Co sądzicie o swoim ginekologu? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 15:15   #1
Szangal1206
Raczkowanie

Lightbulb

Co sądzicie o swoim ginekologu?

Mam do was wszystkich pytanie. Co sądzicie o swoim ginekologu. Czy jest rozmowny, czy da się z nim pożartować i czy uważacie że jest zainteresowany waszymi zmartwieniami, problemami? Oraz czy ufacie im jeśli chodzi o leczenie i diagnozę? Bardzo ciekawa jestem waszych opinii
Szangal1206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 15:32   #2
aga696
BAN stały

Dot.: Co sądzicie o swoim ginekologu?

No więc tak:
Mój się przebiera za kota. Ma takie fajne uszka,przyczepia ogonek. Mówi,że tygrysek musi mnie zbadać,aby zobaczyć czy wszystko jest ok. Ogólnie jak ze mną rozmawia to miaauuczy.
A no i oczywiście gdy wychodzę z gabinetu dostaje nalepkę "Dzielny pacjent" i truskawkowego lizaka.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 16:33   #3
krooolewna
Zadomowienie

Moja pani ginekolog jest bardzo dobrym fachowcem,wszystko mi dokładnie tłumaczy(swoją drogą po 3 razy jakbym miała 10lat).Nie zwierzam się ze swoich problemów ani zmartwień.Ufam Jej zarówno w leczeniu,jak i w diagnozie,bo nie znam pacjentki przy której by sie pomyliła więc mam nadzieję,że ze mną będzie podobnie

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 16:54   #4
madzia38
Raczkowanie

Dziewczyny, a mam pytanie. Ogólnie to mam 17 lat, nigdy jeszcze u ginekologa nie byłam, ale mam zamiar się wybrać w najbliższym czasie, bo chciałabym stosować tabletki ANTY. Myślicie, że mogłabym usłyszeć jakieś komentarze na temat mojego młodego wieku ? Czy raczej wiele dziewczyn w tym wieku zwraca się o to .

And if You die
I wanna die with You

madzia38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 17:12   #5
gringolada
Zadomowienie

masz 17 lat i lepiej ze pojdziesz po tabletki anty niz miaalbys przyjsc z brzuchem. lekarz moze Ci jedynie powiedziec ze dobrze ze pomyslalas o zabezp. przed a nie po. a co mojego lekarza to umie wzbudzac zaufanie. konkretny facet hehe i namawia mnie na maciezynstwo bo to niby juz czas a ja mu odpowiadam ze czas to pojecie wzgledne. idzie z nim pozartowac.
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 17:29   #6
krooolewna
Zadomowienie

Myślę,że w wieku 17lat nie usłyszysz czegoś złego

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 18:24   #7
zły jeż
Raczkowanie

Chyba nikt nie chodziłby do lekarza, któremu nie ufa. A rozmowność i żartowanie nie są ważne, w końcu nie przychodzi się na wizytę w celach towarzyskich.

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
No więc tak:
Mój się przebiera za kota. Ma takie fajne uszka,przyczepia ogonek. Mówi,że tygrysek musi mnie zbadać,aby zobaczyć czy wszystko jest ok. Ogólnie jak ze mną rozmawia to miaauuczy.
A no i oczywiście gdy wychodzę z gabinetu dostaje nalepkę "Dzielny pacjent" i truskawkowego lizaka.

Cytat:
Napisane przez madzia38 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a mam pytanie. Ogólnie to mam 17 lat, nigdy jeszcze u ginekologa nie byłam, ale mam zamiar się wybrać w najbliższym czasie, bo chciałabym stosować tabletki ANTY. Myślicie, że mogłabym usłyszeć jakieś komentarze na temat mojego młodego wieku ? Czy raczej wiele dziewczyn w tym wieku zwraca się o to .
Komentarz jest możliwy, ale chyba mało prawdopodobny, to już prawie pełnoletniość i faktycznie lepiej jest myśleć przed niż po. Ja dostałam bez problemu receptę na tabletki jak miałam 17 lat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 18:38   #8
gringolada
Zadomowienie

