|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
bukiet do sukni czerwono-czarnej
Czesc! Prosze o porade dotyczaca wiazanki i kwiatu do wpiecia we wlosy.
Bede miec slub cywilny (we wrzsniu). Spodnica w kolorze czarnym, gorset - ognista czerwien. Do tego (najprawdopodobniej) czerwone rekawiczki do lokcia. Wlosy mam czarne, beda lekkie fale, rozpuszczne ewentualnie delikatnie upiete. Ja (tak na swoj uzytek) nazywam to styl hiszpanski Myslalam wlasnie o czerwonym kwiatku we wlosach. Ala jakim? Do tego musi pasowac przeciez bukiet, a chyba czerwny gorset i bukiet z czerwonych kwiatow bedzie sie ze soba zlewac?Bede bardzo wdzieczna za porady, zdjecia, wszelka pomoc. pozdrawiam wiosennie - Kasia
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: bukiet do sukni czerwono-czarnej
chyba jednak czerwony bukiet bedzie najtrafniejszy, bukiet w innym kolorze to bedzie 3 kolor w Twoim imagu i będzie chyba zbyt kolorowo.
Bukiet zrobiłabym chociazby z róż, nie jakis okazały, podkładając zielone listki bedzie odcinał sie od bordowego tła gorsetu. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli to ma być styl hiszpański to fajnie wyglądał by wachlarz, albo kulka- będzie wisiała na przegubie dłoni i jej rysunek (w kolorze czerwieni ) będzie się fajnie rysował na czarnej sukni. Wstązka moze być w kolorze bizuterii.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za podpowiedzi
Podobaja mi sie orchidee (fryzjerka tez mowila, ze dlugo sa ladne we wlosach). Moze cos takiego? Roze sa piekne, ale wolalabym cos oryginalniejszego. Jak juz suknia bedzie gotowa, na pewno bedzie latwiej cos dopasowac.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Orchidee chyba bedą naklepsze, takie bardziej egzotyczne-jeżeli ma być styl hiszpański. Co do bukietu to chyba kształt wachlarza będzie idealnie pasował.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie wachlarz z róż jest przesadzony... Wydaje mi się, że róże najlepiej wyglądają w prostym, niewydziwianym bukieciku.
Osobiście chyba też wybrałabym orchideę - na pewno się będzie pięknie prezentować. A tak BTW, ten bukiet z maków mnie powalił Przyznacie, że ślicznie wygląda taka wiązanka?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli preferujesz styl hiszpański taki bukiet w kształcie wachlarza jak najbardziej podkreśli Twoją osobowość/styl.
Bukiet z makiem ciekawa propozycja, może kiedyś ktoś się skusi na takie rozwiązanie.Niektóre wizażanki wybrały nawet kwiat słonecznika
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, dziekuje za podpowiedzi!! A co myslicie o takim bukiecie? oczywiscie, wszystko na razie w sferze czysto teoretycznej. Aha, jest jeszcze jeden "problem"... Moj K. bedzie w zielonym mundurze. Kolejny kolorek... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
katakon, ja jestem za!
Podoba mi się ta mieszanka rodzajów utrzymana w jednej barwie. W dodatku widzę tam gerbery Nie chciałam już wysnuwać kolejnych propozycji, ale jak dla mnie czerwone gerbery świetnie pasują na tego typu wiązankę. Nie znam się aż tak na kwiatach, więc nie umiem nazwać po imieniu tych pączków ale.. jedno co mogę powiedzieć, że przyciągają wzrok i są urocze
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
carrot, dziekuje! No i tak bardzo chyba by sie to nie gryzlo z zielonym mundurem (tak mi sie wydaje). Tylko co wepne we wlosy? Tak sie juz napalilam na ta orchidee a tu nowy pomysl...
pozdrawiam - Kasia
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu, może gerberka?
Ale ...jak się TAK napaliłaś na storczyka, to może faktycznie zostań przy tym pomyśle? Na pewno będzie Ci łatwiej go dostać, bo to tylko jednna gałązka wystarczy i w większości kwiaciarni jest dostępny. W przypadku tej wiązanki masz kilka rodzajów kwiatów, poza tym nie wiadomo czy kwiaciarka ułoży je tak ładnie. Wiesz, to już kwestia do przemyślenia Ja aż tak się kwiatami nie przejmowałam, stwierdziłam, że to tylko taki tam element i muszę przyznać, że za to moje olewactwo nie zasłużyłam sobie na taki bukiet, jaki mi pani wyczarowała BTW Gdyby nie to, że mój Mąż mi ekhem... "narzucił" typ kwiatów to też miałabym storczyka
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
A masz jakies zdjecie i mozesz mi pokazac Twoj bukiet? Mi zalezy na tym, zeby ten kwiat wpiety we wlosy ladnie sie komponowal z suknia no i ze mna w ogole, bo w koncu tak sie bede prezentowac caly czas. A bukietu nie bede nosic ze soba non stop. Na pewno rozmiesz o co mi chodzi
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uff.. chwilkę to trwało, wybrałam zdjęcia, na których najlepiej i różę wpiętą we włosach i sam bukiet widać najlepiej. Edit: wiedziałam, że gdzieś jeszcze mam zdjęcie samego bukietu już po wszystkim. Taki biedny jest ale jest...
Edytowane przez carrot Czas edycji: 2007-05-30 o 12:09 Powód: znaleziony sam bukiet :D |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
slicznie wygladalas! I bukiet taki slodki i delikatny. Fajny bardzo! Kurcze, roza jednak tez pieknie sie prezentuje we wlosach... O matko! jaki jest wybor ogromny! I wez sie czlowieku zdecyduj!!!... dziekuje Ci i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
No właśnie, jak nad czymś za dużo będziesz myśleć i doglądać coraz to nowych opcji, to tym trudniej będzie Ci w końcu coś wybrać Życzę Ci powodzenia zarówno w wyborach tak prozaicznych jak bukieciki, jak i w życiu, na nowej ścieżce A w kwestii kwiatów daj znać na co ostatecznie padło
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym do tego widziała bukiet z czerwonych róż
![]() Mogę Ci pokazać jak to u mnie wyglądało: http://images4.fotosik.pl/61/936bd816468284c3.jpg A we włosach miałam takie malutkie różyczki
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje
jak juz wszystko bedzie gotowe, to wkleje zdjecia. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Gothic_Daisy, pieknie wygladalas! zdecydowanie, brunetki w czerwonym to jest to!
ja fryzure chce mniej wiecej taka jak w zalaczniku, dlatego chce miec wiekszy kwiat. BTW mialas slub cywilny czy do kosciola tak oryginalna suknie? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz mieć rozpuszczone, to faktycznie, jeden kwiat we włosach - super
A suknię miałam do kościoła. Zresztą chcialam całą czerwoną czy bordową, ale po poszukiwaniach itp stanęło na takiej
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piszecie o orchideach, ale w jakim kolorku i co rozumiecie pod pojęciem orchidei Jeśli storczyk Phalaenopsis to na rynku Polskim są głównie 2 kolory biały i fioletowo-różowy. Chyba nie o to chodzi. Jeśli mogę coś sugerować to proponowała bym konsekwencję-suknia jest dość odważna i aż się prosi by do niej wybrać awangardową wiązankę. Przepraszam, ale mundur i jego zielony kolor będzie stanowił tło dla Twojej kreacji i skoro poszłaś w tą stronę przy wyborze wizerunku to się tego trzymaj. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
No masz racje, suknia bedzie dosc odwazna (przynajmniej taki mam zamiar)... Tak mysle, ze jednak najlepiej bedzie decydowac o wyborze wiazanki i ozdoby jak juz kreacja bedzie gotowa, bo jednak latwiej to bedzie sobie calosc wyobrazic. A ja teraz Wam zawracam glowe i pytam o rade bo po prostu... taka niecierpliwa jestem
![]() Dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
w interencie znalazlam czerwone orchidee, ciekawe czy sa tez w kwiaciarniach
wklejam zdjecia tak do popatrzenia sobie
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwa pierwsze to cymbidium- pierwszy jest w kolorze fuksjowym (róż mieszany z fioletem i bordo) drugi jest różowo brązowy, trzeci to piękny storczyk catleja (śliczny b.duży kwiat) bywa sprowadzany sporadycznie w kolorach białym i fioletowo-różowym, na zdjęciu pewnie kwiat występujący w warunkach naturalnych. Nigdy nie widziałam storczyka w handlu w kolorze czerwonym.Odcienie bordo tak. Ale wpadłam na inny pomysł, aby było egzotycznie i czerwono proponuje Ci gloriozę. Dość wytrzymała - świetnie wygląda we włosach, a i wiązanka będzie piękna i nietypowa. Uważam że każda forma bukietu jest do przyjęcia . Ja wybrała bym ten mieszany tu w kolorze biało-czerwonym, a składający się z goździków,róż i gloriozy z której wychodzą "wąsy" z ratanu z koralikami. Projektantką tej wiązanki jest Anna Fudali z Krakowa bardzo kreatywna florystka Ponieważ brzeg płatków gloriozy jest kremowo-żółty w sposób b.delikatny rozbije monotonię samej czerwieni i czerni i jednocześnie nie zakłóci całości. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-06-01 o 17:21 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Ewalena, dziekuje za pomysly!!
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Liczę na zdjęcie z dnia ślubu na ewalena@vp.pl Powodzenia
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
jasne
|
|
|
|
|
#30 |
|
KWC
|
Może coś takiego?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

Myslalam wlasnie o czerwonym kwiatku we wlosach. Ala jakim? Do tego musi pasowac przeciez bukiet, a chyba czerwny gorset i bukiet z czerwonych kwiatow bedzie sie ze soba zlewac?

Przyznacie, że ślicznie wygląda taka wiązanka? 

i muszę przyznać, że za to moje olewactwo nie zasłużyłam sobie na taki bukiet, jaki mi pani wyczarowała