![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędne kg!
x
Edytowane przez redroses Czas edycji: 2013-04-08 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędn
g
Edytowane przez redroses Czas edycji: 2013-04-08 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędn
hej
![]() jestem już na innym wątku, ale chętnie poudzielam się na dwóch ![]() ja proponowałabym jeszcze oprócz wagi, dokumentować nasze wymiary - bo to one lepiej wskazują nam czy chudniemy. wiadomo, że waga może nie być miarodajna - a to okres i ważymy więcej, albo może nabrałyśmy przez ćwiczenia więcej mięśni, które są cięższe od tłuszczu. Edytowane przez haziness Czas edycji: 2011-10-18 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam za bardzo czasu zeby się regularnie mierzyć, chociaż postaram się to zrobić jutro
![]() Obmierzmy udo, brzuch, biodra, talia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
jeszcze ja
![]() ![]() Dieta : Dukan Wzrost : 152cm...(brałam hormony żeby urosnąć i przytyłam....) Wiek: tylko 17 ![]() Waga : na dole wszystko jest ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też byłam na Dukanie i schudłam naprawdę sporo i dość szybko. Nie czujesz się słabo na tej diecie? Ja miałam czasem zawroty głowy straszne... Zaraz będę jadła śniadanko - jajecznice ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
i ja... też mam jojo.
obecnie prawie 59 a było 52... wzrost 168 cm. Chce mieć 54 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny naiszcie coś o sobie ![]() Czym się zajmujecie czy się uczycie, czy pracujecie ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szykuje sie do swojego ślubu i poszukuje różnych różności:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez redroses Czas edycji: 2016-03-09 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
już lśnię bo wazyłam 69 kg:P nie chce dużo zmie iac tylko lepiej się czuć sama ze sobą
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dowiedziałam sie ostatnio, że można tylko 1kg nabiału..a czytałam książkę dwa razy i nic nie pamiętam takiego...dlatego pewnie mało chudłam ![]() od dwóch dni stosuję się już do dukana tak całkowicie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja mam taką uwagę - w poście, gdzie opisujecie, komu ile brakuje Malenka ma wpisane, że do celu brakuje jej zrzucenia 54 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
chillowa zgadza się na dukanie do 1 kg nabiału, ja nawet w jakimś wydaniu wyczytałam że 800 g najlepiej ale to już pewnie nie prawda, ja też wole ten 1 kg
![]() Fajny wątek będę zaglądać bo też miałam przyjemność się z jojo przywitać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
redroses a Ty na Dukanie jadłaś dużo nabiału czy więcej mięsa?
tak głupio trochę, bo ja jem tylko białe mięso... a jak wypiję dwie szklanki mleka to juz caly dzien mogłabym jeść mało.... bo nie chcę drobiu tak cały czas jeść...bo monotonia ;(
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
chillowa a rybki? zwykłe do pieczenia, makrela, tuńczyk? fajne dania można z nich zrobić. Jajka? też sporo opcji, przecież nie musisz jeść tylko drobiu i nabiału
![]() U mnie dziś 2 dzień uderzeniówki. Jutro się zważę ale coś czuję że rewolucji nie będzie... to już nie to samo co za pierwszym razem na dukanie..... Wróciłam z aerobiku właśnie a więc samopoczucie w dobrej formie, teraz pozostaje iść spać bo rano do pracy.... i pojutrze też i..... i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
mi idzie całkiem ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny mogę się do was przyłączyć
