| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-07-19, 09:58 | #1 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"

Hmm..czy któraś z Pań zna te legendarne zapachy? Czy mogłaby je jakoś opisać?Bardzo mnie ciekawią,są do kupienia na Wisience i czaję się na któryś już od tygodni. Naczytałam się o nich dużo dobrego i skręca mnie ciekawość...a że to niszowce, ciężko o jakąkolwiek próbkę    | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:21 | #2 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Dot.: ROBERT PIQUET "Fracas" i "Bandit"

Cytat: 
  pozwól, że podepnę się pod Twoje pytanie   Też już od dawna ciekawią mnie oba te zapachy   | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:34 | #3 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-06 
				 | 

Dot.: ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"

Cytat: 
 Przy najbliższej okazji zajrzę do Quality i przypomnę sobie oba  . 
				__________________ Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png  Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png  | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:38 | #4 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
 idealny dla indywidualistek, lubiących oryginalne zapachy, z nutką retro, na pewno nie spodoba się wielbiciela „landryn i różowości, płytkich swieżuchów, czy delikatnych mdłych kwiatków” 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:43 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Hmm..brzmi obiecująco   dziękuję! | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:49 | #6 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:52 | #7 | 
				 | 

Czyli Bandit to szypr ze skórzaną nutką? Jeśli tak, to mało prawdopodobne, żeby mi się spodobał   Ale kto wie   | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 10:58 | #8 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
 Tak zdecydowany szypr, ja też niby nie przepadam za takimi zapachami, ale fajnie je od czasu do czasu powąchać, rozłożyć na nutki  . 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 11:09 | #9 | |
				 | 

Cytat: 
  . Dodam tylko, że Bandit rozczarował chyba całą naszą "wycieczkę"  . Homyczku i Marteczko, a może spróbowałybyście napisać maila do Quality z prośbą o sprzedaż próbek tychże zapachów? Zaproponowałam to kiedyś Ropuszce i Eternity i udało się - dziewczyny kupiły sporo interesujących próbek w bardzo przystępnej cenie  . Poza tym warszawska perfumeria Quality Missala współpracuje z kilkoma perfumeriami w Polsce, w nich również można znaleźć tzw. zapachy niszowe (R.Pigueta jednak nie mają): http://www.perfumeriaquality.pl/cms/index.php?id=150  . 
				__________________ Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png  Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png  | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 11:17 | #10 | |
				 | 

Cytat: 
       | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 11:22 | #11 | 
| Zadomowienie | 

[quote=demonik]Pewnie, że fajnie   . Dodam tylko, że Bandit rozczarował chyba całą naszą "wycieczkę"  . Mnie też troszkę...., spodziewałem się czegoś odrobione innego, ale w tamtej przesyłce dostałem jeszcze Idole do Lubin, zakochałem się w nim, tak namiętnie, że z próbeczki nic mi już nie zostało  ,  planuje kiedyś w przyszłości go zakupić,  o Bandit nie marzę… 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 11:29 | #12 | |
				 | 

Cytat: 
  , ale wolałabym, żeby pachniał nim mój mąż (no, może czasem podkradałabym mu po kropelce). On na szczęście też wpadł po uszy  . 
|     |   | 
|  2006-07-19, 12:11 | #13 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Cytat: 
 "Pachnie rumem, szafranem, kminkiem, hebanem i trzcina cukrową (...)" Nawet nie potrafię sobie tej mieszanki dokładnie wyobrazić, a juz coś mi mówi, że zapach bardzo mi się spodoba   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 12:15 | #14 | |
				 | 

Cytat: 
 Nuta serca: palma dum (widlica tebańska), palony heban, trzcina cukrowa Nuta bazy: skóra, czerwone drzewo sandałowe Rzeczywiście brzmi bardzo obiecująco   | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 12:21 | #15 | |
				 | 

