|
|||||||
| Notka |
|
| Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Moje małe dzieła.
Poproszono mnie, abym założyła wątek to założę
.Niestety nie wierzę w dobroć ludzi i to, że stosują się do czyiś praw autorskich dlatego też niektóre zdjęcia będą jakoś oznaczone. Liczę na prawdziwe słowa krytyki. zacznę od tego co nas otacza : wiz1.jpg wiz.jpg wiz2.jpg wiz3.jpg wiz4.jpg wiz5.jpg |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje małe dzieła.
1. płatki na pierwszym planie przepalone i nieostre. A i jeszcze ta gałązka zasłoniła kwiat.
2. Ciekawe, ale kadr niezbyt. 3.Nieostre i centralne. 4.Ogólnie mi się nie podoba 5.Zdecydowanie najlepsze choć te płatki brzydkie na dole bym usunęła. 6.Też ciekawe choć trochę przepalone. Co do napisów na fotkach: nie ma sensu ich umieszczać (ja już przestałam). Bez obrazy ale nie są to fotki, które ktoś by chciał namiętnie kraść. Takich obrazów jest dużo w sieci. Powodzenia w dalszym foceniu. Edytowane przez Madia Czas edycji: 2009-05-02 o 14:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Portrety:
Edytowane przez superspoon Czas edycji: 2009-05-02 o 15:27 |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Krajobrazy:
Zdjęcia po pomniejszeniu mają znacznie gorszą jakość - szum i nieostrość więc to nie moja wina. Edytowane przez superspoon Czas edycji: 2009-05-02 o 15:46 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Portrety:
1.Zwyczajne, ot dziecko patrzące w obiektyw. 2.Nieostre 3.Fajny chwyt z ty słupem, mogłaś uciąć bardziej górę aby postać była wpisana w trójkąt. 4.Nie wiem co o tym myśleć zdjęciu. 5. Tu tylko spojrzenie modela jest inne niż w 3. 6.Nie podoba mi się, słońce wypaliło dziurę, ogólnie zdjęcie nic specjalnego nie przedstawia. Reszta się nie otwiera
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
mogę napisać (chociaż się nie znam) że reszta naprawdę fajna
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Krajobraz te drugi jest fajny (szkoda, że są szumy no ale wiadomo, że to wina aparatu), horyzont leci w jedną stronę.
2.Centralny kadr (pomimo położenia aparatu na deskach) nie jest za ciekawie. No i podobno jak kierujesz obiektyw prosto w słońce to można matrycę wykończyć. 3. 4. Są fajne. Podobają mi się. |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Moje amatorskie fotki
proszę o szczerą ocenę
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
W tym wątku oceniamy prace Superspoon. Załóż proszę własny wątek ze swoimi zdjęciami.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Moze i wykoncze, jednak lubie zdjecia 'pod slonce' maja cos w sobie.
Kilka przykladow wczorajszego focenia: |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię właśnie
![]() 1. Fajne, mogłaś linię horyzontu umieścić niżej/wyżej, żeby nie był równiutko ciachnięte. 2.To mi się bardzo podoba (ale jak wyżej z tą linią). 3. To mi się podoba 4.A to już mniej, nie wiem co o nim sądzić. No i trochę szkoda bo te druty przeszkadzają
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
1 maj- morze.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
1. Hm...nie wiem co o tym zdjęciu myśleć
2.Fajne, tylko mogłaś tak wykadrować, żeby zbędnej roślinności nie było z boku (nic nie wnosi a zaburza) 3.Nie wiem czy chodziło o pokazanie krzaka czy ludzi. 4., 5. Fajne widoki 6. Trzeba było przesunąć trochę na lewo żeby tego kawałka drewna drugiego nie uciąć. Ogólnie fajnie
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
ad 1 - za dużo chciałaś pokazać na tym zdjęciu, nie wiadomo, co ma być tutaj tematem przewodnim. Albo tabliczka, albo słońce.
ad 2 i 3 - zgadzam się z Madia. ad 4 i 5 - typowo pocztówkowe, gorsze od Twoich wcześniejszych prac. ad 6 - najlepsze w tej serii. Przydałby się tylko troszeczkę szerszy kadr i poprawienie horyzontu - inaczej zaraz całe morze wyleje Ci się po prawej stronie ![]() pozdr. Edytowane przez cokolwiekasia Czas edycji: 2009-05-04 o 20:26 Powód: auć, ort. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie mnie wysmiejecie za pytanie, ale jakie mam ustawic wartosci, zeby wyszlo mi czarne tlo jak na 2 zdjeciu kwiatka ??
probowalam juz roznie, ale zeby tak zupelnie fajnie mi wyszlo to niestety nie dalam rady
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A generalnie w fotografowaniu kwiatów najlepiej sprawdzają się jasne obiektywy makro, jasne, czyli f tak do 2, no może 2,8, im jaśniej tym lepiej - nie ukrywam, że imo najlepiej sprawdzi się tu lustrzanka. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
cokolwiekasia no ja mam Fujifilm FinePix S5800
a tlo chcialabym uzyskac sama bo takie w PS to mnie nie satysfakcjonuje
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Ja robiłam wszystko w photoshopie rzadko zdarza się, że dysponuję tłem bo robię zdjęcia w plenerze
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można mieć ze sobą czarną bluzę i poprosić żeby osoba towarzysząca stanęła za kwiatkiem albo powiesić o jakoś prowizorycznie na jakiś kijach czy czymś.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
w 10 poście podoba mi się 3 zdjecie
takie na prawdę magiczne ![]() A następnym 1- chyba mogłaś się skupić tylko na wydmach ![]() 2 - mieszane uczucie 3 - gdyby nie ludzie było by całkiem ok ale z racji tego że wiem jak to jest gdy ktoś niepotrzebny wciska się z zdjęcie jest ok ![]() 4 i 5- śliczne jak z obrazka ![]() 6 - zniżyła bym je by załapało więcej dołu a mniej góry ![]() Ogólni bardzo ciekawie
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Oj coś zaniedbałam- więc ostatnie focenie :
(uprzedzam, że zawsze przy zmniejszaniu pada mi jakość) Więcej macie na : www.maxmodels.pl/lyzeczka.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

.

takie na prawdę magiczne
jest ok
śliczne jak z obrazka