|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Zapachy Boucheron
Powiedzcie drogie panie co myślicie o tej marce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2007-12-10 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boucheron
Cytat:
Tak jak Ty znam (na razie mam nadzieję) tylko Initial i jak początkowe nuty mnie odrzuciły, to te dalsze już zachwyciły bardzo. Jakoś tak korzennie i przyprawowo się robi, a to już prawie zawsze wzbudza mój zachwyt. Z drugiej strony nie jest to zapach - przynajmniej dla mnie - który muszę mieć za wszelką cenę: podoba mi się i gdybym miała, to chętnie bym używała, ale sama chyba raczej sobie nie kupię. No, chyba że wygram w totka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Przylacze sie do zachwytow nad Initialem- zapach piekny,z klasa.. Kobiecy, wyrafinowany.Zastanawiam sie ostatnio nad nabyciem ekstraktu ..
Jednak jesli mam wybierac wole Jaipur ale w wersji klasycznej- zapach raczej zimowy ale zdarza mi sie latem go uzywac.Dosc ciezki,slodki, z piekna nutka przejrzalych sliwek ,a nawet winka owocowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Koniecznie muszę wypróbowac pozostałe zapachy!Najpierw Jaipur( Evee skoro jest w nim winko owocowe to nie ma bata- muszę wypróbować!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
winko owocowe w sensie - aromatu lekko przejrzalych owocow, juz lekko fermentujacych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jaipur:
Top note : Plum, Peach, Apricot, Violet Middle note : Rose, Orris, Acacia, Peony Base note : Heliotrope, Musk, Amber, Sandal Faktycznie w nucie głowy jest owocowo ![]() Widze ze ta ściaga z sephory jest naprawde beznadziejna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Boucheron tzw. klasyczny, miałam i pamietam ,że jest to zapach dość intensywny, raczej klasyczny. elegancki, z nutą cytrusów w początkowej nucie , a potem irys, tuberoza, sandał i ten styl . zapach dosyć ciężki. Trwały.
Boucheron Fraicheur Florale - o ile pamietam , w Polsce był niedostępny, seria wypuszczona chyba tylko we Francji . Trudno go dokłdanie opisać, był taki orientalno-pudrowy, ale ze świeżą nutką. Piękny. Boucheron Trouble - uwielbiam ! Chicaż pierwsze spotkanie, po zakupie w ciemno rozczarowało mnie ciut. Inaczej sobie go wyobrażałem. Pachnie na mojej skórze z poczatku drzewno-wilgotno-słodko , a troche jak kandyzowana skórka mandarynki. Z czasem miękko i zmysłowo. Za każdym razem podoba mi się bardziej. Mam wrażenie , ze nie zawsze rozwija sie tak samo, może to indywidualne reakcje chmiczne.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z tej marki moim faworytem jest Trouble - zwłaszcza za te głębsze, ciepłe, drzewne nuty. Lubię też klasyczny Jaipur, Initial mi się podoba. Za to jakoś nie mogę znieść Jaipur Saphir, zaczynam powoli podejrzewać że mandarynka jest głownym winowajcą - odkryłam ją w składzie kilku zapachów których chronicznie nie cierpię... ale z drugiej strony sam zapach mandarynek mnie nie drażni, więc może to coś innego, juz sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Miss Boucheron
Ktos juz wachal? Ja nie mialam okazji. W Sephorze chyba w ogole nie ma juz tej marki, jak pytalam, to pani zrobila wielkie oczy. Wiem, ze Miss jest w Marionnaud, ale mi tam nie po drodze. W Douglasie jest? Jak oceniacie ten zapach? Po KWC widac, ze nie jest szczegolny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miss Boucheron
"Nie jest szczególny" - to mało powiedziane. Czekałam na niego przez ponad rok, zdradziłam dla niego Jaipur - pozbyłam się wszystkich butelek
![]() W głowie się mi nie chce zmieścić jak taka firma jak Boucheron mogła wypuścić takie ... COŚ ... Różowa woda do żelazka, względnie mydlano - kwiatowe popłuczyny, po prostu aż szkoda pisać ... ![]() Płakać mi się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Szugar, wspolczuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mogę tylko potwierdzić słowa Szugar... zupełne rozczarowanie,zapach zupełnie nietrwały i nieoryginalny, w porównaniu do Jaipur czy Trouble,spodziewałam się czegoś "lepszego"
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Chcialam zapytac jaka jest roznica miedzy klasycznym jaipur a Jaipur Saphir? Wczoraj od niechcenia wyprobowalam Saphir i od razu pomyslalam: calkiem l;adne, eleganckie mydlo. Intensywny, kobiecy, zimowy zapach. Na koniec wychodzi z niego wanilia, troszke zblizona do Naomi Campbell (tego zlotego pazura). Czym sie rozni od klasycznego Jaipur? Bardzo bym chciala wiedziec czy sa choc troszke podobne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Boucheron, INITIAL
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem perfum Initial. Jednak zauważyłam, że dostępne są dwa rodzaje 'buteleczek', w których atomizer wygląda inaczej. Jedne perełki są jakby zwieńczone zawieszką, na którą w biżuterii nawleka się łańcuszek, drugie nie. Czy różnią się też pod innymi względami? Czy któreś z nich mogą być podrobione? Załączam zdjęcia, będę wdzięczna za odpowiedź
![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Piers do przodu
|
Dot.: Boucheron, INITIAL
Żadna z nich to podróba. Flakonik bez zawieszki to woda toaletowa, z zawieszką - perfumowana
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mam właśnie bez tej zawieszki i faktycznie jest to edt(fotka w podpisie).Nie znam edp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Katty dziękuję
![]() Zielona, kusisz... gdybym tylko miała za co to bym się wymieniała ![]() Czy edt bardzo różni się od edp? I czy trwałość jest dużo mniejsza?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Piers do przodu
|
Co do trwałości to wcale nie jest mniejsza przy EDT, natomiast na mnie EDP jest bardziej porzeczkowo - pudrowa, EDT bardziej się przemienia na skórze - obie starczają na cały dzień
![]() ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item317055830_...towa_50ml.html ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Katty, właśnie dziś rano je zobaczyłam. Chyba kliknę
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Boucheron Jaipur to zapach który od ponad 10 lat muszę mieć zawsze na półce, jest mój i tyle.Latem używany tylko na specjalne,wieczorne wyjścia ( słońce, ciepło i Jaipur to dla mnie nietakt) ale gdy tylko nastaje czas wrześniowo-październikowy i chłodne,świeże poranki natychmiast muszę go mieć na sobie i przy sobie. Mylić w nim może ten lekko sfermentowany początek, przealkoholizowana śliwka zajeżdżająca metalem, ale potem...ma wszystko czego szukam w zapachu:szlachetność, klasę i trwałość.Rozwija się na mnie pięknie i dodaje spokojnej pewności siebie. Kobiety tak pachnącej mężczyzna nie poklepie na przywitanie po plecach - tylko poda rękę (a mi to odpowiada).
Na wieczorne wyjścia używam też klasycznego Boucheron ( dla mnie jest cięższy i bardziej epokowy ). Boucheron Jaipur Saphir zużyłam (kiedyś dostałam w prezencie od męża który zna moją manię) ale już bez takiego odczucia spójności ze mną. Intial używała parę lat temu moja koleżanka ze studiów, owszem zapach niezły, tak mogłabym pachnieć - ale żadnych szczególnych uniesień we mnie nie wyzwalał. Do Trouble robiłam podejścia w postaci testów i próbek - i myślę moja przygoda z nim się jeszcze nie skończyła.Na razie dużo mnie w nim przyciąga i tyle samo odpycha - ale tam gdzie są emocje nie można się poddawać od razu ![]() Podsumowując - nie cenię tak żadnej powszechnej marki na rynku jak Boucheron. Oczywiście miłym dodatkiem do zawartości jest wygląd flakonu Jaipur. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dopiero teraz przeczytałam dokładnie posty w tym wątku i zadziwiające, bo nasze opinie się w miarę pokrywają.Pamiętam jak na rynek wszedł Saphir, wszędzie mu piano hymny pochwalne a ja byłam koszmarnie rozczarowana.I gdyby nie mój ślubny ( i fakt, że pewnie to niebieska butelka mu się spodobała
