Kocham swoje ciało! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 12:59   #1
aiko83
Rozeznanie

Thumbs up

Kocham swoje ciało!

Wszędzie tylko kompleksy, kompleksy, kompleksy, która z nas ich nie ma

Ale najważniejsze jest pozytywne podejście do siebie! Żeby być piękną wystarczy się zaakceptować i pokochać swoje ciało!

Zatem zakładam nowy topik dla wszystkich kobiet, które akceptują (lub starają się zaakceptować) swoje ciało z wszelkimi wadami i zaletami, z wszystkimi kilogramami i fałdkami tłuszczu!

Bo grunt to czuć się prawdziwą kobietą!

A tą jest się bez względu na figurę!

Pomóż zabijanym psom w Korei!

Tam, gdzie jest miłość, nie ma narzucania drugiej osobie swojej woli.

aiko83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:13   #2
AnetkaWr
Zadomowienie

Dot.: Kocham sowje ciało!

I co tu pisać?

160 cm
78 77
76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65

AnetkaWr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:21   #3
novakia
Zakorzenienie

no to jestem, heloł
novakia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:23   #4
AnetkaWr
Zadomowienie

no hej hej,ale dalej nie wiem co tu pisac xD

160 cm
78 77

Stary 2009-03-01, 13:35   #5
MeredithMer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnetkaWr Pokaż wiadomość
I co tu pisać?
Można pisać co lubisz w sobie,dlaczego jesteś wyjątkowa,podkreślać swoje zalety
“Maybe we like the pain. Maybe we're wired that way. Because without it, I don't know; maybe we just wouldn't feel real. What's that saying? Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop."
MeredithMer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:41   #6
_Emi_
Zakorzenienie

Ja czasem lubię moje ciało, czasem mniej.

I u mnie nie rozchodzi się o fałdki tłuszczu
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:45   #7
AnetkaWr
Zadomowienie

Ja też czasem bardziej je lubie a czasem mniej
Lubie swoje oczy najbardziej ;P i rączki ^^ a reszta to kwestia dnia

160 cm
78 77

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 13:46   #8
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaWr Pokaż wiadomość
I co tu pisać?
Właśnie? Co? Jeśli tam za dużo, tam za mało
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 13:51   #9
AnetkaWr
Zadomowienie

O kompleksach,rozumiem mozna pisac bo to nas meczy,ale to co w nas fajne,to chyba cała reszta ;p

160 cm
78 77

Stary 2009-03-01, 14:24   #10
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Konto usunięte

zaakceptowanie siebie wcale nie jest takie łatwe jak ci sie wydaje, aby 'czuc sie prawdziwa kobieta' trzeba takze czuc sie dobrze we wlasnym ciele...
ja nie czuje sie dobrze z moim tłuszczem i takze obrzydza mnie to u innych.

Edytowane przez 881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Czas edycji: 2009-03-01 o 14:27
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 14:43   #11
AnetkaWr
Zadomowienie

No to to to do kompleksów a nie tu,...

160 cm
78 77

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 14:43   #12
skarbiatko
Zakorzenienie

gratuluję,ja swojego nie kocham,ale akceptuję
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 15:14   #13
Costynuuna
Zadomowienie

zazdroszcze !

ja nie mam żadnych fałd tłuszczu a i tak nie akceptuje swojego ciała .
chciałabym poczuć że mam gdzieś tłuszczyk
Stary 2009-03-01, 15:18   #14
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Czuje sie jak najbardziej kobieta a niby jak miałabym sie czuc?
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 15:21   #15
Jellied
Przyczajenie

