![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosze Pomóżcie!!
Byłem u kosmetyczki na oczyszczniu i chce sie dowiedziec jak moge zakryc pozostałosci po zabiegu na 1 wrzesnia jesli mi nie zejda ??? Pamietajcie jestem chłopakiem a nie dziewczyna POMóżCIE!!
Edytowane przez lukasycow Czas edycji: 2005-08-28 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prosze PomÓŻcie!!
lukasycow, błagam, popraw ten błąd w tytule i w tekście bo aż razi po oczach!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze Pomuszcie!!
skóra po oczyszczaniu zaczerwieniona jest przez kilka dni (3-4), później wszytsko jest ok-przynajmniej w znanych mi przypadkach. jak nie zejdzie to zainwestuj w podkład i puder :P:P
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wybacz, ale w słownik ortograficzny też byś mógł zainwestować
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
dolacze sie. w slownik faktycznie. tu i tak czesto zdazaja sie dziewczynom bledy. da sie wybaczyc. ale takie byki w temacie watku............
a co do rady to moze kup jakis korektor i na pojedyncze zaczerwienienia zaaplikuj. tylko koniecznie antybakteryjny. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
lukasycow: Nie panikuj
![]() Ja u kosmetyczki na oczyszczaniu byłam w piątek i dziś już nie mam zaczerwienień. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Do 1 września czerwone ślady powinny zniknąć ![]() Daj skórze oddychać, troszcz się o nią (czyt: nie drap, nie kombinuj) a ona Ci się odwdzięczy ![]() Możesz też uzyć dobrego antybakteryjnego kremu punktowego. Polecam La Roche Effaclar AI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nuitari mam do Ciebie pytanie :
1) w jakim czasie zejda mi te krostki które mi wycisneła??? 2) Od kiedy mam uzywac jakisc kremów itd.. ??? A jesli to jakie zeby jak najszybciej zeszły?? Czekam na odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam - większość osób odradzała Ci oczyszczanie u kosmetyczki - bo nie ma gwarancji że blizny zejdą... Skoro nie słuchasz to po co sie udzielać? :jezyk:
Korektor i puder beda widoczne bo nie masz wprawy w nakladaniu takich mazidel, pozostaje czekac az zejdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
JAk wiecie jutro jest poczatek szkoły i mam na twarzy kilka krostek jak moge je zakryc macie jakisc fajny krem lub cos?? Pamietajcie jestem chłopakiem !!
a czu moge isc do solarium jesli w sobote byłem na oczyszczaniu sery ?? , PROSZE POMÓZCIE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prosze Pomózcie
Możesz kupić sobie jakiś korektor, to najpewniejsze rozwiązanie. Tylko pamiętaj, że to cudo trzeba nakładać w małych ilościach , bo inaczej wszystko widać. Mogę ci polecić Excipial pigmentcreme (dost. w aptekach), taki korektor dla tradzikowców nie zapychający porów i naprawde dobrze korygujący. Dostępny jest w 2 odcieniach, jasnym i ciemnym, kosztuje ok 17-18zł ale się opłaca, bo naprawde na długo wystarcza (tubka 20ml).
