|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie macie ubezpieczone mieszkanie/dom?
.
Edytowane przez edzina Czas edycji: 2013-12-07 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie macie ubezpieczone mieszkanie/dom?
PZU
korzystałam łam jak zalał mnie sąsiad i nie było problemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja mam ubezpieczenie w Bre Ubezpieczeniach. Mogę polecić ubezpieczenie ruchomości, niestety skorzystałam z niego ponieważ złodziej włamał się do piwnicy i ukradł rowery. Dostałam 3300 zł odszkodowania (szkoda wyceniona na 3500 zł), sprawa załatwiona w ok 2 tyg. Byłam pod wrażaniem, ale więcej nie chciałabym korzystać z tego rodzaju usług
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez edzina Czas edycji: 2013-12-07 o 01:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Spróbowałabym w Hestii. Nie jest drogo na pakiecie Hestia 1 (jest jeszcze Hestia 7, daje więcej rozszerzeń ale jest też sporo droższy), a jak na razie nie mam do nich zastrzeżeń. Koleżanka miała 3 lata pod rząd szkody, wypłacili dość szybko a składka nie poszła mocno do góry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja mam w TUW, tanio mi wychodzi, na dom, do tego sa znizki jak sie ma OC tez np., fajny pakiet ogolnie, i ochrona prawna i szyby itd.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
składka nie wzrosła dostałam za cały przedpokój i dzięki temu mam zabudowę w przedpokoju na wymiar uznali moje zdjęcia, żadnych zaświadczeń z administracji i kosztorysów Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2013-02-17 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o obowiązkowych ubezpieczeniach nieruchomości które płaci się obowiązkowo przy braniu kredytu hipotecznego w danym banku? Bo zastanawiam się czy oprócz posiadania takiego ubezpieczenia powinnam jeszcze coś wykupić
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Najczęściej to obowiązkowe ubezpieczenie jest na wartość nieruchomości czyli obejmuje tak naprawę mieszkanie-ściany, podłogi i opcjonalnie to co się na nich znajduje. Nie obejmuje natomiast mebli, wyposażenia czyli tego co tak naprawdę warto ubezpieczyć od zalania, pożaru czy kradzieży.
Jeśli masz wgląd do polisy, którą zawierał bank to poczytaj co tak naprawdę zostało ubezpieczone. Ogólnie przy mieszkaniach nie ubezpiecza się samego budynku (to jest ubezpieczone wraz z blokiem przez spółdzielnię). Ale bank tego wymaga. Dla siebie ubezpiecza się np. stałe elementy mieszkania (płytki, panele itp) oraz wyposażenie - mienie ruchome. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Sama jeszcze nie potrzebuję (może niedługo), ale sporo dobrego opinii słyszałam o liberty direct. Kilkoro znajomych ma u nich ubezpieczenie (łącznie z oc) i mówią, że dość tanio i są pakiety, które obejmują praktycznie wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Z PZU zrezygnowałam już dawno, ostatnio korzystam z Signal Iduny. Znajoma polecała też Compensę.
Jeśli zastanawiasz się jakie ubezpieczenie wybrać, sprawdź oferty w jakiejś porównywarce, np. Inseco - głównie dlatego, że ceny się zmieniają, czasem towarzystwa ubezpieczeniowe mają jakieś promocje i można dostać wtedy lepsze ubezpieczenie w dobrej cenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.