Z ciemnego blondu na rudy - pytanie baardzo pocz±tkuj±cej. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2009-05-16, 13:32   #1
inga653
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 51
GG do inga653
Red face

Z ciemnego blondu na rudy - pytanie baardzo pocz±tkuj±cej.

Witam, obecnie mój kolor w³osów to ciemnoz³oty blond i chcia³abym siê trwale przefarbowaæ na rudy. Bêdzie to moje pierwsze trwa³e farbowanie, wiêc wyt³umaczcie mi proszê wszystko od podstaw Dodajê swoje zdjêcia i kolor, jaki chcia³abym uzyskaæ.
1. Jak to jest z tym rozja¶niaczem? Wiem, ¿e muszê u¿yæ, ale jak d³ugo go trzymaæ?
2. Jak± farbê polecacie?
3. Do tej pory moje w³osy lekko rozja¶nia³am, odrosty s± typowo ciemnoblond. Jak farbowaæ potem odrosty? D³u¿ej trzymaæ rozja¶niacz?

Proszê serdecznie o pomoc.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (168,7 KB, 88 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg wiz2.jpg (163,9 KB, 63 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg wiz3.jpg (154,8 KB, 55 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg redhair.jpg (23,7 KB, 56 za³adowañ)

Edytowane przez inga653
Czas edycji: 2009-05-16 o 13:46 Powód: Zapomnia³am dodaæ ostatniego za³±cznika.
inga653 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-16, 13:50   #2
agata456
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 323
Dot.: Z ciemnego blondu na rudy - pytanie baardzo pocz±tkuj±cej.

Cytat:
Napisane przez inga653 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, obecnie mój kolor w³osów to ciemnoz³oty blond i chcia³abym siê trwale przefarbowaæ na rudy. Bêdzie to moje pierwsze trwa³e farbowanie, wiêc wyt³umaczcie mi proszê wszystko od podstaw Dodajê swoje zdjêcia i kolor, jaki chcia³abym uzyskaæ.
1. Jak to jest z tym rozja¶niaczem? Wiem, ¿e muszê u¿yæ, ale jak d³ugo go trzymaæ?
2. Jak± farbê polecacie?
3. Do tej pory moje w³osy lekko rozja¶nia³am, odrosty s± typowo ciemnoblond. Jak farbowaæ potem odrosty? D³u¿ej trzymaæ rozja¶niacz?

Proszê serdecznie o pomoc.
moja kole¿anka uzyska³a niemal¿e identyczny efekt po na³o¿eniu na rozja¶niane w³osy farby Garnier-Czerwieñ Miedziana.Ona mia³a ciemne w³osy wiêc mósia³a rozja¶niæ przed farbowaniem.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 53756958348b84a62c75a0.jpg (23,2 KB, 40 za³adowañ)

Edytowane przez agata456
Czas edycji: 2009-05-16 o 13:52
agata456 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-16, 18:39   #3
untouchable
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 352

nie musisz uzywac rozjasniacza

a farbowanie, moze idz do fryzjera? rude farby szybko sie splukuja, po 2 myciach traca intensywnosc. ja ostatnio farbowalam mango z loerala ale one s± bardziej marchewkowe ( farby z loreala dlugo mi sie trzymaja, wiec moge je polecic)
Stary 2009-05-16, 19:20   #4
oaza
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 558

polecam casting orzech laskowy (szampon) lub szmponetka miedziana marion (trwalosc 6 myc) ja tak zaczelam i ruda jestem od wakacji (co jakis czas farbuje oczywiscie)
oaza jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-05-17, 09:35   #5
Mion
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 283

Ja my¶lê, ¿e skoro bêdzie to Twoje pierwsze farbowanie, to farba bêdzie Ci d³ugo trzymaæ - pierwszy raz pofarbowa³am w³osy szamponetk± z Mariona (czerwon±) i nigdy mi nie zesz³a, mia³am rude dopóki nie odros³y mi moje blond Nie daj siê skusiæ farbom pallette - choæ na opakowaniu z serii xxl jest ognisty rudy, zniszczy Ci strasznie w³osy. Ja równiez polecam farbê garnier. Trochê ¶mierdzi, ale efekt (przynajmniej u mnie) zostaje d³u¿ej ni¿ czerwienie z trzy razy drozszej saphiry.
Mion jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.