|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"
Hmm..czy któraś z Pań zna te legendarne zapachy? Czy mogłaby je jakoś opisać?Bardzo mnie ciekawią,są do kupienia na Wisience i czaję się na któryś już od tygodni. Naczytałam się o nich dużo dobrego i skręca mnie ciekawość...a że to niszowce, ciężko o jakąkolwiek próbkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ROBERT PIQUET "Fracas" i "Bandit"
Cytat:
![]() ![]() Też już od dawna ciekawią mnie oba te zapachy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"
Cytat:
Przy najbliższej okazji zajrzę do Quality i przypomnę sobie oba ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
idealny dla indywidualistek, lubiących oryginalne zapachy, z nutką retro, na pewno nie spodoba się wielbiciela „landryn i różowości, płytkich swieżuchów, czy delikatnych mdłych kwiatków”
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Hmm..brzmi obiecująco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czyli Bandit to szypr ze skórzaną nutką?
Jeśli tak, to mało prawdopodobne, żeby mi się spodobał ![]() Ale kto wie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak zdecydowany szypr, ja też niby nie przepadam za takimi zapachami, ale fajnie je od czasu do czasu powąchać, rozłożyć na nutki ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Homyczku i Marteczko, a może spróbowałybyście napisać maila do Quality z prośbą o sprzedaż próbek tychże zapachów? Zaproponowałam to kiedyś Ropuszce i Eternity i udało się - dziewczyny kupiły sporo interesujących próbek w bardzo przystępnej cenie ![]() Poza tym warszawska perfumeria Quality Missala współpracuje z kilkoma perfumeriami w Polsce, w nich również można znaleźć tzw. zapachy niszowe (R.Pigueta jednak nie mają): http://www.perfumeriaquality.pl/cms/index.php?id=150 ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
[quote=demonik]Pewnie, że fajnie
![]() ![]() Mnie też troszkę...., spodziewałem się czegoś odrobione innego, ale w tamtej przesyłce dostałem jeszcze Idole do Lubin, zakochałem się w nim, tak namiętnie, że z próbeczki nic mi już nie zostało ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pachnie rumem, szafranem, kminkiem, hebanem i trzcina cukrową (...)" Nawet nie potrafię sobie tej mieszanki dokładnie wyobrazić, a juz coś mi mówi, że zapach bardzo mi się spodoba ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nuta serca: palma dum (widlica tebańska), palony heban, trzcina cukrowa Nuta bazy: skóra, czerwone drzewo sandałowe Rzeczywiście brzmi bardzo obiecująco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej intryguje mnie ten kminek- bardzo lubie zapach kminku, ale w produktach spożywczych- ciekawe, jak pachnie w perfumach? Chyba się off topic robi ![]() A Fracas to ponoć jeden z ulubionych zapachów Madonny- wyczytałam to w jakimś czasopiśmie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jest fantastyczny, co dziwne ja bardzo intensywnie wyczuwałem w nich maciejkę, której nie ma niby w składzie, a która uwielbiam, a flakon jest piękny
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Idole jest bartdzo ciekawym zapachem, od pierwszego powąchania wzbudził we mnie uczucie "chcę mieć natychmiast", tym baredziej, że ta butelka, aaaach! Zużycie próbki odrobinę ostudziło mnie w tym "natychmiast", natomiast gdzieś tam w zimowej perspektywie Idole tkwi uparcie
![]() Bardzo transparentny, lekki zapach, z silnie wyczuwalnym rumem w nucie głowy. Nosząc go czuję się jak na "umrzyka skrzyni" - w oczekiwaniu na północ, gdy duchy marynarzy ożyją i rozpoczną szanty ![]() W każdym razie to perfumy nietuzinkowe i warte poznania ![]() Natomiast oba dzieła firmy Piguet podobnie jak reszta wycieczki ![]() ![]() Natomiast Fracas pachnie jak chińskie gumki myszki podlane benzyną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Fracas...
heh nie radze w ciemno kupowac mnie na poczatku odrzucil, ale po chwili zaintrygowal wiec..kupilam ![]() mdlacy, slodki, trawiasty, pudrowy i ma w sobie jakas denerwujaca nute - jakby wpadl do niego chochlik i zmacil aromat.... ![]() Przypomina mi nieco Eden, C. pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dobrze znowu być na Forum. Na pachnącym Forum.
Długo mnie nie było. To był trudny czas nie tylko dlatego, że bez Was ![]() Z mojej infekcji rozwinęła sie paskudna choroba i...szpital ![]() Dodatkowo podczas urlopu ktos włamał się nam do domu ![]() Ale muszę jakoś wrócic do codziennego życia no i do Forum ![]() Demoniku, Homyku jak miło Was widzieć ![]() Już jest powód do uśmiechu ![]() A co do nowości z Quality to....nie myślałam że coś mnie znowu zauroczy a tu niespodzianka. Blotterek z Bandit leży przede mną....I coś mnie w nim ( w Bandicie nie w blotterku ![]() Może by tak prezent uropdzinowy od TŻ, choć lista tych potencjalnych pachnących prezentów długa.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z tym Banditem zabiłaś mi ćwieka - teraz to już MUSZĘ go przetestować na sobie ![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przykro mi strasznie z powodu wydarzeń, o których nam napisałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Intryguje mnie jedno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale robię to z przyjemnością, bo lubię to forum, a przede wszystkich Was, użytkowników, bo to Wy stwarzacie tu niepowtarzalny klimat ![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() PS Pięknie wyglądasz na tej avatarowej fotce Homyczku ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zycze Ci duuuuzo zdrowka ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe i ciepłe przyjęcie
![]() Czuję że wracam do domu ![]() Homyku, Bandit to taki...elegancki bandyta. Taki ,który wchodzi do domu i...zostawia różę i czarną rękawiczkę ![]() Blotter nieco zmienił zapach, bandyta jakby spokojniejszy ale wciąz uwodzi ![]() Na sobie już go nie czuję. Musiałam się wykąpać i pachnę teraz jakimś kawowym koszmarkiem do kąpieli, który TŻ kupił sam i jest z niego bardzo dumny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale żaden z niego twardziel skoro kawowy koszmarek do kapieli tak go wystraszył, że...znikł. Może niedługo zagości na dłużej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
jestem po testach obu - fracas i bandit (papugo - ukłony
![]() o raju co za trauma, szczególnie po fracas - bardzo fizjologiczne zapachy - pierwszy to skisłe siuśki a drugi przetłuszczone włosy, okropne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze warto dolaczyc do watku pare slow o perfumach baghari. jeszcze ich nie wachalam, ale przeszukalam forum i znalazlam opis Eenax - ze to szafa ze starym futrem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
perfumowy zawrót głowy
|
Dot.: ROBERT PIGUET "Fracas" i "Bandit"
Miałam kiedyś Fracas z próbki - podobno nazwa oznacza awanturę.
Faktycznie zapach nie jest prosty w odbiorze ale na mojej skórze bardzo ładnie się rozwinął, wg mnie zapachowo to rodzinka, gdzie jest czarna Coco i JS No.4
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.