Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędne kg! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 17:13   #1
redroses
Zakorzenienie

Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędne kg!

x
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta.jpg (14,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2013-04-08 o 23:43
redroses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 17:14   #2
redroses
Zakorzenienie

Dot.: Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędn

g
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta-herbalife-2.jpg (66,7 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2013-04-08 o 23:44
Stary 2011-10-18, 18:36   #3
haziness
Raczkowanie

Dot.: Wracamy do odchudzania po efekcie jojo, zrzucamy skutecznie i ostatecznie zbędn

hej
jestem już na innym wątku, ale chętnie poudzielam się na dwóch zwłaszcza, że mam identyczny wzrost i wagę i prawie ten sam wiek (tylko 2 miesiące do 20^^). z tymże ja niestety nie utyłam od ciąży tylko od włanej głupoty. w sumie to był efekt jojo bo zbyt restrykcyjnej diecie, tylko bardzo rozłożony w czasie, bo utyłam od 50 do 63kg przez 3 lata... teraz chciałabym pozbyć się 10kg, by dojść do 53 (bo przy 50kg wyglądałam jakoś niezbyt zdrowo...).

ja proponowałabym jeszcze oprócz wagi, dokumentować nasze wymiary - bo to one lepiej wskazują nam czy chudniemy. wiadomo, że waga może nie być miarodajna - a to okres i ważymy więcej, albo może nabrałyśmy przez ćwiczenia więcej mięśni, które są cięższe od tłuszczu.

Edytowane przez haziness
Czas edycji: 2011-10-18 o 19:08
haziness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 18:48   #4
redroses
Zakorzenienie

Niestety nie mam za bardzo czasu zeby się regularnie mierzyć, chociaż postaram się to zrobić jutro
Obmierzmy udo, brzuch, biodra, talia
Stary 2011-10-18, 19:07   #5
chillowa
Raczkowanie

jeszcze ja mogę ?

Dieta : Dukan
Wzrost : 152cm...(brałam hormony żeby urosnąć i przytyłam....)
Waga : na dole wszystko jest na początku do 62 schudłam na 1200kcal , a od 62 do 58 dukan (od 03.10.2011)

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość

lp. - nick - obecna waga - kg stracone od początku diety - do osiągniecia celu brakuje...

[/COLOR] [/B]
Chillowa - 58kg - 9kg - 10kg
Będzie 48!
chillowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 08:18   #6
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chillowa Pokaż wiadomość
jeszcze ja mogę ?

Dieta : Dukan
Wzrost : 152cm...(brałam hormony żeby urosnąć i przytyłam....)
Waga : na dole wszystko jest na początku do 62 schudłam na 1200kcal , a od 62 do 58 dukan (od 03.10.2011)

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Chillowa - 58kg - 9kg - 10kg
Jasne, zapraszam
Też byłam na Dukanie i schudłam naprawdę sporo i dość szybko. Nie czujesz się słabo na tej diecie? Ja miałam czasem zawroty głowy straszne...

Zaraz będę jadła śniadanko - jajecznice
Stary 2011-10-19, 08:21   #7
Malenka321
Zakorzenienie

i ja... też mam jojo.

obecnie prawie 59 a było 52... wzrost 168 cm. Chce mieć 54 kg.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 08:51   #8
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
i ja... też mam jojo.

obecnie prawie 59 a było 52... wzrost 168 cm. Chce mieć 54 kg.
To juz blisko do celu

Dziewczyny naiszcie coś o sobie
Czym się zajmujecie czy się uczycie, czy pracujecie ?
Stary 2011-10-19, 08:54   #9
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
To juz blisko do celu

Dziewczyny naiszcie coś o sobie
Czym się zajmujecie czy się uczycie, czy pracujecie ?
to prawie 5 kg;/ jak sobie pomyślę, że ważyłam 52 a tyle przytylam...
ja szykuje sie do swojego ślubu i poszukuje różnych różności:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-10-19, 08:58   #10
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
to prawie 5 kg;/ jak sobie pomyślę, że ważyłam 52 a tyle przytylam...
ja szykuje sie do swojego ślubu i poszukuje różnych różności:P
No właśnie mnie tez jest szkoda jak pomyślę ze tak się zapuściłam, bo tak ładnie mi waga spadała Ale muszę wziąć sie w garść i schudnąć do tego określonego celu. Zastanawiam się także nad jakimiś ćwiczeniami.

