![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Fotomodelka
Wiitam
![]() Wklejam tutaj prośbę mojej koleżanki: "Wiele osób mówi mi, że jestem bardzo fotogeniczna. Nawet dwóch fotografów powiedzało mi to ostatnio. Kazdy zachwyca się moimi zdjęciami. Niektórzy mówią, że powinnam zostać fotomodelką. Ale... to niemożliwe. Fotomodelki są kojarzone z 175cm wzrostu, 50kg wagi i długimi blond włosami. A ja całkowicie odbiegam od tego. Niektórzy jednak mówią, że z moją fotogenicznością warto się starać by choć trochę zaistnieć. A wy jak myślicie?" Pozdrawiam. Edytowane przez m0niiska Czas edycji: 2009-06-28 o 02:39 Powód: źle wpisałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fotomodelka
nieprawda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witam :)
Jestem piękna, bardzo fotogeniczna i uważam, że mogę być lepszą wersją Kate Moss. Co o tym myślicie? Ma sens taka wypowiedź? Nie? No właśnie. Tak samo jak wypowiedź autorki tematu. I co niby mamy Ci powiedzieć? Chcesz opinii to przynajmniej pokaż swoje zdjęcia. Generalnie, jeżeli jesteś puszysta, to jako modelka (ani fotomodelka, chociaż ja osobiście nie uznaję istnienia takiej profesji) nie zaistniejesz. Możesz zafundować sobie kilka sesji, ale szanse na karierę są niemalże zerowe. Aczkolwiek jak już pisałam, wszystko zależy od Twojego wyglądu, bez zdjęć niewiele można powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Gratuluję startu na wizażu, Caipirinha. Niezwykle subtelny.
Monisko - sceptycznie podchodzę do takich opinii nieprofesjonalnych. Ale - nie znaczy to, że nie masz szans. Najpierw zrobiłabym sobie profesjonalną sesję, w studio, potem portfolio - i oddałabym się pod opiekę dobrej agencji. Puszyste modeliki też są konieczne - choćby czasopisma typu Burda czy inne z robótkami/wykrojami - prezentujące się tam dziewczyny też są różnej figury, projekty są od rozmiaru 34 do 44-46-48. Różnie. Bo kobiety są różne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Więc wysyłam kilka linków do zdjęć:
[nieaktualne] p.s. podkreślam, że to była prośba mojej koleżanki, nie moja! Edytowane przez m0niiska Czas edycji: 2009-06-28 o 02:40 Powód: nieprzyjemności związane z niewpisaniem, ze to w imieniu kolezanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
śliczna dziewczyna z Ciebie
![]() ![]() Spróbuj. Spróbuwać warto. Potem jak nie spróbujesz możesz żałować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Co do zdjęć, muszę przyznać, że jesteś cholernie ładna. Aczkolwiek, moim zdaniem, nie masz "tego czegoś" co musi mieć modelka. Obym jednak się myliła, szczerze życzę powodzenia. A, i jeszcze jedno, zrób sobie jakieś zdjęcie z inną miną. Ta jest fajna, ale odmiana się przyda ;).
W każdym razie, uważaj na pseuda-agencje, które biorą wszystkich jak leci, a obiecują nie wiadomo co. Zapamiętaj, że gdy jakaś agencja Cię przyjmuje, NIGDY nie musisz za nic płacić. Jeżeli chcą, żebyś płaciła za sesje testową, czy założenie portfolio, albo umieszczenie zdjęć na ich stronie - olej, bo to na pewno oszuści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A mogłabyś dać zdjęcie tylko twarzy, bez przeróbek, od przodu? Bo z tych zdjęć wywnioskowałam, że jesteś ładną, ale moim zdaniem przeciętną dziewczyną. Fotomodelka musi się wyróżniać, mieć to 'coś', co być może Ty masz, ale nie widac tego na tych zdjęciach. Spróbować możesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jesteś ładna.
Ale dziewczyn z urodą podobną do Twojej moim zdaniem jest zbyt wiele. Ale spróbować nie zaszkodzi
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Temat mi bliski, bo ostatnio dostałam namiary od pewnej agencji, że powinnam spróbować. Ktoś mnie ocenił tylko po zdjęciu twarzy. Czyli wiadomo, że może to być tylko fotomodeling lub hostessing.
moniska poszperaj w necie. Wyszukaj jakiś agencji w Twoim mieście i prześlij im fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A bierzesz pod uwagę, że może ktoś nie od razu chce być wielką gwiazdą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
caipirinha ale czemu Ty tak stawiasz sprawę? Nie wiem jak inne dziewczyny, ale moim szczytem marzeń nie jest szczerzyć się do zdjęć i dostawać za to kasę. Jeśli już coś takiego to tylko dla przyjemności, poszerzania horyzontów i zabawy.
Profesjonalny modeling to nie jest moje marzenia, a poza tym zwyczajnie wiem, że się do tego nie nadaję. Agencja od której dostałam 'zaproszenie' jest profesjonalna - ma w swoich szeregach modelki, fotomodelki i hostessy. Możliwe, że w moim przypadku chodzi o zwykły hostessing, którym już się kiedyś zajmowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteś bardzo ładna, spróbuj - dlaczego nie ![]() Lepiej żałować, że się coś zrobiło niż żałować, że się nie spróbowało ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
ladna dziewczyna z Ciebie,ale uroda kompletnie nie na modelke moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jesteś ładna,ale myśle ze jako fotomodelka nie zachwycałabyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Ja z innej beczki. Nie o Tobie.
Te zdjęcia są tragiczne.A już w szczególności dwa ostatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hm, no własnie. Na zdjęciach wychodzę bardzo szczupło. A tak na prawdę przy wzroście 168cm ważę około 72 kg. Zdjęcie twarzy - bez żadnych przeróbek.
http://img392.imageshack.us/img392/5273/dsc08671zi7.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem masz zadatki na fotomodelkę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Jesteś bardzo ładna, ale możesz mieć problemy z dostaniem się do jakiejkolwiek lepszej agencji, bo w takich nie robią raczej rozgraniczeń na modelki i fotomodelki i szukają dziewczyn o standartowych (jak dla modelek) wymiarach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jesteś ładna, możesz spróbować, ale ja tak jak iziaczek uważam, że jako fotomodelka nie będziesz zachwycać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Fotomodelki nie muszą być wcale wysokie
![]() Np. do zdjęć twarzy, nie ważna jest przecież długoś nóg ^^ Czasem potrzebują wyższe, jak np. jakieś zdjęcia grupowe itp. Ale tak to wzrost nie jest tak ważny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
A ja bym cię widziała - właśnie w czasopismach, gdzie potrzebują modelek o różnych wymiarach.
BTW, ostatnio dorwałam gazetkę, w której rozmiar 44 prezentowała szalenie szczupła modelka - koszmar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Zabilo mnie , 175 cm zwrostu 50 kg wagi i nazywa siebie puszysta dziewczyna.
Radze zajrzec na forum dietetyka i zobaczyc ile kg powinnas przytyc. Przydala by sie tez wizyta u posychologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.