Zapachy Boucheron - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-26, 10:04   #1
kizia mizia
Wtajemniczenie

Zapachy Boucheron

Powiedzcie drogie panie co myślicie o tej marceKilka lat temu w błyskawicznym tepie zużyłam flakonik Initial . Wtedy o perfumach wiedziałam tyle co teraz o fizyce jądrowej i kiedy teraz o tym pomysle to ..chyba nie był to zapach dla nastolatki...mimo to bardzo mi się podobał . Teraz planuję drugie podejscie , juz bardziej świadome . Bez bicia przyznaję się ze nie znam innych zapachów Boucheron<zawstydzony...o j bardzo zawstydzony> . Proszę o opinię bardziej doswiadczone wizażanki- perfumoholiczki
Pozdrawiam

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2007-12-10 o 09:49
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 10:15   #2
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1
Dot.: Boucheron

Cytat:
Napisane przez kizia mizia
Powiedzcie drogie panie co myślicie o tej marceKilka lat temu w błyskawicznym tepie zużyłam flakonik Initial . Wtedy o perfumach wiedziałam tyle co teraz o fizyce jądrowej, i kiedy teraz o tym pomysle to ..chyba nie był to zapach dla nastolatki...mimo to bardzo mi się podobał . Teraz planuję drugie podejscie , juz bardziej świadome . Bez bicia przyznaję się ze nie znam innych zapachów Boucheron<zawstydzony...o j bardzo zawstydzony> . Proszę o opinię bardziej doswiadczone wizażanki- perfumoholiczki
Pozdrawiam
Ja bardziej doświadczona też nie jestem, ale napiszę, a co!
Tak jak Ty znam (na razie mam nadzieję) tylko Initial i jak początkowe nuty mnie odrzuciły, to te dalsze już zachwyciły bardzo. Jakoś tak korzennie i przyprawowo się robi, a to już prawie zawsze wzbudza mój zachwyt.
Z drugiej strony nie jest to zapach - przynajmniej dla mnie - który muszę mieć za wszelką cenę: podoba mi się i gdybym miała, to chętnie bym używała, ale sama chyba raczej sobie nie kupię.
No, chyba że wygram w totka...
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 11:13   #3
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Przylacze sie do zachwytow nad Initialem- zapach piekny,z klasa.. Kobiecy, wyrafinowany.Zastanawiam sie ostatnio nad nabyciem ekstraktu ..
Jednak jesli mam wybierac wole Jaipur ale w wersji klasycznej- zapach raczej zimowy ale zdarza mi sie latem go uzywac.Dosc ciezki,slodki, z piekna nutka przejrzalych sliwek ,a nawet winka owocowego Ma w sobie Heliotrop ktory podobno wzbudza pozadanie
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 11:35   #4
kizia mizia
Wtajemniczenie

Koniecznie muszę wypróbowac pozostałe zapachy!Najpierw Jaipur( Evee skoro jest w nim winko owocowe to nie ma bata- muszę wypróbować!!!), chociaż z nut zapachowych wynika ze raczej mi się nie spodoba..ale kto wie..Bardzo intryguje mnie Trouble..może sa próbki na allegroTaka jednorazowa próba w perfumerii niestety mnie nie satysfakcjonuje
Stary 2006-01-26, 11:39   #5
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

winko owocowe w sensie - aromatu lekko przejrzalych owocow, juz lekko fermentujacych
evee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 12:09   #6
kizia mizia
Wtajemniczenie

Jaipur:
Top note : Plum, Peach, Apricot, Violet

Middle note : Rose, Orris, Acacia, Peony

Base note : Heliotrope, Musk, Amber, Sandal

Faktycznie w nucie głowy jest owocowo
Widze ze ta ściaga z sephory jest naprawde beznadziejna
Stary 2006-01-26, 18:07   #7
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Boucheron tzw. klasyczny, miałam i pamietam ,że jest to zapach dość intensywny, raczej klasyczny. elegancki, z nutą cytrusów w początkowej nucie , a potem irys, tuberoza, sandał i ten styl . zapach dosyć ciężki. Trwały.

Boucheron Fraicheur Florale - o ile pamietam , w Polsce był niedostępny, seria wypuszczona chyba tylko we Francji . Trudno go dokłdanie opisać, był taki orientalno-pudrowy, ale ze świeżą nutką. Piękny.

Boucheron Trouble - uwielbiam ! Chicaż pierwsze spotkanie, po zakupie w ciemno rozczarowało mnie ciut. Inaczej sobie go wyobrażałem.
Pachnie na mojej skórze z poczatku drzewno-wilgotno-słodko , a troche jak kandyzowana skórka mandarynki. Z czasem miękko i zmysłowo. Za każdym razem podoba mi się bardziej. Mam wrażenie , ze nie zawsze rozwija sie tak samo, może to indywidualne reakcje chmiczne.
Stary 2006-01-30, 12:03   #8
Jeanette
Raczkowanie

Z tej marki moim faworytem jest Trouble - zwłaszcza za te głębsze, ciepłe, drzewne nuty. Lubię też klasyczny Jaipur, Initial mi się podoba. Za to jakoś nie mogę znieść Jaipur Saphir, zaczynam powoli podejrzewać że mandarynka jest głownym winowajcą - odkryłam ją w składzie kilku zapachów których chronicznie nie cierpię... ale z drugiej strony sam zapach mandarynek mnie nie drażni, więc może to coś innego, juz sama nie wiem.
Jeanette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-24, 17:23   #9
ropuszka
Zakorzenienie

Miss Boucheron

Ktos juz wachal? Ja nie mialam okazji. W Sephorze chyba w ogole nie ma juz tej marki, jak pytalam, to pani zrobila wielkie oczy. Wiem, ze Miss jest w Marionnaud, ale mi tam nie po drodze. W Douglasie jest? Jak oceniacie ten zapach? Po KWC widac, ze nie jest szczegolny.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 10:22   #10
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Miss Boucheron

"Nie jest szczególny" - to mało powiedziane. Czekałam na niego przez ponad rok, zdradziłam dla niego Jaipur - pozbyłam się wszystkich butelek A tu takie rozczarowanie ...

W głowie się mi nie chce zmieścić jak taka firma jak Boucheron mogła wypuścić takie ... COŚ ... Różowa woda do żelazka, względnie mydlano - kwiatowe popłuczyny, po prostu aż szkoda pisać ... Lekkie malinki z kwiatuszkami, trzyma się bardzo blisko skóry, nietrwałe toto przeokrutnie, że nie wspomnę, że po kilkju chwilach go zwyczajnie nie czuć ...

Płakać mi się chce

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 12:40   #11
ropuszka
Zakorzenienie

Szugar, wspolczuje bardzo Nie ma nic gorszego nastawic na jakis zapach, ktory potem okazuje sie klapa. Ale mnie przyznam szczerze ulzylo po przeczytaniu Twojej opinii (szczegolnie tego, ze jest nietrwaly, bo tego nie toleruje), bo przynajmniej nie musze isc do Marionnaud, ktorego nie znosze Flakon na realnym zdjeciu jakos dziwnie wyglada. Na allegro odnalazlam fotke i jakos ten róż tandetnie wyglada...
Stary 2007-09-25, 12:45   #12
bzinka
Zadomowienie

Mogę tylko potwierdzić słowa Szugar... zupełne rozczarowanie,zapach zupełnie nietrwały i nieoryginalny, w porównaniu do Jaipur czy Trouble,spodziewałam się czegoś "lepszego"

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-10, 09:27   #13
ropuszka
Zakorzenienie

Chcialam zapytac jaka jest roznica miedzy klasycznym jaipur a Jaipur Saphir? Wczoraj od niechcenia wyprobowalam Saphir i od razu pomyslalam: calkiem l;adne, eleganckie mydlo. Intensywny, kobiecy, zimowy zapach. Na koniec wychodzi z niego wanilia, troszke zblizona do Naomi Campbell (tego zlotego pazura). Czym sie rozni od klasycznego Jaipur? Bardzo bym chciala wiedziec czy sa choc troszke podobne...
Stary 2007-12-10, 10:56   #14
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Chcialam zapytac jaka jest roznica miedzy klasycznym jaipur a Jaipur Saphir? Wczoraj od niechcenia wyprobowalam Saphir i od razu pomyslalam: calkiem l;adne, eleganckie mydlo. Intensywny, kobiecy, zimowy zapach. Na koniec wychodzi z niego wanilia, troszke zblizona do Naomi Campbell (tego zlotego pazura). Czym sie rozni od klasycznego Jaipur? Bardzo bym chciala wiedziec czy sa choc troszke podobne...
Dla mnie ani troche nie są podobne .
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 07:13   #15
Porcelainnn
Zadomowienie

Boucheron, INITIAL

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem perfum Initial. Jednak zauważyłam, że dostępne są dwa rodzaje 'buteleczek', w których atomizer wygląda inaczej. Jedne perełki są jakby zwieńczone zawieszką, na którą w biżuterii nawleka się łańcuszek, drugie nie. Czy różnią się też pod innymi względami? Czy któreś z nich mogą być podrobione? Załączam zdjęcia, będę wdzięczna za odpowiedź
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg edp.jpg (5,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AF608.jpg (13,8 KB, 4 załadowań)

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 07:34   #16
Katty_p13
Piers do przodu

Dot.: Boucheron, INITIAL

Żadna z nich to podróba. Flakonik bez zawieszki to woda toaletowa, z zawieszką - perfumowana
Stary 2008-02-29, 07:48   #17
Zielona30
Zakorzenienie

Mam właśnie bez tej zawieszki i faktycznie jest to edt(fotka w podpisie).Nie znam edp.
Zielona30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 08:05   #18
Porcelainnn
Zadomowienie

Katty dziękuję
Zielona, kusisz... gdybym tylko miała za co to bym się wymieniała

Czy edt bardzo różni się od edp? I czy trwałość jest dużo mniejsza?

Stary 2008-02-29, 08:11   #19
Katty_p13
Piers do przodu

Co do trwałości to wcale nie jest mniejsza przy EDT, natomiast na mnie EDP jest bardziej porzeczkowo - pudrowa, EDT bardziej się przemienia na skórze - obie starczają na cały dzień i obie wersje lubię, choć nieco różnią się od siebie .... no może ciout bardziej skłaniam się ku EDP za to nie testowałam perfum - to dopiero musiałoby być przeżycie

http://www.allegro.pl/item317055830_...towa_50ml.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-29, 08:27   #20
Porcelainnn
Zadomowienie

Katty, właśnie dziś rano je zobaczyłam. Chyba kliknę

Stary 2008-08-03, 07:50   #21
nagada
Raczkowanie

Boucheron Jaipur to zapach który od ponad 10 lat muszę mieć zawsze na półce, jest mój i tyle.Latem używany tylko na specjalne,wieczorne wyjścia ( słońce, ciepło i Jaipur to dla mnie nietakt) ale gdy tylko nastaje czas wrześniowo-październikowy i chłodne,świeże poranki natychmiast muszę go mieć na sobie i przy sobie. Mylić w nim może ten lekko sfermentowany początek, przealkoholizowana śliwka zajeżdżająca metalem, ale potem...ma wszystko czego szukam w zapachu:szlachetność, klasę i trwałość.Rozwija się na mnie pięknie i dodaje spokojnej pewności siebie. Kobiety tak pachnącej mężczyzna nie poklepie na przywitanie po plecach - tylko poda rękę (a mi to odpowiada).
Na wieczorne wyjścia używam też klasycznego Boucheron ( dla mnie jest cięższy i bardziej epokowy ).
Boucheron Jaipur Saphir zużyłam (kiedyś dostałam w prezencie od męża który zna moją manię) ale już bez takiego odczucia spójności ze mną.
Intial używała parę lat temu moja koleżanka ze studiów, owszem zapach niezły, tak mogłabym pachnieć - ale żadnych szczególnych uniesień we mnie nie wyzwalał.
Do Trouble robiłam podejścia w postaci testów i próbek - i myślę moja przygoda z nim się jeszcze nie skończyła.Na razie dużo mnie w nim przyciąga i tyle samo odpycha - ale tam gdzie są emocje nie można się poddawać od razu
Podsumowując - nie cenię tak żadnej powszechnej marki na rynku jak Boucheron.
Oczywiście miłym dodatkiem do zawartości jest wygląd flakonu Jaipur.
nagada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 09:00   #22
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kizia mizia Pokaż wiadomość
Koniecznie muszę wypróbowac pozostałe zapachy!Najpierw Jaipur( Evee skoro jest w nim winko owocowe to nie ma bata- muszę wypróbować!!!), chociaż z nut zapachowych wynika ze raczej mi się nie spodoba..ale kto wie..Bardzo intryguje mnie Trouble..może sa próbki na allegroTaka jednorazowa próba w perfumerii niestety mnie nie satysfakcjonuje
Trouble jest piękne, bynajmniej na mnie. Naprawdę wart testowania. Proponuję wpisać się w wątku rozpaczliwie poszukuję i wymienić się z którąś z dziewczyn próbeczkami. Ja sama np po Waszych opiniach mam ochotę poznać Initial i może Jaipur .
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 14:17   #23
nagada
Raczkowanie

Dopiero teraz przeczytałam dokładnie posty w tym wątku i zadziwiające, bo nasze opinie się w miarę pokrywają.Pamiętam jak na rynek wszedł Saphir, wszędzie mu piano hymny pochwalne a ja byłam koszmarnie rozczarowana.I gdyby nie mój ślubny ( i fakt, że pewnie to niebieska butelka mu się spodobała ) sama bym go sobie nie kupiła.
Masz rację ROZterKA , Floral Oriental to takie lżejsze kwiaty orientalne z klasą przypudrowane.Jak dla mnie zapach w miarę neutralny ( czyli dla większej części społeczeństwa niż klasyki ) z zachowaniem trendu firmy.Kiedyś zrobiłam prezent mojej mamie była bardzo zadowolona.Gdybym je miała na swojej półce też bym się pewnie nie obraziła
Na allegro u zaufanych sprzedawców testery Floral pojawiają się ciągle,czasem w bardzo rozsądnych cenach.
Wracając natomiast do Trouble - zauważyłam,że u mnie koszmarnie duży wpływ na jego ocenę ma dzień cyklu w którym jestem.Pewnie to śmieszne, ale w zależności od czasu kiedy testuję jedne nuty wyczuwam bardziej, inne mniej.
Raz jest to sama słodycz podszyta ogniskiem i czymś mokrym a czasami piżmo zajeżdżające tytoniem. Idealnie jest tylko wtedy gdy to wszystkie się razem równomiernie rozwija.
Dlatego już myślałam czy nie kupić dla oswojenia zapachu, testera wersji letniej Trouble - Trouble Eau Legere Nacree. Nie znalazłam tylko rozpiski głównych nut - ciekawa jestem które zabrano z stosunku do oryginału.

Interesuje mnie również wersja letnia klasyka Boucheron - Boucheron Eau Legere
(z 2006).
Ale tu chociaż widać po nutach co namieszane, zapach uproszczony i złagodzony:
Linia glowy - bergamotka, mandarynka
Linia serca - narcyz,biale kwiaty, hiacynt
Linia podstawy - wanilia, pizmo, muszkat

Nawet ostatnio nad tym dumałam, Boucheron zdecydowanie chce zainteresować swoimi zapachami kobietki w wieku 18-28 lat - stąd ta zwiększona ilość lżejszych limitówek.Nie ma się co oszukiwać, że popyt na te zapachy to nie ogromna masówka.A tak, jeżeli spodobają się lżejsze wersje , istnieje duża szansa,że po 30-tce docenią one już te szlachetne, pełne zapachy i się od nich uzależnią jak np. ja
Natomiast do wypróbowania Miss Boucheron nie zmuszę się chyba nigdy.
Mam w sobie zakorzenione odczucie, że okrutnie mnie rozczaruje .
Ciekawa jestem co Wy o tym zapachu myślicie?
Stary 2008-08-03, 14:40   #24
Kota
Zakorzenienie

Mis Boucheron nie znam.
Najbardziej podobał mi sie do tej pory Jaipur Saphir, ale po lekturze tego wątku przetestuję sobie przy najbliższej okazji klasycznego Jaipura.

Trouble tak sobie.

I spodobał mi się też ostatnio łagodny, wytworny Initial.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 16:56   #25
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Miss Boucheron to nuda, mało wyraziste kwiatki, nietrwała.
Jaipur Saphir i Initial to bardzo ładne, eleganckie, złożone zapachy, dość grzeczne, ale używałabym z wielką przyjemnością - gdyby ktoś mi je sprezentował, bo sama pewnie nie skusiłabym się na zakup - są takie które są o wiele wyżej od nich na wish liście
Trouble - mój Boucheronowski faworyt, herbata Earl Grey i wanilia, słodki, mocny, charakterny
Testowałam jeszcze Boucheron Eau Legere, jeśli dobrze pamiętam to taki mocno złagodzony szypr z przyciętymi pazurkami

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 18:50   #26
nagada
Raczkowanie

Oświadczam, że ciekawość wzięła górę i lecą do mnie 2 flaszki z letnich edycji:
Boucheron Trouble Eau Legere Nacree i Boucheron Eau Legere.
Jak dojdą opiszę wrażenia
Stary 2008-08-06, 23:53   #27
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Mnie odpowidają tylko dwa zapachy Boucherona`a TROUBLR oraz limitowanka Boucheron Floral Oriental bodajże z roku 2003, taka brązowawa ze złotaw korkiem o ile pamietam, orientalna , ciepła. Miałam raz i nieopatrznie sie pozby lam. Nie jakaś rewelacja ale przyjemny orient.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 15:29   #28
Porcelainnn
Zadomowienie

Odkopuję wątek. W dwudziestą rocznicę wypuszczenia na rynek pierwszego zapachu Boucheron do sklepów trafia nowy zapach, B. Ponoć to najdroższe perfumy tej marki. Może któraś z Was już wąchała?
http://www.mimifroufrou.com/scenteds...w_perfume.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B2008.jpg (89,5 KB, 9 załadowań)

Stary 2009-05-05, 14:38   #29
Aguniella
Raczkowanie

Floral Oriental Boucheron

Czy flakon tej limitowanki różni się w znaczący sposób od wersji podstawowej?Nab yłam ostatnio "Floral..." i opakowanie niczym się nie różni od wersji klasycznej; nie ma również napisu "Floral Oriental". Będę wdzięczna za pomoc. Testowałam tylko raz, na wakacjach- może to węch mi plata figle...
Aguniella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 11:18   #30
Pin up girl
Zakorzenienie

Boucheron pour Femme EdT a EdP

Drogie koleżanki!

Zastanawiam się nad zakupem Boucheron pour Femme, bo cudny to zapach.
Zapewne niektóre z Was miały z nim już do czynienia i dzięki temu bedą w stanie wyjaśnić mi, czy jest, i jeśli tak, to jaka, różnica między wodą toaletową a perfumowaną, za co będę baaaaaardzo wdzięczna
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości