|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
studia- smutno mi bo powtarzam semestr :(
To dziwne- wszystko zaliczone w pierwszym terminie na prawie samych 4 i nawet piątkach i jeden przedmiot doprowadził do zostawienia mnie na 2 semestrze
![]() Smutno mi bardzo bo jestem w plecy a do tego straciłam dużo pieniędzy. Rodzice już nie będą płacić mi za szkołe i nie wiem jak sobie teraz poradze z płaceniem za czesne, rachunki, czynsz.. a przecież musze mieć coś też na swoje wydatki ![]() Mój męzczyzna chce mi pomagać ( mieszkamy razem) ale ja nie chce zyc jak pasożyt u niego w mieszkaniu nie dokładając się do czynszu ![]() Tak bardzo mi smutno ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: studia- smutno mi bo powtarzam semestr :(
Według mnie najlepiej gdybyś przeniosła sie na studia zaoczne,i poszukała pracy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jestem na zaocznym i mam prace ale po opłaceniu wszystkiego ( a nie jest mało do opłacenia) zostanie mi akurat na tabletki anty
![]() Chyba poszukam sobie jeszcze jednego zajęcia takiego od 16 - jeśli takie znajde ![]() Czuje się strasznie nie tylko dlatego że będzie mi ciężko bo studia ukończe ale że moi rodzice tak zareagowali i nie potrafią zrozumieć że jest mi ciężko. Ale nikt mi nie obiecywał zę studia zaoczne to łatwizna. Dobrze że chociaż uczelnia przyznała mi na ten powtarzany semestr 50 % zniżke czesnego za wyniki z innych przedmiotów. Jestem kłębkiem nerwów...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przykro mi bardzo ale uwierz mi to jeszcze nie jest tragedia.
fajnie jest miec na swoje przyjemnosci kase ale teraz twoje wydatki to czynsz i studia ,-trzeba zacinąć pasa i odmówić sobie kilku przyjemnosci, może faktycznie jakas dodatkowa praca i wszytsko sie ułozy. poza tym skoro mieszkasz z chłopakiem to nie widze prooblemu dlaczego nie miałabys skorzystac z jego pomocy, jemu tez może sie powinąc noga (odpukac) ,moze przez jakis czas on bedzie płacił większe czesci rachunków. głowa do góry ,bedzie dobrze ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzielna z Ciebie dziewczynka
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuje za pocieszenie
![]() Jesteście kochane ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hej a można wiedzieć na którą uczelnię uczęszczasz??? jestem ze śląska więc moze do tej samej??? ja własnie kończę studia ale zdarzało mi się czegoś niezdać i u mnie była możliwość studiowania warunkowego, kosztowało to 80 zł było się na następnym semestrze i mialo się pół roku na zaliczenie zaległego przedmiotu , a u Ciebie tak niema?????
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
WSB Chorzów.
Niestety nie ma czegoś takiego- przynajmiej tak mi powiedziano. Mamy tam dwa terminy potem jak coś warunek i odrazu powatażanie semestru- tragedia ![]() Ale powoli godze się z tą myślą że od soboty znowu będe na 2 semestrze ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
oj to nie ta sama uczelnia ja kończę magisterkę WSEiA Bytom ale warunek upoważnia Cie do bycia na 3 semsetrze i masz wbite w ineksie datę do której masz zdać zaległy przedmiot
![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Niestety nie- taka głupia szkoła to jest
![]() ![]() Ale trudno już się pogodziłam z tą myślą ![]() ![]() Ale będzie dobrze- poradze sobie jestem silna ![]() Po prostu musiałam sie "wypłakać" na ramieniu przychylnych duszyczek bo jak narazie to tylko mój K mnie rozumie i pociesza.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ot polityka prywatnych uczelni
![]() ![]() Uczelnie państwowe robią dokładnie na odwrót (w przypadku niepłatnych studiów dziennych): pozwalają na dziesiątki warunków, będąc na 5 roku można mieć ciągle do zaliczenia po kilka przedmiotów ze wszystkich wstecznych lat, w tym czesto nawet z pierwszego! A każde powtarzanie kosztuje o dychę lub dwie więcej... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
U nas warunek kosztuje 200 zł- tragedia
A ja teraz będe chodzić tylko na zawalony przedmiot i tylko z niego będe zdawać egzamin ! co za polityk - czamu ja nie poszłam na państwowe studia ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ojej trzymaj się!!! Często na studiach ktoś uweźmie się na Ciebie niewiadomo za co i nic biedny studencina nie poradzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Justynko, na państwowej warunki też nie są tanie, u nas (PWr) bodajże 80zł za każdą godzinę przedmiotu w tygodniu, a że jest ich przeważnie 3-4 (jednego przedmiotu, podkreślam!), no to masz nawet ponad 300zł z głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A moze rozgladnij sie za inną uczelnią, gdzie pozwoliliby Ci kontynuowac nauke na kolejnym semestrze z jednym egzaminem w plecy.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Witaj Justyno
Jak zobaczyłam gdzie mieszkasz, to musiałam do Ciebie napisać. Jak milo widzieć na wizażu kogoś ze swojego miasta. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.