|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINANTY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY- Boziu, co to jest?!
Hej Dziewczyny, mam straszny problem z tematem podanym powyżej. Nie mam zielonego pojecia, o co chodzi w tym zagadnienu. Jest ono potrzebne mojej mamie, zapisała się na taki kurs księgowości i musi opracować taki temat.
Wiem, że jest wśród nas wiele studentek, może akurat któraś z Was wie, o co w tym chodzi? Będę bardzo wdzięczna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINATYWY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY- Boziu, co to jest?!
a możesz zdradzić gdzie to organizują takie kursy księgowości gdzie trzeba opracowywac takie tematy????
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINATYWY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY- Boziu, co to jest?!
To jest taka dwuletnia szkoła policealna i mają tam statystykę jako przedmot przez pół roku. To ma być praca na koniec semestru, a po tym mają jeszcze egzaminy. W sumie to bardziej rachunkowość niż ksiegowość.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pytam bo ja też chodze na kurs księgowości, na studiach miałam rachunkowość i statystyke ale nikt nie stawiał przed nami tak dziwnie sfromułowanych tematów.
![]() jesteś pewna że dobrze masz zanotowaną treść tematu??
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Re: CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINANTY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY- Boziu, co to jest?!
No tak... w temacie jest determinanty,a nie determinatywy...
Ale to nie zmienia faktu, że nadal nie wiem, czego szukać. Kiedy wstukuję hasło charakterystyki ludnościowe w Google, wyskakują mi raporty GUS-u w formie tabel, a to nie o to chodzi ![]() A facet prowadzący przedmiot dał mamie kartkę z wydrukowanym już przez siebie tematem.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINANTY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY- Boziu, co to jest?!
oki, to ma być opisówka?? czym zajmowali się do tej pory na zajęciach???
moim zdaniem chodzi o charakterystyke ludności - właśnie te tabelki - średnia wieku, wykształcenie, miejsce zamieszkania i wpływ tego na rozwój ekonomiczny porównaj np. rozwój dużego miasta - czym charakteryzują się ludzie i małej wsi - jacy są?? gdzie jest większy postęp bardziej się rozwija i dlaczego??
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci dziękuję, dobra kobieto
![]() ![]() W takim razie już wiem od czego zacząć (tak, praca ma być opisowa).
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() pozdrawiam i życzę miłego tworzenia ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie , ze chodzi tu o wyznaczenie grup ludzi , ktore dotycza wieku, wyksztalcenia, etc i czynnikow/ wyznacznikow, ktore /w tych grupach/ wplywaja na rozwoj ekonomiczny. Tzn wydaje mi sie chodzi tu tez o ich potrzeby w zaleznosci wlasnie od wieku, wyksztalcenia, miejsca zamieszkania.
Nie jestem pewna, bo zajec ze statystyki nigdy nie lubilam, a wszystkie materialy mam u mamy. Moze byc tak, ze ale zinterpretowalam zagadnienie, za co z gory przepraszam, aczkolwiek wydaje mi sie , ze mniej wiecej o to chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() No ale do rzeczy.. CHARAKTERYSTYKI LUDNOŚCIOWE I ICH DETERMINANTY NA ROZWÓJ EKONOMICZNY. Dziewczyny dobrze Ci podpowiadaja..musisz wybrac sobie kilka cech demograficznych ludnosci np wiek, płec i wykształcenie i na podstawie tych cech, wykorzystujac dostepne analizy np Gusu ale nie tylko( jakis czas temu dostepny był w necie raport Diagnoza 2003 - kopalnia wiedzy) sprobowac okreslic, jak te cechy sa skorelowane( czy sie w jakis sposob wiaza, czy jedna cecha powoduje poprawe lub pogorszenie sytuacji ekonomicznej czy kilka) i czy w ogole sa skorelowane z rozwojem ekonomicznym, czyli krotko mowiac: czy wpływaja na bogacenie sie lub ubozenie danej grupy ludzi. Marilyn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
O potrzeby to chyba nie
![]() ![]() Poza tym tak sobie myśle, ze osoba, ktora taki temat zadała nie powinna napisac "rozwoj" tylko"sytuacja" bo rozwoj sugeruje, ze zmiany sa pozytywne...no chyba, ze własnie chodzi tylko o te cechy ludnosci, ktore powoduja ze im sie 'polepsza' mowiac wprost ![]() Pozdr Marilyn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, jesteście wielkie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.