|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
mały problemik co do mikołajek
Hej Dziewczyny!!
Mam taki problemik. Jak wszyscy wiemy niedługo mikołajki i zastanawiam się czy mam coś kupować rodzicom mojego chłopaka ?? Jestem z nim bardzo krótko, bo dopiero troszke ponad dwa miesiące. Byłam u niego w domku dwa razy i z jego mamą tak właściwie to się tylko witałam i żegnałam, żadnej rozmowy nie było. A taty nie widziałam jeszcze na oczy... I nie wiem co mam robić, proszę Was o pomoc. Kupować czy nie? A jeśli tak, to co?? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mały problemik co do mikołajek
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz problemy.
Nie kupować... |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Widziałaś jego rodziców raptem '2 razy na krzyż' i już chcesz się bawić w jakieś prezentowanie i 'teściów' ?
Daj spokój. Rozumiem gdybyście byli ze sobą od kilku lat, z jego mamą, czy tatą łączyłyby Cię iście przyjacielskie stosunki i nie byłyby to mikołajki, a coś poważniejszego (nie mam tu na myśli Wielkanocy). |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Daj spokój, ja dawałam skromne symboliczne prezenty po roku - dwóch znajomości i serdecznym przyjęciu przez mamę TŻ.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
A skad Ci taki pomysl przyszedl do glowy?? Nie kupuj.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Tak kupować, mało tego przebrać się za Św. Mikołaja...
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee... A niby po co?
My z TŻtem nie dajemy sobie nic na Mikołajki, a co dopiero rodzicom...
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
my też nic na mikołajki sobie nie prezentujemy
![]() ale za to na boze narodzenie i owszem i rodzicom tż kupuje drobiazgi , ale my z tż to juz długo ze sobą i plany są takze można
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mikołajki sa dla dzieci .
Nie sądzę tez abyś miała obowiązek kupowania jego rodzicom cokolwiek na święta oprócz złozenia życzeń. |
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Też jestem zdania, żebyś nie kupowała prezentu jego rodzicom. Za wcześnie na to
|
|
#12 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Nie kupuj.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze za wcześnie na jakiekolwiek prezenty.
Po drugie 6 grudnia jest ogólnie dla dzieci, dzieciom się robi prezenciki. |
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem ponad 2 lata po ślubie i dopiero w tym roku zamierzam po raz pierwszy podarować coś na gwiazdkę rodzicom tż-ta. Do tej pory ani ja jego, ani on moim rodzicom nie robiliśmy prezentów mikołajkowych czy gwiazdkowych.
Gdybym po 2 miesiącach przelotnej znajomości dostawała od kogoś obcego prezenty to pomyślałabym, że to albo lizus albo świr. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście , że nie kupowac.Ojca na oczy nie wiedziałas a chcesz wyskoczyc z prezentem?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Ojej to ja znam mojego chlopaka rodzicow dobrze ponad rok i to zawsze ze soba rozmawiamy,jemy,jedziemy na wycieczki i nic im nie kupuje na mikolajki,a Ty chcesz kupic ojcu chlopaka,ktorego nawet nie znasz i matce ktorej mowisz dzien dobry i 2 razy ja widzialas?a z chlopakiem jestes 2 miesiace....jak dla mnie bezsens
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kupować. jego taty na oczy nie widziałaś a z mamą nawet nie pogadałaś. Z chłopakiem jesteś krótko... Dziwnie by to wyszło. Ja jestem z Tż 1,5 roku, z jego mamą sobie często jak tam jestem pogadam, z tatą także, ale nie przyszło mi do głowy żeby robić im prezenciki. Raz jak jego mama miała urodziny to przyjechałam z różą i bombonierką bo wtedy wręcz wypada się z czymś pojawić. W Twoim wypadku byłoby to bardzo niestosowne i... dziwne.
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem z tż dużo dłużej i nawet na poważniejsze święta nie dajemy sobie z rodzicami prezentów. to jeszcze nie ten czas. są raczej drobiazgi z podróży, czy jakieś bez okazji - takie miłe gesty sympatii (np. słoiczek sezonowego dżemu własnej roboty, kwiaty z ogrodu, czy np. jakiś kosmetyk wyhaczony w promocji 2 w cenie jednego
). to lepsze niż poczuwanie się do obowiązku zakupu czegoś na święta. oczywiście nie licząc np. imienin na które jesteśmy zapraszani na obiad (przychodzi się z kwiatkiem itp), albo wyrazów wdzięczności ("teść" ostatnio bardzo pomógł mi i tż, więc dostał od nas dobry alkohol - i był meeega zakłopotany). pomyśl, że postawisz ich w niezręcznej sytuacji - konieczności odwdzięczenia się.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
odpuść sobie
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez przesady. Nic nie kupuj.
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
też nie rozumiem po co
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie jednak mąż to "troche" bliższa osoba niż tesciowa lub widziana 2 razy w zyciu kobieta ,matka chlopaka z ktorym sie spotykasz 2 miesiace .U nas mikolajki to są dla dzieci ,chociaż ja i moj TŻa przede wszytskim nasze dziecko mozemy liczyc na jakis drobiazg od moich rodziców. dzisiaj przyszła paczka do corki
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż i tak uważam, ze dla dzieciaków jest to coś magicznego (wyczekiwanie i wiara w Mikołaja i takie tam...) a dla dorosłych to raczej kolejny dzień do dania sobie upominku. Ja też dostaje prezenty od bliskich mi osób - rodziców, babci, TŻ - mimo, że stara Ale to osoby bliskie a nie takie, które widziałam 2 razy w życiu.Wykluczam mikołajki w pracy i klasowe. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Wydaję mi się , że nawet nie wypada
Zgadzam się wcześniejszymi opiniami -Mikołajki są dla dzieci
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pewna że nie obrażą się jeśli nic nie dostaną od Ciebie na mikołajki
Ja nie kupuję rodzicom TŻ nic na żadne święta
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Oj nie kupuj.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, ale pomysł.
Jasne, że nie kupować. Mogliby to źle odebrać. Zwłaszcza, że nie sądzę, żeby oni Ci coś kupili. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak kupowac - na pierwszą miesiącznice ich poznania, na ich rocznice ślubu, z okazji urodzin syna, który jest twoim chłopakiem, na wielkanoc, mikołajki, imieniny, urodziny, z okazji 1 maja, walentynek i hallowen.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie nie. Ja jestem ze swoim mężczyzną rok, u niego w domu jestem bardzo często, zawsze rozmawiam z jego rodzicami, z jego mamą często oglądamy filmy, bywam na imieninach i innych rodzinnych imprezach, bardzo się lubimy i szanujemy, ale ani oni mi ani ja im nie mam zamiaru nic kupować, przecież to nie rodzina
zostaniesz synową, to razem z mężem będziecie robić teściom prezenty ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem ze swoim chłopakiem ponad rok i w życiu nie wpadłabym na to, żeby kupować jego rodzicom prezent na Mikołajki i tak samo on chyba nie wpadłby na to samo względem moich![]() Z tego co się orientuje, moja siostra (4lata po ślubie) również nie przejawia takich chęci, także ze spokojną głową - nie kupować im nic
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

). to lepsze niż poczuwanie się do obowiązku zakupu czegoś na święta. oczywiście nie licząc np. imienin na które jesteśmy zapraszani na obiad (przychodzi się z kwiatkiem itp), albo wyrazów wdzięczności ("teść" ostatnio bardzo pomógł mi i tż, więc dostał od nas dobry alkohol - i był meeega zakłopotany).