![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Paralia czy Rimini?
Słyszałam, że oba miasta są bardzo rozrywkowe i nigdy nie śpią. Po tegorocznych wakacjach , które spędziłam w nieco spokojniejszej hiszpańskiej miejscowości Santa Susana chciałabym znów odwiedzić miasto wiecznej zabawy (jak hiszpańskie Lloret de Mar)
I nie wiem - czy lepszym wyborem będzie grecka Paralia czy włoskie Rimini? Proszę Was, drogie wizażanki, które odwiedziły te miasta, które ma lepszy klimat? W którym mieście jest dużo takich imprez na ulicy (nie lubię zamkniętych dyskotek tylko imprezy na wolnym powietrzu, z muzyką taką typową do tańczenia ![]() ![]() Dziękuję bardzo za wszelkie sugestie.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Paralia czy Rimini?
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie odradzam rimini - zbyt popularne wsrod polakow. tez bardziej polecalabym grecje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
grecja!! bylam w paralii 4 miesiace i mogę zapewnić, ze to IDEALNE miejsce dla mlodych ludzi. życie wyglada tak- w dzien plaża w nocy klub
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
o matko ja się cięzko zakochałam w Rimini. byłam tam juz kilka razy. to fakt, ze tam jest mnóstwo turystów, ale jest tam tak pięknie... a do tego rózne atrakcje, które znajdują się dookoła... polecam rimini
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeszcze muszę się zastanowić... bardziej ciągnie mnie do Włoch(zawsze chciałam zobaczyć Rzym), choć Rimini to trochę duże miasto i są tam prywatne plaże. Z drugiej strony Paralia bardziej przypomina mi Lloret, które bardzo przypadło mi do gustu. No nie wiem mam jeszcze trochę czasu...
Cdz - czy w Rimini są imprezy na wolnym powietrzu? tzn. jakieś takie imprezy przy hotelach z muzyką na żywo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
byłąm w tym roku w Rimini i powiem Ci ze zakochałąm sie w nim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja też już podjęłam decyzję i jadę do Rimini
![]() Mam pewność, ze będzie się gdzie zabawić... Paralia mnie też fascynuje, ale wygrało państwo - Włochy. Do Paralii za rok ![]() Może do zobaczenia Mmartuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa lata temu byłam w rimini, rok temu w Paralii... To własnie Paralia i pobliskie Olimpic beach słynie z popularnosci polaków... na kazdym kroku słychac polski język... ![]() Jesli miałabym wybierac... to szczerze cięzko by mi było. Tak naprawde aniw jednym aniw drugim mieście nie odczuje prawdziwej kultury tego państwa. ale podsumowując: Grecja: +tanio !!! +na obrzeżach jest sporo ciekawych, jeszcze niezagospodawnych plaż... w samym centrum paralii plaże sa brzydkie, tzn. wąskie, a ludzie porozkładani sa jak śledzie... o wiele ładniejsze sa obrzeża... (w strone cocusa) +generalnie meijscowosc niewielka... ale niczego niue brakuje... pełno klubów i dyskotek, kawiarni i pubów. Miejscowośc natawiona typowo na imprezowanie. +ludzie bardzo sympatyczni (oczywiscie głównie chodzi o facetów ![]() +czysta woda +okoliczne wyspy sa pooprostu cudowne...... RAJ NA ZIEMI. lazurowa woda, złocisty piasek z błyszczacym 'brokatem', góry, skłay... bardzo popularna jest wyspa sciatos (bardzo polecam), a te dalsze sa ponoć jeszcze piękneijsze... -pełno albańczyków -od końca września pogoda bywa już zmienna (chodzi o ląd... na wyspach słonce jest non stop). Włochy: +duże miasto... sporo rzeczy do zobaczenia (np. dzielnica, przedwojennych willi, zamieszkała przez bogaczy i gwiazdy, mała starówka) +szerokie plaże, wszystko zagospodarowane +ciekawe kkluby, puby, kawiarnie +fajny jest targ na starówce, praktycznie codziennie sie cos dzieje, np. w którys dzien miesiaca (akurat na to trafiłam) jest targ dzieciecy... tjh. dzieci zabieraja swoje zabawki, ubranka itd i sprzedaja lub wymieniaja.. fajnie to wyglada... o 24 targ pełen brzdąców ![]() +ludzie z wieeeeeelu państw +nie mozna ominąć wycieczki do Mirabilandii - cos wspaniałego!!!! cały dzien czułam sie jak małe dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() +polecam tez Wenecje. +fajny porcik tam maja ![]() -nachalnośc Włochów (choc z drugiej strony kazda z nas wraca dowartościowana :P) -duze miasto jest czesto problemem z dotarciem w wiele miejsc... trzeba sie poruszac komunikacja miejska, lub wypozyczac pojazd -ceny nie sa powalajace... powiem tam... tu i tu było fajnie, choc sa to całkiem rózne miejsca. gdybym miała ponownie wybierac.... chyba jednak zdecydowałabym sie na Grecje. w tym roku jednak jade po raz kolejny do ukochanej Hiszpanii ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
a jeszcze dodam, ze jak sie dobrze zakrecisz to w cenie ** hotelu w Riminii znajdziesz **** w Paralii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
co to hotelu to zgadzam się ale... przecież w hotelu tylko śpisz w sumie (albo i nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Olya - dziękuję Ci bardzo za obiektywizm i za wyczerpującą odpowiedź... No właśnie ciężki wybór
![]() ![]() ![]() Ja też kocham Hiszpanię - uważam, że to najpiękniejsze miejsce na ziemi, Hiszpanie są bardzo sympatyczni i zawsze pomocni ![]() ![]() ![]() Mmartuś - ja też nie siedzę godzinami w hotelu - właściwie to tylko tam śpię i kąpię się. To są w końcu wakacje, nie wyobrażam sobie, żeby dłużej siedzieć w hotelu... (mam znajomych, którzy najchętniej jeżdżą do Egiptu, kupują wczasy all inclusive i cały urlop wygrzewają się przy basenie - taka forma rozrywki zdecydowanie odpada ![]() Zazwyczaj śpię na plaży , żeby nie tracić pięknej nocy i imprezować ![]() A Włosi naprawdę są aż tak nachalni... ? Słyszałam, że blondynki są w cenie a ja szatynka nie mam się czego obawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
szczerze... mam prawie czarne włosy i nie mogłam sie odpedzic od wypacykowanych jak laleczki włochów...
chyba nie ma reguły, aczkolwiek faktycznie blondynek jest tam mniej (tych rodzimych... bo przyjezdne nadrabiaja ![]() ![]() tak mi sie wydaje, ze nawet te baaaaardzo przecietne dziewczyny maja tam powodzenie. taka ich mętalnosc, ze "wyseksili" by wszystko co sie rusza... ![]() ![]() no cóż... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz. słyszałam, że mają temperament, ale że aż taki... Wcześnie wstajesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
to rowniez tyczy sie boskich Grekow
![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Z Włoch to polecam Rimini i Grado (z własnego doświadczenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Byłam na wakacjach w Rimini
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
z nudow zrobilam filmik z pobyt w Paralii jesli chcesz to zobacz jak to wyglada
![]() http://www.youtube.com/watch?v=ZK4U5rFrCes ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja w prawdzie w Rimini nie byłam ale zwiedziłam wiele innych włoskich miast a w Grecji byłam 4 razy z czego 3 to właśnie Paralia ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Zarezerwowałam już Paralię
![]() Już nie mogę się doczekać ![]() szczesliwa18 fajny filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
jesli chcesz tanio i bez przykrych niespodzianek to polecam Ci biurro Funclub
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
No właśnie obawiałam się funclubu, przeczytałam kilka niepochlebnych opinii...
Jadę na przełomie lipca i sierpnia, na dwa tygodnie. do Olympic beach na pewno się wybiorę, bo to tylko 1,5 km, a podobno plaża jest o wiele szersza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
ja bylam z funclubem i nie moge do niczego sie przyczepic
![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze do Was pytanie, kochane wizażanki - jak drogie jest tam wyżywienie? (w Paralii) Wykupiłam opcję bez jedzenia, ale teraz powoli tego żałuję. Krążą różne opinie i nie wiem czy starczy mi 12 euro/ na dzień (śniadanie i obiadokolacja) Zaznaczam, że mogę żyć na jednym posiłku np. gyros, a resztę dnia jeść owoce...
A może na przełomie lipca i sierpnia jest tak gorąco, że nie będzie mi się chcieć jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czy ta oferts to jest Paralia ta o ktorej mowicie? http://www.ecotravel.pl/oboz_let/grecja/but_galaxy_01.htm Co o tym myslicie?
![]()
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Do Rimini wybieram się w tym roku 10 lipca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Rimini!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.