GG do Jellied

Na ogół się sobie podobam, popadam tylko w chwilowe kompleksy i lekką beznadzieję, kiedy porównam się niekoniecznie do gwiazd, a chociażby do innych kobiet na ulicy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 15:24   #16
AnetkaWr
Zadomowienie

ja tak samo ;p

160 cm
78 77

Stary 2009-03-01, 15:33   #17
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aiko83 Pokaż wiadomość
Żeby być piękną wystarczy się zaakceptować i pokochać swoje ciało!
Z tym się zupełnie nie zgodzę Nie wystarczy siebie lubić, żeby BYĆ piękną trzeba też o siebie dbać. No chyba, że masz na myśli "czuć się piękną".. Ale jak dla mnie to też jest uzależnione od wyglądu w większym lub mniejszym stopniu. Szczerze mówiąc, nie bardzo lubię teksty tego typu, bo jak dla mnie prawdy w nich mało. Mam taką jedną koleżankę, która uważa się za piękną, a zupełnie o siebie nie dba (bo po co? Jak przecież ona siebie lubi ) - przetłuszczone włosy, gigant nadwaga (kilka kilo tu i tam jest super, ale ona waży ponad 95kg przy wzroście 160cm), obcisłe, kuse bluzki i spódniczki.. Niby super, że się akceptuje, ale tak naprawdę.. przydałoby się jej odrobinę obiektywizmu.

Jestem na "TAK" jeżeli chodzi o dbanie o siebie i akceptowanie swojego ciała (do pewnych granic), natomiast mówię zdecydowane "NIE" samouwielbieniu i brakowi samokrytycyzmu..

Edytowane przez v-x-n
Czas edycji: 2009-03-01 o 15:34
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 15:52   #18
greczynka2007
Raczkowanie

Ja jestem naprawdę bardzo zadowolona z proporcji swojej figury choć wiem,że próba zaakceptowania swojego ciała w pełni to długi proces. Tak jak pisała już jedna z wizażanek-jednego dnia kocham swoje ciało i podziwiam, drugiego zaczynam już sobie wynajdywać mankamenty do narzekań. Na szczęście takie chwile miewam rzadko i są raczej spowodowane nienajlepszym nastrojem. Czasami zastanawiam się jak to się stało,że mój wielki, nastoletni kompleks w chwili obecnej stał się moim największym atutem, który podziwiają zarówno mężczyźni jak i kobiety(moja pupa) Ale to chyba czas sprawił,że nabrałam trochę krągłości tu i ówdzie. Czasami zdarza mi się narzekać na swój wzrost tzn. że przydałoby sie tak ok. 5 cm więcej (mam165 cm) ale jak tylko słyszę słowa moich wyższych koleżanek,że jestem szczęściarą bo mogę nosić spokojnie zabójczo wysokie obcasy i bez obaw pomykać w płaskim bucikach to zaraz zaczynam myśleć inaczej-pozytywnie. Tak więc staram się zbyt wiele czasu nie poświęcać na rozmyślanie o mojej figurze, gdzie mogłoby być mniej a gdzie więcej, co powinno być dłuższe a co krótsze itp. Podkreślam atuty, tuszuje mankamenty i żyję dalej i tego życzę każdej z Was
greczynka2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 16:34   #19
Muesli
Raczkowanie

GG do Muesli

[wybaczcie, musiałam usunąć z przyczun osobistych...]

Edytowane przez Muesli
Czas edycji: 2009-06-29 o 15:18
Muesli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 16:48   #20
malwinac
Zadomowienie

Ja też ogólnie jestem z siebie zadowolona
Bardzo podoba mi się mój płaski brzuch i ładne pełne usta
Na pewno w jakimś stopniu chłopak pomógł mi wyjść z kompleksów,pozatym zauważyłam że kiedy dobrze rozpocznę dzień wezmę rano prysznic ułoże włosy zrobię delikatny makijaż założe ładne ubrania to czuje się super

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 17:13   #21
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez aiko83 Pokaż wiadomość
Wszędzie tylko kompleksy, kompleksy, kompleksy, która z nas ich nie ma

Ale najważniejsze jest pozytywne podejście do siebie! Żeby być piękną wystarczy się zaakceptować i pokochać swoje ciało!

Zatem zakładam nowy topik dla wszystkich kobiet, które akceptują (lub starają się zaakceptować) swoje ciało z wszelkimi wadami i zaletami, z wszystkimi kilogramami i fałdkami tłuszczu!

