|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
lek uspakajający przed maturą
co polecicie ...strasznie się boję ustnego nie wiem czemu ale mam taką fobię na temat jakichkolwiek prezentacji coś co działa może próbowałyście czegoś skutecznego w sytuacjach lękowych proszę o podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: lek uspakajający przed maturą
Cytat:
skad wiesz jak dany lek podziala na ciebie? moze cie tak otumanic, ze nie bedziesz w stanie przypomniec sobie zadnych informacji, a wtedy matura do powtorzenia.
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ale po co od razu lek uspokajający? Matura ustna nie jest taka straszna jak ją malują
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Spokojnie
![]() Ja jestem po usntym niemcu (rozszerzonym), którego ogromnie się bałam. Teraz mogę z ręką na sercu powiedzieć, że było całkiem przyjemnie ![]() Naprawdę. W czwartek mam ustny polski a jeszcze nawet nie potrafię prezentacji. Uszy więc do góry i nie stresuj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ćwicz prezentację, dobrze radzę
![]() ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja jutro mam polski ustny.I tak samo strasznie sie stresowalam i mialam wziac tabletke uspokajajaca zeby nie zapomniec wszysrkiego,ale po dzisiejszym ustnym z ang stwierdzam,ze nie potrzebuje
![]() ![]() pozdrawiam i powodzenia
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Marbella85 Czas edycji: 2009-05-12 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tez jestem tegoroczna maturzystka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już zaczniesz mówić to stres odpłynie - uwierz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ja tam rok temu tez melise pilam, pewnie nic nie pomogła, ale na podswiadomosc działała
![]() nie polecam zadnych mocniejszych tabletek, bo nie wiesz jakie moga byc ich skutki, a testowac na maturze to nie jest dobry pomysl ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
melisa...dwa dni przed najlepiej i w dniu egzaminu rano...i zero kawy...choćby dzień przed zrezygnuj z kofeiny...mi pomogło...
![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
jak komu, ja się dopiero wtedy na prawdę stresowałam i zapomniałam połowy rzeczy
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
no to trudno, matura nie jest AZ tak trudnym examinem, w zyciu czeka jeszcze nie jeden trudniejszy i co wtedy?
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja też jesli chodzi o wystąpienia typu referaty, mowy, prezentacje mam 'fobie'. Ba, ciężko mi nawet odpowiadać przy całej grupie (chodzi o dłuższa wypowiedź). Czasem zatne się i chociaż wiem to tyle. Co najgłupsze chyba mało kto ze znajomych by o takie coś mnie posądzał, bo na ogół wydaje się być osobą pewną siebie.
Na mature ustną szłam z myślą że znowu mi sie to przytrafi. Nawet nie byłam zestresowana tym, że czegoś zapomne, że źle wypadne, że nie zdam tylko własnie tym że będe musiała mówić przed jakąś grupką osób. Szczerze to nawet nie byłam za bardzo obkuta...Postanowiłam podejść na luzie, raz kozie śmierć. I...Nawet nie wiem kiedy to wsyztsko powiedziałam. Wystartowałam, mówiłam i modliłam się zeby był już koniec. Dostałam 16 pktów ![]() Mi się udało więc Tobie też się uda ![]() ![]() To było w tamtym roku. Dziś wiem, że na studiach matura to pikuś. na egzaminach czasem trzeba takie 'mowy' na poczekaniu składać. Dodatkowo z jednego przedmiotu mamy przygotować mowe i powiedzieć ją przed całą grupą. To dopiero będzie jazda ![]() Wole już 3 osobową komisje maturalną ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja nie brałam żadnych leków.Jedyne co to wzięłam magnez na dzień przed pisemnym polskim.Uwierz że matura nie jest taka straszna
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
[quote=wsiowy_gupek;122781 42]Ja też jesli chodzi o wystąpienia typu referaty, mowy, prezentacje mam 'fobie'. Ba, ciężko mi nawet odpowiadać przy całej grupie (chodzi o dłuższa wypowiedź). Czasem zatne się i chociaż wiem to tyle. Co najgłupsze chyba mało kto ze znajomych by o takie coś mnie posądzał, bo na ogół wydaje się być osobą pewną siebie.
Normalnie mam identycznie nie boje się egzaminu tylko tego jak ocenią mnie te osoby w komisji bardziej wiem że to bezsensu no cóż mam nadzieję że dam sobie radę ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Realistka
|
nie polecam zadnych tabsow na uspokojenie, tylko Cie zmulą i bedziesz mniej zorganizowana, dobre przygotowanie i pewnosc w to lepiej sie przydadza
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.