![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co sądzicie o swoim ginekologu?
Mam do was wszystkich pytanie. Co sądzicie o swoim ginekologu. Czy jest rozmowny, czy da się z nim pożartować i czy uważacie że jest zainteresowany waszymi zmartwieniami, problemami? Oraz czy ufacie im jeśli chodzi o leczenie i diagnozę? Bardzo ciekawa jestem waszych opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Co sądzicie o swoim ginekologu?
No więc tak:
Mój się przebiera za kota. Ma takie fajne uszka,przyczepia ogonek. Mówi,że tygrysek musi mnie zbadać,aby zobaczyć czy wszystko jest ok. Ogólnie jak ze mną rozmawia to miaauuczy. A no i oczywiście gdy wychodzę z gabinetu dostaje nalepkę "Dzielny pacjent" i truskawkowego lizaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moja pani ginekolog jest bardzo dobrym fachowcem,wszystko mi dokładnie tłumaczy(swoją drogą po 3 razy jakbym miała 10lat).Nie zwierzam się ze swoich problemów ani zmartwień.Ufam Jej zarówno w leczeniu,jak i w diagnozie,bo nie znam pacjentki przy której by sie pomyliła więc mam nadzieję,że ze mną będzie podobnie
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a mam pytanie. Ogólnie to mam 17 lat, nigdy jeszcze u ginekologa nie byłam, ale mam zamiar się wybrać w najbliższym czasie, bo chciałabym stosować tabletki ANTY. Myślicie, że mogłabym usłyszeć jakieś komentarze na temat mojego młodego wieku ? Czy raczej wiele dziewczyn w tym wieku zwraca się o to .
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
masz 17 lat i lepiej ze pojdziesz po tabletki anty niz miaalbys przyjsc z brzuchem. lekarz moze Ci jedynie powiedziec ze dobrze ze pomyslalas o zabezp. przed a nie po. a co mojego lekarza to umie wzbudzac zaufanie. konkretny facet hehe i namawia mnie na maciezynstwo bo to niby juz czas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Myślę,że w wieku 17lat nie usłyszysz czegoś złego
![]()
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Chyba nikt nie chodziłby do lekarza, któremu nie ufa.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
lekarze sa rozni sa tacy co nic jak tylko kawal chama ktorego glowna cecha jest opryskliwosc. ja wole byc u takieco co idzie z nim pozartowac niz u takiego co ma byc niemily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie mam ginekologa! Biegam co chwilę do innego i nie mogę znaleźć kogoś normalnego. Chodziłam do jednego regularnie 2 lata ale okazał się "jełopkiem" więc zmieniłam go i od roku nie mam stałego tylko co 3 miesiące chodzę gdzie indziej ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Lejdi Bond Czas edycji: 2012-01-26 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerzee, że mam sporo kobiecych problemów i tak naprawdę to chodzę do 2 lekarzy.
W swoim życiu ''przerobiłam'' około 7 lekarzy. Trafiłam na takiego, który stwierdził, że boli mnie podbrzusz, bo być może po usunięciu wyrostka coś mi zostawili - SZOK ![]() Trafić na dobrego lekarza to naprawdę sztuka. Dlatego jeśli macie jakieś wątpliwości to konsultujcie je z innymi lekarzami. Tu chodzi u nasze zdrowię!!
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
A Ja mam najlepszego Ginekologa pod słońcem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę zmienić moją panią ginekolog.
Przeraża mnie i jest tak niedelikatna, że ostatnio mało brakowało, a zemdlałabym na fotelu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
stary, ale jary
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Bardzo spokojny, lubi rozmawiać, podaje wszelkie informacje, ma tytuł dr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
śmieszna babka, zawsze dużo gada. zastanawiam się czy do tych starych pacjentek też mówi per 'kotek' :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Mój ginekolog to naprawdę świetny facet.
Jest sympatyczny,wyluzowany(pr zy każdej wizycie na wszelkie możliwe sposoby zdrabnia moje imię,ale jego ulubionym jest Adusia;P),można z nim pogadać o wszystkim,a przy tym podchodzi do sprawy bardzo profesjonalnie. Jest kompetentny i rzeczowy. Jestem bardzo zadowolona,że od razu na niego trafiłam(drogą rekomendacji ![]() W przyszłości,gdy będę w ciąży,również mam zamiar chodzic właśnie do niego ![]() Nie zamieniłabym go na żadnego innego ginekologa,ponieważ jest najlepszym lekarzem pod słońcem ![]() Edytowane przez Adzia15 Czas edycji: 2010-06-21 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Dziś byłam na kontrolnej wizycie,wchodzę:
"ooooo Agniesia,przytyło się. Ale nie przejmuj się,uroki ciąży" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dzięki, w takim razie o wiek się już nie obawiam ;D
Teraz muszę tylko znaleźć odpowiedniego ginekologa, żebym się nie zraziła na początek jakimś bucem ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mój jest b. sympatyczny, rozmowny i zawsze słuzy pomoca. Nawet herbatkę proponuje w gabinecie
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taa, a moja mi mówi per 'kochanie';p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moja Pani ginekolog jest specyficzna. Ma bardzo rozbierznego zeza,czasami zastanawiam się czy ona cokolwiek widzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
moja pani ginekolog jest....szkoda gadać.
Tabletki antykoncepcyjne dostałam jak dropsy - bez żadnego badania,wywiadu.Niestety -jest jedynym lekarzem w mojej mieścinie.Ponieważ obecne tabletki absolutnie mi nie odpowiadały,muszę wybrać się do większego miasta,do prywatnego lekarza :[ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a ja mam bardzo fajną i miła panią doktor (w dodatku przyjaciółka mojej teściowej
![]() ![]() ![]() ostatnio badała mi piersi i mówi tak: "to pomacam jeszcze drugą[pierś], żeby nie czuła się zazdrosna" ![]() to moja druga ginekolog i musze przyznać że jestem z jej diagnozowania zadowolona, jeśli złapie jakaś infekcja to szybko udaje mi się wyleczyć, pilnuje cytologii, kieruje na dodatkowe badania, opieprza jak nie przychodzi się na wizyty kontrole-ale to akurat dobrze; moją pierwsza gin też dobrze wspominam ale tamta przepisała mi anty jak landrynki bez badań, wywiadu...zresztą stara byla (po 60) przyjmowała jedynie na pól etatu -bo juz emerytowana i miała fioła na punkcie jedzenia surowych warzyw-mi przy braniu tabletek zaleciła jedzenie buraka ćwikłowego na surowo tak jak się je zwykłe jabłka, bo to niby uwalnia wątrobe od toksyn... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Ja chodzę do faceta,niewiele straszy ode mnie,a jest super facetem. Żartuje pod czas badania,miły,uprzejmy. Nie wypisuje nic na ślepo,komplet badań. Największa wada to 100zł za wizytę. Jednak ja mam u niego zniżkę,chodzę do niego od dłuuuuuuższego czasu i płacę połowę. A za zwykłe konsultacje bierze maks. 30zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wiec tak : panią ginekolog mam dość miłą, opiekuńczą i bezpośrednią, jak trzeba to wytłumaczy i objaśni, prowadziła moją ciążę od początku i nie moge na nią narzekać ALE... musialam o dużo żeczy sie dopytywać i upominać coś co miala od razu powiedzieć, wyjaśnić.. to sie dowiedzialam pod koniec ciąży jak o to sama zapytałam..
![]() PS oczywiście badania na bierząco robione nawet spyta jak sie czuje i sprawdzi czy nie mam hemoroidów np ktore mi sie zdażyły w ciązy
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2010-06-22 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.