|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
czy tipsy = łopaty
hej dziewczynki mam do was pytanko, a mianowicie zawsze jak chodzę do mojej kosmetyczki i robi mi paznokcie żelowe na tipsie to są one wtedy takie łopatowate i strasznie grube...
a kiedy są one robione na formie są smuklejsze i poprostu ładniejsze.... czy tak musi być, czy poprostu pora zmienić kosmetyczkę??
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy tipsy = łopaty
Jeśli nie chcesz robić u tej stylistki pazurków na formie to lepiej ją zmienić, pazurki które zrobione są na tipsie i wychodzą łopatkowate a do tego nie odpowiedniej grubości to poprostu pazurki źle wykonane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie znaczy że są źle wykonane, tylko są źle wypiłowane
![]() Ja zawsze jak robię na formie to przed piłowaniem paznokcie i tak są szersze niż powinny być i dopiero końcowe piłowanie czyli nadawanie kształtu je wysmukla. Jeśli dziewczyna robi na tipsie grube łopaty to znaczy że nie ma ona pojęcia większego o tym co robi, ale jesli wykonuje dobrze na formie i jesteś z tego zadowolona to czemu by z tego rezygnować?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Owszem, można zrobić ładne paznokcie na tipsie- ale one nigdy nie dorównają paznokciom przedłużonym na formie
![]() No chyba że naturalna płytka jest ładna, smukła i długa- wtedy nie ma problemu z pieknym efektem końcowym- ale dobrze wiemy, że nasza praca nie polega na upiekszaniu pięknych paznokci, tylko na stylizacji i "zaczarowaniu" właśnie tych mniej obdarzonych urodą ![]() W końcu największym darem, jaki daje nam forma jest tunel ![]() ![]() Nie wiem, jaką płytkę Ty posiadasz, ale skoro podobają Ci się paznokcie przedłużone na formie, to w czym problem??? Przedłużaj na formie ![]() A wracając jeszcze raz do tipsów- one oczywiście nie muszą wyglądać ani gorzej, ani grubiej niż forma- mogą byc po prostu źle wypiłowane, ale według mnie problem tkwi w naturalnym wyglądzie paznokcia... Szerokie, obgryzione, płaskie paznokcie+ tips= ![]() Szerokie, obgryzione, płaskie paznokcie+ forma= ![]() oto moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jesli forma jest zle ułozona ,a masa nie jest zacisnieta to tunel sam sie nie stworzy... robiłam kiedys pazurki nowej klientce i ona mowi do mnie:" ooo! pani to zkleja! ja mowiłam tamtej(poprzedniej stylistce ![]() ale to juz akurat skrajny przykład
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
poprostu źle wypiłowane ( -;
, może pora zmienić kosmetyczkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wstaw fotke swoich paznokietków, łatwiej bedzie ocnenić
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Spotkałam się z tym, że stylistki przyklejają zbyt szerokiego tipsa, efekt łopaty wtedy też jest. Moje paznokcie są płaskie i szerokie, ale dobrze wypiłowane po bokach nawet robione na tipsie bardzo ładnie wyglądają. najgorsze są łopaty u góry. Fuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.