| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2009-08-12, 00:19 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-02 
				 |   Jaka włóczka na takie kapelusze?

Kochani, jak sądzicie, jakiej włóczki użyto do zrobienia tych kapeluszy? xxxx ( linki nieaktualne ) Nie znam, niestety, japońskiego, więc informacji na temat rodzaju włóczki nie odczytam. Próbowałam zrobić kilka z nich - z bawełny, bawełny z wełną, akrylu, ale żaden nie trzymał tak świetnego fasonu, jak te oryginalne (robiłam na podanych we wzorach szydełkach i na mniejszych/większych też- i nic...)  Wydaje mi się, że nie są one sztucznie usztywnione, a wszystkie chyba mają podobny rodzaj włóczki, wygląda trochę jak rafia, ale nie do końca.  One są takie śliczne, a nie mogę osiągnąć celu przez ten tylko jeden problem  Może ktoś podpowie?   
				__________________ Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2022-07-20 o 17:03 Powód: linki nieaktualne, nie można przywrócić zdjęć pod linkami | 
|     |   | 
|  2009-08-12, 01:27 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | 

Dot.: Jaka włóczka na takie kapelusze?

to jest chyba rafia

__________________ Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. | 
|     |   | 
|  2009-08-12, 13:52 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Trojka - masz rację, przynajmniej po części. Poszperałam nieco głębiej po internecie i znalazłam tę stronę: http://www.selectyarn.com/web%20page...r09/leafy.html i jeszcze z tej samej strony: http://www.selectyarn.com/web%20page...o_andaria.html Ta lub ta włóczka i przykładowe produkty z niej odpowiadają wyglądowi kapeluszy, o które pytałam. Teraz trzeba mi chyba znaleźć sklep z taką włóczką  Coś mi się wydaje, że u nas w Polsce nie są one jeszcze popularne  Dziękuję za podpowiedź!   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2009-08-12, 17:48 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 
				 | 

Bardzo fajnie te "włóczki: wygalają, śliczne i ciekawe zestawienia kolorystyczne

__________________ Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. | 
|     |   | 
|  2009-08-18, 11:11 | #5 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Łódź 
				 | 

Jakie te kapelusze ładne   Ta włóczka ma wygląd podobny trochę do tasiemek , można by się było nawet pokusić o zrobienie torebki. Aż mnie ciekawi jaki by był efekt takiego dzieła . Sama bym chętnie kupiła taką włóczkę   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.