|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Paralia czy Rimini?
Słyszałam, że oba miasta są bardzo rozrywkowe i nigdy nie śpią. Po tegorocznych wakacjach , które spędziłam w nieco spokojniejszej hiszpańskiej miejscowości Santa Susana chciałabym znów odwiedzić miasto wiecznej zabawy (jak hiszpańskie Lloret de Mar)
I nie wiem - czy lepszym wyborem będzie grecka Paralia czy włoskie Rimini? Proszę Was, drogie wizażanki, które odwiedziły te miasta, które ma lepszy klimat? W którym mieście jest dużo takich imprez na ulicy (nie lubię zamkniętych dyskotek tylko imprezy na wolnym powietrzu, z muzyką taką typową do tańczenia )Wszel kie informacje o którymś z miast są bardzo mile widziane![]() Dziękuję bardzo za wszelkie sugestie.
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Paralia czy Rimini?
Hej
Ja wybrałabym Paralię Bardzo mi się tam podobało Kilka lat temu chodziłam codziennie do świetnej knajpki w centrum. Razem z rodzicami zaprzyjaźniliśmy się z tamtejszym kelnerem, który specjalnie dla nas grał na gitarze i kupił nam płytę z grecką muzyką Kelnerka w innej restauracji rozmawiała z moim tatą tak: "kłi kłi noł, łi łont muuu muu" tak więc wydaje mi się że Grecja lepsza Pozdr
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie odradzam rimini - zbyt popularne wsrod polakow. tez bardziej polecalabym grecje
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
grecja!! bylam w paralii 4 miesiace i mogę zapewnić, ze to IDEALNE miejsce dla mlodych ludzi. życie wyglada tak- w dzien plaża w nocy klub
i tak codziennie ) w klubach kobiety wchodza za darmo i maja jescze gratis drinka , mezczyzni 8 placa euro...super muzyka, polecam szczegolnie klub Gold-99% klubu stanowia Grecy wnetrze i klimat tam jest imponujacy... wracam tam w czerwcu )
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
o matko ja się cięzko zakochałam w Rimini. byłam tam juz kilka razy. to fakt, ze tam jest mnóstwo turystów, ale jest tam tak pięknie... a do tego rózne atrakcje, które znajdują się dookoła... polecam rimini
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze muszę się zastanowić... bardziej ciągnie mnie do Włoch(zawsze chciałam zobaczyć Rzym), choć Rimini to trochę duże miasto i są tam prywatne plaże. Z drugiej strony Paralia bardziej przypomina mi Lloret, które bardzo przypadło mi do gustu. No nie wiem mam jeszcze trochę czasu...
Cdz - czy w Rimini są imprezy na wolnym powietrzu? tzn. jakieś takie imprezy przy hotelach z muzyką na żywo? |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
byłąm w tym roku w Rimini i powiem Ci ze zakochałąm sie w nim
pomijając tych cudnych Włochów hehe samo miast ogromne, typoowo turystyczne ,są imprezy na plaży w nocy i przy hotelach gra muzyka również z dyskotek polecam Altromondo! i jesli lubisz towarzystwo murzynow -Carnaby w tym roku planuje Lloret de Mar lub znowu Rimini (to drugie pewnie wygra )
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już podjęłam decyzję i jadę do Rimini
Mam pewność, ze będzie się gdzie zabawić... Paralia mnie też fascynuje, ale wygrało państwo - Włochy. Do Paralii za rok ![]() Może do zobaczenia Mmartuś
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa lata temu byłam w rimini, rok temu w Paralii... To własnie Paralia i pobliskie Olimpic beach słynie z popularnosci polaków... na kazdym kroku słychac polski język... ![]() Jesli miałabym wybierac... to szczerze cięzko by mi było. Tak naprawde aniw jednym aniw drugim mieście nie odczuje prawdziwej kultury tego państwa. ale podsumowując: Grecja: +tanio !!! +na obrzeżach jest sporo ciekawych, jeszcze niezagospodawnych plaż... w samym centrum paralii plaże sa brzydkie, tzn. wąskie, a ludzie porozkładani sa jak śledzie... o wiele ładniejsze sa obrzeża... (w strone cocusa) +generalnie meijscowosc niewielka... ale niczego niue brakuje... pełno klubów i dyskotek, kawiarni i pubów. Miejscowośc natawiona typowo na imprezowanie. +ludzie bardzo sympatyczni (oczywiscie głównie chodzi o facetów ), z wieloma mozna naprawde ciekawie porozmawiac... (aczkolwiek trzeba umieć rozróznic greka od albańczyka, który potrafi iśc ulica, klepnąc kobiete w tyłek i zasmiac jej sie w twarz :/)+czysta woda +okoliczne wyspy sa pooprostu cudowne...... RAJ NA ZIEMI. lazurowa woda, złocisty piasek z błyszczacym 'brokatem', góry, skłay... bardzo popularna jest wyspa sciatos (bardzo polecam), a te dalsze sa ponoć jeszcze piękneijsze... -pełno albańczyków -od końca września pogoda bywa już zmienna (chodzi o ląd... na wyspach słonce jest non stop). Włochy: +duże miasto... sporo rzeczy do zobaczenia (np. dzielnica, przedwojennych willi, zamieszkała przez bogaczy i gwiazdy, mała starówka) +szerokie plaże, wszystko zagospodarowane +ciekawe kkluby, puby, kawiarnie +fajny jest targ na starówce, praktycznie codziennie sie cos dzieje, np. w którys dzien miesiaca (akurat na to trafiłam) jest targ dzieciecy... tjh. dzieci zabieraja swoje zabawki, ubranka itd i sprzedaja lub wymieniaja.. fajnie to wyglada... o 24 targ pełen brzdąców ![]() +ludzie z wieeeeeelu państw +nie mozna ominąć wycieczki do Mirabilandii - cos wspaniałego!!!! cały dzien czułam sie jak małe dziecko ![]() ![]() niezapomniane...mm... ![]() +polecam tez Wenecje. +fajny porcik tam maja ![]() -nachalnośc Włochów (choc z drugiej strony kazda z nas wraca dowartościowana :P) -duze miasto jest czesto problemem z dotarciem w wiele miejsc... trzeba sie poruszac komunikacja miejska, lub wypozyczac pojazd -ceny nie sa powalajace... powiem tam... tu i tu było fajnie, choc sa to całkiem rózne miejsca. gdybym miała ponownie wybierac.... chyba jednak zdecydowałabym sie na Grecje. w tym roku jednak jade po raz kolejny do ukochanej Hiszpanii ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze dodam, ze jak sie dobrze zakrecisz to w cenie ** hotelu w Riminii znajdziesz **** w Paralii
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
co to hotelu to zgadzam się ale... przecież w hotelu tylko śpisz w sumie (albo i nie
) caly dzien plaza, wycieczki (tez polecam Mirabilandie i Katuna oraz windy) i wenecje , a wieczorem idziesz na dyskoteke i wracasz nad ranem spisz ze 3 godizny i dalej wio! co do nachalnosci Wlochow to zgadam sie trzeba uwazac (chyba ze jedziesz na prawo i lewo w co watpie aczkolwiek na obozach sie czesto zdarza ;P wiec co do hotelu to mnie to nie przekonuje! w Rimini bede na pewno za rok :0 POSTANOWIONE! ;D
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Olya - dziękuję Ci bardzo za obiektywizm i za wyczerpującą odpowiedź... No właśnie ciężki wybór
Do Paralii na pewno pojadę za rok, bo też mi się bardzo podoba, poza tym lubię mniejsze miasta, ale nie "dziury" Co do Albańczyków w Paralii - to tak jak z Turkami w Lloret de Mar... Uśmiechniesz się do nich, a oni już myślą, że masz ochotę na seks i chamsko podrywają... ![]() Ja też kocham Hiszpanię - uważam, że to najpiękniejsze miejsce na ziemi, Hiszpanie są bardzo sympatyczni i zawsze pomocni cieszą się ze wszystkiego, kocham tą ich radość życia Aha i życze Ci super wakacji w Hiszpanii, zostawiłam tam kawał serducha![]() Mmartuś - ja też nie siedzę godzinami w hotelu - właściwie to tylko tam śpię i kąpię się. To są w końcu wakacje, nie wyobrażam sobie, żeby dłużej siedzieć w hotelu... (mam znajomych, którzy najchętniej jeżdżą do Egiptu, kupują wczasy all inclusive i cały urlop wygrzewają się przy basenie - taka forma rozrywki zdecydowanie odpada , ale to oczywiście kwestia gustu)Zazwyczaj śpię na plaży , żeby nie tracić pięknej nocy i imprezować ![]() A Włosi naprawdę są aż tak nachalni... ? Słyszałam, że blondynki są w cenie a ja szatynka nie mam się czego obawiać
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
szczerze... mam prawie czarne włosy i nie mogłam sie odpedzic od wypacykowanych jak laleczki włochów...
chyba nie ma reguły, aczkolwiek faktycznie blondynek jest tam mniej (tych rodzimych... bo przyjezdne nadrabiaja ![]() tak mi sie wydaje, ze nawet te baaaaardzo przecietne dziewczyny maja tam powodzenie. taka ich mętalnosc, ze "wyseksili" by wszystko co sie rusza... ![]() ![]() no cóż... |
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz. słyszałam, że mają temperament, ale że aż taki... Wcześnie wstajesz
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
to rowniez tyczy sie boskich Grekow
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Z Włoch to polecam Rimini i Grado (z własnego doświadczenia
). Rewelacja, pod kątem i rozrywki i klimatu. Grado jest bardziej romantyczne i spokojne, Rimini to wieczna impreza Ale i tam znaleźć można także ciche i romantyczne miejsca |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na wakacjach w Rimini
matko ale tam jest super ! faktycznie tam dzień się nie kończy dyskoteki, karaoke noo wszystko a na dodatek plaża i Adriatyk bosko
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
z nudow zrobilam filmik z pobyt w Paralii jesli chcesz to zobacz jak to wyglada
http://www.youtube.com/watch?v=ZK4U5rFrCes
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ja w prawdzie w Rimini nie byłam ale zwiedziłam wiele innych włoskich miast a w Grecji byłam 4 razy z czego 3 to właśnie Paralia Generalnie uwielbiam obydwa te Państwa ale jeśli chodzi o wybór jaki postawiłaś to PARALIA bez wątpienia, Rimini zbyt popularne i chyba za bardzo już "spolszczone" :P Ponadto jeśli chodzi o Grecję to zwiedzanie Meteorów wywołuję tyle emocji, że mogłabym tam jeździć i jeździć..coś niesamowitego Podobnie zatoka Neapolitańska w Itali..Oj chce wakacje..![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Zarezerwowałam już Paralię
Do Rimini nie ma za wiele ofert z biur podróży...Już nie mogę się doczekać ![]() szczesliwa18 fajny filmik
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
jesli chcesz tanio i bez przykrych niespodzianek to polecam Ci biurro Funclub
juz za 900 zl masz pobyt 9-dniowy w paralii, w hotelu z klimatyznacja a keidy ebdziesz? ja bede juz od polowy czerwca do pazdziernika w olimpic beach (kolo paralii)
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie obawiałam się funclubu, przeczytałam kilka niepochlebnych opinii...
Jadę na przełomie lipca i sierpnia, na dwa tygodnie. do Olympic beach na pewno się wybiorę, bo to tylko 1,5 km, a podobno plaża jest o wiele szersza
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
ja bylam z funclubem i nie moge do niczego sie przyczepic
w paralii czlowiek lezy na czlwoieku, w olimpic jest troszke mniej ludzi i plaza szeroooka a woda o wiele bardziej czystsza w paralii na plazy spotkasz wiele mlodych lduzi, w olimpic jest o wiele spokojnie..ale sa rodzinki z dziecmi ;P ja pracuje w olimpic dlatego tam plazuje, ale zdecydowanie wole paralie bo w olimpic na plazy jest po prostu nudno
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze do Was pytanie, kochane wizażanki - jak drogie jest tam wyżywienie? (w Paralii) Wykupiłam opcję bez jedzenia, ale teraz powoli tego żałuję. Krążą różne opinie i nie wiem czy starczy mi 12 euro/ na dzień (śniadanie i obiadokolacja) Zaznaczam, że mogę żyć na jednym posiłku np. gyros, a resztę dnia jeść owoce...
A może na przełomie lipca i sierpnia jest tak gorąco, że nie będzie mi się chcieć jeść ?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy ta oferts to jest Paralia ta o ktorej mowicie? http://www.ecotravel.pl/oboz_let/grecja/but_galaxy_01.htm Co o tym myslicie?
"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co widzę, jedziesz do Leptokarii - to też Riwiera Olimpijska Jest podobna do Paralii pod względem rozrywki. Ceny całkiem w porządku, jak na hotel z wyżywieniem
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o jedzenie nie ma co sie martwic, gorzsej z alkoholem;/ ktorey jest drogi wiec radze wziac zapasy ze soba
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Do Rimini wybieram się w tym roku 10 lipca
mam nadzieje, że będzie fajnie
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Rimini!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

)Wszel kie informacje o którymś z miast są bardzo mile widziane

Ja wybrałabym Paralię
Kelnerka w innej restauracji rozmawiała z moim tatą tak: "kłi kłi noł, łi łont muuu muu"