![]() Też borykam się z efektem jojo właśnie po Dukanie( na Dukanie schudłam z 59kg do 52 przy wzroście jakieś 160cm, w tej chwili waże 56,5 a chce ważyć tak ok 50kg to mój cel na początek, choć najlepiej czułam się i wyglądałam ważąc 48kg) choć 100% stosowałam się do wszelkich zaleceń po końcu diecie tzn. jeden dzień białkowy w tygodniu, 2l wody dziennie itd, słodyczy inchipsów praktycznie nie jadłam jak już to w jeden dzień w tyg pozwalałam sobie na coś małego i pomimo tego i tak efekt jojo wrócił, także każdemu odradzam tą diete, fakt faktem chudnie się bardzo szybko, ale jest to niemiarodajne z późniejszym efektem ![]() ![]() Ale się rozpisałam;P, teraz nie stosuje żadnej diety tylko, staram się zdrowiej odżywiać i MŻ, pozatym codziennie ćw 8min ABS bądź spięcia mięśni brzucha i 2 razy w tygodniu chodze na 1h na siłownie- od przyszłego tygodnia mam zamiar chodzić 3 razy w tygodniu, 5 razy w tyg zamiast tramwajem czy autobusem chodze do pracy tam i z powrotem na piechote (ok 2km w jedna str) . Mam 21 lat i jestem z Wrocławia to chyba tyle narazie ![]() Edytowane przez kwiatuszek160 Czas edycji: 2011-10-20 o 06:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja też nie chce jakiejś rygorystycznej diety, ale zdrowe spokojne odchudzanie. wystarczy, że za 11 miesięcy będę miała 54kg i spoko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
pokombinuję...ale rybek nie jem, a słyszałam że można tygodniowo 7 żółtek ;(
coś wymyślę ;D
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mięsko jadłam z zasady raz dziennie, chociaż bywało i tak że na kolacje też. Robiłam sobie także zupy na dni proteinowe (bo z warzywami to mozna było kombinowac ![]() ![]() Polecam Ci: http://dukan.blox.pl/html http://drdukan.blox.pl/html http://dukanprzepisy.pl/ Poszukaj bo tych opcji jest naprawdę mnóstwo. Ja jadłam dużo kefirów 0%, jogurtów i mleko w zasadzie każdego dnia po szklance. W dukanie jak dla mnie plusem ogromnym jest to ze nie trzeba miec okreslocych godzin posiłków i nie trzeba ich jesc regularnie tylko kiedy się chcę i ile. na SB je się ile się chce ale w okreslocyh godzinach czasowch ![]() A ile płynów dziennie spozywacie? Ty/le ile określa dieta? Ile l wody wypijacie i ile szklanek herbaty/kawy? Teraz wybrałam dietę SB dlatego ze to bardziej zdrowe żywienie i znajoma schudła na niej ... bardzo. teraz jest bardzo szczupła ![]() Cytat:
![]() ![]() A jakie macie przykładowe jadłopisy? Ja wczoraj Śniadanie : jajecznice Przekąska: 10 orzechów laskowych Obiad: Kalafior+pierś z kurczaka z porem, cebulką i pieczarkami to wszystko gotowane na parze Przekąska: 2 kawałki gorzkiej czekolady kolacja: omlet ![]() Cytat:
![]() i tak chudłam sobie, chudłam, niczego nie podjadałam, piekłam chlebki dukanowskie, placki, zupki, obiadki... pojechałam na wakacje mieszkałam w pensjonacie, a oni mielo podpisaną umowę w 4gwiazdkowym hotelem i było takie jedzenie, którego ja wczesniej na oczy nie widziałam ![]() ![]() ![]() W załączniku dodaje zdjecie mojego dzisiejszego śniadania: Omlet z pieczarkami i konserwową papryką i cebulką. Edytowane przez redroses Czas edycji: 2011-10-20 o 09:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
szanuję dziewczyny każdą z Was , nie neguję tych waszych diet :