Możesz też sobie zrobić w tych miejscach okład z rumianku, może coś pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
prosze o porade
Prosze o porade,mam cere mieszana w sterie T zaskorniki i od czasu do czasu pojawia sie jakas krosta;/Policzki mam suche,czasem sie czerwienie ale uzywam sporo wody termalnej i jest coraz lepiej.Od jakis 2 miesiecy uzywak Efeklar K na noc,widze poprawe skora sie wygladzila itd.Ale chcialabym jeszcze pozbyc sie zaskornikow i troszke wiecej ja wygladzic w strefie T.I tu moje pytanie czy moge zaczac uzywac Podwojnego Peelingu z garniera na strefe T jesli stosuje Efeklar??Bardzo prosze o odpowiedz.Z goryy dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o porade
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedz.Z tego co sie orietuje 2 faze peelingu(ta wodnista)ziostawia sie na noc;]Mam jeszcze malutnie pytanie czy moge uzyc tego peelingu na cala twarz czy lepiej nieryzykowac i tylko na strefe T.Dodam ze Efeklar uzywam na cala buzie i nic sie niedzieje,stosuje filtry i wode termalna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mozesz na cała twarz jak najbardziej z tym ze ma on kwas glikolowy a kwasy AHA nie są polecane przy teleangiektazjach, jesli nie masz problemów z naczynkami mozesz go uzyc na całą twarz, podaję wątek przydatny
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...eling+garniera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak mozna usunac czarne kropeczki na twarzy tzw. wagry???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Prosze o porade
wyszukiwarką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
skorzystaj z wyszukiwarki. A na razie przychodzi mi do głowy tylko jakaś maść z kwasami AHA. mi w każdym razie pomogła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Radzę poczytać wątki na biochemii kosmetycznej, to może zająć trochę czasu ale na pewno znajdziesz wśród kosmetyków tam omawianych coś dla swojej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
nie tylko na biochemii, kwas azelainowy- acne derm, nadtlenek benzoilu- benzacne, kwas BHA effaklar k , serum specjalistyczne barwy, retinoidy - differin (wątek differin mam dosyc)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jestesm w trakcie stosowania peelingu,z efekto jestesm zadowolona i to nawet bardzo;];]Ale mam pytanko jak dlugo nalezy stosowac owy peeling;];]Stosuje go 3 razy w tyg.ale to konca opakowania to bedzie chyba z pol roku;];]Moje pytane jak dlugo??;];] Z gory dziekuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
a nie pali Cie ani nic skóra? na dzien oczywsicie sie filtrujesz , jak wspomniałam co?
![]() proponuje teraz zmniejszyc czestotliwosc, raz w tyg wytarczy! jak długo , moesz go stosowac raz na tydzien cały czas praktycznie , latem wiosna zmiejszyc czestotliwisc albo w oglole go odstawic Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Racja;];]Teraz dopiero przeczytalam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
bo moze powodowac wysyp , nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
prosze o pomoc!!!!
znacie cos na poparzenia pokrzywa bo wpadlam w pokrzywy i cale cialo mnie boli???ratunku
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: prosze o pomoc!!!!
Nie nam jakiegoś sprawdzonego w 100% sposobu, ale ja jak mam problem tego typu co Twój to spryskuje poparzone miejsca wodą termalą.To działa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o pomoc!!!!
pollecam panthenol w piance czy spayu ukoi i skore woda termalna przy niewielkiem pieczeniu
a gdzi epokrzywy o tej porze roku znalazlas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
prosze pomocy dla mojej zmeczonej twarzy :(:(
Witam jestem po 30-tce...szukam tu na forum kosmetyków dla siebie..recnzje mi nie pomogły podjąć decyzji
![]() ![]() prosze podpowiedzcie co kupic dla sowojej zmeczonej cery i cieni pod oczami?? Pojawiaja sie pierwsze zmarczki pod oczami ![]() Jestem ostatnio bardzo zmeczona.Mam cere wrazliwa... pomocy -moja kosmetyczka nawet nie potrafi mi doradzic ![]() bede wdzieczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze pomocy dla mojej zmeczonej twarzy :(:(
moze powinnas pomyslec o zluszczaniu kwasami?
a na codzien zmeczenie mozesz przytuszowac odpowiednim makijazem. Jasny korektor pod oczy, podklad rozswietlajacy(polecam recover rimmel za 20kilka zlotych moze wyczarowac fajny efekt-jak na srednio-niska polke jest niezly) zaleca sie tez przy zmeczonej cerze uzywac rozswietlacza oraz podkreslac luk brwiowy jasnorozowym perlowym cieniem. Czasem jak mam wrazenie zmeczonej buzi pomaga make up fajna fryzurka i zmiana w kolorystyce ubran ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Kosmetyczki zazwyczaj wiedzą, jak zaradzić, zwłaszcza gdy chodzi o klasykę tematu
![]() soki przecierowe każdego dnia jogurty naturalne woda mineralna sen powietrze (spacery, biegi) kremy rozświetlające (w drogeriach jest ich naprawdę sporo) korektor rozświetlający (Vipera) podkład Rimmel Recover magnez (np. magne6)
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
popieram , - odsiwezenie kwasami , inne złuszczajace np mikrodermabrazja, kuracja witamina c - jest swietna.
np diacneal jako krem na noc co 2 - 3 dni, polaczenie AHA i retinaldehydu(nie mozesz miec teleangiektacji) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.