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2016-03-09 o 17:29
Stary 2011-10-19, 08:59   #11
Malenka321
Zakorzenienie

już lśnię bo wazyłam 69 kg:P nie chce dużo zmie iac tylko lepiej się czuć sama ze sobą
Cytat:
No właśnie mnie tez jest szkoda jak pomyślę ze tak się zapuściłam, bo tak ładnie mi waga spadała Ale muszę wziąć sie w garść i schudnąć do tego określonego celu. Zastanawiam się także nad jakimiś ćwiczeniami.
Rozumiem ze Ty chcesz schudnąć zeby na ślubie wyglądać oszałamiająco i żeby olśnić przyszłego małżonka i gości ?:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 14:07   #12
chillowa
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, zapraszam
Też byłam na Dukanie i schudłam naprawdę sporo i dość szybko. Nie czujesz się słabo na tej diecie? Ja miałam czasem zawroty głowy straszne...

Zaraz będę jadła śniadanko - jajecznice
w ogóle nie czuję się słabo
dowiedziałam sie ostatnio, że można tylko 1kg nabiału..a czytałam książkę dwa razy i nic nie pamiętam takiego...dlatego pewnie mało chudłam
od dwóch dni stosuję się już do dukana tak całkowicie i waga spada
Będzie 48!
Stary 2011-10-19, 14:27   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Ja mam taką uwagę - w poście, gdzie opisujecie, komu ile brakuje Malenka ma wpisane, że do celu brakuje jej zrzucenia 54 kg Doczytałam, że ona chce tyle ważyć, więc sobie poprawcie, że brakuje jej 5 kg
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 15:31   #14
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja mam taką uwagę - w poście, gdzie opisujecie, komu ile brakuje Malenka ma wpisane, że do celu brakuje jej zrzucenia 54 kg Doczytałam, że ona chce tyle ważyć, więc sobie poprawcie, że brakuje jej 5 kg
Tak racja mój błąd. Poprawione
Stary 2011-10-19, 17:28   #15
malutka20068
Zadomowienie

chillowa zgadza się na dukanie do 1 kg nabiału, ja nawet w jakimś wydaniu wyczytałam że 800 g najlepiej ale to już pewnie nie prawda, ja też wole ten 1 kg

Fajny wątek będę zaglądać bo też miałam przyjemność się z jojo przywitać
malutka20068 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 17:54   #16
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka20068 Pokaż wiadomość
chillowa zgadza się na dukanie do 1 kg nabiału, ja nawet w jakimś wydaniu wyczytałam że 800 g najlepiej ale to już pewnie nie prawda, ja też wole ten 1 kg

Fajny wątek będę zaglądać bo też miałam przyjemność się z jojo przywitać
Ja teraz wolę SB, ale Dukan jest dobra dieta szybko leca kilogramy
Stary 2011-10-19, 20:49   #17
chillowa
Raczkowanie

redroses a Ty na Dukanie jadłaś dużo nabiału czy więcej mięsa?

tak głupio trochę, bo ja jem tylko białe mięso... a jak wypiję dwie szklanki mleka to juz caly dzien mogłabym jeść mało.... bo nie chcę drobiu tak cały czas jeść...bo monotonia ;(
Będzie 48!
Stary 2011-10-19, 21:38   #18
malutka20068
Zadomowienie

chillowa a rybki? zwykłe do pieczenia, makrela, tuńczyk? fajne dania można z nich zrobić. Jajka? też sporo opcji, przecież nie musisz jeść tylko drobiu i nabiału

U mnie dziś 2 dzień uderzeniówki. Jutro się zważę ale coś czuję że rewolucji nie będzie... to już nie to samo co za pierwszym razem na dukanie..... Wróciłam z aerobiku właśnie a więc samopoczucie w dobrej formie, teraz pozostaje iść spać bo rano do pracy.... i pojutrze też i..... i tak w kółko
malutka20068 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-19, 22:04   #19
Malenka321
Zakorzenienie

mi idzie całkiem ok drugi dzień pzytywny

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 06:35   #20
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Hej dziewczyny mogę się do was przyłączyć?

