|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
włóczykije, podróżniczki, ciekawe świata (:
Ciekawa kultura ? Niecodzienne zwyczaje? wydarzenie, którego byłaś/eś świadkiem i które wywołało Twoje zdziwienie, a wynikało z kultury danego kraju?
Opowiedz o tym tutaj! ![]() nie zaprzeczę, interesują mnie zaskakujące ciekawostki, częściowo też zainspirowałam się stroną, na którą trafiłam przypadkowo, a mianowicie : "Czego lepiej nie robić na urlopie"? ![]() w Japonii przykładowo nie powinno się zostawiać napiwków ;] w Kenii nie należy nawiązywać bliskich kontaktów z dziećmi oraz robić im zdjęć, na Malediwach nawet jeśli znajdziemy piękną muszlę - nie możemy jej zabrać. Możemy je kupować tylko oficjalnie w sklepach. o zwyczajach dotyczących ubioru wspominać chyba nie trzeba ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: włóczykije, podróżniczki, ciekawe świata (:
ze słowackiego kilka słów-pułapek
-puszki-karabin-więc na graincy nie powinno się mówić że przewozimy puszki ![]() -zachod-toaleta-nie mówmy że urodziliśmy się na Zachodzie bo zrozumieją coś innego ![]() -frajer-chłopak-czyli mój frajer to mój chłopak ![]() tyle mi się przypomniało ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.