Cytat: 
  Najbardziej intryguje mnie ten kminek- bardzo lubie zapach kminku, ale w produktach spożywczych- ciekawe, jak pachnie w perfumach? Chyba się off topic robi  A Fracas to ponoć jeden z ulubionych zapachów Madonny- wyczytałam to w jakimś czasopiśmie   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2006-07-19, 12:38 | #16 | ||
				 | 

Cytat: 
   Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2006-07-19, 13:20 | #17 | 
| Zadomowienie | 

Jest fantastyczny, co dziwne ja bardzo intensywnie wyczuwałem w nich maciejkę, której nie ma niby w składzie, a która uwielbiam, a flakon jest piękny   …. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 17:32 | #18 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Idole jest bartdzo ciekawym zapachem, od pierwszego powąchania wzbudził we mnie uczucie "chcę mieć natychmiast", tym baredziej, że ta butelka, aaaach! Zużycie próbki odrobinę ostudziło mnie w tym "natychmiast", natomiast gdzieś tam w zimowej perspektywie Idole tkwi uparcie   Bardzo transparentny, lekki zapach, z silnie wyczuwalnym rumem w nucie głowy. Nosząc go czuję się jak na "umrzyka skrzyni" - w oczekiwaniu na północ, gdy duchy marynarzy ożyją i rozpoczną szanty  Wydaje mi się, że w chłodniejszych temperaturach Idole zabrzmi doskonalej, na razie brakło mi w nim pierwotnej siły, którą zapowiada nazwa i flakon. W każdym razie to perfumy nietuzinkowe i warte poznania   Natomiast oba dzieła firmy Piguet podobnie jak reszta wycieczki  spisałam na straty niestety. Po Bandit spodziewałam się  wiele - brutalnej siły, pełni wyrazu, przekory i wyrazistej seksualności, która charakteryzowała Marlenę. Nic z tego  Tragedii nie ma, ale między moją skórą a tym eliksirem nie zaiskrzyło. Natomiast Fracas pachnie jak chińskie gumki myszki podlane benzyną  . Ogólnie: ble   | 
|     |   | 
|  2006-07-19, 17:34 | #19 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: New York 
				 | 

Fracas... heh nie radze w ciemno kupowac mnie na poczatku odrzucil, ale po chwili zaintrygowal wiec..kupilam  mdlacy, slodki, trawiasty, pudrowy i ma w sobie jakas denerwujaca nute - jakby wpadl do niego chochlik i zmacil aromat....  Przypomina mi nieco Eden, C. pozdrawiam   
				__________________ Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-07-20, 15:33 | #20 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

Dobrze znowu być na Forum. Na pachnącym Forum.  Długo mnie nie było. To był trudny czas nie tylko dlatego, że bez Was  Z mojej infekcji rozwinęła sie paskudna choroba i...szpital  Dodatkowo podczas urlopu ktos włamał się nam do domu  Ale muszę jakoś wrócic do codziennego życia no i do Forum  Demoniku, Homyku jak miło Was widzieć  Już jest powód do uśmiechu  A co do nowości z Quality to....nie myślałam że coś mnie znowu zauroczy a tu niespodzianka. Blotterek z Bandit leży przede mną....I coś mnie w nim ( w Bandicie nie w blotterku  zauroczyło ( nie tylko flakon). Może by tak prezent uropdzinowy od TŻ, choć lista tych potencjalnych pachnących prezentów długa.... | 
|     |   | 
|  2006-07-20, 16:12 | #21 | |
				 | 

Cytat: 
  . Wiele razy zastanawiałam się, co się z Tobą dzieje (i z paroma innymi wizażankami: Szumak, Geonią, Rhiannon, chciałam nawet założyć wątek "poszukiwawczy"...), ale nie miałam odwagi spytać wprost  . Mam nadzieję, że teraz już jesteś zdrowa i wkrótce dołączysz do naszych perfumiarskich wycieczek  . Ślę uściski  . A z tym Banditem zabiłaś mi ćwieka - teraz to już MUSZĘ go przetestować na sobie  . 
|     |   | 
|  2006-07-20, 17:35 | #22 | ||
				 | 

Cytat: 
  jak miło, że znów jesteś   Przykro mi strasznie z powodu wydarzeń, o których nam napisałaś  Ale jak widać szala życia przechyla się już w drugą stronę  To widać wyraźnie. Dziś przecież znów się spotkałyśmy na forum (tak, jak kiedyś  ) i do tego to całe dla Ciebie samej niespodziewane przecież zauroczenie Bandit. Teraz może już być tylko lepiej   Intryguje mnie jedno  po tych przykrych zapewne doświadczeniach z łobuzami złodziejami zauroczył Cię właśnie Bandit  Przypadek? Podświadomość? Cytat: 
  jesteś kochana  To, że wkładasz w swoje moderowanie tyle serca jest naprawdę godne podziwu  Widać też, że sprawia Ci to przyjemność. Chylę czoła, kochany Moderatorze   | ||
|     |   | 
|  2006-07-20, 18:16 | #23 | |
				 | 

Cytat: 
      . Tak naprawdę ja tu tylko sprzątam - dosłownie  . Ostatnio robiłam sporo porządków w starych wątkach, poprawiałam tytuły, żeby były wolne od błędów i literówek - to ułatwia poźniej korzystanie z wyszukiwarki. Ale robię to z przyjemnością, bo lubię to forum, a przede wszystkich Was, użytkowników, bo to Wy stwarzacie tu niepowtarzalny klimat  . Dziękuję za miłe słowa  . PS Pięknie wyglądasz na tej avatarowej fotce Homyczku  . 
|     |   | 
|  2006-07-20, 19:00 | #24 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 Lokalizacja: New York 
				 | 

Cytat: 
  Zycze Ci duuuuzo zdrowka   
				__________________ Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl | |
|     |   | 
|  2006-07-20, 19:09 | #25 | 
				 | 

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe i ciepłe przyjęcie   Czuję że wracam do domu  Homyku, Bandit to taki...elegancki bandyta. Taki ,który wchodzi do domu i...zostawia różę i czarną rękawiczkę   Blotter nieco zmienił zapach, bandyta jakby spokojniejszy ale wciąz uwodzi   Na sobie już go nie czuję. Musiałam się wykąpać i pachnę teraz jakimś kawowym koszmarkiem do kąpieli, który TŻ kupił sam i jest z niego bardzo dumny. | 
|     |   | 
|  2006-07-20, 19:12 | #26 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2006-07-20, 19:17 | #27 | |
				 | 

Cytat: 
   Ale żaden z niego twardziel skoro kawowy koszmarek do kapieli tak go wystraszył, że...znikł. Może niedługo zagości na dłużej.   | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2008-02-16, 21:44 | #28 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: gród Kraka 
				 | 

jestem po testach obu - fracas i bandit (papugo - ukłony  ) o raju co za trauma, szczególnie po fracas - bardzo fizjologiczne zapachy - pierwszy to skisłe siuśki a drugi przetłuszczone włosy, okropne   | 
|     |   | 
|  2009-05-11, 10:49 | #29 | 
				 | 

Mysle, ze warto dolaczyc do watku pare slow o perfumach baghari. jeszcze ich nie wachalam, ale przeszukalam forum i znalazlam opis Eenax - ze to szafa ze starym futrem  Starsznie mnie zdziwil ten opis, bo w necie czytalam, ze zapach jest kwiatowo-pudrowy, troche delikatny, troche elegancki. Musze sie niedlugo wybrac potestowac do Lulua   | 
|     |   | 
|  2009-05-18, 07:02 | #30 | 
| perfumowy zawrót głowy Zarejestrowany: 2006-08 
				 | 

Dot.: ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"

Miałam kiedyś Fracas z próbki - podobno nazwa oznacza awanturę. Faktycznie zapach nie jest prosty w odbiorze ale na mojej skórze bardzo ładnie się rozwinął, wg mnie zapachowo to rodzinka, gdzie jest czarna Coco i JS No.4 
				__________________ Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.