lekarze sa rozni sa tacy co nic jak tylko kawal chama ktorego glowna cecha jest opryskliwosc. ja wole byc u takieco co idzie z nim pozartowac niz u takiego co ma byc niemily
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:13   #9
Szangal1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gringolada Pokaż wiadomość
lekarze sa rozni sa tacy co nic jak tylko kawal chama ktorego glowna cecha jest opryskliwosc. ja wole byc u takieco co idzie z nim pozartowac niz u takiego co ma byc niemily
Ja na razie swojego próbuję rozgryść. Byłam u niego dopiero 2 razy i nie mam o nim żadnego negatywnego zdania. Chociaż jak patrzę mu się w oczy to On zaczyna się uśmiechać. Ale to pewnie moja wina bo nawet koleżanki zwróciły mi uwagę że zawsze jak z nimi rozmawiam to "uśmiechają" mi się oczy. Bo jak na chwilę przestaję się mu patrzeć w oczy to się trochę opanowuje.
Stary 2010-06-20, 20:13   #10
muszynianka
Zakorzenienie

Nie mam ginekologa! Biegam co chwilę do innego i nie mogę znaleźć kogoś normalnego. Chodziłam do jednego regularnie 2 lata ale okazał się "jełopkiem" więc zmieniłam go i od roku nie mam stałego tylko co 3 miesiące chodzę gdzie indziej ;/
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:15   #11
Szangal1206
Raczkowanie

Cytat:
No więc tak:
Pozazdrościć takiego lekarza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 20:26   #12
Lejdi Bond
Raczkowanie

.

Edytowane przez Lejdi Bond
Czas edycji: 2012-01-26 o 13:39
Lejdi Bond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:31   #13
Madii89
Raczkowanie

Powiem szczerzee, że mam sporo kobiecych problemów i tak naprawdę to chodzę do 2 lekarzy.
W swoim życiu ''przerobiłam'' około 7 lekarzy. Trafiłam na takiego, który stwierdził, że boli mnie podbrzusz, bo być może po usunięciu wyrostka coś mi zostawili - SZOK
Trafić na dobrego lekarza to naprawdę sztuka. Dlatego jeśli macie jakieś wątpliwości to konsultujcie je z innymi lekarzami. Tu chodzi u nasze zdrowię!!
Stary 2010-06-20, 21:18   #14
Dona35
Przyczajenie

GG do Dona35
Talking Dot.: Co sądzicie o swoim ginekologu?

A Ja mam najlepszego Ginekologa pod słońcem Jest wybitnym fachowcem, do tego ma super podejscie do pacjętki,ma poczucie chumoru,jest rozmowny, kulturalny,i bardzo eleganckicóż chcieć więcej...
Dona35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 08:58   #15
karolynka90
Zakorzenienie

A ja muszę zmienić moją panią ginekolog.
Przeraża mnie i jest tak niedelikatna, że ostatnio mało brakowało, a zemdlałabym na fotelu.
Stary 2010-06-21, 09:01   #16
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

stary, ale jary
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 10:59   #17
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bardzo spokojny, lubi rozmawiać, podaje wszelkie informacje, ma tytuł dr
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:13   #18
monius9
Zakorzenienie

śmieszna babka, zawsze dużo gada. zastanawiam się czy do tych starych pacjentek też mówi per 'kotek' :P
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 12:20   #19
Adzia15
BAN stały

Mój ginekolog to naprawdę świetny facet.
Jest sympatyczny,wyluzowany(pr zy każdej wizycie na wszelkie możliwe sposoby zdrabnia moje imię,ale jego ulubionym jest Adusia;P),można z nim pogadać o wszystkim,a przy tym podchodzi do sprawy bardzo profesjonalnie.
Jest kompetentny i rzeczowy.
Jestem bardzo zadowolona,że od razu na niego trafiłam(drogą rekomendacji),a nie musiałam szukać tego idealnego doktora metodą prób i błędów(które,jak same wiecie,często bywają nieprzyjemnymi doświadczeniami)
W przyszłości,gdy będę w ciąży,również mam zamiar chodzic właśnie do niego
Nie zamieniłabym go na żadnego innego ginekologa,ponieważ jest najlepszym lekarzem pod słońcem