Bo grunt to czuć się prawdziwą kobietą!

A tą jest się bez względu na figurę!
Cytat:
Napisane przez v-x-n Pokaż wiadomość
Z tym się zupełnie nie zgodzę Nie wystarczy siebie lubić, żeby BYĆ piękną trzeba też o siebie dbać. No chyba, że masz na myśli "czuć się piękną".. Ale jak dla mnie to też jest uzależnione od wyglądu w większym lub mniejszym stopniu. Szczerze mówiąc, nie bardzo lubię teksty tego typu, bo jak dla mnie prawdy w nich mało. Mam taką jedną koleżankę, która uważa się za piękną, a zupełnie o siebie nie dba (bo po co? Jak przecież ona siebie lubi ) - przetłuszczone włosy, gigant nadwaga (kilka kilo tu i tam jest super, ale ona waży ponad 95kg przy wzroście 160cm), obcisłe, kuse bluzki i spódniczki.. Niby super, że się akceptuje, ale tak naprawdę.. przydałoby się jej odrobinę obiektywizmu.

Jestem na "TAK" jeżeli chodzi o dbanie o siebie i akceptowanie swojego ciała (do pewnych granic), natomiast mówię zdecydowane "NIE" samouwielbieniu i brakowi samokrytycyzmu..
Zgadzam sie. Zeby byc piekna trzeba byc w jakis normach. Nikt z ogromnym krzywym nosem piekny nie bedzie tak samo jak ktos z 30 kilogramiwa nadwaga. Beth Ditto tez sie akceptuje i uwaza za piekna, paraduje w "modnych" obcislych i kusych strojach i co z tego? Dla mnie i kazdej osoby z odrobina smaku wyglada jak tucznik w kolorowym celofanie. Jest oblesna. Zadna samoakceptacja jej nie pomoze.

Co od tematu:im starsza jestem tym bardziej wyrastam z kompleksow. Poza tym odkrylam, ze nad cialem mozna zapanowac. WIec teraz, jak mi sie nie podoba moj brzuch to zamiast stekac klade sie na mate i robie brzuszki. Dziala. Jak mi wracaja kompleksy na jakimkolwiek puncie, to patrze albo na spasone kolezanki (jak mi swita ze niby mam za male wciecie w talii) albo na brzydkie (jak nazekam np na okragla twarz). A potem patrze na te stare i dochodze do wniosku, ze musze sie cieszyc teraz, bo za kilkadziesiat lat bede mogla sie uwazac za piekna tylko w kategorii suszonej sliwki.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:03   #22
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
Zgadzam sie. Zeby byc piekna trzeba byc w jakis normach. Nikt z ogromnym krzywym nosem piekny nie bedzie tak samo jak ktos z 30 kilogramiwa nadwaga. Beth Ditto tez sie akceptuje i uwaza za piekna, paraduje w "modnych" obcislych i kusych strojach i co z tego? Dla mnie i kazdej osoby z odrobina smaku wyglada jak tucznik w kolorowym celofanie. Jest oblesna. Zadna samoakceptacja jej nie pomoze.

Co od tematu:im starsza jestem tym bardziej wyrastam z kompleksow. Poza tym odkrylam, ze nad cialem mozna zapanowac. WIec teraz, jak mi sie nie podoba moj brzuch to zamiast stekac klade sie na mate i robie brzuszki. Dziala. Jak mi wracaja kompleksy na jakimkolwiek puncie, to patrze albo na spasone kolezanki (jak mi swita ze niby mam za male wciecie w talii) albo na brzydkie (jak nazekam np na okragla twarz). A potem patrze na te stare i dochodze do wniosku, ze musze sie cieszyc teraz, bo za kilkadziesiat lat bede mogla sie uwazac za piekna tylko w kategorii suszonej sliwki.
Z tym fragmentem Twojego zdanie się nie zgodzę. Owszem, nie wygląda łądnie to, kiedy koebiat z dość sporą nadwagą ubierze się w opięta bluzkę albo mini (widziałam takie przypadki). Jednak znam osobiście kobietę, która do szczupłych nienależy, ale z całą odpowiedzialnoscią mogę stwierdzić, że to jest piękna kobieta - zawsze starannie uczesania, z pięknym kolorem włosów, delikatnym makijażem i w gustownych, dopasowanych do swojej figury strojach. I tak na prawdę to nie wyobrażam sobie, żeby ta kobieta miała zgubić te kilogramy...

