![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Chłopak, mikołajki, urodziny - foch
Proszę, powiedzcie mi czy ja naprawdę źle robie... Sytuacje dosłownie z przed chwili, a ja jestem wrażliwą osobą, która niestety za bardzo przejmuje się innymi i nie mogę się pozbierać. A miałam jeszcze przeczytać książkę do kolokwium, które mam w piątek. Ale przejdę do sedna
Mam od 7 miesięcy chłopaka. Takie zauroczenie od pierwszego spotkania. Ma ciężki charakter. Od początku zdążało się, że się o coś obraził, czy pokłóciliśmy się o abstrakcyjną rzecz. Dzisiaj mieliśmy się zobaczyć, dzwoni wczoraj razanielony jak to sie cieszy, że mnie ma, że się zobaczymy jutro, że pójdziemy do kina, że spędzimy dzień razem, że potem coś wymyślimy fajnego, bo razem się nigdy nie nudzimy. Było to koło 14. Do wieczora się nie odezwał, nie odpisał mi na smsa wieczorem. Dzisiaj rano też.Dzisiaj o 15 dzwonie do niego, nie ma czasu rozmawiać, ma oddzwonić. Nie oddzwania. Pisze smsa o 17, zero odezwu. 18 dzwoni i mówi, że nie ma czasu i się rozłącza. O 20 dostaje smsa, że 'sorry, nie wyrobie się dzisiaj' i nic więcej. Chciałam z nim porozmawiać, bo jutro mam urodziny koleżanki, a jutro są też mikołajki no i nie bardzo wiedziałam jak to wszystko pogodzić, myślałam, że może wcześniej się umówimy a potem pójde, albo pójdzie ze mną. Ale że mnie cały dzień 'olewał' to się wkurzyłam i napisałam tylko ; ok, to widzimy się w piątek' . Po 3 h odpisał mi 'no ok'. Dzwonie i pytam o co chodzi. A on , że nic. Mówie, że mam jutro te urodziny. Słysze, że coś nie tak, więc dalej pytam o to chodzi. A on na mnie wyskakuje, że fajnie, że mikołajek nie chce spędzić ze swoim chłopakiem, tylko iśc na urodziny, że w takim razie nie mamy o czym rozmawiać. Nie daje mi dojść do słowa i się rozłącza. Dostaje potem smsa, że super, że chce iść na urodziny, żebym się dobrze bawiła sama i że mi życzy powodzenia. Dzwonie nie odbiera, pisze, że chciałam z nim porozmawiać, to nie odpisuje. Więc dałam spokój. Czuje się fatalnie, bo liczyłam że jakoś pogodzę dwie rzeczy, a czuje się jakbym musiała wybierać między urodzinami koleżanki, a chłopakiem. Mówiłam mu o tych urodzinach, może moja wina, że mu nie przypomniałam wcześniej, ale nie wiem czemu, cały czas myslałam, że są w piątek. Nie sądziłam też, że mikołajki są dla niego jakimś waznym dniem, że nie można sobie wręczyć prezentu dzień później. Juz pomijając, że ja mam cały dzień wolny i spokojnie moglibyśmy sie wczesniej zobaczyć ( urodziny sa od 21). Tym bardziej, że on święty nie jest - kilka razy była sytuacja, że obiecał , że spędzimy dzień razem a potem mi nagle przekładał, bo przyjaciel zadzwonił, że się chce spotkać. Albo niby nagle brat zadzwonił, że sa urodziny jego dziewczyny i musi na nie iśc ( nie zaproponował mi , że pójdziemy razem) . Notorycznie się spóźnia, a jak się o to obrażam to ma pretensje. Natomiast on może się obrazić i rozłączać w połowie rozmowy. Przykro mi też, że osoba mi bliska mnie w ten sposób traktuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Chłopak, mikołajki, urodziny - foch
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Urodziny sa wazne albo albo wazniejsze od dnia z chlopakiem
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Krótko mówiąc Ty masz robić dla niego wszystko i się dla niego poświęcać, a on może robić co chce i kiedy chce bez względu czy wczesniej było inaczej. Miło że wygarnia Ci, że o nim nie pomyślałaś kiedy to on ma 'ważniejsze' sprawy i milczy oraz Cię spławia... Tak jak dziewczyna przedemną, idź na te urodziny. Ewentualnie jak tak bardzo chcesz to zaproponuj mu spotkanie przed RAZ, jeżeli będzie stroił fochy i oczekiwał, że będziesz się prosiła, no to przykro mi ale to świadczy tylko o tym, że to on tego nie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MUSEarka
|
Ile on ma lat? 14? Niesamowicie drażnią mnie takie osoby. A już facet, który obraża się o byle gówno, ba, w ogóle się obraża, to jest za przeproszeniem pi*da nie facet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak ma 15 lat to spoko... da się zrozumieć EWENTUALNIE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
koles zwala wine na ciebie, chociaz to on nawala. ja bym nawet nie uwzgledniala go w jutrzejszych planach. jestes pewna, ze jemu zalezy na waszym zwiazku? no jakos nie wyglada.
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale... co Ty właściwie z nim robisz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ja bym na twoim miejscu, autorko, nie narzucała się tak facetowi ![]() Co do mikołajek- powiedz, że wczoraj miał być wasz dzień, a on co? W hooja se poleciał i nawet nie raczył się odezwać. Niech wie, że nie będziesz czekać jak posłuszny piesek na smska. A na mikołajki masz już inne plany, i że można na tobie polegać (w sensie, że koleżanka-solenizantka może), to nie w twoim stylu wystawiać bliskich, dla niego masz czas w piątek. A jak będzie dalej się burzył, to niech ma do siebie pretensje. No, ale widzę, że to nie pierwszy raz, że wielokrotnie wystawiał cię lub się spóźniał. Dziwie się, że ciągle to tolerujesz.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ile ma lat? nie uwierzycie... niebawem skończy 28.
Tak mi się wydawało, że w moim zachowaniu nie ma nic złego, bo nie odmówiłam mu spotkania w jego święto ( urodziny, imienieny) czy nawet te komercyjne walentynki, które powiedzmy, że są świętem dla par i niektórzy je obchodzą. Tylko potrzebowałam takiej opini z boku, bo jak pisałam niestety przejmuje się za bardzo innymi ( usiłuje z tym walczyć i bardziej przejmować się sobą) i już sama nie wiedziałam czy zle robie czy nie. Urodzin na pewno nie odpuszcze, to jest ważny dzień. Pomijając, że ide tam z najblizszą przyjaciółką, która zna tam mało osób, więc było by to także nie nie w porządku wobec niej.. Nie wiem w ogóle jak się zachować jutro, czy zadzwonić i zapytać czy idzie ze mną lub widzimy się wcześniej, czy sie nie odzywać.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Odezwij sie krotko, ze jesli chce z toba isc na urodziny to niech da znaxc, ze czekasz do tej i tej. i TYLE. Ja bym tak zrobila mimo wszystko a potem poszla na urodziny i sie nie odzywala
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wyobrażasz sobie ich wspólną zabawę, podczas, gdy są skłóceni? Jeszcze na imprezie się pokłócą, zepsują atmosferę. A co do piątku- to tak. Es z krótką informacją, że jak chce pogadać, to niech wpadnie do np. 16. Jak nie odpisze, nie przybędzie- olać i umówić się z kimś, zająć swoimi sprawami. Byle nie płaszczyć się, nie wydzwaniać, nie pisać łzawych, pełnych pretensji esów. Odpuścić, niech sam sie odezwie, jak to sobie przemyśli.
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
nie odzywac sie. ja bym czekala az on wykaze inicjatywe, bo jak na razie to ty go bombardujesz smsami i telefonami, mimo, ze nie ma ochoty z toba gadac.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jak ze mną te 5 minut rozmawiał, mówił, że usiłuje coś naprawić w aucie, ale że wszystko mu się 'spieprzyło' , jakieś śrubki mu powypadały, nie może wyjechać autem z garażu, ani wjechać bardziej, żeby ten garaż zamknąc. Generalnie był zły na siebie, że zamiast naprawić to sobie tylko dodał pracy.
