|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy znalazłyście prawdziwą miłość po toksycznym/wyniszczającym związku?
Pytanie do dziewczyn, które uwolniły się (czasami cudem) z toksycznych związków i teraz są szczęśliwe.
Możliwe, że chce sobie pomóc, bo mimo, że minęło już dużo czasu od tamtej pory - przestałam wierzyć w miłość, mam wrażenie, że nigdy nie będę szczęśliwa. Możliwe, że sama się przed tym bronię, ale w tej chwili szczęśliwy związek wydaje mi się czymś zupełnie nierealnym. Nie szanował mnie, poniżał, bił, a ja byłam jedną z tych wizażanek, które na zwrot - "Uciekaj od niego natychmiast" odpowiadały -"Ale ja go tak kocham." Całe szczęście, że się od niego uwolniłam. Ale.. Wydaje mi się, że każdy facet jest dupkiem, a ja stałam się na tyle zimna, że nie potrafię wykrzesać w sobie żadnego uczucia. Że nie mam szans na szczęście, bo mam tak "sprany mózg" tamtym związkiem. Udowodnijcie mi proszę, że tak nie jest. Że Wam się udało zdobyć szczęście.
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy znalazłyście prawdziwą miłość po toksycznym/wyniszczającym związku?
Wiem co czujesz bo sama bylam w takim zwiazku tylko moja sytuacja byla troche inna o tym ze mnie bil nikt nie wiedzial bylam z nim 3 lata i odkad podniosl pierwszy raz reke moje uczucie doslownie zniknelo..z dnia na dzien coraz bardziej go nienawidzilam ale nie wiedzialam jak sie uwolnic i to byl moj blad bo bylam z nim nie kochajac go bylam tylko dlatego bo sie go balam za kazdym razem mi grozil jak odejdziesz to nigdy z nikim innym nie bedziesz..i.t.p ale pewnego dnia powiedzialam o tym mojemu bratu bylam na skraju istnienia przez 3 miesiace schudlam 30 kg..moj brat szybko zareagowal powiedzial o tym rodzicom i oczywiscie oni jak to rodzice czemu nie powiedzialas i takie tam..gdy wszystko wracalo do normy i ja wrocilam do zycia bylam sama tzn bez faceta ale czulam sie szczesliwa jak male dziecko i tez nie wierzylam w zadna milosc gdy tylko kogos poznawalam balam sie by tylko reki nie podniosl nawet gdy sie wyglupial ale trafilam na takiego czlowieka ktory pomogl mi z tym wszystkim byl caly czas przy mnie pokazywal mi ze jestem dla niego ksiezniczka i na dzien dzisiejszy jestesmy zareczeni a w sierpniu bierzemy slub.. wiec glowa do gory tez myslalam ze nie zasluguje na taki zwiazek na takiego aniola ale wszystko sie zmienilo i czasami mysle ze to nagroda za cale cierpienie musisz sama uwierzyc w to ze bedzie dobrze musisz cieszyc sie zyciem i starac sie wymazac to z pamieci choc wiem ze to nie jest latwe ale naprawde mija
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Znam taką parę.. Moich rodziców
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
sub
-Mogli. - Chwila zamyślenia. - Wiesz, bardzo. Nawet na deszczu mokli razem. Tak się kochali." ______ ulubione cos: trzymanie cie za reke, chociaz nie wiesz, ze to robie. Edytowane przez Anna Es Czas edycji: 2009-06-05 o 13:44 |
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Byłam kiedyś w toksycznym związku,który mnie na koniec wyniszczył.Bedąc w tamtym związku,byłam ślepo zakochana ale naszczęście się rozstaliśmy,bo mnie zostawił,rozpaczałam
ale po 7 miesiącach od rozstania poznałam tż-ta,a w przyszłym roku będzie moim mężem.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w sumie juz okolo 2 lat po toksycznym zwiazku... Tak samo jak Ty na poczatku nie wierzylam w milosc, balam sie mezczyzn.. Bo myslalam, ze kazdy bije, zdradza, nie szanuje itp.... Ale znalazlam swoj ideal I jestem z nim strasznie szczesliwa ![]() Ale pamietaj nic od razu.. Czyli trzeba troszke "odchorowac" i napelnic sie nowymi uczuciami. 3mam kciuki za Ciebie i uwierz, ze czeka na Ciebie wielka, szczecliwa milosc
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dokladnie trzeba znow uwierzyc najpierw w sama siebie ze jest sie wartosciowa osoba a potem zaczac wierzyc innym pamietaj ze najwiecej pracy musisz poswiecic na siebie sama by stanac na nogi i by co dnia budzic sie ze swiadomoscia ze nie kazdy czlowiek wkoncu jest taki sam.jedyny minus tego ze potrzeba naprawde troszke czasu ale spokojnie zobaczysz nawet sie nie obejrzysz a minie bardzo szybko,fakt sama po sobie wiem ze trzeba sie uczyc wszystkiego od poczatku by komus zaufac by sie nie bac ale wierz mi ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej by tylko nie ogladac sie za siebie
3 mam kciuki wierze ze sie uda
|
|
#8 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A ile minęło od zakończenia tamtego związku? Daj sobie trochę czasu, żeby dojść do siebie. Wiele jest kobiet które po toksycznych związkach znalazły miłość, jest też pewnie wiele takich, które władowały się w kolejny toksyczny związek.