Też borykam się z efektem jojo właśnie po Dukanie( na Dukanie schudłam z 59kg do 52 przy wzroście jakieś 160cm, w tej chwili waże 56,5 a chce ważyć tak ok 50kg to mój cel na początek, choć najlepiej czułam się i wyglądałam ważąc 48kg) choć 100% stosowałam się do wszelkich zaleceń po końcu diecie tzn. jeden dzień białkowy w tygodniu, 2l wody dziennie itd, słodyczy inchipsów praktycznie nie jadłam jak już to w jeden dzień w tyg pozwalałam sobie na coś małego i pomimo tego i tak efekt jojo wrócił, także każdemu odradzam tą diete, fakt faktem chudnie się bardzo szybko, ale jest to niemiarodajne z późniejszym efektembo kg tak samo szybko wracają jak odeszły. Poza tym po tej diecie strasznie pogorszyły mi się wyniki ogólne i pomimo iż mineły już prawie 4 miesiące od zaprzestania diety to nie moge z tym dojść do ładu.

Ale się rozpisałam;P, teraz nie stosuje żadnej diety tylko, staram się zdrowiej odżywiać i MŻ, pozatym codziennie ćw 8min ABS bądź spięcia mięśni brzucha i 2 razy w tygodniu chodze na 1h na siłownie- od przyszłego tygodnia mam zamiar chodzić 3 razy w tygodniu, 5 razy w tyg zamiast tramwajem czy autobusem chodze do pracy tam i z powrotem na piechote (ok 2km w jedna str) . Mam 21 lat i jestem z Wrocławia to chyba tyle narazie

Pani mgr fizjoterapii

Edytowane przez kwiatuszek160
Czas edycji: 2011-10-20 o 06:38
kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-20, 06:41   #21
Malenka321
Zakorzenienie

ja też nie chce jakiejś rygorystycznej diety, ale zdrowe spokojne odchudzanie. wystarczy, że za 11 miesięcy będę miała 54kg i spoko Raczej chodzi mi o to, żeby się nauczyć jeść z umiarem , a nie opychać jak świnka morska, która widzi pierwszy raz jedzenie

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2011-10-20, 06:44   #22
chillowa
Raczkowanie

pokombinuję...ale rybek nie jem, a słyszałam że można tygodniowo 7 żółtek ;(

coś wymyślę ;D
Będzie 48!
Stary 2011-10-20, 07:58   #23
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
redroses a Ty na Dukanie jadłaś dużo nabiału czy więcej mięsa?

tak głupio trochę, bo ja jem tylko białe mięso... a jak wypiję dwie szklanki mleka to juz caly dzien mogłabym jeść mało.... bo nie chcę drobiu tak cały czas jeść...bo monotonia ;(
Ja jadłam więcej nabiału i to zdecydowanie
Mięsko jadłam z zasady raz dziennie, chociaż bywało i tak że na kolacje też.
Robiłam sobie także zupy na dni proteinowe (bo z warzywami to mozna było kombinowac) cebulowa robiłam - pyszna i inne z przepisow z roznych stron. Są przepisy na bułki, chleby, placki i pizze dukana
Polecam Ci:
http://dukan.blox.pl/html
http://drdukan.blox.pl/html
http://dukanprzepisy.pl/

Poszukaj bo tych opcji jest naprawdę mnóstwo.
Ja jadłam dużo kefirów 0%, jogurtów i mleko w zasadzie każdego dnia po szklance.
W dukanie jak dla mnie plusem ogromnym jest to ze nie trzeba miec okreslocych godzin posiłków i nie trzeba ich jesc regularnie tylko kiedy się chcę i ile. na SB je się ile się chce ale w okreslocyh godzinach czasowch

A ile płynów dziennie spozywacie? Ty/le ile określa dieta? Ile l wody wypijacie i ile szklanek herbaty/kawy?

Teraz wybrałam dietę SB dlatego ze to bardziej zdrowe żywienie i znajoma schudła na niej ... bardzo. teraz jest bardzo szczupła

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mogę się do was przyłączyć?

Też borykam się z efektem jojo właśnie po Dukanie( na Dukanie schudłam z 59kg do 52 przy wzroście jakieś 160cm, w tej chwili waże 56,5 a chce ważyć tak ok 50kg to mój cel na początek, choć najlepiej czułam się i wyglądałam ważąc 48kg) choć 100% stosowałam się do wszelkich zaleceń po końcu diecie tzn. jeden dzień białkowy w tygodniu, 2l wody dziennie itd, słodyczy inchipsów praktycznie nie jadłam jak już to w jeden dzień w tyg pozwalałam sobie na coś małego i pomimo tego i tak efekt jojo wrócił, także każdemu odradzam tą diete, fakt faktem chudnie się bardzo szybko, ale jest to niemiarodajne z późniejszym efektembo kg tak samo szybko wracają jak odeszły. Poza tym po tej diecie strasznie pogorszyły mi się wyniki ogólne i pomimo iż mineły już prawie 4 miesiące od zaprzestania diety to nie moge z tym dojść do ładu.