Macie racje, niepotrzebnie się narzucałam z tym dzwonieniem dzisiaj, ale to dlatego, że chciałam zrobić sobie plany na dzisiejszy wieczór i wiedziec czy nasze spotkanie aktualne, czy nie. Co z nim robie? Nie jest złym człowiekiem, ma wiele zalet, ale nie będę tu o tym pisać. Jego głównym problemem jest brak punktualności ( ale jak go bardzo o to opiernicze, to na następny raz jest przed czasem) i te własnie 'fochy' nie wiadomo skąd ![]() aha... i dziękuje za odpowiedzi, dało mi to trochę do myślenia. Generalnie od jego ostatniego focha i złego zachowania minęło sporo czasu i myślałam, że zrozumiał swój błąd, bo był naprawdę super i wygladało, że tak już zostanie. Aż do dzisiaj. Wiem tylko, że czeka mnie poważna rozmowa...i to nie o mikołaju ![]() Edytowane przez lady_90 Czas edycji: 2012-12-05 o 23:45 Powód: dopiska :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wygląda na o, że ma taki męski PMS
![]() ![]()
![]() |
#18 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez Ametys Czas edycji: 2013-02-11 o 03:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym go olała i poszła na urodziny a co z nim (skreśliłabym go, ale ja to ja) to zobaczysz potem |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłość to nie żadne poświęcenie ![]() Miłość to sztuka kompromisu i umiejętności wybrnięcia z trudnych sytuacji. Ona ma zrezygnować z urodzin koleżanki, które są RAZ w roku na rzecz spotkania z nim, gdzie ma go dostępnego 365 dni w roku? Chyba żartujesz. Padłabym, gdybym usłyszała: sorry, nie przyjdę na Twoje urodziny, bo muszę Mikołajki spędzić z moim chłopakiem, żeby mu nie było przykro ![]() Jakaś totalna paranoja. Miłość to kompromisy, a kompromisem tutaj byłoby spotkanie PRZED urodzinami albo następnego dnia, wręczenie sobie prezentów i tyle. Bez przesady, Mikołajki to nie aż takie ważne 'święto' żeby rezygnować ze swoich planów. Jasne, najlepiej nie mieć znajomych, życia poza facetem, tylko siedzieć z misiaczkiem i patrzeć mu w oczy. Ach - i pilnować żeby przypadkiem się nie obraził i nie rzucał słuchawką w trakcie rozmowy. Bo przecież wg Ciebie to jej wina, że on się obraził. No cyrk na kółkach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Twój facet to palant, wybacz za dosłowność ale tak jest. Znałam takiego co się fochał bo rozmawiałam z kolegą i 'nie czuł się wtedy wystarczająco ważny'. Ja uciakłam, bo takie zachowania się tylko coraz bardziej nasilają. Tobie też radzę, zwłaszcza, że dodatkowo koleś Cię jeszcze równym ściegiem olewa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No cóż chłopak sam Cię wystawił a teraz ma focha?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Może mu przypomnij, jak pięknie Cię wystawił (po takiej akcji nie miałabym ochoty na wspólne mikołajki), a teraz wymaga Bóg wie czego..?
Wymaga od Ciebie szacunku i poświęcenia, ale sam Ci go nie daje - jak dla mnie syrena alarmowa.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem płacz, że straciłaś wszystkich znajomych, nie masz do kogo buzi otworzyć, z kim się spotkać, tylko żyjesz na łasce pana i czekasz całymi dniami na jego telefon/sms, czy raczy się z tobą spotkać ![]() Równie dobrze mogą spotkać się w piątek, albo przed urodzinami. Autorka nie musi dla misiaczka wystawiać przyjaciółki. Tak się nie robi. Nie z powodu dziecinnego faceta.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze....
Mi się wydaje Autorko,że Twój chłopak to niezły "cwaniaczek",który ma sztukę manipulacji opracowaną do perfekcji. Według mnie on od samego początku wiedział,że chce się z Tobą zobaczyć dopiero w piątek. Dlatego "zaatakował Ciebie "(bez powodu),wpędził w poczucie winy (oj jaka Ty podła,że nie chcesz ze swoim chłopem mikołajek spędzać)i teraz jest zadowolony. Powyższego nie biorę znikąd ...Wstyd się przyznawać...ale sama swojego czasu taką metodę stosowałam.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Przyjaciele i rodzina wydają mi się bardziej na stałe niż faceci, którzy mogą się przewijać i zmieniać jak rękawiczki.
To inny rodzaj więzi, dla mnie mocniejszy niż więź z chłopakiem, warto o nie dbać, żeby nie zostać na lodzie w przypadku rozstania. 28 lat i takie zachowanie - spodziewałabym się tego po 16-latku. On wymaga od Ciebie, byś była na każde zawołanie, a sam od siebie niczego nie wymaga. Nie wydaje Ci się, że jest jakaś nierównowaga w przyrodzie?
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mikołajki nie są żadnym wielkim świętem, które się w jakiś szczególny sposób spędza. Urodziny koleżanki na pewno były zaplanowane wcześniej, autorka wątku informowała o tym chłopaka (a raczej próbowała, bo ten obrażony nie chciał nawet odebrać telefonu) i chciała jakoś podzielić swój czas między ich dwoje. A calusi dzień to oni mieli spędzić wczoraj, kiedy umówili się z inicjatywy chłopaka, a on ją olał. Dla mnie ten facet to jakaś tragedia. Obrażalski manipulant - od takich trzeba wiać jak najszybciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.