|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pare pytań do podrozniczek:)
Nie ukrywam, ze pytania ktore zadam potrzebne mi są do mojej pracy
![]() Zaczne od tego, ze informacje potrzebuje uzyskac z forum a nie google ![]() ![]() Otuz, przeprowadzam analzie forum internetowego..na temat turystyki ![]() 1.Jakich informacji dotyczacych waszych przyszlych podrozy szukacie w internecie? 2.Jak czesto poszukujecie informacji o hotelach, samolotach, celach waszych podrozy? 3.Gdzie w internecie szukacie tych informacji? 4.I czy informacje ktore znajdujecie są wam przydatne i w jaki sposob je wykorzystujecie ![]() Bede wdzieczna za kazda odp ![]()
![]() Edytowane przez Malinn Czas edycji: 2009-05-03 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pare pytań do podrozowiczek:)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Spoko, spoko
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Właściwie przy każdej podróży (kilka razy w roku) 3.Pytanie mało prezycyjne:P- w internecie, tzn na stornach przewoźników, wyszukiwarkach, to zalezy od informacji jakkiej poszukuje 4. Jesli informacja wyczerpuje moje pytania, to mozna ją nazwac za przydatną i wykorzystuję ją w taki sposob jakie jest jej przeznaczenie. Często zdarza się tez, ze w trakcie szukania jednej informacji natrafiam na inną, ktora okazuje sie przydatną.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to zastanawia. Weszłam tu, bo nie znam słowa z tytułu...
![]() |
![]() |
#7 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pare pytań do podrozniczek:)
Cytat:
![]() Cytat:
Najczęściej na stronach biur podróży, ale różnie to bywa. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, każdy może się pomylić i jestem pewna, że wy też nie raz popełniłyście błąd tego typu więc nie widzę powodu aby to tutaj wywlekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pare pytań do podrozniczek:)
Cytat:
Najpierw rodzaje i ceny biletów - kolejowych, autobusowych, lub tanich linii lotniczych. Potem rezerwacja hoteli/hosteli. Te rzeczy są (bywają) proste. Potem o atrakcjach - lokalne ciekawostki, godziny otwarcia, co można zwiedzić, gdzie/jak najłatwiej dojechać, do jakich sklepów można zajrzeć ![]() 2.Jak czesto poszukujecie informacji o hotelach, samolotach, celach waszych podrozy? Ha, wtedy, kiedy są potrzebne... zwykle kilka razy w roku. Czasem trwa to długo, wiele dni - jeśli mam (a zwykle tak bywa..) niewiele czasu na zwiedzenie ciekawego miejsca. Bez obrazy dla Warszawian, wybierając sie do stolicy, poświęcam na to znacznie mniej czasu, niż wybierając się w mało znany zakątek Bułgarii ![]() 3.Gdzie w internecie szukacie tych informacji? Google (z Google maps...), ale także fora turystyczne polskie i zagraniczne oraz strony lokalne gdzie korzystam z możliwości zadania pytań żywym ludziom - bezcenne. 4.I czy informacje które znajdujecie są wam przydatne i w jaki sposob je wykorzystujecie ![]() Umiem filtrować informacje, zatem większość stron, na które wchodzę, jest przydatna. Ale gdybym nie potrafiła, prawdopodobnie byłoby na odwrót - w internecie jest dużo śmieci... W jaki sposób wykorzystuję? Robię notatki, czasem drukuję, składam w kostkę papiery, i upycham do walizki ![]() W sumie uważam, że bez wstępnych poszukiwań internetowych, zwłaszcza krótkie podróże byłyby o wiele mniej udane, bo skąd mam sie w trakcie kilkudniowej konferencji dowiedzieć, że w mieście T. produkują wspaniałe kosmetyki naturalne, w L. nie należy ubierac się na czerwono, bo to kolor znienawidzonego klubu piłkarskiego, a w E. lepiej nie bukować hostelu na ulicy B., bo nieopodal są tory kolejowe? .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziekuje za te informacje
![]() ![]() Za te zgryzliwe komenatrze tez dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.