|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy!
Mam 20 lat i za parę miesięcy wychodzę za mąż. Nie mam pojęcia jaki fason sukni ślubnej byłby na mnie odpowiedni??? Nosze rozmiar 38 i wydaje mi się, że mam sylwetkę o kształcie klepsydry ( biust dość duży- miseczka 75D, bardzo szczupła talia, obwód pupy podobnie jak w biuście) przy wzroście 164 cm. Wiem, że nie we wszystkim dobrze wyglądam. Mam z doborem ubrań problemy. Podobają mi się dość obszerne suknie, ale obawiam się, że to jeszcze bardziej mnie "skróci".Dlatego proszę Was o doradzenie, jakie fasony sukni ślubnych byłyby na mnie odpowiednie????
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy!
Moim zdaniem ładnie bedziesz wyglądała w rybce. Właśnie klepsydry wyglądają w niej najlepiej. Od klepsydry do gruszki jest blisko, ale juz gruszki wygladają w rybce grubo, bo brak symetrii miedzy piersiami a biodrami rzuca się w oczy. Więc ja doradzam- przymierz rybkę, alebo suknię która rozszerza się ponizej bioder. Tylko uwaga, taki krój skraca optycznie nogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Problem mam też z udami. Wydaje mi się, że są dość spore. A co z obszernymi sukniami??? Musze je skreślić z listy?
Edytowane przez Oghara Czas edycji: 2009-05-11 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba pomierzyć najpierw ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Też mam taką figurę i wzrost 162. W obszernych sukniach nie wyglądałam zbyt dobrze. Lepiej wyglądają w nich wyższe osoby i szczupłe. W rybce nawet ok ale ja wolałam zakryć pupę i biodra a nie eksponować je. Najlepiej wyglądałam we wszystkich sukniach o kroju A. Dół jest szeroki ale nie tak bardzo. Ale najlepiej poprzymierzaj w salonie wszystkie typy sukni i zobaczysz w jakim kroju tobie najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, przymierzaj przymierzaj, ja tez umyśliłam sobie taką z duuuuzym dołem a potem jak złożyłam to porażka znikłam w sukni a w litere A wcale nei chcialam bo to takie male skromne a wyglądam rewelacyjnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za porady. Niedługo oszaleje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może zrób jak ja:
Weź zaufaną przyjaciółkę (najlepiej nie jedną,a przynajmniej2,bo każda będzie oceniać inaczej ![]() ![]() Początkowo chciałam suknię w stylu empire i byłam w nich zakochana strasznie,ale czułam się okropnie. Jak 7 nieszczęść. Drugą dostałam do przymierzenia księżniczkę-bezę to ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu (bo nie chciałam takiej sukni) czułam się fantastycznie. Ostatecznie zakochałam się w sukni o kroju A z 2 metrowym trenem i sporą ilości koronki. Czuję się w niej cudownie. Wiem,że będę się w niej prezentować rewelacyjnie. Jak mam ją na sobie uśmiech nie schodzi mi z twarzy i na pewno będę w niej błyszczeć z daleka. Jak widzisz nie zawsze jest tak, że to co sobie wypatrzymy w tv/necie/itp jest stworzone dla nas. Poza pięknym krojem, szczegółami na sukni i naszą figurą trzeba też brać pod uwagę nasze usposobienie i charakter,a także styl ślubu i ewentualnego przyjęcia/wesela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Więc tak... Byłam w salonie ze sukniami ślubnymi i nie zgadniecie w czym najładniej wyglądałam!!! Właśnie że w obszernych bezach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no to super !!! ja bezy na sobie nie miałam, tylko 1 rybkę i taką też kupiłam bo do mnie pasowała, a mam 167cm, biust taki jak TY, szczupłą talie, widoczne wciecie i tyle samo w biodrach co biuscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem musisz pomierzyć. Nie ma gotowej recepty na suknię idealną.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przymierzać, przymierzać i jeszcze raz przymierzać! I weź ze sobą kogoś zaufanego i nie koniecznie musi to być mama, bo dla niej wyglądasz ślicznie we wszystkim. Musi to być ktoś, kto prawde Ci powie.
![]() POWODZENIA! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.