![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Piękniejsza i szczęśliwsza na wakacje! :) Kto ze mną ? :D
Witam,
mam na imię Karolina, mam 20 lat ![]() ![]() Chcę zabrać się za siebie, w sumie to trochę już zaczęłam, ale chcę to usystematyzować i dokładnie ułożyć sobie plan ![]() ![]() ![]() Ważę 60 kg, przy wzroście 165 cm. Dla mnie to za dużo, źle się czuję z tym jak jest, więc chciałabym trochę schudnąć ![]() ![]() A więc u mnie wygląda to tak: I. Waga: 1. Ograniczyć ziemniaki, makaron pszenny, pieczywo białe – zamiast tego makaron pełnoziarnisty, pieczywo też takie ![]() 2. Zamiast cukru – fruktoza, bo słodzik niezdrowy 3. Zamiast batonów, cukierków, ptasich mleczek i wszystkiego słodkiego co kocham – owoce, które też kocham ![]() 4. Zamiast chipsów, paluszków itp. – warzywka, bo czerwona papryka jest bardzo smaczna ![]() 5. Zamiast coli, soki owocowe bez cukru i woda mineralna ![]() 6. Zamiast produktów z „normalną” zawartością tłuszczu – te, które mają ich obniżoną ilość. 7. Inwestuję w produkt Linea ![]() ![]() II. Ćwiczenia: 1. brzuszki – na dobry początek codziennie co najmniej 100 ![]() 2. skakanka 3. skrętoskłony – to na boczki, których nie cierpię… 4. rower - co najmniej 2 razy w tygodniu po godzince ![]() a do tego jeszcze postaram się zadbać o: III. Twarz: 1. regularny peeling – co 3 dni, nie ważne czy to niedziela, kiedy mam wolne i mam czas, czy środa, kiedy dzień jest zawalony masą rzeczy do zrobienia… Dla siebie muszę mieć czas! ![]() 2. dokładnie to samo tyczy się maseczek – regularność ponad wszystko! ![]() 3. krem na buźkę codziennie rano i wieczorem – przyznaję się, że do tej pory nie nakładałam go rano, uważałam to za zbyteczne… ![]() IV. Ciałko: 1. peeling – co 3 dni, tak samo jak twarzyczka 2. balsamik ujędrniający na noc ![]() 3. kremik na stópki co noc, żeby były mięciutkie i nawilżone 4. solarium – póki co, żeby ciałko było trochę bardziej opalone, a jak tylko przyjedzie prawdziwe słonko, lecę na balkon się opalać naturalnie ![]() Na razie tyle ![]() ![]() Wypisywałam tylko te rzeczy, które chcę dodać do swych przyzwyczajeń ![]() ![]() Czekam na wizażanki, które chcą się przyłączyć ![]()
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png ![]() Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2009-04-26 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękniejsza i szczęśliwsza na wakacje! :) Kto ze mną ? :D
No to tak, na początku życze dużo powodzenia w odchudzaniu.
Przy Twojej wadze nie widze zbytniej potrzeby zrzucania kilogramów, a przy tym zatruwania sobie życia, ale niech Ci będzie. A co do Twojego planu, jeżeli zamieniasz słodycze na owoce - ok, dobry krok, ale z tymi owocami to też nie przesadź, owoce to nic innego jak w większości fruktoza + woda , a co za tym idzie po prostu cukier. Z tymi sokami bez cukru, też uważaj. Co prawda są bez dosypywania cukru, ale mają w cholerę węglowodanów w sobie, a to od nich tyjemy. Więc też raczej rozsądne dawki. ![]() Co do ćwiczeń, to najlepiej odwiedzić podforum fitness. Brzuchacze jak ja to je nazywam ![]() A tak notabene co do peelingów, w sumie to dietetyka, ale też się wypowiem. ![]() ![]() Solarkę.. kobieto jesteś młoda.. chcesz mieć w wieku 30 lat zmarszczki jak 45 letnia kobieta? Przejdź się do drogerii i poproś o jakiś dobry balsam brązujący. Nie dosyć, ze nawilży Ci ładnie skórę to da Ci efekt naturalnej, lekkiej opalenizny, którą później dopracujesz na słońcu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, dziękuję za odwiedziny wątku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się przyłączam do Ciebie
![]() 1. Będę mniej jadła 2. Więcej się ruszała- muszę spalić moje ,,piękne" boczki ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam ja się sie przyłonczam zamną jak narazie jedynie 3 kilo zrzucone ale dobre i tyle .Mam 164cm -60kg .Podobnie jak ty niecierpie u siebie tak zwanych boczków i brzuszka .Dzisaj trzeci dzien abs brzuch i nogi super mi sie ćwiczy polecam mimo że mam cholerne zakwasy hahah i najsmieśniejsze jest to że na szyi mam zakwasy czy to możliwe? bo kark mnie nie boli tylko szyja buahahah Moja wymarzona waga to53kg kiedyś czyli 2 lata temu ważyłam tyle a czasem 51 kg ale w tej chwili 55kg to spełnienie moich marzeń pozdr
Edytowane przez 1fashion1 Czas edycji: 2009-04-26 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to ja też się przyłącze
![]() staram się wprowadzać w życie mądre zasady odnośnie jedzonka, choć w sumie nie chodzi mi tak szczerze mówiąc o liczbę kg, a o to jak będę wyglądać (płaski brzuszek, mniejsze boczki - mój cel ![]() raz w tygodniu basen, dużo chodzę, przymierzam się też do biegania ![]() na szczęście nie jestem zwolenniczką słodyczy, brak czekolady mnie nie męczy, natomiast lubię pizzę, chipsy i tu jest problem ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja własnie uwielbiam cole i soki
![]() Oraz pizzę, jakieś fast foody tak mniej więcej raz w tygodniu...
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To ja też się przyłączę.
![]() Heh ja również lubię pizze itp. ale się ograniczam. ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja też ograniczam.. ostatni raz jadłam pizzę na początku marca chyba
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
a ja przedwczoraj
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A to i ja się przyłacze do was
![]() Jutro podam swoją aktualną wagę bo dzisiaj zapomniałam się zaważyc. No i również zamierzam bardziej zadbać o swoje ciało ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja to nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam pizze, ale szczerze się przyznam że nie mam na nią ochoty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
własnie ja też nie, nawet mnie to dziwi, chyba się przyzwyczaiłam do niejedzenia takich rzeczy
![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
och, no to dziewczyny - kibicuję ;]
ja też się w końcu biorę za siebie, chodzi o zrzucenie kilku kilogramków ofc, ale i o zmianę nawyków żywieniowych. bo jestem strasznym łasuchem na słodycze ;<<
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() No ja się właśnie ważyłam i waże 73,6 kg a zamierzam schudnąć do 68 kg ![]() No a co do tej pizzy to ja ją uwielbim i ostatnio jadłam ją chyba w poniedziałek. Wczoraj z chłopakiem mieliśmy ochote zamówić sobie na wieczór no ale jakoś zrezygnowaliśmy z niej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Szczęsliwa jestem, teraz chciałąbym być piękniejsza
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Chętnie dołączę się do wątku, co prawda walczę już prawie 2 miesiące(od 7.03), to zawsze miło jest mieć grupę wsparcia, z którą można podzielić się sukcesami i porażkami ![]() Do tej pory schudłam 6 kg i chyba po raz pierwszy w życiu zrobiłam to z głową, tj. racjonalna dieta, duuuużo ćwiczeń, niegłodzenie się. Nie mam jakiś konkretnych zasad diety, ale przestrzegam pewnych, charakterystycznych dla zdrowego odżywiania się. Mój cel to zrzucenie jeszcze min.4 kg, ale moim ideałem byłoby pozbycie się jeszcze 7 kg. Więcej napiszę już po południu, bo teraz muszę lecieć na zajęcia.Pozdrawiam ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny ja już jestem po śniadanku
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie dziewczyny
![]() cieszę się że wątek się spodobał ![]() ja dziś śniadanko grzeczne, bo 2 kanapeczki z chleba chrupkiego pełnoziarnistego z dżemikiem bez cukru ![]() ![]() tylko później, gdy stałam czekając na autobus diabełek mnie podkusił i zjadłam knopersa... więc należy mi się lanie od was ![]() ale nie poddaję się, teraz chrupię marchewkę i dobrze mi z tym ![]() co do ćwiczeń to wczoraj brzuszki były, skrętoskłony były, ale skakanka niestety zaniedbana z powodu braku czasu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, dolaczam sie do watku! Walke o powrot do formy rozpoczelam 3 dni temu. Obecnie waze 57kg przy wzroscie 168cm, moj cel to 52kg i pare cm mniej tu i owdzie. W sumie nie zalezy mi tak strasznie na utracie wagi tylko tych paru faldek ... Oprocz diety (ktora staram sie opierac na 10 PZ) codziennie biegam (30-45 min) oraz robie brzuszki wszelkiego rodzaju, cwicze w domu z hantlami oraz pilka.
Dzisiejsze sniadanko: serek wiejski z miazszem z grejpfruta z jedna lyzka platkow owsianych. Pycha! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Mam okienko, więc mogę napisać troszkę więcej o sobie i swojej walce o piękny wygląd
![]() Jak autorka tego wątku również mam 20 lat. Tak jak już pisałam chciałabym zrzucić jeszcze co najmniej 4 kg, a najlepiej 7-9 kg. Do tej pory schudłam przede wszystkim dzięki: -racjonalnej diecie(5 posiłków dziennie, śniadanie węglowodanowe, kolacja białkowa, zero białego pieczywa, ziemniaków, słodyczy, dużo niegazowanej wody i zielonej herbaty) -regularnym ćwiczeniom(co miesiąc zmieniam sobie rozkład ćwiczeń, kładąc nacisk na odpowiednie partie ciała, aktualnie w poniedziałki 30 min pilates na całe ciało i 30 min kręcenia hula-hop, wtorki i czwartki-cały układ The Ultimate Dance Workout z D.Berry, środy i piątki-godzina na rowerze po parku+30 min hh, soboty-godzina na basenie, niedziela-wolne ![]() ![]() -codziennie zażywam też tabletki Therm Line II, ale wiem, że jest to dla mnie przede wszystkim placebo. Jedyne co mogę właściwie przypisać tabletkom, to fakt,że mam więcej energii do ćwiczeń(bo zawierają kofeinę)i sprawiają, że zjadam na śniadanie i obiad mniej niż zwykle. Moja motywacja do dalszej walki na szczęście nie słabnie, mam nadzieję, że wspólnie będziemy odnosić sukcesy i się nimi wzajemnie dzielić ![]() Moim nowym celem w tym miesiącu, poza dietą i ćwiczeniami, jest ujędrnienie ciała i pozbycie się zbędnego cellulitu. Mam w planach kupno balsamu ujędrniającego Garniera(czy któraś z Was może używała i mogłaby coś na ten temat powiedzieć?)oraz preparatu, który w zeszłym roku bardzo mi pomógł na niechcianą skórkę pomarańczową. Oprócz tego regularne nawilżanie ciała i twarzy, bo ostatnio skóra coś mi się przesuszyła...Pozdrawiam Was i życzę sukcesów sobie i Wam ![]() EDIT: dziś na śniadanko zjadłam jakże zdrową owsiankę z jabłkiem i cynamonem, a na drugie-ćwierć jabłka i jednego banana ![]()
Wakacje! Egipt! Edytowane przez klaudynka18 Czas edycji: 2009-04-27 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Klaudynka, witamy
![]() ![]() ![]() Razem damy radę! ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
widzę, że grono się powiększa, fajnie
![]() ja dziś w sumie prawie cały dzień na uczelni (zaraz się zbieram kolejny raz) i nawet nie mam ochoty na jedzenie, a jeszcze tak przeziębiona jestem (pewnie od tego też brak apetytu)... na śniadanko był serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem i kromka chleba żytniego + serek almette i rzodkiewka, potem kawałek pomarańczy i teraz mała kawka, jabłko i jakiś wafel ryżowy, bo naprawdę nie mam ochoty na obiad :/ ha, ja też 20-stka ![]()
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze,że ćwiczonka są skuteczne ![]() Dziś na obiadek zjadłam kotlecika i mizerię(surowy ogórek+jogurt naturalny),a na podwieczorek jogurt naturalny z 3 łyżeczkami otrębów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, ja z chęcią do Was dołączę. Na diecie jak widać w podpisie jestem już od jakiegoś czasu i dobrze mi z tym. Wcześniej moja dieta była bardziej rygorystyczna, bo nie jadłam wcale słodyczy, teraz w "soboty łasucha" pozwalam sobie na jakiegoś fastfooda, pizzę albo ciacho
![]() ![]() ![]() Zostało mi jeszcze 10 kg do zrzucenia i mam nadzieję, że do sierpnia/września się uda, ale może być też później. W sumie głównie zależy mi na pozbyciu sie jednej wielkiej fałdy na brzuchu i jak ona zniknie to już będę szcześliwa ![]() ![]() Jeżeli chodzi o dzisiejszy jadłospis to jest tragicznie skromny, ale poprawię się jutro ![]() Co do pizzy u mnie była w przedostatnią sobotę ![]() Ten wątek szczególnie mi się spodobał, bo nie jest tylko o diecie, ale ogólnie o skórze itd. i ja też powinnam coś ze swoją zrobić. Dlatego chyba również przespaceruję się i kupię jakiś dobry peeling i maseczki. Ja również sparuję stopy kremem aby były ładne i miękkie, krem w sumie mam bo kupiłam go do twarzy ale coś się z nim stało i zrobiły się takie grudki jak piasku i raczej teraz peeling przypomina, ale do stóp jak znalazł tym bardziej, ze powoduję rogowacenie naskórka. Używam wielu specyfików firmy eveline i bardzo sobie chwalę, szczególnie te na cellulitis. Moja skórka pomarańczowa jest już o niebo mniej widoczna ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Przy wzroście 168cm waże 65 kg. a chciałabym 58 xD Niestety nie należe do ludzi silnej woli :/:/ ale tym razem obiecałam sobie że postaram się z całych sił ![]() ![]() ![]() - 5 malych posiłków (w tym ZACZNĘ jesc sniadania) -koniec z chipsami ( dla mnie to bedzie najtrudniejsze) i pepsi -przynajmniej 1,5 l wody mineralnej dziennie ![]() -koniec z jedzeniem na noc :P -i oczywiscie ćwiczenia, mam zamiar ćwiczyć 5 dni w tygodniu po 2 godziny, jeszcze nie wiem dokladnie co w który dzien ale zaczynam od poniedziałku wiec mam troche czasu zeby to sobie poukładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A coz to za preparat, ktory w zeszlym roku bardzo Ci pomogl ??? Opowiadaj, moze nam tez pomoze! ![]() ----- Jeszcze jedno pytanie - stosowala ktoras z Was ten anty-cellulitisowy olejek Weledy? Jakie wrazenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
i jak tam pierwszy dzień dietki?
u mnie jak na razie ładnie, planowo. mam tylko nadzieję, że jutro nie zabraknie mi motywacji ;] nie wiem ile ważę, niedługo pewnie się to zmieni, tylko wiecie... moja waga różne liczby pokazuje w zależności, w której części łazienki się ją postawi xd dążę do pięknej, równiutkiej 50 ;] a ruch zaplanowałam sobie 3 razy w tygodniu + 4 godziny lekcyjne wfu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.