|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Soczki w ciąży
Witajcie kobitki!
![]() Jestem w 11 tygodniu ciąży, i codziennie pije soczki, akurat ja wybrałam Marwit marchewkowe. Natomiast czy aby na pewno picie takich soczków sprzyja zdrowiu Naszych przyszlych maluchów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczki w ciąży
Soki na pewno są lepsze niż np. jakaś oranżada czy inne napoje gazowane, ale nie ma co przesadzać, jeśli lubisz to pij ale z umiarem - myślę, że ok 250 ml dziennie będzie tak w sam raz. Najlepsza jest woda mineralna niegazowana i to zarówno w ciąży jak i w okresie karmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Te bez dodatku cukru na pewno sa zdrowe..a najlepiej te świeże jednodniowe...
Pzatym polecam pić conajmiej 1,5 l wody niegazowanej w ciazy jak i po..
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
sok z marchewki t tylko z umiarem bo powoduja zatwardzenia
ja pije takie soczki wyciskane ze swiezych owocow
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sok z marchwi - zdrowy. W ilości 1 szklanki na dzień.
W ciąży uważamy z witaminą A! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja codzień tankuję małego kubusia i czuję się naprawdę dobrze. Wody niestety nie lubię. Muszę czymś zasładzać. I generalnie to trudno mi sobie wyobrazić wlanie w siebie tych zalecanych 2 litrów płynów w dawce dziennej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Figurko gratuluje! Ja tez jestem w 11tyg ciąży i też lubie soczki marchewkowe chociaż od wczoraj wła snie przerzuciłam sie na wode mineralna bo najzdrowsza
![]() ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() bandziorka007 11 tydzień to bedzie Nam razniej ![]() a jak tam Twoj brzusio? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, mój brzuszek tez jest spory... czasem zastanawiam sie czy to wzdecie czy juz taki urósł bo jego wielkość sie zmienia choc malutki juz nie jest. Wiadomo po jedzonku mam brzuszek "6 miesieczny"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2009-11-21 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
witam aa z tymi soczkami to tez niema co przesadzac ja wam powiem że wiecej teraz pijam herbatek niz soczków. Wole sobie zjeśc świeże owoce to prawie to samo co sok
![]()
![]() |
#11 |
BAN stały
|
przyłaczam sie do gratulacji...i zgodze sie z kropka75, trzeba uwazac zeby z wit. a nie przesadzic, a co do kubusiow itp. radzilabym uwazac gdyz ja uslyszalam od lekarza ze to swinstwo jest i rzeczywiscie owoc lepszy
![]() co do wody to w pewnym momencie ciazy (ok7 mies.) zaczelam pochlaniac takie ilosci wody ze zgrzewka 1,5 litrowej wody znikala w jakies 4/5 dni...to normalne?? ale lepsza woda niz kubus...o albo kompociki polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Kasiuch 1,5 l wody to ja wypijam w jeden dzien. Zalecenia lekarzy sa takie zeby pic jeszcze wiecej niz przed ciaza bo to dobrze wplywa na ukrwienie macicy, w sumie okolo 2 l plynow dziennie
![]()
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
soki marchwiowe polecam ale z umiarem bo ci sie przebarwi skora od karotenu i znam przypadki jak dzidzia urodzila sie jak z bahama
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.