![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dziewczyny-Zapraszam do nwspólnego odchudzania!!!!
Hej!!
Postanowiłam że od jutra biore się za siebie !! Mam do zrzucenia 20kg wiem strasznie się zaniedbałam ![]() Ale koniec użalania siĘ nad sobą i biore się do roboty!!!!! ![]() Mój plan jest taki: -jem połowe tego co jadłam -eliminuje słodycze i zastępuje je owocami -pije dużo wody i herbaty zielonej -ćwicze minimum 30 minut dziennie Jeśli któraś jest chętna się przyłączyć to ZAPRASZAM!!! ![]() RAZEM BĘDZIE ŁATWIEJ!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny-Zapraszam do nwspólnego odchudzania!!!!
a może przyłączysz się już do istniejącego wątku? Zapraszam serdecznie do nas (link w podpisie
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej!
Ja odchudzam się od soboty i jestem z siebie dumna,że wytrzymuję! Jem o wiele mniej niż przedtem,przeważnie na śniadanie dwa kawałki chleba razowego z ogórkiem a na obiad coś bardzo lekkiego - do 300 kcal.Od obiadu nic już nie jem,czasami jakiś jogurt albo coś.Na razie schudłam 1 kg.Ale to dobry początek ;P Gdybym nie piła coli to schudłabym chyba więcej ,ale nie mogę się powstrzymac ;D wiem,że to niezdrowe,ale hamuje mój apetyt na słodycze ;> Edytowane przez landryna210 Czas edycji: 2009-06-15 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
landryna też kiedyś po obiedzie nic już nie jadłam. hmm...a potem jak zaczęłam nagle pojawiła się opona xd
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
landryna 210-Doskonale cię rozumiem
![]() Moim największym problemem też są właśnie te nieszczęsne słodycze jestem wręcz od nich uzależniona!! Ciesze się na ich widok jak głupi do sera ![]() Kiedyś się odchudzałam i zamiast słodyczy jadłam latem owoce świeże a ,zimą suszone i ograniczałam jedzenie udało mi sie zrzucić 15kg ale,niestety wszystko zaprzepaściłam chciałam jeszcze więcej schudnąć i zaczełam się głodzić ![]() ![]() ![]() Ale teraz nie ma mocnych i się nie dam musze schudnąć bo bardzo tego chce!!!!!! ![]() RAZEM NAPEWNO NAM SIĘ UDA!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
tylko uważaj bo jak sobie popsujesz metabolizm to zaczniesz tyć
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
I chcesz to juz stosowac do konca zycia? Bo tak naprawde dieta, to nie jest cos przejsciowego, to rzeba raczej traktowac jako trwały sposob odzywiania,badz chudnac powoli.Jesc 5 posilkow dziennie, obowiazkowe sniadanie, 2 sn, obiad,podwieczorek i kolacja. Kwestia tego jaka jesz ta kolacje-3 godz przed snem. To gwarantuje efek i stalosc straconej wagi. Dziewczyny maja gotowe jadlospisy i rozne plany-warto sie dowiedzec. A poza tym ruszac sie,co 2 dzien 40 min. LANDRYNA210 piszesz tak,jakbys jadla tylko sniadanie i obiad,a potem tylko cos. Ta diata bedzie szybka,ale szybko bedzie efekt jojo. Średnio sądze,ze dobrze jest gubic 1,5 - 2 kg na dwa tyg.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
To co robic,żeby go nie popsuc a schudnąc w krótkim czasie i jesc później ciągle tyle samo? ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie da sie tak-szybko i trwale. Dieta wymaga czasu, ruch spotęguje efekt. A co zrobic,zeby nie popsuc metabolizmu? Jesc 5 posilkow dziennie,regularnie i rozsądnie, wiadomo tez,ze miesnie pomagaja w spalaniu, czyli dieta i cwiczenia=szczupla,smukla sylwetka.
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
a ja od jakiegoś miesiąca chodzę na siłownię.Ćwiczę zestaw zalecony przez trenera ograniczyłam słodycze a waga ani drgnie.ciałko co prawda ciut jędrniejsze ale nic poza tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Was dziewczynki
![]() Ile ja się namęczyłam za nim udało mi się założyć tu konto, ale udało się !!! Od jutra odchudzam się ! Mam do zrzucenia 6 kg to mój pierwszy cel. Czytałam już różne wątki i z jednego ściągnęłam żeby zrobić sobie taką tabelkę i tam wpisywać postawione sobie cele, np. że zrobię 50 brzuszków i pod koniec dnia zaznaczać co się zrobiło. Ja jeszcze będę wpisywać co jadłam. Postaram się zwiększać ilość ćwiczeń i w ogóle muszę schudnąć! Jutro mam egzamin więc z jedzeniem nie będzie problemu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie nie mam ustalonej diety poprostu mam zamiar jeść połowe tego co jadłam ![]() Ale zdaje sobie sprawe z tego że potrawy nie powinny być za bardzo tłuste i kaloryczne ![]() zamiast jasnego pieczywa-ciemne dużo owoców bo warzyw za bardzo nie lubie ![]() jasne mięso dużo nabiału woda i zielona herbata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja najbardziej boję się efektu jojo ; / Gdy już uzyskam wymarzoną wagę pójdę do dietetyka,żeby poradził mi co i w jakich ilościach mam jesc,żeby znowu nie przytyc.POwinien coś doradzic.
