|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
jak wychować sobie chłopa:)
no tak wiele z nas ciągle jest tak naprawde niezadowolonych
![]() ale nie generalizuje!napiszmy sobie Kochane nasze sposoby na wychowanie facetów ![]() ten watek może być naprawde ciekawy kiedy tylko zaczniemy się sobie pomagać jestem ciekawa jak Wy to robicie,nooo bo przeciez każda kobieta choć troszeczkę ale stara się wychowac sobie swojego partnera ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: jak wychować sobie chłopa:)
ja go wychowuje, ale tak zeby on o tym nie wiedzial
![]() ![]() ![]() maly przyklad: np. wmowilam, mu ze robi najlepsza herbatke ![]() ![]() drugi przyklad : nie chce misie wychodzic z psem, to wmowilam mu, ze pies uwielbia z nim chodzic na spacery a ze mna nie lubi ![]() on to wzial do siebie i wyprowadza psa, a ja mam jeden obowiazek z glowy ![]() takze, na facetow, a przynajmniej na mojego dzialaja "komplementy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chłopa nie da się wychować. Tym zadaniem mieli się zająć jego rodzice
![]() Każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki, nie zawsze dobre. W związku obie strony muszą ze sobą wsółpracować, a nie nawzajem się wychowywać ![]() Takie jest moje zdanie i nie musicie się ze mna wcale a wcale zgadzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
justyna 79 napisał(a):
> Chłopa nie da się wychować. Tym zadaniem mieli się zająć jego rodzice ![]() to prawda z tym się zgadzam > Każdy ma swoje przyzwyczajenia, nawyki, nie zawsze dobre. > W związku obie strony muszą ze sobą wsółpracować, a nie nawzajem się wychowywać ![]() oczywiście... ![]() > > Takie jest moje zdanie i nie musicie się ze mna wcale a wcale zgadzać. każdy ma prawo do własnego zdania,szanujemy to oczywiście i zauwazam ,że chyba myślisz,że za odmienne zdanie my kobitki na forum Cię ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
mskladaczek napisał(a):
> ja go wychowuje, ale tak zeby on o tym nie wiedzial ![]() ![]() ![]() no to cwana bestia z Ciebie ![]() > > maly przyklad: > np. wmowilam, mu ze robi najlepsza herbatke ![]() ![]() dobre dobre...no to widzę ,że posiadasz dar przekonywania.!! > > drugi przyklad : > nie chce misie wychodzic z psem, to wmowilam mu, ze pies uwielbia z nim chodzic na spacery a ze mna nie lubi ![]() > on to wzial do siebie i wyprowadza psa, a ja mam jeden obowiazek z glowy ![]() > > takze, na facetow, a przynajmniej na mojego dzialaja "komplementy" ![]() ![]() dobra taktyka....(....) ale kochany Misiu jesteś ze mi tak pomagasz sprzątać,wielki skarb z Ciebie jest ![]() jejku to będzie trudne...a może nie aż tak?? Pozdrawiam cieplutko!
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
mskladaczek napisał(a):
> ja go wychowuje, ale tak zeby on o tym nie wiedzial ![]() ![]() ![]() no to cwana bestia z Ciebie ![]() > > maly przyklad: > np. wmowilam, mu ze robi najlepsza herbatke ![]() ![]() dobre dobre...no to widzę ,że posiadasz dar przekonywania.!! > > drugi przyklad : > nie chce misie wychodzic z psem, to wmowilam mu, ze pies uwielbia z nim chodzic na spacery a ze mna nie lubi ![]() > on to wzial do siebie i wyprowadza psa, a ja mam jeden obowiazek z glowy ![]() > > takze, na facetow, a przynajmniej na mojego dzialaja "komplementy" ![]() ![]() dobra taktyka....(....) ale kochany Misiu jesteś ze mi tak pomagasz sprzątać,wielki skarb z Ciebie jest ![]() jejku to będzie trudne...a może nie aż tak?? Pozdrawiam cieplutko!
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mskladaczek napisał(a):
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hey
mnie trafił sie wychowany egzemplarz i na dodatek zaradny, papu sam sobie zrobi (tzn. kupi ,zamówi -z głodu nie umrze),pralke nastawic potrafi, zmywa owszem kiedy już nie ma żadnego czystego naczynia ![]() z facetami jak z dziecmi nic na siłe ,raczej sposobem ![]() no i najwazniejsze trzeba im mówić WPROST czego siechce ,bez owijania w bawełnę ,prosto w oczy, głosno i wyrażnie ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ktos kiedys powiedzial, ze "mezczyzna rozwija sie do 3 roku zycia, a potem to juz tylko rosnie"... Troche w tym prawdy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
PAula rady co do postępowania z nimi jak pamietam własnie dostałam od Ciebie,i wiesz co?.... chyba poskutkowało.Choc jeszcze się zobaczy
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Paula,zagdzam się w 100%
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> hey > mnie trafił sie wychowany egzemplarz i na dodatek zaradny, > papu sam sobie zrobi (tzn. kupi ,zamówi -z głodu nie umrze),pralke nastawic potrafi, zmywa owszem kiedy już nie ma żadnego czystego naczynia ![]() Mi też ![]() ![]() Jesli chodzi wlasnie o tego typu czynnosci to to jest kwestia tylko wychowania. Moj chlopak najbardziej ze swojego rodzenstwa jest angazowany w rozne prace domowe i dzieki temu sie ich nie boi. Jestem za to wdzieczna "tesciowej" ![]() > > > > no i najwazniejsze trzeba im mówić WPROST czego siechce ,bez owijania w bawełnę ,prosto w oczy, głosno i wyrażnie ![]() > Tak, to tez prawda. Jak sie gada z facetem to aluzje i "kręte ścieżki" w wypowiedzi nic nie dadza. Najlepiej walić prosto z mostu. Ja to stosuje bo wlasciwie zawsze tak robie, nie tylko w przypadku facetów. Ale moj jak sie nie raz okazalo nawet aluzje rozumie (aluzje ktore wcale nie byly aluzjami ![]() Pozniej on wychodzi z moim psem, dlugo go nie ma... Wraca ze swiezymi bulkami, mozzarella, pomidorami i sałatą... Ja sie wsciekam ze po co to kupował i wydawal niepotrzebnie kase, przeciez moglismy robic kolacje z tego co jest w lodówce... A on mowi "Myslalem, ze to byl apel" (kilka dni wczesniej nasluchalismy sie od przyjaciolki studiujacej psychologie o roznych typach wypowiedzi... ze kobiety czesto mowiac coś niby od niechcenia np. "napilabym sie herbaty" a tak naprawde jest to apel" zrób mi herbatę").
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
justyna 79 napisał(a):
> Chłopa nie da się wychować. Tym zadaniem mieli się zająć jego rodzice ![]() nareszcie znalazlam kogos kto podziela moje zdanie w tym temacie!!! ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
mskladaczek napisał(a):
> ja go wychowuje, ale tak zeby on o tym nie wiedzial ![]() ![]() ![]() > > maly przyklad: > np. wmowilam, mu ze robi najlepsza herbatke ![]() ![]() > A mój Misio to NAJLEPIEJ na świecie odkurza!! ( ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
> z facetami jak z dziecmi nic na siłe ,raczej sposobem
![]() > > no i najwazniejsze trzeba im mówić WPROST czego siechce ,bez owijania w bawełnę ,prosto w oczy, głosno i wyrażnie ![]() Święta racja, tylko czasem by się tak chciało, żeby poczytał w myślach, żeby sam wpadł na to, co trzeba zrobić, żeby się do domyślił (jak oni - faceci tego nie lubią ![]() Ja mojego chyba za bardzo przyzwyczaiłam do tego, że wiele rzeczy w domu zrobie sama i czas to powolutku zmieniać. Tak, żeby się nie zorientował. Tylko jak się powstrzymać od westchnięcia i zabrania mu z rąk nożyka i marchewki, którą tak nieporadnie skrobie?? ![]() Wtedy cierpliwość mi wysiada. No bo ja wiem, że przecież zrobię to lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
joda napisał(a):
> Ja mojego chyba za bardzo przyzwyczaiłam do tego, że wiele rzeczy w domu zrobie sama i czas to powolutku zmieniać. Tak, żeby się nie zorientował. Tylko jak się powstrzymać od westchnięcia i zabrania mu z rąk nożyka i marchewki, którą tak nieporadnie skrobie?? ![]() > Wtedy cierpliwość mi wysiada. No bo ja wiem, że przecież zrobię to lepiej ![]() To nienajlepszy pomysl ![]() Moja mama zawsze sie czepiala ojca ze niedokadnie odkurza i w koncu zaczela robic to za niego. Teraz on zaczal wszystko robić zle ![]() Nawet zle spaceruje z psem- za szybko i za krotko i ja wole juz sama wieczorem wyjsc z kundelkiem i z nim pochodzic dluzej zeby sie zalatwil, niz pozniej rano sluchac jego popiskiwania jak sie męczy bo mu sie coś chce. Natomiast chwalenie to dobra metoda jesli chcemy mezczyzne przyzwyczaic do wykonywania jakiejs czynnosci... Jak moj ojciec kiedys stracil prace i stal sie kogutem domowym to musial zaczac np. gotowac obiady. Na poczatku robil to nieporadnie i zbyt smaczne nie byly te jego dania... Ale wytrwale go chwalilysmy i sie wyszkolił. Po pewnym czasie jego zupy byly tak dobre, ze myslalam ze to babcia ugotowała i przyniosła ![]()
![]() |
#17 |
🦄
|
A teraz z innej beczki- jak faceci wychowują siebie nawzajem hehe :P Kuzyn mi opowiadał o swoim koledze z pokoju, który za nic nie chce zmywać naczyń. Wiec kuzyn i drugi lokator postanowili, że oni nie umyją żadnego. Bedą jeść ze stołu albo kupią sobie jednorazowe talerze i nawet jednorazowe sztućce. Akurat wtedy przyniosłam mu bigos ( w woreczku) i byłam ciekawa jak to zje. Powiedział ze sobie wbije słomkę i będzie sobie pił tak jak wodę z woreczka (były coś takiego jak byłam mała).... no comment
Facetów trzeba "wychowywać" podstępem!!! ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie od dzis wiadomo, ze facet jest glowa a kobieta szyja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
no tak my jesteśmy szyjami!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.