![]() Masz rację ROZterKA , Floral Oriental to takie lżejsze kwiaty orientalne z klasą przypudrowane.Jak dla mnie zapach w miarę neutralny ( czyli dla większej części społeczeństwa niż klasyki ) z zachowaniem trendu firmy.Kiedyś zrobiłam prezent mojej mamie była bardzo zadowolona.Gdybym je miała na swojej półce też bym się pewnie nie obraziła ![]() Na allegro u zaufanych sprzedawców testery Floral pojawiają się ciągle,czasem w bardzo rozsądnych cenach. Wracając natomiast do Trouble - zauważyłam,że u mnie koszmarnie duży wpływ na jego ocenę ma dzień cyklu w którym jestem.Pewnie to śmieszne, ale w zależności od czasu kiedy testuję jedne nuty wyczuwam bardziej, inne mniej. Raz jest to sama słodycz podszyta ogniskiem i czymś mokrym a czasami piżmo zajeżdżające tytoniem. Idealnie jest tylko wtedy gdy to wszystkie się razem równomiernie rozwija. Dlatego już myślałam czy nie kupić dla oswojenia zapachu, testera wersji letniej Trouble - Trouble Eau Legere Nacree. Nie znalazłam tylko rozpiski głównych nut - ciekawa jestem które zabrano z stosunku do oryginału. Interesuje mnie również wersja letnia klasyka Boucheron - Boucheron Eau Legere (z 2006). Ale tu chociaż widać po nutach co namieszane, zapach uproszczony i złagodzony: Linia glowy - bergamotka, mandarynka Linia serca - narcyz,biale kwiaty, hiacynt Linia podstawy - wanilia, pizmo, muszkat Nawet ostatnio nad tym dumałam, Boucheron zdecydowanie chce zainteresować swoimi zapachami kobietki w wieku 18-28 lat - stąd ta zwiększona ilość lżejszych limitówek.Nie ma się co oszukiwać, że popyt na te zapachy to nie ogromna masówka.A tak, jeżeli spodobają się lżejsze wersje , istnieje duża szansa,że po 30-tce docenią one już te szlachetne, pełne zapachy i się od nich uzależnią jak np. ja ![]() Natomiast do wypróbowania Miss Boucheron nie zmuszę się chyba nigdy. Mam w sobie zakorzenione odczucie, że okrutnie mnie rozczaruje . Ciekawa jestem co Wy o tym zapachu myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mis Boucheron nie znam.
Najbardziej podobał mi sie do tej pory Jaipur Saphir, ale po lekturze tego wątku przetestuję sobie przy najbliższej okazji klasycznego Jaipura. Trouble tak sobie. I spodobał mi się też ostatnio łagodny, wytworny Initial. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Miss Boucheron to nuda, mało wyraziste kwiatki, nietrwała.
Jaipur Saphir i Initial to bardzo ładne, eleganckie, złożone zapachy, dość grzeczne, ale używałabym z wielką przyjemnością - gdyby ktoś mi je sprezentował, bo sama pewnie nie skusiłabym się na zakup - są takie które są o wiele wyżej od nich na wish liście ![]() Trouble - mój Boucheronowski faworyt, herbata Earl Grey i wanilia, słodki, mocny, charakterny Testowałam jeszcze Boucheron Eau Legere, jeśli dobrze pamiętam to taki mocno złagodzony szypr z przyciętymi pazurkami ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Oświadczam, że ciekawość wzięła górę i lecą do mnie 2 flaszki z letnich edycji:
Boucheron Trouble Eau Legere Nacree i Boucheron Eau Legere. Jak dojdą opiszę wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mnie odpowidają tylko dwa zapachy Boucherona`a TROUBLR oraz limitowanka Boucheron Floral Oriental bodajże z roku 2003, taka brązowawa ze złotaw korkiem o ile pamietam, orientalna , ciepła. Miałam raz i nieopatrznie sie pozby lam. Nie jakaś rewelacja ale przyjemny orient.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Odkopuję wątek. W dwudziestą rocznicę wypuszczenia na rynek pierwszego zapachu Boucheron do sklepów trafia nowy zapach, B. Ponoć to najdroższe perfumy tej marki. Może któraś z Was już wąchała?
![]() http://www.mimifroufrou.com/scenteds...w_perfume.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Floral Oriental Boucheron
Czy flakon tej limitowanki różni się w znaczący sposób od wersji podstawowej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Boucheron pour Femme EdT a EdP
Drogie koleżanki!
![]() Zastanawiam się nad zakupem Boucheron pour Femme, bo cudny to zapach. Zapewne niektóre z Was miały z nim już do czynienia i dzięki temu bedą w stanie wyjaśnić mi, czy jest, i jeśli tak, to jaka, różnica między wodą toaletową a perfumowaną, za co będę baaaaaardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.