|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
krople luksusu, czyli zapachy w wersji perfum :)
Chodzi za mną ten temat od kilku dni
![]() A więc, ciekawa jestem bardzo, jakie zapachy macie w tej najbardziej luksusowej wersji i jak się one mają do zwykłych EDP i EDT. Jak na razie jestem posiadaczką perfum Madness, a dzięki Evee ![]() Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krople luksusu, czyli zapachy w wersji perfum :)
Moja mama jest wielbicielka ekstraktów, ma DV, Jadore, Allure i czarną Coco, miała tez Estee EL, Coco M i coś z zapachów Ricci - przynajmniej tyle pamiętam.
Na pewno chciałabym mieć Allure, może DV, kiedyś mama dała mi użyć i całe otoczenie wąchało mnie jak zaczarowane, nie da sie ich porówać do wody perfumowanej, chociaż w obu przypadkach są trwałe i esencjonalne, ale to jednak nie to samo, nie ta głębia ![]() Kiedyś chciałam kupić Madness na Allegro, bo sa bodajże po 79 zł, czyli niewiele, ale bałabym się, że wywietrzeją, dlatego jesli kiedys sobie sprawię to tylko z atomizerem, miałam kiedyś ekstrakt Sensations z kulką i niestety szybko straciły swój urokliwy zapach ku mojej rozpaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiecie moze czy zapach lacoste pour femme jest w wersji perfumy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Mad, widzę, że wyciągnęłaś mój wątek z otchłani
![]() To Madness mam - kupiłam jak kosztowało 120 (też nieduzo jak na perfumy). Flakonik jest prze-pięk-ny ![]() ![]() Dość niepraktyczny bo ma szeroki "wylot" i zawsze wylewa się zbyt dużo. Z tego względu i z powodu obawy przed zepsuciem mam zamiar je przelać do buteleczki z atomizerem. A swoją drogą szkoda, że na Allegro tak mało zapachów w wersji perfum ![]() Ash, nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale może jeszcze ktos się dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a gdzie dostac taki duzy flakonik z atomizerkiem, one mają chyba 15 ml ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madlaine, a jak ma się ekstrakt czarnej Coco do wody perfumowanej? Rzuca na kolana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nie wąchałam Coco, dla mnie EDP to juz wystarczający killer, nie przypominam tez sobie, żebym wąchała na mamie, będę u niej w tym tygodniu, więc zawsze mogę nadrobić, jak się zgodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ekstrakty...
Sama nie posiadam jeszcze takowego
![]() Do tej pory jako perfumowy laik wogóle nie interesowałam się tą formą życia perfum ![]() Do założenia wątku przyczynił sie wątek : Czym dziś pachniesz Wizażanko Odkryłam istnienie ekstraktu Smoka, Kenzo Elephant, Angela, Must... Niedługo pewnie i ja kupię jakiś ekstrakt...marzy mi się Le Feu ( maleńka czerwona kuleczka ![]() Jakie są Wasze doświadczenia z ekstraktami, które są najpięniejsze? No i czy rzeczywiście są megatrwałe, choć to chyba pytanie retoryczne bo jak ekstrakt Angela może nie być trwały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ekstrakty...
Podłączam się pod pytanie
![]() zainteresowały mnie ekstrakty ostatnio, gdy ujrzałam je w malutkiej perfumerii na przeciwko McDonalda na Centralnym. Spieszyło mi się troszkę i nawet nie spytałam o ceny, ale mieli sporo Chanel.
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie
![]() Wiem, że 7,5ml i 15ml ale czy np. 35ml też, czy nie ? ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mam JPG Classique w wersji perfum ( tylko 7,5 ml ) a przyleci do mnie 15ml Alchimie. Niestety JPG mi się kończy i bardzo bym chciała uzupełnić brak.
Mają bardzo intensywny i długotrwały zapach. Czuję je cały dzień, a czasami nawet rano następnego dnia. Natomiast na ubraniu potrafią sie utrzymywać do kilku tygodni w sprzyjających okolicznościach .... Chciałabym miec smoka w ekstrakcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trwalosc ekstraktu- zadowalajaca, chociaz bez rewelacji. Posiadam Edp, ktore utrzymuja sie na mojej skorze znacznie dluzej; chocby Slon Kenzo, Angel, Amarige, Eden, Ekstremalny Figowiec, Samsara czy nawet Dune (Edt!) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Parfum, "czyste" perfumy, ekstrakty
Cześć Dziewczyny
![]() W sprawach perfum jestem raczej laikiem, dlatego zwracam się do Was z prośbą o napisanie mi nazw jakiś perfum. Ale mają to być "czyste" perfumy a nie wody perfumowane czy też toaletowe. Bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: "czyste" perfumy
ale chodzi Ci o obojętnie jakie perfumy?
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: ekstrakty nie zawsze są bardzo mocne, moim zdaniem np. wersja EDT DV jest trwalsza i mocniejsza niż ekstrakt tegoż zapachu. To trochę dziwne szukać byle jakiego ekstraktu tylko dlatego, że ma być trwały. Jest masa bardzo trwałych EDT i EDP. Edytowane przez Aggis Czas edycji: 2009-03-08 o 20:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dziwna dla mnie jest ta Twoja prośba. Wystarczy wejść na stronę jakiejkoliwek perfumerii internetowej lub allegro i masz tam multum "nazw"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() Np Nowa OI jest potwornie trwała...LLL też jest mocna i trwała...
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Mugler tez ma ekstarkty ale chyba dosc drogie niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
podnoszę wątek, bo ostatnio marzą mi się perfumy Code Armani.Jest to mój ulubiony zapach wieczorowy-mam już wersję Elixir
![]() Czy ktoś posiada te perfumy i jak się mają do pozostałych wersji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Wyciągam ten wątek z perfumowej otchłani
![]() bardzo ciekawy wątek,szkoda że jakoś mu się nie wiedzie...
![]() |
#26 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() Nie jest tajemnicą ![]() ![]() ![]() Innych ekstraktów Chanel niestety nie znam, ale marzy mi się oczywiście Mademoiselle i chętnie przetestowałabym Chance ![]()
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2011-08-01 o 04:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guerlain Lover
|
Mojej mamie chciałam kupić ekstrakt Mademoiselle, ale cena mnie przeraziła... Ale chętnie bym jej go kiedyś kupiła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dostalam w perezencie od TZ(po czasie okazalo sie ze jej nie cierpi ![]() ![]() Edytowane przez magsch Czas edycji: 2011-08-01 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Mam perfumy Chanel No19, a miałam CocoM. 19-ka w tej postaci jest piękniejsza niż edp czy edt. Łagodna, delikatna, kobieca, trzyma się blisko skóry i jest b.trwała.Ten zapach będzie u mnie tylko w takiej wersji zapachowej. CocoM. trochę mnie rozczarowała. Moim zdaniem nie różni się od edp ani zapachem, ani trwałością. Jednak prawdziwe wady perfum to cena i mała pojemność. Szybko się kończą, chce się więcej, a portfel płacze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
W temacie, z ekstraktami nie miałam wiele do czynienia, te które znam to moim zdaniem nieco inne wersje zapachów niż tylko wyższa koncentracja - przykładowo: mam ekstrakt Smoka i ekstrakt Midnight Poison, w obu przypadkach różnią się od EdP / EdT, Smok bardziej, MP mniej, ale jednak.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.