Pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-11, 10:00   #1
Oghara
Przyczajenie

Pomocy!

Mam 20 lat i za parę miesięcy wychodzę za mąż. Nie mam pojęcia jaki fason sukni ślubnej byłby na mnie odpowiedni??? Nosze rozmiar 38 i wydaje mi się, że mam sylwetkę o kształcie klepsydry ( biust dość duży- miseczka 75D, bardzo szczupła talia, obwód pupy podobnie jak w biuście) przy wzroście 164 cm. Wiem, że nie we wszystkim dobrze wyglądam. Mam z doborem ubrań problemy. Podobają mi się dość obszerne suknie, ale obawiam się, że to jeszcze bardziej mnie "skróci".Dlatego proszę Was o doradzenie, jakie fasony sukni ślubnych byłyby na mnie odpowiednie????
Oghara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 10:12   #2
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy!

Moim zdaniem ładnie bedziesz wyglądała w rybce. Właśnie klepsydry wyglądają w niej najlepiej. Od klepsydry do gruszki jest blisko, ale juz gruszki wygladają w rybce grubo, bo brak symetrii miedzy piersiami a biodrami rzuca się w oczy. Więc ja doradzam- przymierz rybkę, alebo suknię która rozszerza się ponizej bioder. Tylko uwaga, taki krój skraca optycznie nogi.

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 10:19   #3
Oghara
Przyczajenie

Problem mam też z udami. Wydaje mi się, że są dość spore. A co z obszernymi sukniami??? Musze je skreślić z listy?

Edytowane przez Oghara
Czas edycji: 2009-05-11 o 10:34
Stary 2009-05-11, 11:09   #4
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oghara Pokaż wiadomość
Problem mam też z udami. Wydaje mi się, że są dość spore. A co z obszernymi sukniami??? Musze je skreślić z listy?
na razie nic nie skreślaj. wybierz się na wyprawę po salonach z zaufaną osobą, która powie Ci czy na pewno dobrze wyglądasz w jakimś modelu, czy jednak niekoniecznie. i jak już pomierzysz kilka różnych, będziesz wiedziała co wygląda lepiej, co gorzej. tak wirtualnie, znając sylwetkę tylko z opisu, to jednak trudno coś doradzać. poza tym, czasami generalnie jakieś modele mogą nie pasować, a jeden będzie ciut inny od pozostałych - inaczej upięty, inne ozdoby, itp i będzie pięknie leżeć
trzeba pomierzyć najpierw

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 11:58   #5
mehja
Zakorzenienie

Też mam taką figurę i wzrost 162. W obszernych sukniach nie wyglądałam zbyt dobrze. Lepiej wyglądają w nich wyższe osoby i szczupłe. W rybce nawet ok ale ja wolałam zakryć pupę i biodra a nie eksponować je. Najlepiej wyglądałam we wszystkich sukniach o kroju A. Dół jest szeroki ale nie tak bardzo. Ale najlepiej poprzymierzaj w salonie wszystkie typy sukni i zobaczysz w jakim kroju tobie najlepiej.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 12:58   #6
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Też mam taką figurę i wzrost 162. W obszernych sukniach nie wyglądałam zbyt dobrze. Lepiej wyglądają w nich wyższe osoby i szczupłe. W rybce nawet ok ale ja wolałam zakryć pupę i biodra a nie eksponować je. Najlepiej wyglądałam we wszystkich sukniach o kroju A. Dół jest szeroki ale nie tak bardzo. Ale najlepiej poprzymierzaj w salonie wszystkie typy sukni i zobaczysz w jakim kroju tobie najlepiej.

dokładnie, przymierzaj przymierzaj, ja tez umyśliłam sobie taką z duuuuzym dołem a potem jak złożyłam to porażka znikłam w sukni a w litere A wcale nei chcialam bo to takie male skromne a wyglądam rewelacyjnie i taką też zamówiłam mimo tego że jestem szczuplutka i niska,

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 14:09   #7
Oghara
Przyczajenie

Dziękuje za porady. Niedługo oszaleje ! Cały czas śni mi się to po nocach! Chociaż mam jeszcze dużo czasu do ślubu to i tak najbardziej martwię się o suknie hehehe i niebawem wybieram się do salonu .
Stary 2009-05-11, 14:29   #8
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oghara Pokaż wiadomość
wydaje mi się że te obszerne raczej skreślić. Proponuję wybrać się do kilku salonów z sukniami i przymierzyć właśnie jakąś rybkę )) no i inne fasony.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 14:29   #9
kasienkakg
Zadomowienie

Może zrób jak ja:
Weź zaufaną przyjaciółkę (najlepiej nie jedną,a przynajmniej2,bo każda będzie oceniać inaczej) i idź przymierzać. W pierwszym salonie powiedz,że pierwszy raz przymierzasz i chcesz przymierzyć wszystkie dostępne kroje - i rybki i A i dopasowane i empire i księżniczki-bezy i dopasowane koronkowe z długim trenem. Część przymierz w bieli,a część w ecru. Ja nie byłam nigdzie w długiej sukni poza studniówką i balu absolutoryjnym TŻta, więc nie wiedziałam w czym mi będzie dobrze. Najlepiej idź do salonu,w którym można robić zdjęcia. Każda przyjaciółka powie Ci szczerze co myśli o poszczególnych, w domu przeanalizujesz na zdjęciach czy wyglądasz ok, czy nie za grubo, czy Cie nie skraca,itp (bo co w lustrze widzisz to często zupełnie coś innego niż później na zdjęciu). Ale wydaje mi się,że sama będziesz wiedzieć (przynajmniej ja tak miałam) w czym CZUJESZ SIĘ NAJLEPIEJ. Akurat ja mam nienaganną sylwetkę, jestem wysoka, szczupła i każdy krój leżał na mnie super, ale nie we wszystkich czułam się dobrze.
Początkowo chciałam suknię w stylu empire i byłam w nich zakochana strasznie,ale czułam się okropnie. Jak 7 nieszczęść. Drugą dostałam do przymierzenia księżniczkę-bezę to ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu (bo nie chciałam takiej sukni) czułam się fantastycznie. Ostatecznie zakochałam się w sukni o kroju A z 2 metrowym trenem i sporą ilości koronki. Czuję się w niej cudownie. Wiem,że będę się w niej prezentować rewelacyjnie. Jak mam ją na sobie uśmiech nie schodzi mi z twarzy i na pewno będę w niej błyszczeć z daleka.
Jak widzisz nie zawsze jest tak, że to co sobie wypatrzymy w tv/necie/itp jest stworzone dla nas. Poza pięknym krojem, szczegółami na sukni i naszą figurą trzeba też brać pod uwagę nasze usposobienie i charakter,a także styl ślubu i ewentualnego przyjęcia/wesela.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 17:22   #10
Oghara
Przyczajenie

Więc tak... Byłam w salonie ze sukniami ślubnymi i nie zgadniecie w czym najładniej wyglądałam!!! Właśnie że w obszernych bezach Przymierzyłam różnorodne fasony. Beza okazała się najlepsza Teraz wystarczy tylko dobrać małe elementy i uszyją mi taka jaką sobie wymarzyłam Najlepsze jest jeszcze to, że mogę płacić w ratach
Stary 2009-05-11, 19:10   #11
diya1983
Zadomowienie

no to super !!! ja bezy na sobie nie miałam, tylko 1 rybkę i taką też kupiłam bo do mnie pasowała, a mam 167cm, biust taki jak TY, szczupłą talie, widoczne wciecie i tyle samo w biodrach co biuscie
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 13:18   #12
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Moim zdaniem musisz pomierzyć. Nie ma gotowej recepty na suknię idealną.
Stary 2009-05-12, 14:02   #13
Gucia0987
Zakorzenienie

Przymierzać, przymierzać i jeszcze raz przymierzać! I weź ze sobą kogoś zaufanego i nie koniecznie musi to być mama, bo dla niej wyglądasz ślicznie we wszystkim. Musi to być ktoś, kto prawde Ci powie.
POWODZENIA!
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości