|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Trwałe kosmetyki kolorowe
Jak w temacie, potrzebuję kosmetyków do makijażu, które będą bardzo trwałe, w pewnym sensie niezniszczalne
![]() Słyszałam, że niezależnie od użytych kosmetyków, trwałości nadaje im fixer, w stylu tego z Inglota. Możecie pomóc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwałe kosmetyki kolorowe
jeżeli chodzi o szminki, to niezniszczalne Velvet Matte z GR, Rouge Edition Velvet z Bourjois i pisak do ust z Palladio
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Polecam niezniszczalny korektor w słoiczku z firmy Catrice
![]() Edytowane przez Justyna_uroda Czas edycji: 2016-08-01 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja polecam cienie mineralne Sleek
![]() ![]() A do tego Lip Tint z Bell (dostępne w Biedronce, cena chyba 9zł) - 4 mocne odcienie (szkoda, ze tak mało), trochę przesuszają usta, ale efekt jest taki, że możesz jeść, pić, przecierać usta (tint bardzo szybko wysycha) i nic!!! ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A coś z podkładów, róży lub rozświetlaczy? I pudrów?
Te kosmetyki zawsze sprawiają mi najwięcej problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Polecam Dermacol (jako korektor, na całą twarz za cięzki, ale kryje wszystko) z droższych podkładów to polecam Estee Lauder Double Wear, Revlon też daje radę lub Bourjois 123, z niższej półki bardzo polecam Bielenda podkład kryjący (Make-Up Academie) to ile podkład będzie się utrzymywał zależy też dużo od cery, jej pielęgnacji, kremu lub bazy dobranej pod podkład oraz pudru, można się też ratować różnymi utrwalaczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Eyeliner firmy CLINIQUE w pisaku eye-liner "Clinique Pretty Easy" odcien czarny,jest to raczej taka ciepla czern.
NIC nie oszpeca czlowieka bardziej niz BRZYDKI CHARAKTER. KSIEZNICZKA to KOBIETA ktora zaznala co to CIERPIENIE,odrzucenie,bol ,glod. WIECZNIE samotna przez zycie i ta jej TAJEMNICA w oczach przezytego zycia. I ONA wciaz zyje... ----------------------------------------------------------- Edytowane przez Perlowe Wlosy Czas edycji: 2016-08-06 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o pomadki, to mogę polecić Aqua Trend Collection numer 820, ona jest nawilżająca, usta wyglądają bardzo ponętnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
podkłady: Estee Lauder, Shiseido, Revlon
cienie: MAC, Inglot(niektóre) pomadki: MAC (niektóre) brwi: Sephora, L'Oreal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Jeżeli chodzi o cienie do powiek, to ja ostatnio zakochałam się w ALL in ONE w tej wersji z brązami. Zestawienie kolorów przepiękne, jakby projektowano ją specjalnie dla mnie, innych kolorów raczej nie używam zarówno w dziennych, jak i wieczorowych make upach. Kolory dobrze napigmentowane, blenduje się je świetnie, są kremowe, no nie mam zastrzeżeń żadnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.