A za was trzymam kciuki! Uda się wam! Ja jeżeli mam ochotę zjesc coś kalorycznego to myślę sobie ,,jedzenie to tylko chwilowa przyjemnosc,szybko mija a waga rośnie " i uwierzcie ,że mi to pomaga !! ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dietetyk da Ci suplementy zapewne, i zaleci dzienna dawke ruchu no i rozpisze diete,po dokladnym wywiadzie. Przeprowdzi przez jakies etapy-byc moze u Ciebie tylko stabilizacje.Powie Ci,ze jedzenie niskokaloryczne czy tez zdrowe,to nie dieta,ale sposob odzywiania na stale,wspomoze,poradzi co zastapic czym.I najwazniejsze jest jakas motywcja,bo za supplementy placisz,a szkoda kasy w bloto
![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez landryna210 Czas edycji: 2009-06-15 o 20:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tomahawa Czas edycji: 2009-06-15 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja jakieś 2 lata temu odchudzałam się - przyznać muszę, że skutecznie. Naprawdę nie tgtrzeba żadnych drakońskich diet. Wyeliminowałam tylko mkolacje i słodycze i dania typu fast-food, do tego takie fajne ćwiczniea około 40 min. dziennie i przyznać muszę, że po roku schudłam ponad 20 kg!
A tak btw teraz przy wzroście 174 waże 71-73 kg i już zaprzestałam diety... Nie jest to moja waga idealna (chciałabym mieć 65-67kg) ale czuję się o niebo lepiej, jestem atrakcyjna, nic mi nie zwisa a i na adoratorów raczej nie narzekam... Więc wydaje mi się, że warto poświecić kilka miesięcy aby czuc się świetnie we własnej skórze ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
co prawda to prawda....ja tez jakies 4 lata temu odchudzalam sie cwiczeniami i ograniczeniem jedzenia..
i dało to efekty 10 kilo- 2 miesiące. ale wszystko zalezy od człowieka, na kazdego działa cos innego... teraz naprzykład odchudzałam się z dietą..- 12 kilo od marca.dało to wspaniałe efekty ale.... nie mam już jedrnego ciałka, czas isc na fitness..
"Jeśli przebywasz ciągle z tymi samymi ludźmi, to stają się oni w końcu częścią twojego życia. A skoro są już częścią twojego życia to chcą je zmieniać, bo ludziom wydaje się, że wiedzą jak powinno wyglądać twoje życie, nikt jednak nie wie jak powinien przeżyć własne.." Paulo Coelho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
A ja mam ochote na jogging, jzdę na rowerku albo aerobik ale mam wyjątkowo leniwe koleżanki a samej mi się nie chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mindiar-masz 100% racje-regularne posilki i ruch i efekty na dluzej albo i na stale-a wy piszecie takie menu jakbyscie chcialy tylko zrzucic na lato i wakacje a pozniej efekt jojo jest gwarantowany.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- niektore owoce tez maja dosc sporo kalorii a niektore duzy indeks glikemiczne-czyli na moment tylko cie zaspokoja a pozniej jest szybkie zapotrzebowanie na ten cukier.popatrz sobie gdzies na tabele glikemiczna posilkow i owocow.bardzo przydatne ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- halszka 88-daze do twojej wagi-75 mi wystarczy. 12.08r.-101kg---------6.09-88kg--------???75kg |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
witajcie-teraz sie przedstawie-mam 27lat -diete1200kcal stosuje od grudnia.bylo 101kg-jest 88kg.od trzech miesiecy mialam zastoj waga anie drgnela.od soboty zawzielam sie i znow konkretna dieta plus linea.tak wiec dzis stanelam na wadze i juz jest 2kg.mniej.troche szybko ale przy wczesniejszym odchudz.tez tak bylo ze najpierw to najbardziej nie potrzebne organizm zrzucil a pozniej pomalu.zobaczymy co dalej.diete mam ulozona przez dietetyczke.nie proponaowala zadnych suplementow.
Edytowane przez tess27 Czas edycji: 2009-06-16 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ehh,ja mam do zrzucenia 11 kg ; / Kiedy myślę,jak długo muszę się męczyc to mi się niedobrze robi ;( Ale na razie wytrzymujęi nawet apetytu nie mam <?> to trochę dziwne ...Muszę przestac tak dokładnie liczyc te kalorie bo wpadnę w jakąś chorobę ;((
Jak u Was dziewczyny ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
witaj tomahawa-chleba wogole bialego nie jadam od grudnia-wszystkie rodzaje ciemnego-,razowy,slonecznik.co do obiadu to mieso z folii lub z rusztu,polecam rybe i filet z kurcz.jadam 5razy co 3-4godz.cwicze tak 20-30min stepper+15 min twister+200 brzuszkow i takie delikatne rozciagajace.
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- landryna czesc-ile wazysz?duzo juz zrzucilas ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- 101kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a u was jak?u mnie w tej chwili juz jest 86kg.od soboty dieta+linea+cwiczenia Edytowane przez tess27 Czas edycji: 2009-06-16 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
jaka diete stosujesz-cos swojego? cwiczysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.