|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Splywanie koloru
witam
![]() mam pytanie: od ok 1,5 roku farbuje wlosy na czarno (moj naturalny kolor to braz) uzywalam roznych farb - najczesciej z garniera. ale kolor mi splywa ![]() pofarbuje -> splucze -> jest pare dni ok -> myje wlosy -> kolor sie wyplukuje -> pare dni pozniej znow myje -> kolor sie jeszcze bardziej wyplukuje -> O (i tak w kolko) po tygodniu od farbowania mam brazowe "pasemka" D: jak zrobic by kolor sie nie zmywal? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Splywanie koloru
Ja mam dokładnie to samo. Farba się zmywa. Nawet nie mam odrostów.
Fryzjerka zaproponowała, żebym używała tych szamponów koloryzujących (czy jak one się tam nazywają). Bo nie są tak inwazyjne jak farby i można częściej ich używać. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-13 o 09:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a sa szampony koloryzujace na czarno? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A wiesz nie wiem
![]() Ja też na czarno farbuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
do tego mieszkam za granica wiec nie mam narazie mozliwosci kupienia szamponu kol.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dlaczego miałoby nie byc szamponów kol. na czarno?
ja uzywalam kiedyś schwartzkopf palette, czarny i czekoladowy brąz, który na moich włosach też wychodził na czarno, tylko w mniej intensywnym odcieniu. Zmywał się równomiernie. Schwartzkopf ma co prawda opinię, że wysusza włosy, ale pewnie przy żadnym szamponie kol. nie da sie tego uniknac, a na pewno jest mniej niszczący niż farba. Inne marki tez na pewno mają kolor czarny. NIe widzę powodu, zeby nie mozna ich bylo kupic rózniez za granicą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj farby ze sklepowej polki,szybko sie zmywają
Aby tego uniknąć albo może zmniejszyć wypukiwanie, powinno używać sie szamponów i odzywek do włosów farbowanych, ale pomonac te ktore zawiraja kwasy owocowe lub ich pochodne (fructis itp) za granica rowniez mozna kupic srodki do pielegnacji wlosowfarbowanych ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Z mojego doświadczenia wiem ,że garnier najszybciej się spłukuje . Nawet trwałe farby z garniera utrzymują się ok. 2-3tyg. a później zostają jakieś spalone włosy.
Moja rada to zmienic farbę. Ja farbowałam ostatnio londą (ciemny odcień) i mam taki sam ładny kolor już 5miesięcy (ale dodatkowo używam szamponu do farbowanych włosów żeby były ładne). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
najbardziej wsciekla sklepowa farba wchodzaca gleboko w strukture wlosa jest palette, wiem bo sama stosowalam czern, zachcialo mi sie po 2 latach zejsc z koloru ale niestety palette tak wrosla we wlos ze z 60cm wlosow zrobily mi sie 15cm spalone gumeczki a garniery to najslabsze farbki, szbko splukuja sie z wlosa, szkoda farbowac, lepiej szamponem,mniej je zrujnuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
do wlosow farbowanych nie powinno sie uzywac szamponu przeciwłupieżowego bo po nim farba szybciej schodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie miałam problemów z farbowaniem, pomijając garniera 100% koloru , który zawsze się z czasem zmywał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
nie wiem czy to normalne bo pierwszy raz farbowałam włosy ale farba mi schodzi
użyłam farby L'Oreal Excellence Creme mahoń po 3 tygodnich na włosach nie zostało z niej prawie nic, wrócił mi naturalny kolor włosów nawet nie mam odrostów zrobiłam wszystko według ulotki ![]() ![]() pomocy co zrobić żeby następnym razem tak sie nie stało?? ![]() mój naturalny kolor to ciemny blond dodam że używałam szmponu do włosów farbowanych z `NIVEA`, stosowałm odżywkę do włosów farbowanych z L'Oreal i nic ![]() Edytowane przez kaziutaa1234 Czas edycji: 2009-06-13 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.