Ale się rozpisałam;P, teraz nie stosuje żadnej diety tylko, staram się zdrowiej odżywiać i MŻ, pozatym codziennie ćw 8min ABS bądź spięcia mięśni brzucha i 2 razy w tygodniu chodze na 1h na siłownie- od przyszłego tygodnia mam zamiar chodzić 3 razy w tygodniu, 5 razy w tyg zamiast tramwajem czy autobusem chodze do pracy tam i z powrotem na piechote (ok 2km w jedna str) . Mam 21 lat i jestem z Wrocławia to chyba tyle narazie
Zapraszamy Zaraz dopiszę Cię do naszej listy

A jakie macie przykładowe jadłopisy?

Ja wczoraj
Śniadanie : jajecznice
Przekąska: 10 orzechów laskowych
Obiad: Kalafior+pierś z kurczaka z porem, cebulką i pieczarkami to wszystko gotowane na parze
Przekąska: 2 kawałki gorzkiej czekolady
kolacja: omlet

Cytat:
ja też nie chce jakiejś rygorystycznej diety, ale zdrowe spokojne odchudzanie. wystarczy, że za 11 miesięcy będę miała 54kg i spoko Raczej chodzi mi o to, żeby się nauczyć jeść z umiarem , a nie opychać jak świnka morska, która widzi pierwszy raz jedzenie
Ja właśnie tak miałąm po Dukanie, a tak w zasadzie moje przygoa z dietą zaczęła się od tego ze miałam zarezerwowany termin na wakacje w lipcu. zaczęłąm się odchudzać w styczniu, najpierw jakieś moje eksperymenty które rezultatu nie przyniosły, pozniej SB, a nastepnie Dukan jako ze czytałam ze waga szybko leci
i tak chudłam sobie, chudłam, niczego nie podjadałam, piekłam chlebki dukanowskie, placki, zupki, obiadki... pojechałam na wakacje mieszkałam w pensjonacie, a oni mielo podpisaną umowę w 4gwiazdkowym hotelem i było takie jedzenie, którego ja wczesniej na oczy nie widziałam Jadłam jagnięcine w kokosach, kurczaki po meksykańsku, szaszłyki (jednego dnia podczas obiadu) a do tego nie pospolite ziemniaki tylko frytki albo kuleczki ziemniaczane zasmazane ale o dziwo po wczasach przybył mi tylko kg. wiadomo mnostwo chodzenia. Byłam jeszcze w innych miejscach na wakacjach ale tam juz starałam sie nie opychać. Po wakacjach zaczęłam podjadać i tak oto jest wstrętne jojo

W załączniku dodaje zdjecie mojego dzisiejszego śniadania:
Omlet z pieczarkami i konserwową papryką i cebulką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg omlet.jpg (69,3 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2011-10-20 o 09:14
Stary 2011-10-20, 10:52   #24
kumat
Raczkowanie

szanuję dziewczyny każdą z Was , nie neguję tych waszych diet :
plaż południowych czy dukanów innych jakiś kapuścianych itp.. itd......

.... ale ....

taki o to nasuwa nam się tok myślenia : " super trzymam dietę , schudłam do iluś tam kilo , waga spadła , wyglądam świetnie - to teraz się objadam.... i efekt jo-jo murowany. niestety...

ile to razy miałam tak samo aż powiedziałam : basta !

od dnia 14 sierpnia zmieniłam nawyki żywieniowe , nie że jakaś tam dieta... nie, nie .
po prostu : nie jest tłustego smażonego (chyba że rzadko w drodze wyjątku) , nie piję gazowanych napojów które poza kaloriami - są puste - nic nie warte , nie uznaję czekolady ani innych słodyczy ( chyba że w drodze wyjątku zjem kawałek ciasta jak już trzeba - dla zasady ) , nie wcinam fast-foodów.

Ogólnie staram się dużo pić (nie tylko wodę ale i różne herbaty,kawę zbożową z mlekiem).
Jem : 4-5 posiłków w ciągu dnia , co 3h.
Głodna nie jestem.

i ot,wszystko.

