuje za pomysly!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Liczę na zdjęcie z dnia ślubu na ewalena@vp.pl Powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
jasne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
KWC
|
Może coś takiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.