|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Debiut - herbaciana róża
Witam Was dziewczyny,
Od pewnego czasu podglądam Wasze wyczyny i jestem pełna podziwu. Dziś postanowiłam poddać się Waszej ocenie. Bijcie mocno, czas się nauczyć malować jak człowiek ![]() Do makijażu użyłam: Podkład Affinitone Dermacol Róż Bourjois kolor sienna AOH Essence Brązer Rimmel Baza Artdeco paletka Lancome paleta błyszczyko-cieni Revlon (oczy i usta) tusz volume glamour bourjois zestaw pędzli The Body Shop kuleczki vollare Efekt częściowo zjadł aparat, choćbym nie wiem jak próbowała robić zdjęcia. Oto efekt mojego maziania ![]() jak pada.jpg z różą.jpg patrz.jpg półprofil.jpg P.S. Czy ja jestem Pani Jesień?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Debiut - herbaciana róża
witamy na MM
![]() cienie ładnie nałożone i roztarte, jednak usta są źle obrysowane, a brwiom powinnaś nadać ładniejszy kształt i powinnaś je jakoś podkreślić. ale ogółem debiut udany, czekamy na kolejne makijaże ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
witaj na MM
co do brwi-wyskubac troszke ![]() oczko ok-bardzo ladnie czekamy na kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczy fajnie wyszły, na ustach zbyt mocno widać kontur, brewki lekko poprawić i zagęścić. Witamy na MM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witamy na MM
![]() Makijaż bardzo ładny. Pasuje do twojej urody ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny. Troszkę się obronię, brwi są przyciemnione paletkę essence (zapomniałam wpisać), ale jak widać za słabo. Poza tym kuruję je i hoduję żeby coś z nich zrobić
![]() Zafascynowana1, sienna faktycznie jest super, ale jak dla mnie za twarda i trudno ją równomiernie rozłożyć.
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Witaj na MM
![]() Dobrze dobrany makijaż do typu urody ![]() A co do sienny, to tuże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
witaj na MM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Kochanieńka i ja witam Cie serdecznie na MM
![]() debiucik uwazam za jak naj naj bardziej udany! ![]() ![]() ![]() czekam niecierpliwie na wiecej od Ciebie ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Witaj na MM
![]() O konturowce nie pisze bo dziewczyny juz to zauwazyły. Makijaz bardzo ładny, ciekawa inspiracja. Cienie ładnie połozone, co tu wiecej mozna napisac- podoba mi sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ładne oczko. Fajny debiut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za komentarze, po tak miłym przyjęciu na pewno się tu rozgoszczę
![]() Dziś zmalowałam fiolety, ale siedzę 12h w pracy i fotek nie zrobię. Czy ktoś mi podpowie jak dobrze zrobić zbliżenia na same powieki, bo mi nie wychodziły, zdjęcia były rozmazane albo prześwietlone. Help ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jezeli zdjecia byly rozmazane to znaczy ze aparat nie złapał ostrosci- włacz funkcje makro. Zreszta ta funkcja przydaje sie nawet przy fotografowaniu całej twarzy.
Spust migawki mozna nacisnac na 2 sposoby: od razu robiac zdjecie albo do połowy, a potem docisnac. Jezeli wybierzesz ta 2 wersje to aparat zacznie sie sam dostrajac do fotografowanego obiektu. Nie wiem jaki masz aparat, ale w moim Canonie pokazuje sie wtedy kwadracik- jezeli jest zielony to znaczy, ze wszystkie ustawienia sa dobrze i zdjecie badzie ładne, a jak zołty/pomaranczowy to cos mu nie pasuje. Przeswietlone zdjecie to znak, ze masz za mocna lampe/oswietlenie. Sprobuj ja po prostu zmniejszyc w ustawieniach. Innym sposobem jest jej całkowite wyłaczenie, ale wtedy najlepiej powiekszyc wartosc ISO. Tym radze posługiwac sie ostroznie- za male spowoduje niedoswietlenie zdjecia i znowu mamy niewyrazne, a za duze tzw "szumy" na fotkach. Mam nadzieje ze pomogłam. Ja wiem ze to brzmi bardzo skomplikowanie, ale takie nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.