Edytowane przez Adzia15
Czas edycji: 2010-06-21 o 12:22
Adzia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 13:09   #20
aga696
BAN stały

Dziś byłam na kontrolnej wizycie,wchodzę:
"ooooo Agniesia,przytyło się. Ale nie przejmuj się,uroki ciąży"
Stary 2010-06-21, 14:10   #21
Szangal1206
Raczkowanie

Cytat:
Dziś byłam na kontrolnej wizycie,wchodzę:
"ooooo Agniesia,przytyło się. Ale nie przejmuj się,uroki ciąży"
Ale ma poczucie humoru
Stary 2010-06-21, 16:23   #22
madzia38
Raczkowanie

Dzięki, w takim razie o wiek się już nie obawiam ;D
Teraz muszę tylko znaleźć odpowiedniego ginekologa, żebym się nie zraziła na początek jakimś bucem Może znacie jakiegoś dobrego z Opola?

And if You die
I wanna die with You

madzia38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 17:17   #23
elmoska
Zakorzenienie

GG do elmoska Wyślij wiadomość przez MSN do elmoska

Mój jest b. sympatyczny, rozmowny i zawsze słuzy pomoca. Nawet herbatkę proponuje w gabinecie

BBL
5/28

AC MILAN CAMPIONI D`ITALIA

elmoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 17:55   #24
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szangal1206 Pokaż wiadomość
Mam do was wszystkich pytanie. Co sądzicie o swoim ginekologu. Czy jest rozmowny, czy da się z nim pożartować i czy uważacie że jest zainteresowany waszymi zmartwieniami, problemami? Oraz czy ufacie im jeśli chodzi o leczenie i diagnozę? Bardzo ciekawa jestem waszych opinii
Ciężko oceniać, bo narazie byłam tylko raz (mam 17 lat), ale z powodu problemów, będę musiała się za tydz. wybrać. Póki co, moja pani ginekolog jest to starsza os. (ok. 50 lat) bardzo miła, wygadana, że ho ho!, doskonale rozładowuje stres Na pewno jest zainteresowana problemami, wypytuje się dosłownie o wszystko, nawet o szkołę;p Ufam jej całkowicie, w najbliższym czasie chyba czeka mnie dłuższe leczenie;(
Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
śmieszna babka, zawsze dużo gada. zastanawiam się czy do tych starych pacjentek też mówi per 'kotek' :P
Taa, a moja mi mówi per 'kochanie';p
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 18:54   #25
KarolinaMarcelina
Raczkowanie

Moja Pani ginekolog jest specyficzna. Ma bardzo rozbierznego zeza,czasami zastanawiam się czy ona cokolwiek widzi . Aczkolwiek jest bardzo sympatyczna, doradza itp.
KarolinaMarcelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:38   #26
Seeensi
Raczkowanie

