|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Dziwy nad dziwami :)
Dziewczęta jest problem end aj nid jor help
![]() Już wyjaśniam w czym rzecz - Jakiś czas temu kupiłam sobie na allego Intense Seal IBD - mialam z nim przeboje juz od poczatku, bo na przesylke czekalam prawie 4 tygodnie, dlatego pomyslalam,że moze jest po prostu felerny i to wszystko jego wina..Ale jednak nie ![]() Otóż po wyjęciu z lampy na jego powierzchni tworzyły sie..."wylewy". Dosłownie bąbelki, jakby lawy ![]() Ktoraś z klientek dobrze to określiła, ze wygladał jakby się zagotował. Początkowo myslalam ,ze to jakies paproszki ale sytuacja powtarzala się za kazdym razem - co wczesniej nigdy sie nie zdarzało. Wkurzylam sie wiec na dziadostwo i zamowilam activ, z ktorego wczesniej bylam zadowolona. I co sie okazuje? Takie same "wykwity" !! ![]() Przypomnialam sobie, że chwile wczesniej wymienialam w obu lampach ( tunelowa i połotwarta) żarówki... Co jednak ciekawe, po włożeniu ręki do lampy "małej" wszystko utwardza się absolutnie normalnie. Tylko przy tunelowej dzieją się takie rzeczy ( dodam ,ze jedynie przy glossie - inne żele sprawują się bez zarzutu). Co to moze byc?!?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziwy nad dziwami :)
![]() ![]() A tak serio to nie mam zielonego pojęcia ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, wiesz Paula, moznea jedynie dywagowac, jezeli masz kogos w Krkau znajomego z taka sama lampa tunelowa, ale z innymi żarówkami, moze tam sprawdź co sie dzieje.
Nta bene, teraz w lecie i moja lampa pokazuje swoje humory ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam Intense i u mnie wszystko jest ok
![]() ![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Pruncia BOOOSKIIIIIIII AWATAR !!!!!!!!!!
![]() No ale dziewczyny z żelem Active też się tak działo wiec to chyba nie kwestia oddziaływania Intense - lampa. A u mnie upałów jeszcze nie ma - żeliki mają normalną konsystencję, nic się nie dzieje... ![]() Zresztą co by się mogło stać lampie...? Spróbuję zrobić w najbliższym czasie eksperyment z lampą w salonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hm, mnie się takie robił (jeśli dobrze sobie wobraziłam
![]() Ciężko cięjednak o to podejrzewać ![]() a może lampa woli więcej żelu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Paula, pytanie za 1000 punktów- pracowałas wczesniej na Intense Seal IBD ? Bo jezeli go nie obłaskawisz, to humorzasty z niego gośc
![]()
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
ALBERTYNKO ALE Z KOCHANYM MOIM ACTIVEM też tak się zaczęło dziać ![]() ![]() I napewno nie daję za mało, bo przetestowałam rozne kombinacje - dawałam duzo, mało , średnio, mnostwo że aż sciekało. I efekt ten sam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a może lampa padła, jest za ciepło pod nią i żel się naprawdę gotuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
No ale jakby padła to by chyba było pod nią zimno.....?
Buuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
NIeeeeeeeeeeeeeeee, nie mogła paaaaaść
![]() NIe planowałam nowej przed wakacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Paula a może na chwilkę wyciągać łapki i znowu je włożyć ( tak jak przy piekącym żelu ) -
![]() ![]() ![]() ![]() W tej sytuacji nie winiłabym jednak żeli, bo skoro na różnych markach objawy sę te same .... skupiłabym się chyba na lampie albo sile nadprzyrodzonej ![]() ![]() Napisz co i jak ? Uporałaś się już z tym ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Próbowałam Monisiu !!
![]() Robiłam jak przy delikatnych łapkach na zasadzie " włóż - wyjmij" i efekt był ten sam. W tym momencie robie tak, że zamrażam zel w lampie otwartej po czym wstępnie utwardzone rączki ładuję do dużej. I jest OK. Ale lampy też bym nie winiła - bo już ponad rok dzielnie mi słuzy i takich problemow nie bylo. Zaczelo sie po wymianie żarówek - ale co do jasnej ciasnej moze być nie tak z głupimi żarówkami?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A może to te żarówki właśnie ? Ale przecież żarówka to żarówka chodzi w sumie tylko o Watty. Chociaż czasami producent lamp zaleca swoje żarówki, za inne nie daje gwarancji. A czy te nowe żarówki są tej samej firmy co poprzednie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Hmmm.... wczesniej wymienialam zarowki tylko raz..i chyba w Activie kupiłam. Albo w EF. Nie pamietam...
![]() Natomiast teraz...UWAGA , KILKA OSOB NIECH WYGODNIE SIADZIE ![]() Oczywiscie nie poszlam osobiscie bo wtedy bylabym pewna ,ze dostane jakiś szajs - tak więc wyslalam mojego wielbłąda. ![]() No i kurde tak czy tak lipa ;/ Obiecałam sobie,że nic wiecej tam nie kupie bo wiele razy sie naciełam ale myslalam ,ze żarowka to żarówka. Moze być najwyżej rozbita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Paula a powiedz mi czemu szjas dostawalas, bo ja sie tam zaopatruje, czyzbym nie wiedziala o czyms?
![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Paula a powiedz mi czemu szajs dostawałaś, bo ja sie tam zaopatruje, czyżbym miała uważać?
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Paula - dobrze , że siedziałam i mocno się trzymałam poręczy ....
![]() Że tak powiem sprawa się wyjaśniła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
hmm dziwna sprawa, może za gorąco świeciły? (Agoosia wciąż obstawia swoje ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Aaa to bardzo długa historia.... ![]() Cytat:
Cholera to wie ![]() Cytat:
![]() Przecież nie wcisnełam ich za mocno ![]() I napięcia w gniazdku też nie zwiększałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
ja nic nie wiem
![]() ![]() kurcze, z tego, co wiem beautica ma jakieś żarówki na "s" a one podobno dobre..? a próbowałaś zamienić w lampach żarówki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Tyle,ze ta gotujaca się lampa ma 4 żarówki
![]() Więc może gdybym jedną przełożyła do lampki pojedynczej, mogłoby się okazać ,że jedna grzeje normalnie - a w sumie one tak porzadnie smażą ![]() Ale moze faktycznie sprobuje - choc nie lubie tam przy gwincikach majstrować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
tylko nie złam, bo będę się czuła winna
![]() kurka wodna, mocno mnie temat zaciekawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
![]() ![]() Próbowałam Wam zrobić fotki tych bąbli ale niestety na zdjeciu zupełnie ich nie widać... A niektóre wykwity miewają nawet po 3 mm wysokości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Omg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.