![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Przydatne poradniki
Nie znalazlam niestety tematu na temat ksiazek dotyczacych ciazy i porodu. (jak zle szukalam to przepraszam i bardzo prosze o link
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przydatne poradniki
Ja co prawda w ciąży jeszcze nie jestem, ale słyszałam, że bardzo fajna jest książka "Ciąża dla bystrzaków" Napisana prostym i zrozumiałym językiem
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam "W oczekiwaniu na dziecko"
A. Eisenberg i inni. Również kontynuację po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Popieram!! Cała seria jest bardzo fajna i pomocna! Niedawno wyszły uzupełnione wznowienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też ją mam. Polecam też miesięcznik "M jak mama". W tej gazecie jest najwięcej rad dotyczących okresu ciąży i połogu.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pytasz o książkę czy o gazetę? Książkę to można. Sama zamawiałam na empik.com, a potem odebrałam w sklepie. A gazetę to na pewno dostaniesz u siebie w kiosku (koszt bez dodatków 3,99 zł)
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Chodzi mi o gazete
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może jeszcze dostaniesz. Majowy będzie teraz w czwartek.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam "Ciężarówką przez 9 miesięcy. Przewodnik po ciąży i okolicach" Kaz Cooke. Fajna przystępna i z humorem napisana książka, zawiera aktualne informacje, a nie takie sprzed 20 lat, bo choć ciąża - ciążą, to nasze realia troszke sie zmieniły... Przy każdym rozdziale jest też miejsce na swoje notatki i zapiski dla potomnych
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Przypadkiem kupiłam ostatni nr "M jak mama" i juz nie mogę sie doczekać czwartu na nowy numer. Naprawdę polecam.
Co do książki przymierzam sie do kupienia "Ciąży dla bystrzaków". Pierwsze wrażenie b pozytywne!
![]() |
#13 |
BAN stały
|
ja m jak mama kupuje od pazdziernika a od wrzesnia jestem w ciazy
![]() ![]() ja mam jeszcze ciaza tydzien po tyogdni(co tydzien napisane co sie dzieje,domowe sposoby na rozne dolegliwosci,miejsce na wage USG i ob brzuszka http://allegro.pl/item609540164_ciaz...rzewodnik.html oraz mam jeszcze(ale w domu a jestem u tesciwej wiec dam foto pozniej) ze swiata ksiazy od poczatku ciazy do 5 roku zycia- nawet fajna bardzo ciekawa chyba 800 stron |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też polecam tę książkę. Jest po prostu rewelacyjna. Zawsze się tyle przy niej uśmieję, a przy okazji jest zbiorem naprawę ważnych i przydatnych informacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jeszcze w ciąży przeczytałam "Ciąża dla bystrzaków" i "Pierwszy rok dziecka dla bystrzaków" i szczerze mówiąc nie wywarły na mnie żadnego wrażenia. W ciąży czytałam "M jak mama", teraz jak jest Malutka kupuję "Dziecko" i jestem bardzo zadowolona, zawsze znajdę w tej gazecie coś dla siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
a ja polecam "ciąża . 9 szczęśliwych miesięcy" wydawnictwo Larousse
a w sumie to podejrzewam, ze kazdy oczekuje od takiej lektury czegoś innego wiec musisz wiedziec czego szukac, pooglądać w księgarniach i wybrac coś dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
[quote=konspiracja;1197365 2 zawiera aktualne informacje, a nie takie sprzed 20 lat, bo choć ciąża - ciążą, to nasze realia troszke sie zmieniły...
![]() dlatego szukam przydatnej ksiazki, bo jedyna jaka mam od Mamy jest z 1979 roku ![]()
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także polecam. Przed tą lekturą próbowałam przebrnąć przez 2 inne poradniki (tytułów nie pamiętam, jak najszybciej się ich pozbyłam). Czytało mi się je gorzej niż instrukcje obsługi sprzętu AGD ![]() Co do książki Zawitkowskiego "Co nieco o rozwoju dziecka" to mam mieszane uczucia. Kupiłam ją ze względu na moją sympatię do autora (osoba bardzo kompetentna, mistrz w swojej dziedzinie). Bardzo lubię oglądać programy telewizyjne, w których jest ekspertem. Książka jest bogato ilustrowana, zawiera płytę CD. Najbardziej drażnił mnie fakt dość natarczywej reklamy - na wszystkich zdjęciach widać było produkty określonych firm. Rozumiem-kryptoreklama, ale uważam że można to było zrobić w bardziej subtelny sposób. Mojemu mężowi bardzo podobała się książka "Język niemowląt", opowiadał mi o niej przez kilka dni (co jest u niego dość wyjątkowe; nawet o kubicy albo najnowszej karcie graficznej tyle nie mówi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Kupiłam M jak mama zaraz biore się za czytanie
![]() a czy nie miałabyć jakaś płytka do gazety? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A mi sie pomieszły tytuły i wczoraj chodziłam po mieście i szukałam "mama i ja"
![]() ![]() A chodziło mi oczywiście o "M jak Mama" ![]() ![]()
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() A ja jeszcze nie kupiłam, bo kiosk koło mojej pracy jest dziś zamknięty ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast książka Zawitkowskiego bardzo mi się podoba, ale to pewnie dlatego, że bardzo lubię rady tego pana jeszcze z programu chyba "mamo to ja". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Kurcze a jednak jest płytka
![]() ![]() ![]() A czy ktoś z Was prenumeruje ten miesięcznik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Co Ci się uda następnym razem? Dostać płytę? W czerwcowym numerze już jej nie będzie.
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Nic tym razem nie napisali o dodatku.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
w przyszłości jeszcze przydaje się ksiażka Tracy Hogg Zaklinaczka dzieci, Język niemowląt i ksiażki o samodzielnym spaniu (E. Estivill, S. de Bejar Uśniej wreszcie http://vanilka.republika.pl/usnij.htm oraz A. Morgenroth Harmut Każde dziecko może nauczyć się spać). jesli chodzi o jedzenie to fajna jest ksiazka Vicki Lansky Karm mnie, jestem twój - ma fajne przepisy dla różnego wieku.
a serię A. Eisenberg polecam gorąco, własnie już 3 część mam! w pierwszym roku miałam też jakąś Życie dziecka tydzien po tygodniu (czy cos wtym stylu) a na wesoło: seria Leszka Talko Dziecko dla... (pocztkujących, średniozaawanswanych, aawansowanych, zawodowców) na zaś: 10 błędów popełnianych przez dobrych rodziców Kevin Steede teraz czytam: Każde dziecko może nauczyć się reguł : jak ustanowić granice i wytyczyć zasady postępowania od niemowlaka do dziecka w wieku szkolnym Annette Kast-Zahn, jeszcze nie mam zdania sprawdzajcie w bibliotekach - ja żadnej nie kupowałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
oraz "Uśnij wreszcie" nie pamiętam autorów(jacys badacze snu).... moje dziecko w wieku 2,5 miesiąca zaczelo przesypiać nocki!! "zaklinaczka niemowląt" nadaje sie ale nie polecam mamom noworodków bo mozna sie zestresowac tylko.. mysle ze dzieci w wieku 2-3 miesięcy mozna zaczac tak ustawiac... moje z czasem ustawilo sie samo.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bez usnij wreszie moje d dzis chyba by nie spało... wszystko zalezy od dziecka (moje ma rok) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.