Widzę że waga stoi ostatnim czasem w miejscu , zjechałam przez ten cały czas tylko : ok. 3,5kg.
Ale po ciuchach widzę mega różnicę
Jestem z siebie dumna - troszkę , gdyż nie chcę wyjść na pyszałkowatą istotę , ale kobietki jedna zasada - to od nas zależy co robimy - jak podchodzimy do jedzenia po zakończeniu diety : czy zmieniamy nawyki już na zawsze czy na chwilę do uzyskania satysfakcjonującej nas figury...
Życzę wszystkim pozytywnych rezultatów , zmieńcie swoje nastawienie tam głęboko a wtedy już jakoś pójdzie

Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2011-10-20 o 10:56
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-20, 11:12   #25
redroses
Zakorzenienie

"South Beach (nazywana czasem dietą Plaż Południa) to dieta wymyśloną przez amerykańskiego kardiologa, dra Arthura Agatsona. Dieta to tutaj w zasadzie słowo nieprecyzyje, gdyż South Beach jest docelowo sposobem odżywiania na całe życie, a nie kilkutygodniową głodówką, która pozwala szybko zrzucić kilka kilogramów, często z krótkotrwałym efektem i szkodą dla zdrowia. Głównym założeniem South Beach nie jest ograniczenie spożywania posiłków, lecz wyelimiowanie z diety..."

Osobom które mają dużą nadwagę, zmiana nawyków zywieniowych pomoze ale nie zrzucic cały nadbagaz, wiec diety jednak po coś są
Wiadomo ze pozniej jezeli się obzeramy efekt jojo murowany, jestesmy tylko ludzmi. Mozna zmienic nawyki zywieniowe, ale... po czasie jakims moze nam się to znudzić i takze mozemy zacząć się objadać, jesc niezdrowo i wtedy jojo tez nas dopadnie. Także najwazniejsza jest silna wola

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2011-10-20 o 11:14
Stary 2011-10-20, 12:04   #26
kumat
Raczkowanie

zgadza się : motywacja , silna wola i chęć zmiany

nie na jakiś czas , ale na zawsze
oczywiście jesteśmy tylko ludźmi , każdy robi jak uważa
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-20, 12:21   #27
chillowa
Raczkowanie

Dokładnie dziewczyny !
Narazie idzie znakomicie, jeżeli Dukan nie okaże się tym, co mi pomoże to spróbuję SB

generalnie to piję dużo , około 3 litrów czasami dam radę więcej...po prostu nie wiem jak to robię, ale siedzę i...Jedna szklanka, druga, trzecia

dzisiaj weszłam na wagę i 56,9
jakoś szybko...chyba za szybko...dlatego nie zmieniam nic w opisie. zważę się w niedzielę
Będzie 48!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 12:42   #28
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie dziewczyny !
Narazie idzie znakomicie, jeżeli Dukan nie okaże się tym, co mi pomoże to spróbuję SB

generalnie to piję dużo , około 3 litrów czasami dam radę więcej...po prostu nie wiem jak to robię, ale siedzę i...Jedna szklanka, druga, trzecia

dzisiaj weszłam na wagę i 56,9
jakoś szybko...chyba za szybko...dlatego nie zmieniam nic w opisie. zważę się w niedzielę
Nie wiem czy czytałas wyzej, podalam kilka stronek z przepisami

na dukanie tak wlasdnie leci szyyybko
Stary 2011-10-20, 13:02   #29
chillowa
Raczkowanie

właśnie widziałam te strony
jednego bloga znam

spróbuję tych przepisów napewno
Będzie 48!
Stary 2011-10-20, 13:52   #30
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie widziałam te strony
jednego bloga znam

spróbuję tych przepisów napewno
Fajne, fajnie ludzie mają wyobraźnie co z czym połączyć itd
Ja po jakimś długim czasie też juz wszystko modyfikowałam, przepis jakiś był na jakiejś przyprawie z tyłu niedietetyczny to ja sobie składniki zamieniałam na te dozwolone i już miałam przepis

Teraz własnie pichce leczo, z papryki, cukini, pieczarek, cebulki, piersi i pomidorow takich z kartnonika

A co wy dziś jadłyscie? Pisać mi tu swoje menu dzienne

Znalazłam blog z przepisami ale nie dietetycznymi, jeju jak to wszystko ślicznie wygląda
http://mojewypieki.blox.pl/html/1310...146,169.html?2

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2011-10-20 o 13:54
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości