|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pracownik biurowy
Cześć wszystkim!
![]() Zamierzam po liceum pójść do szkoły policealnej. Przeglądając oferty, natknęłam się na zawód: technik prac biurowych. Nawet brzmi nieźle, tylko nie wiem, co taka osoba w tym zawodzie dokładnie robi?? Czy jest zapotrzebowanie na takich pracowników?? Z góry dzięki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracownik biurowy
A nie ma ma tej stronie wyjaśnione co możesz robić po takim 'kierunku' ?
![]() Z tego co się orientuje na stronach niektórych szkół jest coś takiego Pozdrawiam,
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dla mnie to brzmi jak sekretarka
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A specjalnie dla Ciebie znalazłam to :
Zatrudnienie znajdziesz w każdej firmie, która potrzebuje pracowników kompetentnych w zakresie organizacji pracy biura, między innymi profesjonalnych sekretarek i asystentek. Możesz również zatrudnić się jako kierownik kadr. Technik praca biurowych wykonuje czynności administracyjne związane z utrzymaniem pomieszczeń, sprzętu, urządzeń w stanie zapewniającym prawidłową organizację i przebieg pracy w biurze, wykorzystuje obowiązujące akty prawne, instrukcje, obsługuje maszyny techniki biurowej, takie jak: maszyny do pisania, maszyny liczące, telefony, faksy. Praca: Technik prac biurowych będzie mógł znaleźć zatrudnienie we wszystkich podmiotach gospodarczych bez względu na formę organizacyjną czy własnościową, w różnych komórkach organizacyjnych tych podmiotów. ..iiii kilka linków : http://www.profesja.edu.pl/index.php?ids=429&plan=1 http://www.apedukacja.pl/prace_biurowe,170.html jeśli będą Ci potrzebne ;]
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Nie warto iśc na to (tzn. ja tak uważam), własciwie nic Cie nie nauczy taki kierunek. Tzn. nic więcej co 19-letnia osoba po szkole średniej i tak by nie umiała. Ja pracuje obecnie jako "pracownik biurowy" i przydaje mi się tu tylko znajomość Office i obsługa drukarki
![]() Ale oczywiście zrobisz co bedziesz chciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.