Dlatego poświęć trochę czasu na przeanalizowanie tego wszystkiego, swoich emocji, swojego postępowania w związku, zastanów się nad tym co akceptujesz a czego nie (albo nie powinnaś), nad przyczynami tkwienia w takim związku - po prostu postaraj się wyciągnąć z tego doświadczenia maksymalnie wiele wniosków dla siebie, żeby w przyszłości wiedzieć czym się kierować, a czego unikać. Na jakie zachowania uważać, jakie cechy w facecie powinny zaniepokoić. To ważne, żeby nie powtarzać schematu. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny. U mnie minęło już też dużo czasu, ponad 2 lata a jednak każdy związek w który "staram się" wejść jest wielkim niewypałem i to chyba z mojej winy. Nie wiem czy jeszcze mam serce. Dobrze wiedzieć, że komuś się udało.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie potrzeba czasu
musisz przeanalizowac swoje zachowanie, pobyć trochę sama na tyle, zebys miała pewnosc, ze nawet w pojedynkę mozesz byc szczęśliwa i dasz sobie radę --> przeważnie to zatrzymuje kobiety przed odejsciem od kata, ten strach przed samotnością, przed odrzuceniem... Ja niestety przeszlam z jednego złego związku w drugi, źle się stało, teraz trochę żaluję... ale miło się czyta takei historie jak wasze, ze w koncu znalazłyście kogoś NORMALNEGO!!! super wątek hihi dają mi nadzieję takie posty
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie jestem nieco ponad miesiąc od zakonczenia związku, ktory nie dawal mi szczęscia wrecz przeciwnie smutek i gorycz ( trwalo to 2 lata) klasycznie ludzilam się ,że bedzie lepiej, że on się zmieni, że wszystko będzie kolorowe... Nie dalam rady. Facet udawal kogoś kim nie jest. 3 dni poplakalam, a teraz czuje się oczyszczona , szczęsliwa
. Wierze, ze dopiero prawdziwa milosc na mnie czeka )). Dopiero uśmiechnę się do tego jedynego i z pelną odpowiedzialnością powiem "kocham". Ja w to wierze mimo wszystko . Nie trać wiary.
Edytowane przez bubus900 Czas edycji: 2009-06-05 o 13:34 |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie ze masz serce !!i to z podwojnie mocna mocą bo nie jeden czlowiek by sobie z tym nie poradzil bo przez to niszczy sie psychika.Twoje serce potrzebuje teraz czasu dla samej siebie wyciagnij wnioski i staraj sie nigdy wiecej nie pozwalac na takie traktowanie ja duzo sie nauczylam bardzo wiele zrozumialam do tego stopnia ze nikomu nie pozwalam nawet glosu na siebie podniesc.Masz ogromne serce ze sobie poradzilas z tym wszystkim jestes wielkim czlowiekiem a takich ludzi sie ceni ja czesto do dzis slysze od znnajomych slowa podziwu za to ze dalam rade..jedynym czlowiekiem ktory nie ma serca to ten drań ja po swoich doswiadczeniach takiego kogos nawet czlowiekiem nie jestem w stanie nazwac bo nie zasluguje na takie miano.Bedzie dobrze poznasz czlowieka ktory wynagrodzi Ci krzywdy jakich doswiaczylas po pewnym czasie sama sie przekonasz i uwierzysz ponownie ze nie kazdy jest takim draniem..Moja rada z wlasnych przezyc baw sie i jak najwiecej poswiecaj sobie by stanac na nozki i czuc sie jak ksiezniczka
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale czuję się jak "królowa śniegu". Bronię się przed zaangażowaniem, mimo, że w środku czuję się bardzo samotna, bo nie pamiętam co to znaczy przytulić się do kogoś, kto mnie kocha, A JA JEGO. Myślałam, że to nic nie da, ale czytam i naprawdę mi lepiej.
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mogę się spokojnie podpisać pod tym wątkiem
![]() Mój ex był moim pierwszym chłopakiem.Początkowo było cudownie ale później zaczęły się schody:ciągłe kłótnie,zamiast wracać szczęśliwa ze spotkań wracałam załamana.Już po 2 miesiącach chciałam zakończyć ten związek ale brakowało mi siły.Bałam się że jak z nim zerwę to zostanę sama i nikogo nie znajdę a poza tym po cichu liczyłam że on się zmieni.Niestety zmian nie było-w końcu nie wytrzymałam i po 4 miesiącach zerwałam... Teraz mam wspaniałego TŻta.Jesteśmy razem 4 miesiące i ... ani razu się nie pokłóciliśmy Nawet małej wymainy zdań Żadnych pretensji,żadnych rozkazów tak jak to było w poprzednim związku.
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podpisuje się rękami nogami i rzęsami ŻE TAK!! Po toksycznym zwiazku, po którym nie mogłam patrzeć w lustro poznałam moje Kochanie.. I jestem tak zakochana, że jak mam sie z nim widzieć, to piszczę z radości. ![]() A z ex prześyłam prawdziwy koszmar. Dasz radę!
|
|
|
#17 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozstałam się z moim TŻ po dwóch latach chorego związku- pełnego chorej zazdrosci, nieufnosci, klotni, rozstan, powrotow. Tyle razy chciałam z tym skończyc i nie mogłam bo bałam się , że zostanę sama, że nikt mnie nie zeche, że nikomu nie będę potrafiła się tak oddac psychicznie jak jemu.. był jedyną osobą której mogłam zaufac w pełni, powiedziec wszystko.. i w końcu kiedy nazwał mnie szmatą powiedziałam DOSC. Rozstalismy się, przepraszal.. ale powiedziałam NIE po raz kolejny i tym razem mam nadzieję ostatni. Nie potrafię się teraz zaangażowac w związek, boję się, że zaufam komus a ten ktoś mnie zawiedzie, nie dopuszczam do siebie facetów blisko i wszystkich trzymam na dystans. mam nadzieję, że kiedyś przejdzie
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

ale po 7 miesiącach od rozstania poznałam tż-ta,a w przyszłym roku będzie moim mężem.

. Nie trać wiary.