|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Włóczkowa sprawa- dziergające Wizażanki pomocy!!!;)
Dziewczyny, lajkonik-desperado potrzebuje pomocy!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Włóczkowa sprawa- dziergające Wizażanki pomocy!!!;)
Ilość włoczki zależy od jej długoci czyli wydajności. Im krótsza włoczka tym wiecej jej potrzeba. Cienkie włoczki maja np. dlugosc 300-400m w 100g, grube duzo mniej. Ale mysle, że w przypadku grubej włoczki dwa motki powinny wystarczyć.
A polecam Ci włóczkę tybu - bucle - nie mam pojęcia jak to się pisze ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A i radze ci w przypadku tej właśnie włoczki zrobić troszeczkę ściągaczem (żeby się nie zwijal nam szaliczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Lucille, dziękuję za szybiutką odpowiedź!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Tak to jest taka włóczka z jakby pętelkami, ale w robótce wychodzi zupełnie gładko nie mam niestety cyfrówki bo bym Ci pokazała jak to wychodzi.
Angora nie koniecznie musi drapać - są takie, które nie drapią - najlepiej sprawdź w pasmanterii czy motek jest przyjemny w dotyku i mięciutki, i czy włos angory jest gładki. A i angora do tanich nie należy. Natomiat odradzam moher - ten to dopiero drapie. Te dwa motki podałąm orientacyjnie - ponieważ ja w zeszłym roku robiłam z bardzo grubej (czyli mało wydajnej ) włóczki i tyle zużyłam - więc Tobie powinno wystarczyć - a może i zostanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Lucille, kochana jesteś i- na moje szczęście- znasz się na tych sprawach (chyba jako jedyna na wizażu!)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ależ nie ma za co
![]() ![]() ![]() Ja z boucle mam cały komplet - czapkę i szalik. Jest niesamowicie ciepła - mam golf zrobiony jakieś dwa lata temu i ani razu go jeszcze nie miałam na sobie - cieplejsze toto chyba od polara ![]() Ta włóczka ma jedną zaletę - nie widać żadnych błędów po zrobieniu. No i przez to można szybciej robić - na grubszych drutach bo ewentualnych dziur i tak nie widać. Najlepiej rzeczywiście przyjrzyj się w pasmanterii obu włóczkom. Albo w ostateczności kup po motku takiej i takiej i zobacz jak Ci wyjdzie w robótce ![]() ![]() PS. Przyjrzałam się i supełki widać tylko na lewej stronie, na prawej gładziutko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
lucille napisał(a):
> Ależ nie ma za co ![]() ![]() ![]() Też mam bzika (przytulne toto, co nie? ![]() ![]() ![]() > Ja z boucle mam cały komplet - czapkę i szalik. Jest niesamowicie ciepła - mam golf zrobiony jakieś dwa lata temu i ani razu go jeszcze nie miałam na sobie - cieplejsze toto chyba od polara ![]() Hihi ![]() ![]() > Ta włóczka ma jedną zaletę - nie widać żadnych błędów po zrobieniu. No i przez to można szybciej robić - na grubszych drutach bo ewentualnych dziur i tak nie widać. I to właśnie też bardzo w niej nęci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.