|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak zrobić malutki loopik?
witam!jak zrobić bardzo malutki loopik,bo szczypcami okrągłymi wychodzi trochę duży a chciałabym zakończyć kolczyk tak aby loopik był najmniej widoczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak zrobić malutki loopik?
musisz zmienic szczypce na takie ktore maja mniejsze koncowki - inaczej sie nie da
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Albo zastąpić drut szpilkami z kulka albo talerzykiem na końcu.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja robię wtedy taki loopik do połowy, tzn. Jak najmniejszy na samym końcu szczypiec ale go nie domykam. Później szczypcami płaskimi go domykam ale od strony tego niedomknięcia. wtedy powstaje taka końcówka gdzie te dwie złączone części druta się łączą i wchodzą w dziurkę koralika a ta końcówka lekko wystaje poza koralik. Nie wiem czy coś można zrozumieć z tego co napisałam
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że wystarczą dobre szczypce i loopy wychodzą malutkie. Mam takie, którymi można zrobić naprawdę pikusie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Aa bo Tobie chodzi o wykończenie np dołu kolczyka? No to można zrobić pseudoszpilkę (choć oczywiście szpilka wygląda lepiej). Jak poprzedniczka nawijam do połowy, potem zginam, zgniatam i jeszcze przycinam tak, zeby na końcu było tylko trochę zaginki. Trzeba uważać, żeby ta końcówka nie była pokiereszowana, nie była za duża i często mi się zdarza zgnieść za bardzo tak, że koralik spadał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za porady.Udało się zrobić sposobem "hanka2501"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Fajnie, że mogłam się przydać i, że już zaczynam udzielać rad i nawet inni z nich korzystają.
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Aoirghe;12664898]A ja myślę, że wystarczą dobre szczypce i loopy wychodzą malutkie. Mam takie, którymi można zrobić naprawdę pikusie
![]() ![]() Kochana Aoirghe ja mam do Ciebie pytanie co to za cudne szczypce? gdzie je kupiłaś i może mogłabyś coś zdradzić na ich temat? ;-) pozdrawiam serdecznie
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja tez mam takie szczypce i kupilam je w brikomarche czy jak to sie tam pisze za 10zl. sa jak normalne tylko na koncu maja jeszcze takie kilkumilimetrowe wezsze stozki idealne do mniejszych lopow. super jakosci nie sa, bo troche sie zaczely wiginac, ale poki co nie przeszkadza mi to zbytnio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.