![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
CENY w ciucholandach.. Jak jest u was??
Ile zazwyczaj kosztują ciuchy w waszych ulubionych lumpeksach?? Jeśli na wage to podajcie cene za kg.
Dlaczego się pytam? Ostatnio pomyslałam,że poszperam sobie trochę.Owszem znalazłam rzeczy nietuzinkowe, nawet firmowe, ale (już nawet nie mówie teraz o tych firmowych!) przeważnie rzeczy w moim mieście kosztują 15-20 zł, a nawet spotkałam się dziś z cenami (za zwykłe rzeczy typu bluzeczka) 30-35. Stwierdziłam,że wole dopłacić i mam nowe.I na dodatek wszystko jest na sztuki.czemu lumpeksy na wagę są likwidowane??Nie wiem od czego to zależy, może że w moim mieście nie ma aż takiej konkurencji wśró tych sklepów.. Marze o tym by trafić do takiego sklepu, z którego nie mogłabym wyjść,bo co chwile znajdowałabym coś nowego.A jak już bym z niego wyszła to z pełną reklamówką ciuchów i niezrujnowaną kieszenią.... ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: CENY w ciucholandach.. Jak jest u was??
Cos w tym jest! Jeszcze kilka miesiecy temu potrafilam kupic ok 10 rzeczy a zaplacic za nie nie wiecej niz 30 zl, a teraz... Zwykla koszulka kosztuje ponad 10 zl. Jestem z Olsztyna i mowie jak jest na przykladzie tego miasta. Znam tylko dwa lumpeksy w ktorych odziez jest na wage, w tym tylko jeden godny uwagi. W poniedzialki jest dostawa i za kg placi sie chyba 40 zl, kazdego kolejniego dnia mniej, a wydaje mi sie ze codziennie dorzucaja cos nowego. Dzis np placilam za kg 25 zl. Sek w tym ze wiekszosc ubrac ma juz ceny i trzeba na slowo wierzyc:/ W kazdym innym lumpeksie ceny narzucone z gory. Co fajniejsza rzecz to koszt okolo 30 zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestem z Warszawy.Jest tutaj masa różnych lumpeksów i nie moge wypowiedzieć się o wszystkich.
Ale tak: koło mnie jest kilka lumpeksów-żaden nie ma ubrań na wage.Ceny są różne.Jest jeden, pani urządziła go chyba na działce swojej, rzeczy nie są prasowane, czyszczone, wszystko jak leci z worków.Ceny sa minimalne 2-5 zł za sztuke. Następny-rzeczy czyste, poprasowane, nierzadko nowiutkie z metką.Tu ceny wyższe od 10 nawet 100 zł za płaszcz Myśle, że to zależy od tego ile pracy wkładają w te "ubrania" jak czyszczą, prasują to nie dziwie się, że ceny wyższe.No i jeszcze pewnie dużo zależy od tego skąd są te ciuchy. JA wole szczerze mówiąc wycenione ubrania.Bo to wiadomo z góry co i jak.A najbardziej mnie denerwuje jak nic nie jest wycenione i się trzeba pytac o cene bo wtedy ekspedientka mierzy od stóp do głow klienta i stwierdza ile jest skłonny dać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie szkoda,że tak jest...Ja rozerze się jeszcze po wszystkich lumpeksach u siebie,a jeśli tak będzie wszędzie to powiem ciucholandom NIE...
Z drugiej strony wiecie co?Dalej poszłam na ryneczek.. i tam ciuchy nowe były tańsze niż używane w tych sklepach.. Wiem,że to takie bazarowe itd bez porównania do niektórych perełek ale no.. trudno ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
u mnie np. bluzeczki na lato z krótkim rekawem albo na ramiączkach są po 5zł, kiedys kupiłam tez piękne materiałowe spodnie-kanty biodrówki za 10 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W Łodzi w mojej ulubionej Odziezy Sandynawkiej w dniu dostawy jest 45 zl za kg (to jest siec z sklepow wiec chyba w calej Polsce taka jest cena) Drugi lumpeks na wage, cena 40 zl za kg. W ciucholandach wycenionych ceny od 5 do 25 zl. Za rzeczy typu kurtki, plaszcze zdarza sie nawet do 100 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No nie, u mnie ciągle bardziej opłaca się kupowac w lumpksie niż w sklepach.
Byłam ostatnio w takiej mniejszej miejscowości w Wielkopolsce i ceny w sklepach normalnych były dużo wyższe niż te w lumpeksach(a same lumpeksy zaopatrzone dużo lepiej niż moje warszawskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
no a ja tam nie widziałam nic dla dorosłych w cenach 5 zł.No może jedynie- bluzeczka dużo przed pempek za 7 zł (heh miałam z niej zrobić sobie torebkę ale zrezygnowałam) to jedyna rzecz jaką widziałam w takich cenach..a i jakies majki i lajkry ok 7 zł...
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem.W ostatnim czasie wydałam ok 200 zł a kupiłam 4 pary spodni, 3 spódniczki, kurtke wiosenna, kilka rozpinanych sweterków, bluze,golf, tunike i z 9 czy 10 t-shirtów.Wątpie czy za taką cene bym kupiła tyle rzeczy w sklepie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
u mnie też jest wspomniana odzież skandynawska, ceny takie same. ale jest też kilka takich na wage, jak i wycenianych. i w jednym wycenianym sa głównie ubrania markowe, dużo z croopa. mogą mieć niedoszyty kawałek szwa czy coś a już zamiast 120 za sweterek dałam 20. więc opłaca się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
dodam, że są to ubrania nowe, z metkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Eh a umnie to różnie, jest jeden lumpek w którym jest mnóstwo ciuchów, można znaleźć naprawde fajne ciuszki w cenie 4 czy 6 zł (rzeczy są wycenione). Jest też drugi, faktycznie ciuchy sa fajne, ale bluzki w cenach 10 i w góre, raz trafilam na bluze, bardzo zniszczoną chociaz fajną ale cena: 15 zł!!! Ja kupuje w tym pierwszym bluzy w super stanie po 4 zł, paranoja;/
Ubolewam tylko nad tym że nie ma fajnych lumpkow z odzieża na wage... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
U slupsku, w skandynawskim w dzien dostawy jest 40 zl za kilogram
![]() W innych, 17,99/kg ciuszki z anglieskimi markami ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście są różne lumpeksy.
W jednych są rzeczy wycenione na wagę, ale do tych przestałam już zaglądać, smród i odór już od drzwi a jak widze te używane buty...bleh Są też lumpeksy gdzie są rzeczy wycenione, np za 20 parę złotych, ale ja jednak wolę dołożyć i kupić sobie coś nowego.
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam babcie krawcowa i tez mi szyje co chce ale co to ma wspolnego z chodzeniem do ciucholandow ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie dzisiaj wróciłam zniesmaczona z lumpka. Jest taki jeden, do niedawna jeden z moich ulubionych, bo zawsze wychodziłam stamtąd z pelną torbą i wydawałam coś około35-40 zeta. No i dzisiaj zajrzałam tam na chwilę, miałam niewiele w portfelu, bo 50 zł, ale w końcu to wizyta w lumpku a nie w D&G na Melrose Place :P
I co? I kupiłam dwie (2) bluzki, całkiem zwykłe (ceglasta dłuższa bluzka Next i pasiasta z rękawem dla mamy), ale ceny mnie dobiły, bo za te dwie (2) szmatki dalam ponad 30 zeta. Przesada. A, jeszcze widziałm dlugaśną bawełnianą podkoszulke z H&M, dosć już przechodzona tak na oko, wycenioną na 20 złotych!!! Kurde, to na wyprzedaży w H&M kupię za tą cenę takie dwie, w dodatku nowe. Wlaściciele lumpków z wycenionymi rzeczami zwietrzyli interes i to, że coraz mniej młodych, dbających o gust dziewczyn wstydzi się tam kupować. Ba, jest nawet moda na szpermile, więc korzystają z popytu. Ale z cenami przesadzają. Niech to nawet będzie uprane i wyprasowane, niech to sobie nawet wisi na wieszaku, pachnie i kusi - ok, to może podnieść cenę, ale o kilkaset procent? W końcu w hurcie wór ciuchów (już posortowanych, można zamówić lepsiejsze i na przykład tylko letnie, albo tylko same "s") kosztuje 10-30 zł. Wór. To ile tam jest takich podkoszulków czy bawełnianych bluzek? Duuuużo. Ech, wnerwiłam sie. Starzeję się czy co? Chyba zrezygnuję z lumpków wycenionych, albo tych, gdzie wlaściciele silą się na niewiadomo jak eleganki butki. Już wolę Dukata, bo tam nawet częsć wyceniona ma przyzwoite ceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wyobraź sobie, że do lumpeksów nie chodzą tylko ci, którzy muszą· Wyobraź sobie, że niektóre sukienki szyte na zamówienie w 50-75% są szyte ze składników TAM wygrzebanych. Wyobraź też sobie, że takie są najlepsze i najdroższe. Albo sobie nic nie wyobrażaj, bedziesz mieć spokojne sny. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A u mnie w mieście więcej lumpeksów sprzedaje towar na wage, do tej pory znalaząm tylko jeden gdzie rzeczy są z góry wycenione. Ale szczerze mówiąc ja wole, jak jest odrazu wyceniona rzecz, bo to nawet taniej wychodzi, za bluzke t-shirt płace 5-6 zł, a na wage wychodzi drożej. Ale ja mieszkam raczej w mniejszym miescie wiec te lumpeksy nie są zbyt zachecające, nawet nie ma co marzyć żeby rzeczy były uprane czy wyprasowane, wszystko jest nie ma sie co oszukiwać poprostu brudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ehhh.... Ja chyba otworze lumpeks ze swoimi rzeczami skoro one są takie (ciuchy w lumpeksach) drogie, a ja nie mam co robić z moimi i to na dodatek przeważnie markowymi ciuchami, przynajmniej zarobie na te nowe:PP A może nawet zarobie więcej jak uda mi się kupowac na promocjach ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jestem z Warszawy, mam kilka ulubionych lumpkow - ciuchy na wage w dniu dostawy okolo 50 zl za kilogram (miedzy 43 a 55) pozniej okolo 40 (30-45), ubrania na wieszaczkach, czesto posortowane wg. kolorow,uprane i wyprasowane. Nie umiem wykopywac ciuchow z koszy.
Nie lubie, gdy ciuchy sa wycenione- takie sklepy najczesciej omijam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle strasznie ich jest dużo w lumpeksach.Tak samo jak dorothy perkins i george. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
odzież skandynawska nazywa się poprostu "Odzież skandynawska"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj znow wyruszam na poszukiwania ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ja do niedawna szerokim łukiem omijałam lumpeksy, kilka razy byłam z koleżankami i zawsze wychodziłam bardzo zniesmaczona - smród, ciuchy w stylu lat 80-tych, znoszone, takie szmaty poprostu. Ale od niedawna mam jeden lumpeksik do którego chodzę i zwykle coś wybiorę fajnego, ubrania są na wieszakach, czyste, cena za kg 52 zł (jeszcze jakiś czas temu było 45zł); lumpeks jest na warszawskich kabatach, nie wiem jaka to ulica, są tam w okolicy metra kabaty 4 lumpy, do pozostałych 3 też czasem zaglądam i jest ok, a ceny niższe - ok. 35 zł; w sumie wydrukowałam ze strony gazety listę polecanych lumpeksów w wawce, ale po odwiedzeniu kilku z nich byłam bardzo zawiedziona i nie wiem czy to ja taka wybredna, czy źle trafiłam; aa, jeszcze fajne ciuchy można trafić we wzorcowni i na takiej ulicy odchodzącej od Nowego Światu (oczywiście teraz nie mogę przypomnieć sobie nazwy tej ulicy), ale ceny czasem wyższe od cen nowych ciuszków
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.