|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nagła zmiana uczuć
Witam, proszę o radę.
Od około 3 miesięcy rozmawiałam, poznawałam się z pewnym chłopakiem, spodobał mi się, wydawało mi się nawet, że mogę być w nim zakochana... aż do zeszłego tygodnia, kiedy padły pierwsze wiążące słowa, wyznania - i z jego, i (być może niestety) z mojej strony. Od tej pory czuję się dziwnie zniechęcona, wręcz odpycha mnie od tego wszystkiego. Nie mam ochoty iść dalej, nie mam ochoty z nim rozmawiać i się spotykać, choć dosłownie tydzień temu byłam nim naprawdę zauroczona ![]() Jestem kompletnie pogubiona, a nie chcę robić nic wbrew sobie. Zupełnie nie wiem co robić, co o tym myśleć, jak się zachować. Czy któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację? Dlaczego tak się dzieje? Co zrobiłybyście na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nagła zmiana uczuć
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteście ze sobą? A co on powiedział? Wyznał ci miłość? I ty jemu też? A czy miałam podobną sytuację...owszem. Kiedy coś zaczynało się na poważnie dziać, mi nagle przestawało zależeć, jakoś mi się odwidziało, znudziło. Może to syndrom 'gonienia króliczka', pogoń za nim jest najfajniejsza, a kiedy się go już złapie... koniec zabawy ![]() Jak trafisz na 'swojego' faceta, to nie będziesz miała takich wahań uczuć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja miałam podobną sytuację w wieku 13 lat
![]() Po tym jak chłopak spytal mnie o chodzenie (te czasy ![]() ![]() Nie jesteś gotowa na związki, po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Absolutnie wycofaj się ze związku i ciesz się byciem wolną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Chyba sporo osób zna to z autopsji, w tym i ja
![]() Też myślę, że to chodzi o gonienie króliczka i tą poświatę tajemniczości, która jest obecna, zanim padną wiążące słowa. Nie wiem, na czym to polega i nie potrafię tego wyjaśnić. Jednak nie pozwól chłopakowi zaangażować się bardziej w związek, bo tylko bardziej go skrzywdzisz. U mnie to nie skończyło się za dobrze. Co prawda, stworzyliśmy związek, lecz okazał się kompletną męczarnią, bycie z kimś - a w głowie świta przygłucha myśl i świadomość, że to nie jest to. Że nie tęsknisz, a gdy masz go pocałować, to bierze Cię... obrzydzenie ![]() Może to straszne, ale ja tak miałam. Wydawało mi się, że do siebie pasujemy, wmówiłam sobie, że mnie pociąga fizycznie, a tak naprawdę to było tylko zagłuszenie tego, co w głębi czułam. Więc, póki nie dochodzi między Wami do czegoś poważniejszego, to jest fajnie. Miło spędza się czas, rozmowy są naelektryzowane ![]() Ale nic poza tym. Lepiej nie wprowadzać nic w czyn, bo po co robić coś na siłę? Pozdrawiam i życzę dobrego rozwiązania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
W dość podobnym związku byłam półtora roku- uwierz, męczyłam się strasznie przez swoją głupotę. Ale nie tylko ja- On też się męczył. Nie ma sensu w takim "związku" trwać. Albo "to" czujesz albo nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bo nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go!
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Też tak miałam...w gimnazjum...nieciekawa sprawa ;] Można się nieźle pogubić w swoich (!!!) uczuciach.
Jak wyżej -to nie Ten ![]() Wyobraź sobie, że od teraz on już się do Ciebie nie odezwie, nigdy (mam na myśli nie zadzwoni, nie przyśle smsa, po prostu przestanie Cię podrywać ![]() ![]() pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jak sama piszesz nie chcesz robić nic wbrew sobie-więc nie rób ,nie masz ochoty z nim rozmawiać-nie rozmawiaj,nie chcesz się z nim spotykać -po prostu się nie spotykaj ,nie chcesz się z nim wiązać-nie wiąż się i przede wszystkim powiedz mu o tym zanim on zdąrzy się zaangażować bo potem może Ci być ciężko to przerwac i skończy się tak,że będziesz tkwiła w bezsensownym związku
![]() no cóż zdarza się Widocznie to nie to ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No i ja moge sie pochwalic ze przechodzilam podobna sytuacje i to niejedna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Owszem miałam i to za kazdym chyba razem, ale po krótkim czasie przechodziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A ja proponowałabym jednak spróbować związku z nim, może okazać się, że to chwilowe zniechęcenie. Na początku znajomości z moim chłopakiem ( w sumie to w pierwszym tygodniu) strasznie mnie denerwował, wkurzało mnie w nim wszystko..nie wiem jak to się stało, że jednak nie zrezygnowałam ze znajomości z nim..teraz nie żałuję..jesteśmy ze sobą już długo i mam nadzieję, że ten stan się nie zmieni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Zwyczajnie w świecie jesteś jedną z kobiet, która lubi być uwodzona i jednocześnie lubi starać się o faceta. A kiedy ma pewność, że z obu stron nie ma już kogo "gonić" tracisz zainteresowanie/nudzisz się/szukasz nowej "ofiary".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.