|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pytanie o heyah?
Miałam telefon w sieci ERA na abonament, umowa mi się skończyła i jej nie przedłużyłam, teraz chciałabym mieć heyah czy mogę kupić starter i włożyć do tego telefonu z którego odbierałam Ere? Proszę pomóżcie jeżeli orientujecie się w tej sprawie.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pytanie o heyah?
To zalezy czy telefon ma sim locka. Jesli tak to nie przyjmuje kart od innej sieci. Musisz w jakims specjalnym punkcie zdjac sim locka i wtedy bedzie przyjmowal karte heyah.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy ma sim locka(pewnie tak) ale przecież heyah należy do ERY. Pytałam się pewnej pani która pracuje w salonie ery czy tak mogę zrobić a ona odpowiedziała że tak(tylko nie wiem czy mnie zbyła tym 'tak'(bo nie była zbytnio miła) czy naprawdę tak można zrobić)
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
No tak, jesli heyah nalezy do ery to telefon powinien Ci przyjac ta karte.
Okaze sie... ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a jak sie zdejmuje sim locka i ile to kosztuje?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
sama tego nie zrobisz, idż do jakiegoś fachmana do pierwszego z brzegu komisu GSM, albo popytaj kolegów, zdjęcie Simlocka kosztuje śmieszne pieniądze (ok. 20zł), tylko trzeba mieć odpowiedni sprzęt,a warto to zrobić, bo moze za jakiś czas zachce ci się mieć np. Simplusa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Albo popytaj koleżanek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Możesz spokojnie włożyć kartę Heyah do telefonu Ery. Nie musisz ściągać simlocka, jestem pewna.
![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Spalić telefonu się nie da ;]
..chodzą słuchy, że coś tam w środku trzeba polutować.. ALE TO CAŁKOWITA NIEPRAWDA!! Simlock jest zabezpieczeniem programowym. W zależności od telefonu, ale zazwyczaj wystarcza komputer, specjalny kabelek i oprogramowanie. W którejś nokii (może 6100) nawet tego nie trzeba- w telefon wpisuje się odpowiedni ciąg liczb, taki kod, po czym telefon jest odblokowany z simlocka. Wiem, bo sama robiłam, ale kod musiałam 'kupić' w komisie GSM. Co do uszkodzenia telefonu.. hmm.. można uszkodzić mechanicznie ![]() ![]() pozdrowienia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
z tego co słyszałem to era zdejmuje simlocka z telefonu po wygaśnięciu umowy - ale może robią to tylko na żądanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
bo ja właśnie słyszałam ze się komuś spalił telefon(motorola) po podłączeniu do jakiegoś kiepskiego kabla.w końcu każdy sprzęt elektroniczny się może spalić(mi się spalił zasilacz od kompa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
witam
jeżeli miałaś telefon na abonament i umowa już wygasła, wystarczy jak pójdziesz salonu ery w którym kupilaś telefon lub do jakiegokolwiek innego i powiesz że chcesz aby ściągnięto sim locka. oni zrobią to od ręki i za darmo!! to wszystko. sama tak zrobiłam jakiś miesiąc temu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ale chyba nie muszę tego robic skoro margolcia uważa że moge bez problrmu włożyc heyah. już teraz sama się pogubiłam czy ściągać tego sim locka czy mogę odrazu wkładac starter.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
tak w tym przypadku nie musisz ściągać sim locka, ale myślę że możesz skorzystać z okazji i go ściągnąć za darmo na wszelki wypadek, jakbyś kiedyś chciała zmienić operatora
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
gilotyna19 napisał(a):
> tak w tym przypadku nie musisz ściągać sim locka, ale myślę że możesz skorzystać z okazji i go ściągnąć za darmo na wszelki wypadek, jakbyś kiedyś chciała zmienić operatora ![]() Dokładnie, ja bym tak właśnie zrobiła ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: pytanie o heyah?
Ja mam pytanie, ma ktoś może heyah mixa? Bo chcemy wiedzieć czy można w mixie uaktywnić taryfę "wybrany numer"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.