moja pani ginekolog jest....szkoda gadać.
Tabletki antykoncepcyjne dostałam jak dropsy - bez żadnego badania,wywiadu.Niestety -jest jedynym lekarzem w mojej mieścinie.Ponieważ obecne tabletki absolutnie mi nie odpowiadały,muszę wybrać się do większego miasta,do prywatnego lekarza :[
Stary 2010-06-22, 16:42   #27
Szangal1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seeensi Pokaż wiadomość
moja pani ginekolog jest....szkoda gadać.
Tabletki antykoncepcyjne dostałam jak dropsy - bez żadnego badania,wywiadu.Niestety -jest jedynym lekarzem w mojej mieścinie.Ponieważ obecne tabletki absolutnie mi nie odpowiadały,muszę wybrać się do większego miasta,do prywatnego lekarza :[
Dziwna ta twoja ginekolożka. Ja u swojego byłam dopiero 2 razy ale od razu zlecił mi badania na pierwszej wizycie gdyż miałam bardzo bolesne miesiączki. Na szczęście okazało się że wszystko jest w porządku tylko trochę miałam podwyższony testosteron i tam małą różnicę między jakimiś hormonami. Moja kumpela też ma problemy z miesiączką. Ale jak ją wysłał na badania, a okazało się później na wizycie że któreś nie wyszły to wysłał ją na nie jeszcze raz żeby móc jej zapisać jakieś leki na uregulowanie miesiączki. Trochę kłucia miała, ale widać że nie przepisuje leków na "pałę".
Stary 2010-06-22, 18:30   #28
MAGDA1704
Zakorzenienie

GG do MAGDA1704

a ja mam bardzo fajną i miła panią doktor (w dodatku przyjaciółka mojej teściowej) lubi żartować, zwykle pyta co tam słychać, - to jej odpowiadam że ciągle brakuje mi czasu,bo dom praca szkoła bla bla bla...a ona mi mówi zwykle:przystopuj, zajmij się maciejką, (mój ukochany ma na imie maciej ale gin go nazwała maciejką i tak zostało), bo znajdzie sobie kochanke, pamietaj że facet potrzebuje jedzenia i sexu- nie wiem czemu udziela mi takich rad...pewnie dlatego że sama jest rozwódką

ostatnio badała mi piersi i mówi tak: "to pomacam jeszcze drugą[pierś], żeby nie czuła się zazdrosna"

to moja druga ginekolog i musze przyznać że jestem z jej diagnozowania zadowolona, jeśli złapie jakaś infekcja to szybko udaje mi się wyleczyć, pilnuje cytologii, kieruje na dodatkowe badania, opieprza jak nie przychodzi się na wizyty kontrole-ale to akurat dobrze;

moją pierwsza gin też dobrze wspominam ale tamta przepisała mi anty jak landrynki bez badań, wywiadu...zresztą stara byla (po 60) przyjmowała jedynie na pól etatu -bo juz emerytowana i miała fioła na punkcie jedzenia surowych warzyw-mi przy braniu tabletek zaleciła jedzenie buraka ćwikłowego na surowo tak jak się je zwykłe jabłka, bo to niby uwalnia wątrobe od toksyn...sama tez jadła na surowo warzywa, pamietam że az zbadała mnie, kazała iść się ubrać, wracam i ona wypełnia moja kartoteke a w drugiej rece trzyma pomidora i je...ale dobrze że już do niej nie chodze i nie musze kłamac że jej codziennie buraka
MAGDA1704 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 20:55   #29
aga696
BAN stały

Ja chodzę do faceta,niewiele straszy ode mnie,a jest super facetem. Żartuje pod czas badania,miły,uprzejmy. Nie wypisuje nic na ślepo,komplet badań. Największa wada to 100zł za wizytę. Jednak ja mam u niego zniżkę,chodzę do niego od dłuuuuuuższego czasu i płacę połowę. A za zwykłe konsultacje bierze maks. 30zł.
Stary 2010-06-22, 22:17   #30
SugarbabyLove
Zakorzenienie

wiec tak : panią ginekolog mam dość miłą, opiekuńczą i bezpośrednią, jak trzeba to wytłumaczy i objaśni, prowadziła moją ciążę od początku i nie moge na nią narzekać ALE... musialam o dużo żeczy sie dopytywać i upominać coś co miala od razu powiedzieć, wyjaśnić.. to sie dowiedzialam pod koniec ciąży jak o to sama zapytałam..
PS oczywiście badania na bierząco robione nawet spyta jak sie czuje i sprawdzi czy nie mam hemoroidów np ktore mi sie zdażyły w ciązy

Edytowane przez SugarbabyLove
Czas edycji: 2010-06-22 o 22:18
SugarbabyLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości