|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn które znają Angielski-prosze o szybka odp.
Mój tato jest w Anglii i nie moze znaleść mieszkania.
Cchiałabym wasprosic o pomoc poniewaz tato nie zna angielskiego, a ja znam bardzo slabo.Moglybyscie mi sprawdzic to co napisalam czy ma jakikolwiek sens? Chodzi o to by prekazac ze tato nie umie gadac po anggielsku, czy moglby wynajac pokoj, podwojny albo pojedynczy, jesli tak to chce znac cene i numer telefonu a znajomy ktory zna angielski zadzwoni i dogada sie. I, żeby dał odpowiedź z ta ceną itp na kartce ![]() Oto moje wypociny ![]() I'm Polen and I don't know English. I want rent room in your home. Room can be single of double. If you can rent me room take your phone number. My friend who know English call to you. Answer to me on.....? No własnie nie wiem jak napisać żeby napisał na kartce cenę, numer i ogólnie odpowiedz...? Z góry dziekuje za szybką, mam nadzieję odpowiedź,bo potzrebuje tego jeszcze na dziś ![]() Mam nadzieje, że w dobrym dziale umieściłam ![]() PS Przepraszam za nieskładną wypowiedź, ale naprawde się śpieszę...
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2009-07-20 o 19:25 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do dziewczyn które znają Angielski-prosze o szybka odp.
Hello, I'd like to rent a room in your house, but I'm Polish and I don't speak English. Room can be single or double (ew. single/double-bedded). If you accept my offer, I'd like you to give me your phone number. My friend who speaks English would call you. Please, write the answer on a piece of paper and include the price and your number. (...)
coś takiego by było, na szybko, może być do poprawki dla kogoś kto się lepiej zna
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki piękne..
A może wiecie jak w Anglii można znaleźć mieszkanie? A konkretnie pokój, ale tak żeby nie być umową związanym na dłużej niż 2 miesiące, bo u taty krucho z pracą i nie wie czy za 2 miesiące będzie jeszcze pracować ![]() Wszytskie ogłoszenia jakie znajduje w internecie albo nieaktualne albo tzreba na pół roku brać mieszkanie.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
niestety ciezko bez znajomych znalezc mieszkanie na krocej niz pol roku, a jesli juz to trzeba zaplacic za te miesiace ktore sie chce z gory
to co napisala mona jest ok ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- a gdzie? gumtree, friday - ad |
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zdaje mi się brakuje will: If you will accept my offer. I to jest nie potrzebne chyba. I'd like you give. Ale niech sprawdzi ktoś kto dobrze zna. Jak się pomyliłem to przepraszam
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
piece of paper jest ok - to brzmi jak kawalek kartki, ale tak anglicy mowia na kartke potocznie
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za pomoc, bardzo nam pomogłyście
![]() Mam jeszcze jedno pytanie...Mogłybyście mi przetłumaczyć to zdanie: Please see the attached flyer detailing positions we have for time served aircraft fitters. ? Dokładnie nie mam pojęcia co oznacza "for time served". To napisał taki facet do mojego taty, który kiedyś pisał w sprawie pracy u niego w firmie, ale coś tam nie wysżło oczywiście . Wszytsko ejstem w stanie zrouzmieć ale własnie to jedno wyrażenie nie mam pojęcia co oznacza...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.