|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
dziwna sucha skóra
Jestem posiadaczką bardzo suchej- atopowej skóry. na co dzień smaruje sie tłustymi krememi np olikowym ziaji i on wchłania sie do matu. musze uzywac tresciowych kosmetyków bo inaczej skóra sie łuszczy. dziwna sprawa pojawia sie kiedy posmaruje twarz podkładem. wtedy moja zupełnie sucha skóra zaczyna sie swiecic i trzeba ja dodatkowo matowic, a po zmyciu makijazu jest w nienajlepszym stanie. to zanczy ze powinnam zrezygnowac z podkładów?>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziwna sucha skóra
Cytat:
wydaje mi sie ze powinnas zrezygnowac z plynnych podkladow. ale zainwestowac w dobry nawilzajacy. objawy ktore opisujesz sa podobne do moich gdy moja skora sie dusi od podkladu i zaczyna produkowac sebum w meeega ilosciach ![]() na rynku teraz kroluja podklay mineralne- wyprobuj moze taki sypki ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz wejsc na watek mineralny i sobie poczytac ![]() ja osobiscie z takich dostepnych bezproblemowo w sklepach polecam podklad mineralny sypki z Maybelline ![]() na watki mineralnym dziewczyny dyskutuja o bardziej profesjonalnych - niestety dla mnie to czarna magia ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ok. to czeka mnie chyba troche czytania, bo te wątki tam maj a kilometry
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, przy atopowej skórze jest straszny problem z doborem kosmetyków, wiele z nich po prostu będzie cię podrażniać, co zresztą zauważyłaś.
Z mineralnych kosmetyków możesz zacząć od Everyday Minerals (EDM), Buff`D i chyba jeszcze LaurEss zbiera dobre recenzje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A to nie jest tak ze jak dobrze nawilzysz skore twarzy, to kazdy podklad sie zda? Ja jestem AZS-owcem, wiec wiem cos o tym,a w sumie z podkladem nie mam poroblemow. Po prostu codziennie wieczorem na buzke Lipobase, a na dzien podklad, wcale nie mineralny, 10 Godzin Snu Bourjois na zmiane z true match L'oreala.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno cię nie zapchają... Wejdż na wątek o minerałach. Na początek można zamówić próbki. Zestaw próbek na EDM to tylko koszty przesyłki ok. 4,5$... Sama mialam true match Kolory - dla bladolicych wybór żadny... Bo oni sądzą, że wszyscy chcą się robić na mulata Trwałość - tu akurat było ok podkreślał suche skórki jak zanalizowałam skład to się chwyciłam za głowę mam skłonnośći do zapychania i pojawiały się pryszcze/olbrzymie wągry No i to niemiłosierne świecenie....
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-04-27 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydawało, że ten kolor co miałam to jest tylko lekko za ciemny. Porównując do takich prawie dopasowanych kolorków z prawdziwych minerałów... To się za głowę złapałam, co mi do głowy strzeliło, żeby taki ciemny kolor wziąć.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.