2009-06-05, 16:00
|
|
Rozeznanie
|
E-glosowanie !!! A wy glosujecie???
Witam wsszystkie zainteresowane Ostatnio dowiedzialam sie ,ze jest mozliwosc brania udzialu w wyborach bez koniecznosci wychodzenia z domu. Mianowicie chodzi o pierwsze w Polsce e-glosowanie. Pomyslodawca tego projektu jest stowarzyszenie " Polska mlodych" zalozone przez grupe ambitnych i mlodych polakow -studentow. Pomysl zostal zaakceptowany i wcielony w zycie . Glosowanie mialo sie odbyc wczoraj , a zeby wziac w nim udzial nalezalo sie zarejestrowac na stronie e-glosowania i poczekac az emailem zostana dostarczone karty wyborcze. Jednak w dniu wczorajszym wiekszosc zarejestrowanych nie otrzymala linku do kart wyborczych poniewaz systemy elektroniczne uznaly te emaile za spam. Glosowanie zostalo wiec przelozone na przyszla srode, Osobiscie uwazam ,ze to wszytsko ma sens. Interesuje mnie sytuacja polityczna naszego kraju , a raczej nasza przyszlosc , a jesli nie nasza to naszych dzieci. Faktem jest ,ze nie zawsze mozna liczyc na obiecanki politykow ,ale wierze w ludzi i w to ,ze wkoncu trafi sie ktos kto zaslozy na pewne stanowiska i bedzie w stanie podzwignac ciezar. Jeden glos moze niewiele zmienia ,ale gdy jest ich wiecej .... Jestem za granica i dla mnie jest to fajne rozwiazanie. Zastanawiam sie jakie sa wasze opinie na ten temat???
|
|