Jak każda kobieta, tak i ja mam kompleksy. Również mam tak, że pewnego dnia wydaje mi się, że jestem piękna, ze mam niezłą figurę, że "dziś" mam wyjątkowo łądny makijaż, a za kilka dni czuję się okropnie w swoim ciele... Wydaje mi się, że należy mieć w sobie talent do samokrytyki i zdawać sobie sprawę, ze swoich mankamentów i potrafić je tuszować, a wtedy na pewno poczujemy się piekne we własnych oczach oraz inni będą na nas tak patrzeć

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 19:32   #23
lizawietta
Zadomowienie

Cytat:

zgadzam sie w 100%

shred level1 level2 level3
Mel B :
posladki
ramiona

Edytowane przez lizawietta
Czas edycji: 2009-03-01 o 19:33 Powód: dubel
lizawietta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-01, 19:33   #24
LKstasia
Raczkowanie

Hmm. Może dziwnie to zabrzmi ale ja osobiście nie mam żadnych kompleksów. Nie żebym cierpiała na jakieś samouwielbienie, tylko po prostu akceptuję siebie taką jaką jestem Moja sylwetka jest jak najbardziej ok, co zawdzięczam cudnej przemianie materii (165 cm i 45 kg -18lat) Wyleczyłam się skutecznie z kompleksów na temat małych piersi czy wady wzroku, ba! nawet polubiłam swoje super okulary Pamiętam jak kiedyś zauważyłam u siebie rozstępy na udach hehe Od razu podjęłam walkę z nimi i systematycznym wcieraniem jakichś specyfików wyzbyłam się ich na szczęście. Nie raz zdarzy się coś, że najchętniej schowałabym się pod kadrę i nie pokazywała światu, no ale wystarczy trochę chęci by doprowadzić się do ładu i składu i wtedy wszystko piękne jest
Mogę spokojnie powiedzieć, że kocham swoje ciało choć nie zawsze tak było i życzę Wam wszystkim, abyście mogły tak powiedzieć
Stary 2009-03-01, 19:35   #25
Madaaa
Zakorzenienie

Lubie swoje ciało, chociaż wiem, ze nie jest idealne. Tak powinno być. Gorzej jak ktos jest narcystyczny..
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 20:37   #26
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f
Konto usunięte

Talking Dot.: Kocham sowje ciało!

Cytat:
Napisane przez Jellied Pokaż wiadomość
Na ogół się sobie podobam, popadam tylko w chwilowe kompleksy i lekką beznadzieję, kiedy porównam się niekoniecznie do gwiazd, a chociażby do innych kobiet na ulicy
Mam tak samo

No ale ogólnie to akceptuje swoje ciało mimo tego, że to same kości
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 20:49   #27
jambose
Raczkowanie

Ja uwielbiam górne partie mojego ciała. Biust - mmmm Talia i płaski brzuszek - super! Moim jedynym kompleksem jest niedosłuch i czasami wzrost (jestem za wysoka...).

