|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pielęgnacja kręconych włosów
kobitki, jak pielęgnować krecone włosy? jak je modelowac?dla podtrzymania loków lepiej stosować piankę czy żel? może macie jakieś sprawdzone kosmetyczki??? co robic zeby sie nie plątały tak...to istny koszmar...nawet odzywka czasem nie pomaga ,wiem ze duzo łatwiej radzić sobie z prostymi ,ale cóz włosów sie nie wybiera... zatem jak je ujarzmic.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: pielęgnacja kręconych włosów
Hello
![]() Ja tez juz przetestowalam chyba wszystko. To prawda, nielatwo poskromic kreciolki na glowie. Ja oprocz odzywki, ktorej uzywam bardzo czesto i czasami zamiast szamponu (wyczytalam, ze do kreconych wloskow powinno sie uzywac szamponiku nie wiecej niz raz w tygodniu, bo krecone wloski i tak sa przesuszone). Niom, tak ze mocze wloski, nakladam odzywke, czekam i splukuje. Jesli moje loczki sa po jakis "ekstremalnych" przejsciach jak suszarka, prostownica, itp. to traktuje je jeszcze kuracja. No i czasami nakladam odzywke bez splukiwania. Uzywam tez pianki (na mokre) i jesli to konieczne: pasty (nie wiem, czy w Polsce jest cos takiego, ale to pewnie tez moze byc zel, jakis spray...). Uffff... Duzio tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: pielęgnacja kręconych włosów
Cześć
![]() Moje włosy są bardzo falowane, po odpowiednim ułożeniu ładnie się kręcą ale naładniej to po bokach te z tyłu bardzo ciężko jest zakręcić ;D Poza tym nawet jak mam związane włosy, później je rozwiążę i czeszę to strasznie się plączą, robią się takie supełki.... zauważyłam też że końcówi są porozdwajane a podcinałam je 2 miesiące temu teraz chciałabym je zapuścić ale słyszałam że dłuższe włosy będą cięższe i nie będą się tak dobrze kręciły... co robić? proszę o radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: pielęgnacja kręconych włosów
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310644 Ten, w którym się wpisałaś jest 'nieuczęszczany'. Rozpisujemy się i produkujemy w tym, którego link podałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.