plaż południowych czy dukanów innych jakiś kapuścianych itp.. itd...... .... ale .... taki o to nasuwa nam się tok myślenia : " super trzymam dietę , schudłam do iluś tam kilo , waga spadła , wyglądam świetnie - to teraz się objadam.... i efekt jo-jo murowany. niestety... ile to razy miałam tak samo aż powiedziałam : basta ! od dnia 14 sierpnia zmieniłam nawyki żywieniowe , nie że jakaś tam dieta... nie, nie . po prostu : nie jest tłustego smażonego (chyba że rzadko w drodze wyjątku) , nie piję gazowanych napojów które poza kaloriami - są puste - nic nie warte , nie uznaję czekolady ani innych słodyczy ( chyba że w drodze wyjątku zjem kawałek ciasta jak już trzeba - dla zasady ![]() Ogólnie staram się dużo pić (nie tylko wodę ale i różne herbaty,kawę zbożową z mlekiem). Jem : 4-5 posiłków w ciągu dnia , co 3h. Głodna nie jestem. i ot,wszystko. Widzę że waga stoi ostatnim czasem w miejscu , zjechałam przez ten cały czas tylko : ok. 3,5kg. Ale po ciuchach widzę mega różnicę ![]() Jestem z siebie dumna - troszkę , gdyż nie chcę wyjść na pyszałkowatą istotę , ale kobietki jedna zasada - to od nas zależy co robimy - jak podchodzimy do jedzenia po zakończeniu diety : czy zmieniamy nawyki już na zawsze czy na chwilę do uzyskania satysfakcjonującej nas figury... Życzę wszystkim pozytywnych rezultatów , zmieńcie swoje nastawienie tam głęboko a wtedy już jakoś pójdzie ![]() Edytowane przez kumat Czas edycji: 2011-10-20 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
"South Beach (nazywana czasem dietą Plaż Południa) to dieta wymyśloną przez amerykańskiego kardiologa, dra Arthura Agatsona. Dieta to tutaj w zasadzie słowo nieprecyzyje, gdyż South Beach jest docelowo sposobem odżywiania na całe życie, a nie kilkutygodniową głodówką, która pozwala szybko zrzucić kilka kilogramów, często z krótkotrwałym efektem i szkodą dla zdrowia. Głównym założeniem South Beach nie jest ograniczenie spożywania posiłków, lecz wyelimiowanie z diety..."
Osobom które mają dużą nadwagę, zmiana nawyków zywieniowych pomoze ale nie zrzucic cały nadbagaz, wiec diety jednak po coś są ![]() Wiadomo ze pozniej jezeli się obzeramy efekt jojo murowany, jestesmy tylko ludzmi. Mozna zmienic nawyki zywieniowe, ale... po czasie jakims moze nam się to znudzić i takze mozemy zacząć się objadać, jesc niezdrowo i wtedy jojo tez nas dopadnie. Także najwazniejsza jest silna wola Edytowane przez redroses Czas edycji: 2011-10-20 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
zgadza się : motywacja , silna wola i chęć zmiany
nie na jakiś czas , ale na zawsze oczywiście jesteśmy tylko ludźmi , każdy robi jak uważa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dokładnie dziewczyny !
![]() Narazie idzie znakomicie, jeżeli Dukan nie okaże się tym, co mi pomoże to spróbuję SB ![]() generalnie to piję dużo , około 3 litrów czasami dam radę więcej...po prostu nie wiem jak to robię, ale siedzę i...Jedna szklanka, druga, trzecia ![]() dzisiaj weszłam na wagę i 56,9 ![]() jakoś szybko...chyba za szybko...dlatego nie zmieniam nic w opisie. zważę się w niedzielę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dukanie tak wlasdnie leci szyyybko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
właśnie widziałam te strony
![]() jednego bloga znam ![]() spróbuję tych przepisów napewno
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po jakimś długim czasie też juz wszystko modyfikowałam, przepis jakiś był na jakiejś przyprawie z tyłu niedietetyczny to ja sobie składniki zamieniałam na te dozwolone i już miałam przepis ![]() Teraz własnie pichce leczo, z papryki, cukini, pieczarek, cebulki, piersi i pomidorow takich z kartnonika ![]() A co wy dziś jadłyscie? Pisać mi tu swoje menu dzienne ![]() Znalazłam blog z przepisami ale nie dietetycznymi, jeju jak to wszystko ślicznie wygląda http://mojewypieki.blox.pl/html/1310...146,169.html?2 Edytowane przez redroses Czas edycji: 2011-10-20 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.