Maturzystka 2010

Prawko zdane za pierwszym podejściem - 28.10.2009 r.
jambose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 21:08   #28
ewelcat
Raczkowanie

Ja lubię siebie sporadycznie.
Czasami podobam się sobie, ale przez większość czasu staram się po prostu nie myśleć o tym czego nie akceptuję
Uważam że faktycznie taka miłość do siebie bywa nieuzasadniona -znam kilka takich przypadków i szczerze mówiąc to zazdroszczę im, ale prawdą jest że niewiele jest takich osób, a już w szczególności kobiet. częściej bywa tak, że osoby np. aktorki (wyjątkowo piękne) mówią w prasie że siebie nie akceptują.
a zaakceptować siebie trzeba w miejscach, gdzie nie da się sprawy załatwić samemu. dla mnie zawsze takim kompleksem był nos, także teraz myślę nad operacją plastyczną
ewelcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 21:14   #29
Deede
Zakorzenienie

Cytat:

Co do tematu wątku to super i jestem na tak, ale zgodzę się też z v-x-n. I nie chcę podkopywać tu dobrego samopoczucia kogokolwiek, ale .. Zdarza mi się, że widuję porządnie otyłe dziewczyny/kobiety (nie te 5 kg za dużo, ale właśnie takie 100kg żywej wagi). To rzadkie przypadki, ale bywają takie które wręcz hołdują tej swojej tuszy. Że niby czują się super, zero kompleksów, kochanego ciałka nigdy za wiele. Odchudzić się? Nieee. One kochają się takimi, jakimi są. Pierwsza myśl - kurna, no super kobitki..! Oby każda miała takie podejście do siebie. I zdarza się - jeszcze rzadziej - że udaje się takiej schudnąć. "Ty, po co ci to było? Przecież tak dobrze się z tym czułaś, po co się mordowałaś z dietami itp.?" I wtedy słyszymy historię o tym, że PRZED to był śmiech, owszem, ale przez łzy. Dopiero TERAZ NAPRAWDĘ siebie akceptują. Wtedy to była gra.. I tak sobie myślę - weźmy do magicznego pokoju taką utytą, roześmianą kobietę, która z taką pewnością "kocha siebie i niczego by w sobie nie zmieniła". I jak w "Matrixie" - powiedzmy jej, że ma do wyboru 2 pigułki: po niebieskiej wyjdzie stąd i będzie żyła jak dawniej (przecież "niczego jej nie brakuje"), ale po czerwonej wyjdzie stąd szczupła, zabójczo zgrabna. I pokażcie mi jedną taką, która by nie łyknęła czerwonej.. Obawiam się, że większość chciałaby wrąbać od razu całe opakowanie - na wszelki wypadek, aby na pewno zadziałało.. Więc o jakiej akceptacji my tu mówimy..?
Piszę to w jednym celu: kochać same siebie musimy i powinnyśmy, bo bez względu na to, jak wyglądamy, zasługujemy na to, co w życiu najlepsze. Nie ma sensu dążyć za medialnymi ideałami - nie o to chodzi. ALE - każda z nas ma gdzieś z tyłu głowy obraz "idealnej samej siebie". Nie w sensie, że będąc postawną blondyną marzymy o tym, by być filigranową, śniadą brunetką. Jednak niemal każda z nas ma takie haki na samą siebie: zrzucenie 5 kg, rzucenie palenia (zdrowie plus dobra cera), popracowanie nad łydkami, zadbanie o włosy, paznokcie, poprawienie zwinności, kondycji w ogóle. I o to chodzi, że to jest do zrobienia. Wystarczy się odrobinę wysilić, aby po kolejnym zmarnowanym roku nie pluć sobie w brodę. Przecież wygląd to ekspresja tego, co w środku. Więc: kochajmy siebie i zmieniajmy to, co zmienić się da i zmienić chcemy. Z szacunku do samej siebie..

Edytowane przez Deede
Czas edycji: 2009-03-01 o 21:16
Deede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 22:41   #30
Vika90
Raczkowanie

Dot.: Kocham swoje ciało!

A ja czasem mam wrażenie, że wpadam w narcyzm. Bo jak tak sie nasłucham od chłopaka jaka to jestem cud-miód to naprawde zaczynam częściej stawać przed lustrem I wiecie co? Polubiłam siebie! I to całą. I dobrze mi z tym. Szare myśli precz, czego i innym Wizażankom życzę.
Vika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości