|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kosmetyki w podróży i na wakacjach.
Hej, hej dziewczyny
![]() Nie wiem czy pisze w dobrym dziale, jeżeli nie to proszę o przeniesienie. Piszę do Was zapytanie dot. wyjazdu w góry (konkretnie Tatry-Zakopane) Rok temu razem ze znajomymi byliśmy w Tatrach, podróżowaliśmy przez 11 godzin w pociągu. Moja cera ma skłonności do wyprysków ( jestem po kuracji antybiotykami, żelami) jak i jest bardzo alergiczna, nie może być wysuszana produktami ostrymi, z alkoholem, ale dokładnie oczyszczana. Na codzień nie używam podkładu, nakładam tylko krem i ewentualnie korektor na wypryski czy przebarwienia,blizny. W zeszłym roku przez podróz w pociągu, przez piesze wycieczki moja skóra wyglądała jak totalny dramat :/ na czole nie było chyba miejsca w którym nie byłoby wyprysku, mój chłopak stwierdził, że nigdy nie widział mojej skóry w tak złym stanie. Za 2 tygodnie wybieramy się ponownie do Zakopanego również pociągiem i chciałabym uniknąć tego koszmaru z przed roku. Czy mogłybyście polecić mi kosmetyki, chusteczki nawilżone w podróży/kremy/żele/ które u Was się sprawdziły? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki w podróży i na wakacjach.
Trudna sprawa... Konsultacja dermatologiczna i alergologiczna niezbędna. Żebyś sobie nie zaszkodziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zielony stworek
|
Dot.: Kosmetyki w podróży i na wakacjach.
Odświeżaj twarz wodą termalną w sprayu. Można kupić takie małe opakowania 50ml np Avene.
Chusteczki do demakijażu Essence albo Simple. Pij dużo wody, butelkowanej oczywiście. Uważałabym na wodę w pociągach i dodatkowo odświeżała dłonie żelem antybakteryjnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.